Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νομιζω, Κυρ, οτι στην πραξη, την κατασταση της μπαταριας την καταλαβαινεις μετρωντας το βολταζ και ξεροντας εμπειρικα τι σημαινει αυτο που βλεπεις.
Π.χ., μια κλασσικη ΑΑ, εχει ονομαστικο 1,5V και οταν ειναι φουλ, δειχνει π.χ. 1,62V (αναλογως τη μαρκα). Οταν πεσει κατω απο π.χ. 1,3V ειναι στα τελευταια ηταν, αναλογα και με την σκοπουμενη χρηση (νομιζω αυτο ειναι το cutoff voltage που λενε καποια μηχανηματα, π.χ. ενα ρολοι μπορει να δουλευει και μεχρι τα 1,0V ενω κατι βαρυ μπορει στα 1,3V να τα φτυνει).
Ε, αμα μετρησεις π.χ. 1,2V ξερεις οτι ειναι στα τελευταια της.
Και αναλογα, εμπειρικα, για αλλες μπαταριες.
Τωρα, αν θες να ξερεις ποσο ποιοτικη ειναι μια μπαταρια, αν ειναι αληθεια τα αμπερ που γραφει κτλ, πρεπει να κανεις τεστς οπως αυτα που λενε τα παιδια.
Παντως, απο ο,τι εχω διαβασει, η "χωρητικοτητα" δεν ειναι ακριβως σταθερη. Εξαρταται και απο τη χρηση.

Θα παρεις φωτια απο τους σπινθηρες λογω πλαστικων καλυματων.
Έψαξα τα specs και είδα ότι εχει 5000 στροφές εγώ νόμιζα ότι έχει κάπου 3500 με 4000 που εκεί είναι οριακά οκ για 210 δίσκο. Οπότε το παίρνω πίσω γιατί στις 5000 είναι ρίσκο για σίδερο . Και λάθος μου γιατί έπρεπε να το βεβαιώσω .

Αυτό με τα πλαστικά λίγο υπερβολικό γιατί οι ξηράς κοπής δεν βγάζουν και πολλές σπίθες αν και δεν το αποκλείω.

Ακουσε τις αναγκες δυο φιλων εδω το λιδλ και φερνει απο την επομενη εβδομαδα:

Parkside® Ενδοσκοπική κάμερα
https://www.lidl-hellas.gr/p/p46309...=GR&flyx=91150750-4bf6-11ea-9fa3-005056ab0fb6
Προφανώς για εμένα κτυπά η καμπάνα....!!!!
Θα παω τουλάχιστον να το δω και θα αποφασίσω...

Για τον φορτιστή έχει κάνεις άποψη...

https://www.lidl-hellas.gr/el/p/axesouar-autokinitou/ultimate-speed-fortistis-mpatarias-autokinitou-ulgd-5-0-a1/p46305

Άρα δεν μετράει την χωρητικότητα της μπαταρίας αλλά τις μεταβολές της τάσης και σου δίνει ένα περίπου % των Volt που απομένουν. Σωστά κατάλαβα?
πολυ αμφιβαλω οτι το οργανακι του λιντλ εχει αντισταση μεσα. μαλλον μετρα σκετο βολταζ

Παιδια εγω θελω κατι που να μου πει την κατασταση της μπαταριας και αν θελει φορτιση, ετσι κατεληξα σε αυτα.
Πολυμετρα εχω αλλα δεν μου κανουν για αυτο που θελω.

Αν ΔΕΝ σε απασχολει η πτωση αποδοσης λογω ηλικιας και η δυνατοτητα να γυρισει την μιζα, τοτε οτιδηποτε δειχνει βολταζ θα σε καλυψει, συμφωνα με αυτον τον πινακα... εγω για αυτη την δουελια εχω ενα καντρανακι βολταζ του ενος δολλαριου.

Attachments

• 212a750ecaad1e97e82d437f76aa6068.jpg
    212a750ecaad1e97e82d437f76aa6068.jpg
    46.2 KB · Views: 552
Καλησπέρα, σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω τον φορτιστή "Ultimate Speed - ULGD 5.0 A1" , ο οποίος είναι στα 5 Αμπέρ, και όχι στα 3.8 που ήταν το προηγούμενο μοντέλο που έφερναν τα LIDL. Η τιμή είναι καλή, δηλαδή λίγο καλύτερη απο κάποια άλλα παρόμοια μοντέλα φορτιστών "ηλεκτρονικού τύπου" που είναι στον skroutz. (π.χ. της Εinhell, κτλ..) Το θέμα είναι, όταν τον χρησιμοποιήσω να είναι σταθερός στην λειτουργία του, και να μην χαλάσει εύκολα.

@enduras1, φίλε τον έχεις αρκετό καιρό τον φορτιστή και λειτουργεί ικανοποιητικά? Έχει κάποιος άλλος φίλος τον φορτιστή του LIDL να μας πεί αν αξίζει ή όχι? Εγώ σκέφτομαι π.χ. ανα 6μηνο, να βγάζω την μπαταρία απο το αυτοκίνητο και να τις ρίχνω μια καλή φόρτιση..

