Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θα ελεγα οτι ειδικα για τα πολυστροφα εργαλεια οπως το ρουτερ, ειναι καλο να πηγαινουμε σε επωνυμα εργαλεια για να μετριαζεται οσο το δυνατον ο κινδυνος απο ελατωματικο τσοκ και στραβο αξονα. Στα επωνυμα εργαλεια η ποιοτητα κατασκευης ειναι σαφως ανωτερη αλλα και ο ποιοτικος ελεγχος οχι μονο ειναι υπαρκτος αλλα ειναι και πιο συστηματικος.

Το λεω κυριως για μας τους ερασιτεχνες οι οποιοι ισως να μην καταλαβουμε ποτε οτι υπαρχει καποιο ελαττωμα στο εργαλειο μεχρι να ειναι αργα.

Εκκεντρο ειναι με την στρογγυλη πλακα.
Με τις αλλες δυο ειναι παλμικο.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μετατρέπει την κυκλική κίνηση σε παλμική. Νομίζω ότι και στο κυκλικό, παλμική κίνηση έχει. Δεν πρέπει να κάνει πλήρη περιστροφή.

Εκτός αν δεν έχω καταλάβει τι είναι πραγματικά η εκκεντρη κίνηση.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μετατρέπει την κυκλική κίνηση σε παλμική. Νομίζω ότι και στο κυκλικό, παλμική κίνηση έχει. Δεν πρέπει να κάνει πλήρη περιστροφή.

Εκτός αν δεν έχω καταλάβει τι είναι πραγματικά η εκκεντρη κίνηση.
Δεν περιστρεφεται οπως πχ αν βαλεις ενα δισκο στο δραπανο. Κανει μια μικρη περιστροφικη κινηση συνδιασμενη με την παλμικη κινηση (μπρος πισω) δημιουργοντας ελλειπτικη κινηση και οχι περιστροφικη.

μάλιστα, τώρα το κατάλαβα. Οι πίροι είναι στην ουσία οδηγοί για την μετατροπή της κυκλικής κίνησης σε παλμική. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι οι οδηγοί για τις βίδες.

ευχαριστώ και τους δυο σας.

Το σκέφτομαι και εγώ για τον λειαντήρα. Υπάρχει άραγε καμιά ελπίδα να βρεθεί κόλετ 1/4" που να ταιριάξει;

Καρφωτικό χειρός : είπαμε έχει δύο μέσα στη συσκευασία;
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia/powerfix-set-karfotiko-chiros/p42480
https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...iko-epangelmatiko-3-typon-antallaktika_271824

Ποια είναι η γνώμη σας για την φρέζα? Για ελάχιστη, τελείως ερασιτεχνική χρήση αξίζει? Δεν έχω στη συλλογή μου.
https://www.lidl-hellas.gr/el/p/product-recommendation/parkside-katheti-freza-pof-1200-d3/p42474

Το πρόβλημα με τον τζόγο μεταξύ βάσης και κορμού που σου περίγραψε ο Κυριάκος:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για μικροτερο collet απο τα 6μμ που παιρνει κανονικα το ρουτερ ειναι πιο απλο, γιαυτο εχει και των 3μμ μαζι. Για μεγαλυτερο, δηλαδη των 6.32μμ (1/4") δεν υπαρχει περιπτωση.

Για μικροτερο collet απο τα 6μμ που παιρνει κανονικα το ρουτερ ειναι πιο απλο, γιαυτο εχει και των 3μμ μαζι. Για μεγαλυτερο, δηλαδη των 6.32μμ (1/4") δεν υπαρχει περιπτωση.
Γιατί το λες; Το trimmer της μακιτα που έχω ήρθε με 6mm και αγόρασα ένα 1/4 και μπαίνει κανονικά .
Τώρα το συγκεκριμένο του lidl θελει ψάξιμο ποιο είναι συμβατό . Αν ειναι βασισμένο σε κάποιο επώνυμο εργαλείο ίσως βρούμε άκρη .

