Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Είναι σίγουρο πλέον ότι έχεις κάποιο "πρόβλημα" με τα Parkside !!!!
Πετάς ένα σχόλιο αποθαρρυντικό στον άνθρωπο και τον αφήνεις έτσι.
Βάλε του ένα Link που να στοιχειοθετεί αυτό που λες..... Ένα φτηνότερο μηχανάκι με επιστροφή χρημάτων σε 3 μήνες και 3 χρόνια εγγύηση !!!
Έλα, γιατί εκτός από fun των parkside είσαι και παραπονιάρης :))
https://www.skroutz.gr/c/2235/Aerosympiestes.html?page=1
μπες εκεί και ψάξε να βρεις ότι τραβάει η ψυχή σου και η τσέπη σου. Απ ότι βλέπεις τα 24λιτρα ξεκινούν κάτω από τα 100 ευρώ και με τιμή παρόμοια με του parkside (αγνώστου προελεύσεως...) παίρνεις κάποιο επώνυμο όπως toros κλπ. Τα 3 χρόνια εγγύησης του λιντλ, προσωπικά πάντα, δε μου λένε πλέον τίποτα. Όπως έχω ξαναγράψει έχω κάποια parkside ορισμένα εκ των οποίων έχουν βγει πολύ καλά, όπως το δισκοπριονο και κάποια άλλα έχουν βγει προβληματικά, όπως ο επαναφορτιζόμενος τροχός για τον οποίο είχα γράψει μακροσκελές ποστ και μου άφησε άσχημη εμπειρία από την εγγύηση που και καλά υπάρχει και γενικά την αντιπροσωπεία της parkside, αφού εκτός του ότι έκαναν 3 μήνες για να μου κάνουν την πρώτη αντικατάσταση, άλλους δύο που μου έφεραν στη συνέχεια ήταν ο ένας χειρότερος από τον άλλον, πράγμα που σε κάνει κάποια στιγμή να βαρεθείς την όλη ιστορία και να πεις πέταξα κάποια λεφτά και τελείωσε η υπόθεση. Τώρα όσον αφορά το κομπρεσεράκι, επειδή έχουν γίνει ολόκληρες συζητήσεις σχετικά με την πλήρη απουσία ελέγχου ποιότητας στα parkside ( δεδομένο αυτό) κι επειδή οι αεροσυμπιεστές αν είναι της κακιάς ώρας κατασκευαστικά, δε θέλουν και πολύ να τα παίξουν (κι αν βγει προβληματικός, πιθανότατα πάλι προβληματικό θα σου φέρουν στην αλλαγή), θα πρότεινα σε οποίον ενδιαφέρεται για τέτοια αγορά, να πάρει κάποιον της προκοπής και θα τον έχει για πολλά χρόνια. Όλα αυτά αποτελούν προσωπική μου άποψη.

Φίλε μου Zidan .... "fun των Parkside" δεν με ενοχλεί καθόλου να με χαρακτηρίζουν !!!
Δεν ξέρω την ηλικία σου και πόσο ασχολείσαι με ερασιτεχνικές κατασκευές αλλά εγώ πάνω από μισό αιώνα τώρα παιδάκι ακόμα του δημοτικού τα καλοκαίρια πήγαινα για δουλεία κοντά σε μαστόρους από ψώνιο και όχι από πείνα.
Με τις ερασιτεχνικές κατασκευές ασχολούμαι από τότε και έχω φτιάξει στην ζωή μου "παπάδες". Πολλά εργαλεία δεν είχα γιατί και με τα λίγα έκανα δουλειά μου ίσως πιο δύσκολα. Αργότερα άρχισα να αγοράζω διάφορα εργαλεία ως επί το πλείστον μη επώνυμα ώσπου στα γεράματα ήλθε το Lidl και απόκτησα αρκετά εργαλεία που μπορεί και να μην τα χρειάζομαι όλα συχνά αλλά μπορώ πλέον για μια φορά στο τόσο να κάνω πιο εύκολα μια συγκεκριμένη εργασία.
Το ζουμί λοιπόν της υπόθεσης είναι να μην αποθαρρύνουμε τον ερασιτεχνικό κόσμο να αγοράζει φτηνά και πολλά διαφορετικά εργαλεία γιατί έτσι έχει περισσότερες πιθανότητες να μπει στον κόσμο της ιδιοκατασκευής.
Το ποια εργαλεία είναι ποιοτικά καλύτερα πιο γερά και πιο αξιόπιστα το ξέρει και ο ποιο χαζός ...το να προσπαθείς όμως να πεις σε κάποιον πάρε μόνο το επώνυμο χωρίς να ξέρεις αν αυτός θα το χρησιμοποιήσει και πόσο συχνά είναι λάθος ...άφησέ τον να μπει στον χώρο και θα ανακαλύψει μόνος του τις ανάγκες του όπως γίνεται όλα τα χρόνια τώρα με τους επαγγελματίες.
Αυτό λοιπόν με κάνει "παραπονιάρη" με τα αποθαρρυντικά σχόλια.
Κατά τα άλλα καλή συνέχεια σε όλους μας -bye-

