Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ήρθε η λάμα της einhell για την πριονοκορδέλα της parkside που λέγαμε χτες.
Ταιριάζει μια χαρά και φαίνεται να είναι ακριβώς ίδια, άντε οι διαφορές τους να είναι λιγότερο από μισό χιλιοστό.

https://www.tuffsaws.co.uk/index.php?route=product/category&path=4_86 .. όταν βάλεις τέτοια πάνω θα νομισεις πως αλλαξες εργαλείο ;) προσωπικά πάντως αυτο έπαθα!!

https://www.tuffsaws.co.uk/index.php?route=product/category&path=4_86 .. όταν βάλεις τέτοια πάνω θα νομισεις πως αλλαξες εργαλείο ;) προσωπικά πάντως αυτο έπαθα!!

Ωραία γιατί και της einhell ποιοτικά μου φαίνονται ίδιες με της parkside.
Έχει και λάμες με μήκος 1400mm ; Βάλε κανα λινκ γιατί δεν μπορώ να βρω. Τα μεταφορικά πόσο πάνε;

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν στέλνει Ελλάδα και πουθενά εκτός Αγγλίας. Μόλις επικοινώνησα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλοριζικα Ηλια.

Το ψηφιακο πολυμετρο σου αναβοσβηνει νουμερα στην οθονη οταν δεν ειναι σταθερο? Οταν κουνας δηλαδη τους ακροδεκτες κλπ.

Στην μετρηση ευτυχως δεν εχει θεμα, μετραει σωστα και η ενδειξη δεν αναβοσβηνει.

Κανονικα επρεπε να το επιστρεψω και να δοκιμασω την τυχη μου σε ενα πιο υγιες εργαλειακι αλλα...
-πρωτον, βαριεμαι
-δευτερον, κανει την δουλεια του και
-τριτον και σημαντικοτερο, φοβαμαι οτι αν κανω την αρχη και αρχισω τις επιστροφες, θα αλλαξει το καλο μου καρμα με τα parkside και θα μου πεφτει συνεχεια το ετοιμοθανατο που δεν περασε απο ποιοτικο ελεγχο :)

Μιχάλη ακριβώς όπως το αναφέρεις κάνει και στο δικό μου . Λογικά όλα θα έχουν αυτό το θεματακι μόνο στην βαθμίδα βολτ εναλλασσόμενο και συνεχές.

Καλορίζικα Ηλία και καλοδούλευτα.

Τις μύτες με τα μαγνητάκια πως τις είδες ; έχουν δύναμη συγκράτησης, ή πέφτουν οι βίδες με το πρώτο γύρισμα ;

Δεν έχουν και πολύ δύναμη συγκράτησης πράγματι μούφα ο μαγνήτης.

Συγγνώμη για το διπλό ποστ

Οχι σε καμμια περιπτωση ..και ο λογος ειναι οτι δεν μαγκωνουν/κλειδωνουν και ο κινδυνος τραυματισμου ειναι μεγαλος...

Λογικη η ερωτηση σου αλλα καλυτερα να παρεις ενα κανονικο φτηνο σετακι με τρυπανια για μπετο με 3-4 ευρω.
Τα SDS αν και μπαινουν στο τσοκ ενος κοινου δραπανου, αφενος δεν σφιγγουν σωστα και αφ'ετερου χαλαρωνουν με την κρουση η/και την διατρηση.

Υπαρχει ο κινδυνος να χαλασει και το τσοκ και το τρυπανι, οποτε δεν αξιζει να το ρισκαρεις.
Aν θες να κανεις οικονομια και να εχεις τα καλυτερα αποτελεσματα παρε ξεχωριστα 2 καλα τρυπανια που θα χρησιμοποιεις πιο συχνα. πχ 6 και 8μμ.
https://www.skroutz.gr/s/18596613/B...-Construction-6x60x100mm-2608596053-1τμχ.html

Λίγο καθυστερημένα, αλλά σας ευχαριστώ για την πληροφόρηση!

Δεν έχουν και πολύ δύναμη συγκράτησης πράγματι μούφα ο μαγνήτης.

Αυτά τα μαγνητάκια που έχουν στις άκρες τα bits του Lidl τα είχα δει σε βιντεάκι πριν 4-5 χρόνια με bits της Hitachi.
Έπαθα πλάκα με τη δύναμη συγκράτησης που είχαν. Νομίζω κυκλοφορούσαν μόνο δύο νούμερα bits με αυτά τα μαγνητάκια. είχαν πράσινο χρώμα αν θυμάμαι καλά, λίγο ακριβούτσικα αλλά πολύ δυνατά. (αν πιστέψουμε όπως φαινόταν στο video)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μιχάλη ακριβώς όπως το αναφέρεις κάνει και στο δικό μου . Λογικά όλα θα έχουν αυτό το θεματακι μόνο στην βαθμίδα βολτ εναλλασσόμενο και συνεχές.

Σημερα δοκιμασαμε και το πολυμετρο που αγορασε ο Μαστροχαλαστης. Μια απο τα ιδια.
Το ανοιξαμε και κανει ακριβως οτι σε σενα και μενα, η οθονη γεμιζει αριθμους απο την στιγμη που του βαλεις μπαταρια και το αναψεις, πριν ακομα του βαλεις τους ακροδεκτες.

Ομως μετραει σταθερα και σωστα.
Οκ, δεν υπαρχει ουσιαστικο ζητημα, ειναι ομως ενοχλητικο και ολη η παρτιδα κανονικα ΔΕΝ επρεπε να κυκλοφορησει στην αγορα.
Η να κυκλοφορουσε τουλαχιστον στο κοστος, αντε να περιελαμβανε και τα εξοδα διανομης, δηλαδη περιπου 6-7 ευρω.

Μήπως είναι η δοκιμή που κάνουν κατά την εκκίνηση όλα τα ηλεκτρονικά όργανα μέτρησης;
Ακόμη και οι ζυγαριές έχουν τέτοιες ενδείξεις στην εκκίνηση.

Θεωρώ οτι ακόμα και noname πολύμετρα δουλεύουν μια χαρά για γενική χρήση . Να κάνουν δοκιμή δεν χρειάζονται καθώς σχεδόν όλα έχουν κάποιο χρόνο για να δείξουν μέτρηση (δεν είναι στιγμιαία ) . Απο τα χέρια μου έχουν περάσει πολλά λόγο δουλειάς .

Aν πιασεις στα χερια σου το πολυμετρο του Lidl, θα καταλαβεις καλυτερα και θα αναθεωρησεις αποψεις για το συγκεκριμενο μοντελο...η τουλαχιστον για οσα parkside που παρουσιαζουν το ιδιο προβλημα.

Εχουν περασει και μενα απο τα χερια μου δεκαδες πολυμετρα κατα καιρους, ισως μαλισται να εχω αυτη την στιγμη που μιλαμε πανω απο 10-15 και κανενα δεν συμπεριφερεται ετσι. Μπορω να καταλαβω την διαφορα :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορ

Η να κυκλοφορουσε τουλαχιστον στο κοστος, αντε να περιελαμβανε και τα εξοδα διανομης, δηλαδη περιπου 6-7 ευρω.
Προβληματικές συσκευές δεν πρέπει να βγαίνουν καθόλου στην αγορά ακόμη και τσάμπα. Συσκευές μάλιστα σαν τα πολύμετρα που θα κληθούν να κάνουν μετρήσεις και υψηλής τάσης είναι απαγορευτικό να πωλούνται από την στιγμή που δείχνουν εξ αρχής κάποια προβλήματα. Είμαι ηλεκτρονικός και τέτοια συσκευή δεν θα την εμπιστευόμουν σε καμία περίπτωση.

