Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ή ειναι κλεισμενο σπιτι λογω κορονοιου, δεν εχει τι να κανει, βαριεται, και ειπε να με τρολαρει λιγο... 😛

Εγω σπιτι ειμαι συνηθως οποτε η απαγορευση κυκλοφοριας δεν με εβγαλε καθολου απο το προγραμμα!

Το μεγαλο διλημμα θα ειναι την επομενη εβδομαδα που πρεπει να παω Ρουμανια...:)

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγω σπιτι ειμαι συνηθως οποτε η απαγορευση κυκλοφοριας δεν με εβγαλε καθολου απο το προγραμμα!

Το μεγαλο διλημμα θα ειναι την επομενη εβδομαδα που πρεπει να παω Ρουμανια...:)

Εαν μπορεις να το αναβαλεις θα ηταν το καλυτερο...αλλα υπαρχει περιπτωση να σε προλλαβουν αλλοι...

Nαι οντως μπορει να με προλαβουν οι εξελιξεις και οι απαγορευσεις, θα δουμε τι γινεται απο Δευτερα. Μπορει να επιβληθει κανενας περιορισμος εισοδου στη Ρουμανια.

Παντως δεν ξερω τι ειναι πιο επιφοβο. Να πηγαινεις καθε μερα στη δουλεια στην Αθηνα, η μια φορα το μηνα στη Ρουμανια?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σ

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ πολύμετρου και αμπεροτσιμπίδας έχει να κάνει με το εύρος λειτουργίας τους: Συνεχής τάση: 0,1 mVβŽ“ έως 300 VβŽ“, & εναλλασσόμενη τάση: 1 mV~ έως 300 V~ για το μεν πολύμετρο, ενώ για την δε αμπεροτσιμπίδα εύρος συνεχούς τάσης: 600 mV- 600V, & εύρος εναλλασσόμενης τάσης: 6- 600Vα. Κατά τα άλλα ότι κάνει το ένα επί τους ουσίας κάνει και το άλλο, όσον αφορά τις δυνατότητες εκτός και εάν μου ξεφεύγει κάτι άλλο τώρα μιας και γράφω σχετικά γρήγορα..... Πάντως η αμπεροτσιμπίδα για το μέγεθος της, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, την ποιότητα συναρμογής της, την ταχύτητα που δείχνει στην continuity λειτουργία, (...βασικό για εμένα αυτό μιας και είθισται εκεί οι αμπεροτσιμπίδες να χωλαίνουν....), και φυσικά το κόστος αγοράς της (15 ευρώ) αξίζει και το παραπάνω σαν αγορά..... Εγώ πάντως την πήρα..... :silly:

Καλοριζικα Ηλια.

Το ψηφιακο πολυμετρο σου αναβοσβηνει νουμερα στην οθονη οταν δεν ειναι σταθερο? Οταν κουνας δηλαδη τους ακροδεκτες κλπ.

Στην μετρηση ευτυχως δεν εχει θεμα, μετραει σωστα και η ενδειξη δεν αναβοσβηνει.

Κανονικα επρεπε να το επιστρεψω και να δοκιμασω την τυχη μου σε ενα πιο υγιες εργαλειακι αλλα...
-πρωτον, βαριεμαι
-δευτερον, κανει την δουλεια του και
-τριτον και σημαντικοτερο, φοβαμαι οτι αν κανω την αρχη και αρχισω τις επιστροφες, θα αλλαξει το καλο μου καρμα με τα parkside και θα μου πεφτει συνεχεια το ετοιμοθανατο που δεν περασε απο ποιοτικο ελεγχο :)

Το πηρα κι εγω, Μιχαλη. Αλλα δεν εχω προλαβει ακομα να το ανοιξω. Μολις αδειασω, θα σου πω και το δικο μου αν τα κανει αυτα.

Το Powerfix ηταν καλυτερης ποιοτητητος και φτηνοτερο απο αυτο, το Parkside, που και ειναι μεγαλυτερο σε μεγεθος.
Το μονο καλο ειναι οτι δεν εχει διαβαθμισεις αναφορικα με την μετρηση βολταζ, μετραει απο 0-300 βολτ χωρις αλλαγες διακοπτη.

Σημερα δοκιμασαμε και το πολυμετρο που αγορασε ο Μαστροχαλαστης. Μια απο τα ιδια.
Το ανοιξαμε και κανει ακριβως οτι σε σενα και μενα, η οθονη γεμιζει αριθμους απο την στιγμη που του βαλεις μπαταρια και το αναψεις, πριν ακομα του βαλεις τους ακροδεκτες.

Ομως μετραει σταθερα και σωστα.
Οκ, δεν υπαρχει ουσιαστικο ζητημα, ειναι ομως ενοχλητικο και ολη η παρτιδα κανονικα ΔΕΝ επρεπε να κυκλοφορησει στην αγορα.
Η να κυκλοφορουσε τουλαχιστον στο κοστος, αντε να περιελαμβανε και τα εξοδα διανομης, δηλαδη περιπου 6-7 ευρω.