αυτο του LIDL δεν γραφει να περιλαμβανει εξαρτηματα, αλλά μονο 10 μετρα λαστιχο. Ειναι 2,5 Hp αλλά γεμιζει με 103 L/min και κοστιζει 111 ευρω και 3 χρονια εγγυηση.
Το κοστος για λαστιχο ξεκιναει απο 1 ευρω το μετρο

Βλεπω και κατι αλλα πιο δυνατα:
GMT 2,0Hp, 24Lt, παροχη 206L/m, στα 97 ευρω
και το Oxford (????) με ιμαντα (!!!!!) 30 λιτρα, 2HP, παροχη 200L/min, αλλά βαρυ στα 40 κιλα λογω μοτερ, στα 99 ευρω (!!!)

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

αυτο του LIDL Ειναι 2,5 Hp αλλά γεμιζει με 103 L/min και κοστιζει 111 ευρω και 3 χρονια εγγυηση.
Το κοστος για λαστιχο ξεκιναει απο 1 ευρω το μετρο

Βλεπω και κατι αλλα πιο δυνατα:
GMT 2,0Hp, 24Lt, παροχη 206L/m, στα 97 ευρω
και το Oxford (????) με ιμαντα (!!!!!) 30 λιτρα, 2HP, παροχη 200L/min, αλλά βαρυ στα 40 κιλα λογω μοτερ, στα 99 ευρω (!!!)

Θα κακοκαρδισω λιγο τον Νικο αλλα δυστυχως αυτο ειναι πολυ ασχημο και δυστυχως ειναι το κλειδι για εναν αεροσυμπιεστη.

100 λιτρα το λεπτο εχουν οι αθορυβοι αεροσυμπιεστες με 0,7-1 αλογο.

Δεν με κακοκαρδίζεις καθόλου ...αρκεί να υπάρχει αγάπη...
Ο Ατανάς γράφει "γεμιζει με 103 L/min". Η εικόνα στο φυλλάδιο λέει "Παροχή: περ. 260L/min" Στα άλλα δυο που έβαλε γράφει "παροχή 206L/m" και "παροχή 200L/min".
Το 103 L/min το δίνει στα Χαρακτηριστικά του μηχανήματος ως ""Αποτελεσματική απόδοση στα 7 bar: περ. 103 L/min""
Έχουμε στοιχεία για τα άλλα για την ίδια μέτρηση για να μπορούμε να συγκρίνουμε ??

Στο το φυλλάδιο οδηγιών του μηχανήματος λέει:

6. Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ηλεκτρική τροφοδοσία ...............................220-240 V~ 50 Hz
Ισχύς κινητήρα W ..............................................................1800
Είδος λειτουργίας ....................................................................S1
Αριθμός στροφών συμπιεστή ....................................2850 min-1
Όγκος δοχείου πίεσης (σε λίτρα) ...................................περ. 24
Πίεση λειτουργίας .....................................................περ. 10 bar
Θεωρ. ισχύς αναρρόφησης (l/min) ..............................ca. 260
Επίπεδο ηχητικής πίεσης LPA ..................................... 75.2 dB(A)
Στάθμη ακουστικής ισχύος LWA ................................ 95.2 dB(A)
Αβεβαιότητα KPA/WA .........................................................2.11 dB
Είδος προστασίας ................................................................IP20
Βάρος συσκευής σε kg ....................................................περ. 27
Λάδι (15W 40) l ..........................................................περ. 0.25
Μέγιστο υψόμετρο
(πάνω από το επίπεδο της θάλασσας)..........................1000 m
Οι τιμές για τις εκπομπές θορύβου εξακριβώθηκαν σύμφωνα
με το πρότυπο EN ISO 3744:2010.