Παντως, εγω που το τεσταρα προχειρα το πολυμετρο, με μπαταριες, σε σχεση με ενα μικρουλι κινεζικο που εχω, δεν ειδα σημαντικες διαφορες. Ανεβηκε στην εκτιμηση μου το μικρουλι :)
In other news, εβαλα σημερα τα δισκακια "φτερου" στο τροχακι μπαταριας (70τοσα mm) της parkside. Δυστυχως, απογοητευση. Μαλλον δεν το αντεχει, ισως λογω βαρους. Δουλευει, μεν, αλλα ο μηχανισμος προστασιας που εχει οταν "κουραζεται", μπαινει αμεσως μπρος. Ακομα και χωρις φορτιο, μετα απο 3-10 δευτερολεπτα "κοβει".
Για σιγουρια, εβαλα και το κανονικο τροχακι πανω και δουλευε ως συνηθως (δλδ, χωρις φορτιο δεν κοβει ποτε, αν αρχισεις να κοβεις κατι και το ζορισεις πολυ, τοτε κλεινει, αφου εχει προχωρησει αρκετα η κοπη).
Δεν ξερω αν ειναι δυσλειτουργια ή υπερβολικη προστασια, αλλα δυστυχως ειναι ψιλοαχρηστα τα φτερου στον τροχο αυτον.

Χρησιμοποιω το 12βολτο τροχακι του Lidl αποκλειστικα πλεον με τα φτερωτα δισκακια και δεν εχω θεμα στη λειτουργια. Ουτε στο ρελαντι ουτε στις 2-3 φορες που το δουλεψα προσφατα.

Αυτο παντως Αγγελε δεν ειναι καθολου καλο νεο. Δεν μπορει ενα στα δυο εργαλεια να ειναι προβληματικο, η -ακομα χειροτερα- ολοκληρες παρτιδες οπως με τα πολυμετρα!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προ

Προβληματικές συσκευές δεν πρέπει να βγαίνουν καθόλου στην αγορά ακόμη και τσάμπα. Συσκευές μάλιστα σαν τα πολύμετρα που θα κληθούν να κάνουν μετρήσεις και υψηλής τάσης είναι απαγορευτικό να πωλούνται από την στιγμή που δείχνουν εξ αρχής κάποια προβλήματα. Είμαι ηλεκτρονικός και τέτοια συσκευή δεν θα την εμπιστευόμουν σε καμία περίπτωση.

Προφανως καποιος επαγγελματιας δεν θα επρεπε να βασιζεται καθολου σε budget εργαλεια, ουτε καν στην περιπτωση που αυτα φαινεται οτι δουλευουν κανονικα.
Τωρα για να μετρας καμμια μπαταρια, να τσεκαρεις εαν κλεινει κυκλωμα, καμμια αντισταση κλπ, τα bugdet ειναι μια χαρα.

Και τo Parkside κανει τη δουλεια αλλα ειναι ενοχλητικο να βλεπεις νουμερα να χορευουν καποιες φορες πριν την μετρηση.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ποιοτικά η parkside έχει πιάσει πλέον πιάτο. Προχθές πήγα σε τοπικό lidl να δω για την πλάνη. Είχε 5 κομμάτια, το ένα τυλιγμένο με φαρδιά διάφανη αυτοκόλλητη ταινία και τα άλλα τέσσερα όλα με ανοιγμένη συσκευασία. Προφανώς ήταν επιστρεφόμενα, κάτι είχαν δει οι προηγούμενοι αγοραστές και τα γύρισαν. Παρεπιπτόντως, εχθές δοκίμασα το πιστόλι αμμοβολής που είχα πάρει την προηγούμενη βδομάδα. Παρ όλο που αρχικά δε μου είχε γεμίσει το μάτι, είναι καλό και κάνει δουλειά. Ομολογώ ότι το συμπάθησα :)

Edit: @Χιωτης. Την ώρα που έγραφα έκανες κι εσύ το ποστ :)
Εγώ σαν επαγγελματιας φυσικά και δε θα αγόραζα ποτέ τέτοια συσκευή αλλά τα παραπάνω τα έγραψα για να επιστήσω την προσοχή στους υπόλοιπους που το θέλουν για ερασιτεχνική χρήση. Επειδή η συσκευή δείχνει να είναι χύμα στο κύμα και χωρίς κανέναν έλεγχο κατασκευαστικά, μην ανοίγεστε με μέτρησεις τάσης δικτύου ή υψηλότερες. Μπορεί να μη συμβεί και τίποτα αλλά μπορεί να συμβούν και κάποιες ασχημες - επικίνδυνες καταστάσεις. Φιλικά όλα αυτά.