Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

η σεγα του ειναι ευκαιρια !
λειζερακι, ρυθμιζομενη ταχυτητα, ρυθμιζομενη ωθηση, εχει ελαστικο πελμα, φαινεται στιβαρη και ποιοτικη για φτηνη σεγα , συνοδευεται με λαμες ξυλου και μεταλλου, και ολα αυτα με 20 ευρω!
σημερα την πηρα, εκοψα πηχακια για να φτιαξω μια αφαιρουμενη κρισαρα στην πορτα της αποθηκης για να την εχω ανοιχτη για την υγρασια. ειμαι πολυ ευχαριστημενος!
μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα μια φτηνη oxford που θα την μετατρεψω σε σταθερη αναποδης κοπης σε βαση. του λιντλ φαινεται πολυ στιβαροτερη και καλυτερη οπως και η βαση της. ειναι και πιο δυνατη.
και βεβαια απο εγγυηση εχεις το κεφαλι σου ησυχο οπως παντα με τα parkside

Καθόλου άσχημα!

ναι κωστα, ειναι ισως η πιο vfm σεγα της αγορας, εκθρονιζοντας ακομα και την oxford, καθως ειναι πιο καλο εργαλειο. ιδιαιτερα αν υπολογισουμε και τις λαμες που εχει μαζι. ασε που θα κανω και κατι κλαδεματα μουρλια στο κηπο της μανας :)
αν ειχα τα χρηματα θα επαιρνα 2-3 να μου βρισκονται για χρονια!
μα 20 ευρω για ολα, ουτε πριονι χεριου να ηταν...
θα την δοκιμασω σημερα με την μεγαλη λαμα της στανλευ να κοψω και κανα στρατζαριστο.
δεν ξερω, ειμαι πολυ ευχαριστημενος μεχρι τωρα απο τα parkside που εχω.
καλη σου μερα.

Καλημέρα. Επειδή σκέφτομαι σήμερα να το πάρω, σου είναι εύκολο να μετρήσεις την εσωτερική τρύπα στα ρουξούνια των ταχυσύνδεσμων ;(εάν έχεις παχυμετρο φυσικά).

Στάλθηκε από το Mi A3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

HTB1K8JJf6nD8KJjSspbq6zbEXXay.jpg

ποια εννοεις, τα αρσενικα που ειναι στα δεξια της φωτο?
δεξια δεξια, αυτο το 9mm της εξωτερικης διαμετρου παραγματικα ειναι 9,81mm και σε εκεινη τη μερια το εσωτερικο ειναι 6,4mm

οι συγκεκριμενοι ταχυσυνδεσμοι ειναι οι πιο διαδεδομενοι, λεγονται "EURO" και ολα τα εργαλεια του Lidl εχουν τους ιδιους

Σε ευχαριστώ. Πήρα ήδη το σετακι με τους 4 ταχυσυνδεσμους. Αν τους αγοράσεις μεμονωμένα από έξω πάνε αρκετά ακριβά. Το κακό είναι ότι δεν βρίσκονται εύκολα στο εμπόριο παρόμοια ρουξούνια. Μόνο σε μπρούτζινα βρήκα και είναι ακριβούτσικα.

Στάλθηκε από το Mi A3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

η σεγα του ειναι ευκαιρια !
λειζερακι, ρυθμιζομενη ταχυτητα, ρυθμιζομενη ωθηση, εχει ελαστικο πελμα, φαινεται στιβαρη και ποιοτικη για φτηνη σεγα , συνοδευεται με λαμες ξυλου και μεταλλου, και ολα αυτα με 20 ευρω!
σημερα την πηρα, εκοψα πηχακια για να φτιαξω μια αφαιρουμενη κρισαρα στην πορτα της αποθηκης για να την εχω ανοιχτη για την υγρασια. ειμαι πολυ ευχαριστημενος!
μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα μια φτηνη oxford που θα την μετατρεψω σε σταθερη αναποδης κοπης σε βαση. του λιντλ φαινεται πολυ στιβαροτερη και καλυτερη οπως και η βαση της. ειναι και πιο δυνατη.
και βεβαια απο εγγυηση εχεις το κεφαλι σου ησυχο οπως παντα με τα parkside

Πραγματι με 20 ευρω περνεις ενα καλο εργαλειο....εχω παρει την αντιστοιχη PW 810 και ειναι αριστη....