Last edited by a moderator:
Ωπα ωπα, αν ειναι στα 260 τοτε ειναι απο τους κορυφαιους!

Και απο τους ελαχιστους που αναφερουν την πραγματικη τιμη στα 7 μπαρ οπου ζοριζεται το πιστονι να γεμισει την δεξαμενη.

Νικ, εγω αντεγραψα τα χαρακτηριστικα απο το site
οταν τα εγραφα μου εκανε εντυπωση πως ειναι 2,5 Hp και παρεχει μονο 103 lt/m.
Αν ειναι ετσι, τοτε προκειται για ενα πολυ καλο μηχανημα ... αλλά και τα 260 lt/m πολλα μου φαινονται.

Παιδιά ...είναι δεν είναι καλό δεν ξέρω και δεν θα το μάθω γιατί έχω ένα από το Αλεξ-Πακ χρόνια τώρα και έχω βάψει με δαύτο άπειρα μέτρα.
Ευτυχώς φαίνονται ακόμα τα χαρακτηριστικά του :grinning-smiley-043

IMG_1334.JPG

Μια φορά που έβαφα με δύσκολα χρώματα και τα παλιά πιστόλια το είχα κουράσει πολύ και κάποια στιγμή κάνει παφ και σβύνει ...εντάξει λέω ...το έκαψα...
Άρχισα να λύνω καπάκια να ψάχνω καλώδια ...πυκνωτή να μετράω τάσεις ώσπου κάνει τσάκ και παίρνει μπροστά ...πετάχτηκα ένα μέτρο πίσω όπως είχα σκύψει από πάνω.
Και μετά ο στόκος βλέπω δίπλα την πινακίδα...

IMG_1336.JPG

Αν ο Νίκος με displacement 150l/min που δίνει την ονομαστική τιμή παροχής αέρα στα πρώτα 4 μπαρ μπορεί να βάψει με το κομπρεσσέρ του τα πάντα όπως λέει , τότε και αυτό του lidl θα μπορεί να κάνει το ίδιο. Παροχή ονομαστική στα 260 l δίνει πραγματική στα 2/3 περίπου , και πάντα στα πρώτα τέσσερα μπάρ. Μετά πέφτει κατακόρυφα η παροχή , γιαυτό σωστό είναι να δίνουν τιμές παροχής από 6 έως 8 -9 μπάρ , ή όπως σωστά γράφει ο Κυριάκος στα 7 μπάρ και πάνω φαίνονται οι πραγματικές δυνατότητες του μηχανήματος. Βέβαια υπάρχει μια σημαντική διαφορά , του Νίκου είναι με ιμάντα ενώ του Lidl μονομπλόκ. Το πρώτο μπορεί να δουλεύει ώρες με σταθερή παροχή αέρα το δεύτερο δεν μπορεί .
Κάπου είχα γράψει ένα άρθρο για το θέμα ,νομίζω στο νήμα ¨εργαλεία αέρα" ή κάπως έτσι .

Βαγγέλη αν λες το δικό μου μονομπλόκ είναι δεν είναι με ιμάντα. Αλλά αυτά που λέω πραγματικά τα έχω κάνει ...τελευταία που βάφω με το πιστόλι του Lidl που θέλει χαμηλή πίεση είναι πιο ξεκούραστη η κατάσταση.
Βέβαια από τότε που έπαθα την πλάκα με την θερμική προστασία όταν δουλεύω το βγάζω έξω σε σημείο του σπιτιού που πάντα έχει ρεύμα αέρος να κρυώνει καθώς δουλεύει.
Τώρα το αν θα έχει πενηντάρι αεροφυλάκιο ή 24αρι δεν ξέρω αν στην πράξη παίζει μεγάλο ρόλο... νομίζω ότι σε αυτής της κατηγορίας τα μικρά μηχανήματα τον κυριότερο ρόλο τον παίζει η ικανότητα που έχει να αναπληρώνει τον αέρα γρήγορα.