προσωπικά δεν βλέπω καμιά οπτική διάφορα .
Θα έπαιρνα του Lidl για τα έξτρα καρφιά και διχάλες αλλά κυρίως για το βαλιτσάκι.

Γιατί το λες; Το trimmer της μακιτα που έχω ήρθε με 6mm και αγόρασα ένα 1/4 και μπαίνει κανονικά .
Τώρα το συγκεκριμένο του lidl θελει ψάξιμο ποιο είναι συμβατό . Αν ειναι βασισμένο σε κάποιο επώνυμο εργαλείο ίσως βρούμε άκρη .

Εσύ δεν χρειάζεται να ψάξεις τίποτε, του Makita είναι συμβατό.

Attachments

• IMG_4283.jpg
    IMG_4283.jpg
    184.8 KB · Views: 252
  • IMG_4286.jpg
    IMG_4286.jpg
    169.6 KB · Views: 253

Προφανώς...

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απο το μανουαλ του εργαλειου:

Απαγορεύεται η χρήση εξαρτημάτων, τα οποία δεν προβλέπονται εκ μέρους του κατασκευαστή ειδικά για αυτό το ηλεκτρικό εργαλείο. Το γεγονός ότι το εξάρτημα μπορεί να στερεωθεί σε ηλεκτρικό εργαλείο, δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφαλή χρήση.

Ξερω οτι ακουγομαι συντηρητικος -αν και δεν ειμαι καθολου με τα εργαλεια γενικοτερα- αλλα με εργαλεια σαν το ρουτερ δεν πειραματιζομαι ποτε.

Παντως για το ρουτερ του lidl υπαρχει collet 1/4, ειχα αγορασει απο aliexpress, το ειχα ποσταρει στο παρελθον
μαλλον θα ταιριαζει και στον ευθυ λειαντηρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απαγορεύεται η χρήση εξαρτημάτων, τα οποία δεν προβλέπονται εκ μέρους του κατασκευαστή ειδικά για αυτό το ηλεκτρικό εργαλείο. Το γεγονός ότι το εξάρτημα μπορεί να στερεωθεί σε ηλεκτρικό εργαλείο, δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφαλή χρήση.

Ξερω οτι ακουγομαι συντηρητικος -αν και δεν ειμαι καθολου με τα εργαλεια γενικοτερα- αλλα με εργαλεια σαν το ρουτερ δεν πειραματιζομαι ποτε.
Για το μακιτα αγόρασα αυθεντικό collet της Makita . Ανάλογα την αγορά που κυκλοφορεί συνοδεύεται με το ανάλογο collet 6 ή 1/4 .

Θα μετρήσω τα δύο collet όταν πάρω τον λειαντηρα . Αν έχουν τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με το παχυμετρο δεν βρίσκω λόγο να είναι επικίνδυνο ένα Makita collet ... Να ήταν κανένας κινέζικος μειωτηρας να μην το σκεφτόμουν καν .

Αν γίνει δοκιμή πάντως θα είμαι κάποια μέτρα μακριά από το εργαλείο .

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μπάμπη ευχαριστούμε για την πληροφορία με το κόλετ, το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον.

Μιχάλη, εννοείς κακώς να βάλεις κόλετ 1/4" ή κακώς να βάλεις μπιτάκια για ρούτερ ;

προσωπικά δεν βλέπω καμιά οπτική διάφορα .
Θα έπαιρνα του Lidl για τα έξτρα καρφιά και διχάλες αλλά κυρίως για το βαλιτσάκι.

Γιαυτό το πόσταρα. Ακριβώς το ίδιο και ακριβώς στα μισά λεφτά. Για το βαλιτσάκι δεν ήξερα, δεν το έχουν στις φωτογραφίες οπότε αν υπάρχει ίσως έχει κάποια λογική η διαφορά τιμής.
Για όποιον το αγοράσει, από λίντλ ή jumbo, δίχαλα εδώ:
https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...plon-chriseon/karfia-dichala-900-tmch_271918/

Τα κοντινότερα σε διαστάσεις stanley που βρήκα, δεν κάνουν παρόλο ότι είναι πολύ παρόμοια σε μέγεθος.