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

ParksideΒοΏ½ Τροχός κοπής PMTS 180 A1
54.99
καλησπερα μήπως ξέρει κανείς αν αυτό το εργαλείο κάνει και για κοπή ξύλου.
Αν δηλ παίρνει και δίσκο για ξύλα .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

λιγα ξερω, αλλα μου φαινονται πολλες στροφες για ξυλο.. ακομα και αν βρεις δισκο φ180. βεβαια, στην αναγκη του βαζεις μικροτερο.
και ειναι καλυτερα για ξυλο να του βαλεις μικροτερο, ετσι ωστε η γραμμικη ταχυτητα να προσεγγιζει αυτη των δισκοπριονων. ενας φ115 ή φ125, στις 7.700 θα ειναι σαν δισκοπριονο φ185 στις 5.000 στροφες περιπου. θα κανεις συμβιβασμο στη διαμετρο για κοστος περιπου 6-7 ευρω (τοσο κανει ενας φ125/ τρυπας 22,2 μμ, ή θα πας στα 15-20 ευρω για εναν ειδικο δισκο φ180 με λιγα δοντια, αλλά ειναι δυσκολο να τον βρεις

ή να παρεις τη σεγα του (20 Ευρω) για τα ξυλα σου
υπαρχουν και αλλοι τροποι βεβαια με ιδιοκατασκευες γωνιακου τροχου, ρυθμιζομενων στροφων κατα προτιμηση.
αν εχω λαθος, παρακαλω τους φιλους εδω να με διορθωσουν

Parkside® Τροχός κοπής PMTS 180 A1
54.99
καλησπερα μήπως ξέρει κανείς αν αυτό το εργαλείο κάνει και για κοπή ξύλου.
Αν δηλ παίρνει και δίσκο για ξύλα .
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φιλε μου αυτες οι μετατροπες πρεπει να αποφεύγονται για να μην πω να απαγορευονται.

Κύριοι καλημέρα, είχα αφήσει τη συρματινη καμπάνα του lidl πάνω στο γωνιακό τροχο του lidl.

Προσπάθησα σήμερα μετά από 6 μήνες περίπου να το χρησιμοποιήσω να κόψω κάτι. Που να βγει η καμπάνα απο την οξείδωση. Το πλάκωσα και WD40 αλλά τίποτα.

Αποτέλεσμα να βάλω πολύ δύναμη και να στραβώσει η φωλιά του πλαστικού κουμπιού κλειδώματος (που ήταν μέσα χωνευτος ο πυρος) να ελευθερωθεί ο πυρος και να σπάσει και ένα κομμάτι μέταλλο.

Όμορφα πράματα. Παρόλα αυτά, θεωρώ το λάθος δικό μου, καθως επρεπε να ειχε βγει η καμπανα αμεσως μετα τη χρηση της ή ίσως δεν περίμενα πολύ ώρα ώστε να δρασει το λιπαντικό.

efe44202b39ba2f4c866d53c2859d335.jpg
957d9799b9c66c9b678ee7473dcf0141.jpg
cf752611f3a9ca1c82f339b9f178bd13.jpg

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κριμα...!!!
Πως προσπαθησες να την απελευθερωσεις...;

To wd40 καλα εκανες και το εβαλες απλως στην περιπτωση που ειναι κολλημενο κατι πανω στο τροχο θελει κοντρα και στο λαιμο της καμπανας,στην προκειμενη περιπτωση,αλλα και στο βαση του τροχου που πιανει η καμπανα...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κριμα...!!!
Πως προσπαθησες να την απελευθερωσεις...;

To wd40 καλα εκανες και το εβαλες απλως στην περιπτωση που ειναι κολλημενο κατι πανω στο τροχο θελει κοντρα και στο λαιμο της καμπανας,στην προκειμενη περιπτωση,αλλα και στο σωμα του τροχου...
Eσυ πως το εκανες..
Έβγαλα αρχικά τη μπαταρία (SAFETY FIRST).

"Κλείδωσα" ανάμεσα στα πόδια μου το μηχάνημα, πάτησα το κουμπί κλειδώματος και σα να μην υπάρχει αύριο προσπάθησα να ξεσφηξω την καμπάνα με 22αρι κλειδί...

κριμα...
παρεμπιπτοντως σημερα εχει βγαλει ενα καλο εργαλειο, την μεγαλη ψαλιδα για τον κηπο
την ειχα παρει πριν κανα 2-3 χρονια, απιστευτο κομματι για 10 ευρω!
εχει κοψει πολυ χοντρα κλαδια, εχει κανει πολυ δουλεια, την τροχιζω μια φορα καθε ενα χρονο και εξακολουθει να κοβει τα παντα μεσα στο κηπο
απο τα εργαλεια που αξιζει να αγορασετε και πολυ φτηνο για αυτα που κανει.

Δυστυχως ετσι εχουμε χαλασει με θειο μου (παλιο, ειναι η αληθεια) τροχο bosch. Συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες, δηλαδη.
Εκ των υστερων, ισως επρεπε να επιμεινουμε περισσοτερο με λαδια κτλ ή/και να δοκιμαζαμε να τον ανοιγαμε.
Οπωσδηποτε, λογω της περιστροφης του τροχου, σφιγγει πολυ ενιοτε και θα επρεπε να ειναι λιγο πιο στιβαρο το κλειδωμα, νομιζω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έβγαλα αρχικά τη μπαταρία (SAFETY FIRST).

"Κλείδωσα" ανάμεσα στα πόδια μου το μηχάνημα, πάτησα το κουμπί κλειδώματος και σα να μην υπάρχει αύριο προσπάθησα να ξεσφηξω την καμπάνα με 22αρι κλειδί...

Οποιοδήποτε εργαλείο θα έσπαγε έτσι όπως προσπάθησες να το ξεκολλήσεις.
Έπρεπε να χρησιμοποιήσεις δύο κλειδιά, ένα για την καμπάνα κι ένα για κόντρα στο λαιμό του εργαλείου.
Εσύ πήγες να κοντράρεις τη δύναμη του κλειδιού μρ το πλαστικάκι του stop. Πόσο να αντέξει το καημένο;

Βασικά ανάποδα τα λέω στην περιγραφή. Προφανώς από την πίεση έσπασε το μέταλλο που εφάπτεται ο πυρος και στη συνέχεια που δεν υπήρχε κόντρα διέλυσε και το πλαστικό.

Σίγουρα δε φταίει το μηχανάκι. Η καμπάνα και λόγω χρήσης είχε σφίξει, είχε μείνει 6 μήνες βιδωμενη και είχε σκουριάσει και επίσης έπρεπε να την ανοίξω πριν βάλω όλη μου τη δύναμη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Οποιοδήποτε εργαλείο θα έσπαγε έτσι όπως προσπάθησες να το ξεκολλήσεις.
Έπρεπε να χρησιμοποιήσεις δύο κλειδιά, ένα για την καμπάνα κι ένα για κόντρα στο λαιμό του εργαλείου.
Εσύ πήγες να κοντράρεις τη δύναμη του κλειδιού μρ το πλαστικάκι του stop. Πόσο να αντέξει το καημένο;
Πολύ σωστά και μ*λ*κια μου, τι να λέμε...απλά είπα να το μοιραστώ μαζί σας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορ

Μην στεναχωριεσαι...εργαλεια ειναι αλλαζουν...απλως ακομη και για ενα ξεσφιξιμο εδω ειναι το Forum για να βοηθαει..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προ

Μην στεναχωριεσαι...εργαλεια ειναι αλλαζουν...απλως ακομη και για ενα ξεσφιξιμο εδω ειναι το Forum για να βοηθαει..
Κοίτα, το εργαλείο δε φαίνεται να χάθηκε. Το καθάρισα πολύ καλά,το γρασσαρα και το ξανακουμπωσα.

Απλά δε θα έχω την ευκολία του κουμπιού για να βιδωνω ξεβιδωνω. Το συγκεκριμένο το δουλεύω μια στο τόσο για πολύ συγκεκριμένα πραγματάκια (κυρίως για λείανση και αφαίρεση γρεζιων κτλ). Άντε να αλλάξω δίσκο μια φορά το εξάμηνο.

Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα άλλο θέμα. Απλά οπότε το βλέπω θα σκέφτομαι την παπαρια μου.
d1b11d78c45815c242bb76eca815c6e6.jpg
69a281704b5a97d8572940ed2c934ac9.jpg