Αν είναι μονομπλόκ Νίκο και βγάζει και τόση δουλειά ,ακόμη καλύτερα . Προσωπικά έχω μια προτίμηση στα κομπρεσσέρ με ιμάντα , αλλά δυστυχώς μικρά είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεις στην πιάτσα με ιμάντα , σε λίγο θα κατηργήσουν και τα 50αρια με ιμάντα. Για το θέμα της χωρητικότητας του καζανιού θα συμφωνήσω με τον Νίκο απόλυτα .

Μονομπλοκ και σκυλος.
Και για να το αιτιολογησω, επειδη το ματακι του ειναι στο ιδιο επιπεδο με το πισω μερος του, το δικο μου εσπασε επειδη ακουμπησε στον τοιχο και χυθηκαν τα λαδια και δουλευε χωρις λαδι μεχρι να το παρω χαμπαρι!

Τελικά να το πάρω; όλα καλά αυτά που λέτε να μαθαίνουμε αλλά ο ένας φίλος είπε να δω σε τορος , άλλοι φίλοι λένε καλό είναι

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τον τρομάξετε τον άνθρωπο.... Κανένα λάστιχο και καμιά δουλειά στο σπίτι το θέλει.

Αν και έχω αρκετή εμπειρία από αεροσυμπιεστές θα σου μιλήσω απλά.
Γνωστός μου έχει πάρει τον parkside πριν 2-3 χρόνια να φουσκώνει κανένα λάστιχο να φυσάει το αμάξι κλπ. Από ότι μου είχε πει ήταν ευχαριστημένος. Εγώ με αυτά τα χαρακτηριστικά + λάστιχο+ 3 χρόνια εγγύηση σου λέω να το πάρεις. Έχεις και 3 μήνες περιθώριο να το πας πίσω και να πάρεις τα λεφτά σου αν είναι χάλια .

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Επιβεβαιώνω για τη χρήση παλιού t-shirt. Το χρησιμοποιούσα και σε μια Einhell που είχα και το ίδιο κάνω και σε μια Parkside. Παρόλο που ερχόταν μαζί με μια "καπότα" για το φίλτρο της, είμαι τόσο ευχαριστημένος από το t-shirt που δεν την δοκίμασα καν. Σπανίως θα καθαρίσω το φίλτρο της.

Εγώ ψηφίζω καλσόν, δαγκωτό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά η συμβία "για να αισθάνεται άνετα στο σπίτι μωρέ" μου φοράει τα t-shirt, πουκάμισα, μποξεράκια, κάλτσες. Ε, ας δώσει και κανένα καλσόν προς ανταπόδωση. Κι αφού δεν πρόκειται να τα φορέσω εγώ, ας τα φορέσει η σκούπα. It's payback time!

Παλεύω εδώ και τρεις ώρες να αλλάξω Λάμες στην πλάνη parkside. Ενώ στο φυλλάδιο δείχνει ότι τη σέρνεις για να τη βγαλεις έξω οι Λάμες είναι με εγκοπές....και πρέπει να το διαλύσεις για να την αλλαξεις
Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο για έναν αρχάριο. Είδα πολλά βίντεο και τελικά είδα έναν που το άνοιξε διάπλατα. Τέλος πάντων.... Αφού κατάφερα και τη ρυθμίσα παρατηρώ το εξής στην τρίτη φώτο είναι το ξύλο το οποίο μόλις περάσει από τη λεπίδα ακουμπάει στο πίσω σταθερό κομμάτι. Εννοείτε πως το έχω μηδενικό. Κόβει τα πρώτα 2-3εκατοστα και βρίσκει εμπόδιο.... Έτσι πρέπει να είναι θέλει ρύθμιση ή είναι ελαττωματική;
1f786269b517cf205450f65dd257bf75.jpg
a903dd41d4ded97a116dbfa71d6f1927.jpg
2d4545fda515201090cd23c40b3e98c2.jpg

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk