Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το τσοκ του dremel δεν κάνει???

Νομιζω οτι δεν κανει. Γιαυτο δεν του εβαλα το λινκ του Dremel.
Εβαλα ενα Ελληνικο λινκ απο το ιδιο το κινεζικο M8 που λεει ενας συναδελφος παραπανω οτι το αγορασε και εκανε στο εργαλειο του Lidl.

Αν θυμαμαι καλα, το ειχα δοκιμασει το τσοκ του dremel σε ενα parkside μπαταριας (NiMH) που ειχα και δεν βιδωνε. Μαλλον M7 αξονα ειχε το dremel και Μ8 το parkside.

Νομιζω οτι δεν κανει. Γιαυτο δεν του εβαλα το λινκ του Dremel.
Εβαλα ενα Ελληνικο λινκ απο το ιδιο το κινεζικο M8 που λεει ενας συναδελφος παραπανω οτι το αγορασε και εκανε στο εργαλειο του Lidl.

Αν θυμαμαι καλα, το ειχα δοκιμασει το τσοκ του dremel σε ενα parkside μπαταριας (NiMH) που ειχα και δεν βιδωνε. Μαλλον M7 αξονα ειχε το dremel και Μ8 το parkside.

Νομίζω ότι Μ8 είναι και το dremel...

Και εδώ λέει: Fits Dremel and other-brand rotary tools with 7.2mm-8mm fine-threaded spindle. Είναι M8 ψιλόδοντο (fine) 0,75mm

Last edited by a moderator:
Για να βοηθήσω και καναν ανθρωπο μην κάνει το λάθος πήγα και αγόρασα πριν κάνω εδώ την ερώτηση τις φωλιές και το τσοκ της proxxon ου είναι ασύμβατα. το πρόβλημα νομίζω είναι όπως είπαν και παραπάνω τα παιδιά στις βόλτες.

7μμ διαμετρο αξονα μετραω σε ολα τα dremel που εχω.

Αν μετράς εξωτερική διάμετρο 7.2 (ή λίγο λιγότερο), τότε είναι M8 το παξιμάδι (η φωλιά). Νομίζω ότι δεν λέω καμιά πατάτα, αλλά εδώ που είμαι δεν μπορώ να το ψάξω.

Αν έχεις εργαλείο που μετράει τις βόλτες δες αν το σπείρωμα σου είναι 3/4 -12

Eχω εργαλειο που μετραει τις βολτες και βγαζει σπειρωμα των 40TPI (threads per inch) δηλαδη βημα .635μμ. Τι ακριβως σπειρωμα μετρησες παραπανω?

Ο αξονας του dremel ειναι 7μμ.

Αν μετράς εξωτερική διάμετρο 7.2 (ή λίγο λιγότερο), τότε είναι M8 το παξιμάδι (η φωλιά). Νομίζω ότι δεν λέω καμιά πατάτα, αλλά εδώ που είμαι δεν μπορώ να το ψάξω.

Δεν λες πατατα αλλα το Μ8 (μετρικο) παξιμαδι δεν ταιριαζει στον ~7μμ (.27inches/αμερικανικο συστημα) αξονα του dremel λογω σπειρωματος.

Eχω εργαλειο που μετραει τις βολτες και βγαζει σπειρωμα των 40TPI (threads per inch) δηλαδη βημα .635μμ. Τι ακριβως σπειρωμα μετρησες παραπανω?

Ο αξονας του dremel ειναι 7μμ.

Δεν λες πατατα αλλα το Μ8 (μετρικο) παξιμαδι δεν ταιριαζει στον ~7μμ (.27inches/αμερικανικο συστημα) αξονα του dremel λογω σπειρωματος.
Το 3/4 ιντσας με 12 threads έχει εκεί που βάζεις τα εξαρτηματα . Μπερδεύτηκα .
Πάντως στην Αμερική διαβάζω ότι εκεί που βάζεις το τσοκ είναι 9/32 . Αυτό όπως το μεταφράζω είναι 7.2μμ. όπως το δικό σου . Απλά εκεί υπάρχει και αυτό με τα 40 tpi και ένα άλλο με 25tpi.... Παλαιότερα μοντέλα;

Αυτο με τα 25 tpi -πιο αραιο σπειρωμα- πρεπει να ειναι σε παλαιοτερα μοντελα. Δεν το εχω συναντησει σε κανενα απο τα dremel της τελευταιας δεκαετιας.
Ολα τα Dremel που εχω, ακομα και το 12βολτο bosch GRO, τον ιδιο αξονα εχουν και το ιδιο σπειρωμα.

++++

Πανο για να απαντησουμε εν τελει στο ερωτημα σου :))

Mετρα με ενα παχυμετρο τον αξονα του Parkside. Αν ειναι γυρω στα 7.9/8μμ, ενα τσοκ Μ8 θα σου κανει. Για τα dremel ειναι το τσοκ M7 με βαση τις παρακατω πληροφοριες του πωλητη.

Size: M7 x 0.75mm / M8 x 0.75mm
M8 x 0.75mm specification can be equipped with electric grinder and flexible shaft output shaft diameter of 7.9mm.
M7 x 0.75mm specification can be equipped with electric grinder and flexible shaft output shaft diameter of 6.9mm.

https://www.banggood.com/0_3-3_2mm-...eft-hotproducts__2&ID=512647&cur_warehouse=CN

Πάντως εγώ είπα ότι το συγκεκριμμένο τσοκ ταιριάζει στο μηχάνημα.
Αντίθετα έχω και ένα άλλο Parkside μπαταρίας πιό παλιό το PFBS 9,6V στο οποίο ταιριάζει το Μ7.
Αυτά.

Kαλησπερα.
Μηπως ξερει κανες που μπορω να βρω ενα φορτιστη 18v για ενα δραπανοκτσαβιδο που εχω παρει απο το lidl?
H αν καποιος εχει διαθεσιμο και το δινει-πουλαει ισως....

Τα 18V έχουν διαφορετικές μπαταρίες και φορτιστές .Πες μας ποιο είναι για να σου πούμε αν υπάρχει.
Αν είσαι στην περιοχή μου πέρνα να σου χαρίσω έναν.

Τα 18V έχουν διαφορετικές μπαταρίες και φορτιστές .Πες μας ποιο είναι για να σου πούμε αν υπάρχει.
Αν είσαι στην περιοχή μου πέρνα να σου χαρίσω έναν.
Kαλησπερα.
Εχω παρει αυτο (απλα σε 18v)
https://www.supereverything.gr/2017/06/unboxing-review-parkside-pabs-16-a2.html
αλλα δυστηχως εχω χασει τον φορτιστη...!
Παντως οποιοσδηοπτε θεωρητικα κανει αρκει να ειναι λιθιου και 18v....
Ευχαριστω παντως πολυ για την προσφορα αν δεν ειμαι πολυ μακρια...(Ναυπλιο) αν βρεθω Πατρα θα σου στειλω pm!

Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη με τα 18v Parkside. Άλλη μπαταρία παίρνει το 18V κρουστικό PSBSA 18-Li και άλλη το παλμικό PDSSA 18V-Li. Διαφέρουν οι επαφές οπότε διαφέρουν και οι φορτιστές.
Το δικό σου τι γράφει επάνω ??

Μαλιστα....Το κρουστικο δραπανο κατσαβιδο με μιας εχτρα 2αρα μπαταρια ειναι ενδιαφερουσα προταση.....
Πάντως εαν παίξουν αυτές οι τιμές και εδώ θαρρώ ότι θα είναι απαγορευτικές ως ενα βαθμό για το γενικο ελληνικό κοινό όπως είναι μαθημενο....Και αυτό γιατί το Brushless δεν λέει τίποτα στο ευρώ κοινό...Φυσικά εμείς εδώ ξέρουμε και καταλαβαίνουμε με το παραπάνω.

Νομιζω οτι τα ερασιτεχνικα εργαλεια με την περιστασιακη χρηση πρεπει πρωτιστως να κρατηθουν σε χαμηλο επιπεδο τιμης και να ειναι προσιτα στο ευρυ ερασιτεχνικο κοινο.
Οι χαμηλες τιμες εργαλειων παραγουν νεους μαστορες και προαγουν το DIY. Το Lidl εχει βοηθησει πολυ σε αυτο την τελευταια δεκαετια στην Ελλαδα.

Αν το Lidl αρχισει τα brushless και τις ακριβες τιμες, οτι θα διαπραξει ..στρατηγικο λαθος.

Αν όμως κρατήσει και τις φτηνές σειρές ταυτοχρόνως με τα brushless θα κερδίσει και μερικούς πελάτες από την απαιτητική μερίδα πελατών.

παντως στη σελιδα με τα εγχειριδια τα εχει συμπεριλαβει οποτε λογικα πριν τις γιορτες θα τα δουμε στα ραφια