Εγω θα ψωνισω αυτο.
Θα ηθελα ενα οργανακι να βλεπω το αποθεμα ενεργειας στην μπαταρια.

315246_81.jpg

Εγώ είχα πάρει το αντίστοιχο πριν 3-4 χρόνια. Όμως είναι ανακριβές. Οι ενδείξεις λειτουργούν με βάση την τάση που μετράει. Π.Χ. όταν η μπαταρία είναι γεμάτη, αυτό νομίζει ότι λειτουργεί το δυναμό και βγάζει ένδειξη ότι είναι οκ η λειτουργία του δυναμό. Είναι το μόνο εργαλείο που πήρα από το lidl και ουσιαστικά βγήκε άχρηστο.
Ίσως στα νεότερα να έχει βελτιωθεί.

Εγώ είχα πάρει το αντίστοιχο πριν 3-4 χρόνια. Όμως είναι ανακριβές. Οι ενδείξεις λειτουργούν με βάση την τάση που μετράει. Π.Χ. όταν η μπαταρία είναι γεμάτη, αυτό νομίζει ότι λειτουργεί το δυναμό και βγάζει ένδειξη ότι είναι οκ η λειτουργία του δυναμό. Είναι το μόνο εργαλείο που πήρα από το lidl και ουσιαστικά βγήκε άχρηστο.

Ευχαριστώ για την κριτική φιλε μου.
Τελικα μαλλον θα προσπερασω τελικα.

καλήμερα και καλή εβδομάδα σε όλους. Επειδη ο πατερας μου ειναι στο χωρο μπαταριας σχεδον 40 χρονια και επειδη τα εχουμε δοκιμασει σχεδον ολα τα τεστερ αλλα και φορτιστες απο το Lidl εχω να πω το εξης. Το τεστερ ειναι απλα αναξιπιστο.ενα πολυμετρο θα σου δωσει πιο σωστα αποτελεσματα. Οσο δε για τους φορτιστες, ειναι οκ για να κανετε μια συντηρηση στη μπαταρια (μεχρι 65 Αh) αλλα αν η μπαταρια σας εχει μεινει ισως απο απωλεια μεσα στο αμαξι η απο κατι ξεχασμενο, τοτε θελετε κατι δυνατο.

Και παντα, οταν φορτιζετε μια μπαταρια, παντα σε εξωτερικο χωρο και ισως σε ενα σκαφακι καθως μπορει να βγαλει υγρα.

Για κατάσταση μπαταρίας το μόνο αξιόπιστο όργανο είναι κάτι σαν αυτό:
Battery Load Analyzer
Η χωρητικότητα είναι σχεδόν αδιάφορη αν μπορείς να μετρήσεις CCA. Φορτίζεις τη μπαταρία, μετράς με το εν λόγω εργαλείο και ξερεις ακριβως τι ψάρια πιάνει.

καλλα αν η μπαταρια σας εχει μεινει ισως απο απωλεια μεσα στο αμαξι η απο κατι ξεχασμενο, τοτε θελετε κατι δυνατο.

Αυτο ειναι για λογους αναμονης (πχ 13 ωρες για μια 65αρα με τον εν λογω φορτιστη) ή γιατι απαιτειται μεγαλο ρευμα φορτισης για να "ξυπνησει" η μπαταρια για να ξεκινησει η φορτιση?

Αυτο ειναι για λογους αναμονης (πχ 13 ωρες για μια 65αρα με τον εν λογω φορτιστη) ή γιατι απαιτειται μεγαλο ρευμα φορτισης για να "ξυπνησει" η μπαταρια για να ξεκινησει η φορτιση?

Ακριβως οπως το ειπες να ξυπνησει φιλε μου.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγω θα ψωνισω αυτο.
Θα ηθελα ενα οργανακι να βλεπω το αποθεμα ενεργειας στην μπαταρια.

315246_81.jpg

Εγω παντως το πηρα..δεν πηρα τον φορτιστη γιατι στην ουσια θελω να τσεκαρω οχι να φορτιζω....τωρα εαν βρει μαπα 4 ευρω ειχε..!!!

Παραλληλα πηρα και την ενδοσκοπικη καμερα....θα την δοκιμασω και θα σας πω...!!!

https://i.postimg.cc/KjLNSkVJ/20200217-194050.jpg

Εγω παντως το πηρα..δεν πηρα τον φορτιστη γιατι στην ουσια θελω να τσεκαρω οχι να φορτιζω....τωρα εαν βρει μαπα 4 ευρω ειχε..!!!

Παραλληλα πηρα και την ενδοσκοπικη καμερα....θα την δοκιμασω και θα σας πω...!!!

https://i.postimg.cc/KjLNSkVJ/20200217-194050.jpg

Για κανε μια μετρηση ρε Κωστη στην μπαταρια σου και πες μας!
Μια πριν κ μια μετα που θα βαλεις μπροστα και μια αμεσως μετα απο βολτα μολος σβήσεις το μοτερ.