Παιδιά καλησπέρα. Για να συνοψίσουμε τα παραπάνω, λεγόμενα και την ποιοτική διαφορά μεταξύ πολύμετρου και αμπεροτσιμπίδας που είχε τις προάλλες, σας λέω καταθέτω αυτό: πήγα πριν από 4-5 ημέρες και αγόρασα ένα πολύμετρο για ένα φίλο, με την προϋπόθεση πως η αμοιβή μου για την εξυπηρέτηση που του έκανα θα ήταν να κάνω εγώ το unboxing, :silly: και φυσικά να του ρίξω μια γενικότερη ματιά, φυσικά ΜΕ παρουσία του και δική του άδεια.... Ο λόγος που κάνω το ποστάρισμα αυτό τώρα είναι πως τώρα βρήκα χρόνο και έκανα ορισμένες πιο εμπεριστατωμένες μετρήσεις με την αμπεροτσιμπίδα, ώστε να μπορέσω να κάνω αντιπαράθεση των προϊόντων... Αρχικά να πω πως και εγώ παρατήρησα αυτό το φαινόμενο του "ghost" με τα ψηφία που αναφέρεται πιο πάνω σε άλλα posts.... Αυτό το φαινόμενο σε συνδυασμό με κάποιες μετρήσεις σε στάνταρ βολτάζ που κάναμε και οι τιμές που πήραμε έχοντας ορισμένες φορές μεγάλες αποκλίσεις ή και καθυστέρηση στην ένδειξη της τάσης εξαιτίας της αυτόματης κλίμακας που έχει, σε συνδυασμό με το όλο τσιπικό - ψευτικό της κατασκευής, με κάνει να καταθέσω την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη πως δεν είναι και η πιο εύστοχη αγορά, πράγμα που του είπα κιόλας και προσφέρθηκα να το πάω και πίσω επιτόπου.... Εκείνος όμως - και δικαίωμα του είναι - αποφάσισε να το κρατήσει λέγοντας πως "εντάξει τώρα μωρέ ένα πολύμετρο είναι μια στις τόσες που θα το χρειαστώ να μπορέσω να κάνω μια μέτρηση στο περίπου", άποψη με την οποία εγώ δεν συμφωνώ γιατί αφενός 1ον και βασικότερο ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ (....και κατ' επέκταση με την σωματική μας ακεραιότητα ειδικά εάν δεν ξέρουμε τι κάνουμε ή εάν δεν έχουμε στοιχειώδεις γνώσεις για τα βασικά τουλάχιστον) και αφετέρου 2ον και λιγότερο βασικό μιας και το πρώτο έχει να κάνει με την σωματική μας ακεραιότητα, εάν έχουμε την μια στιγμή μια μέτρηση έτσι και την άλλη μια μέτρηση ...γιουβέτσι τι συμπέρασμα θα μπορέσουμε να κάνουμε ώστε να καταλήξουμε σε διάγνωση ή εν πάση περιπτώση σε μια πρώτη ΣΑΦΗ εικόνα για το "τι παίζει" με το ρεύμα: την τάση του την ένταση του ή την contiuity αυτού που εξετάζουμε;;;;....... Όλα αυτά τα γράφω τώρα μετά από αρκετό τεστάρισμα και έλεγχο που έκανα ενδελεχώς με την αμπρεοτσιμπίδα, και δόξα το θεό ανταποκρίθηκε όπως πρέπει να ανταποκρίνεται ένα εργαλείο, αυτής της κατηγορίας: της ακρίβειας (....σχετικής με την ανάλογη απόκλιση προδιαγραφών του κατασκευαστή), και των προδιαγραφών ασφαλείας, σε μετρήσεις ρεύματος...... Τώρα τι θα κάνει στο μέλλον, και εάν θα χάσει την ακρίβεια του ή εάν ξαφνικά νεκρώσει η οθόνη κανείς δεν ξέρει, για να έχουμε όμως μια γρήγορη επί τόπου μέτρηση, από ένα σχετικά οικονομικό (και λέω οικονομικό και όχι φθηνό εργαλείο), το οποίο να μην μας νοιάζει να πέσει κάτω, να σπάσει να χαλάσει ή μα χάσουμε εν πάσει περιπτώση, στο σημείο που επιχειρούμε μια μέτρηση έξω και πέρα από το εργαστηρίο μας αυτό εγώ το θεωρώ βασικό....

Nαι οντως μπορει να με προλαβουν οι εξελιξεις και οι απαγορευσεις, θα δουμε τι γινεται απο Δευτερα. Μπορει να επιβληθει κανενας περιορισμος εισοδου στη Ρουμανια.

Παντως δεν ξερω τι ειναι πιο επιφοβο. Να πηγαινεις καθε μερα στη δουλεια στην Αθηνα, η μια φορα το μηνα στη Ρουμανια?
Έχουν κλείσει τα σύνορα πολλές χώρες . Θεωρώ ότι δεν θα βγαίνει κανένας από την χώρα .

@KTM900 έχεις απόλυτο δίκιο. Όλα αυτά τα όργανα μέτρησης τάσης απ το lidl δεν είναι για να βασιστεις. Εδώ σε προδίδουν τα επώνυμα...
Τσακωθηκα πριν καμία 10ετια με τη ΔΕΗ για 10 βολτ πτώση τάσης σε παροχή και τελικά έφταιγε το Fluke πολύμετρο...Για να μη πω για το ρεζιλίκι...και για το ενδεχόμενο να μηδένιζε την ένδειξη.

@KTM900 έχεις απόλυτο δίκιο. Όλα αυτά τα όργανα μέτρησης τάσης απ το lidl δεν είναι για να βασιστεις. Εδώ σε προδίδουν τα επώνυμα...
Τσακωθηκα πριν καμία 10ετια με τη ΔΕΗ για 10 βολτ πτώση τάσης σε παροχή και τελικά έφταιγε το Fluke πολύμετρο...Για να μη πω για το ρεζιλίκι...και για το ενδεχόμενο να μηδένιζε την ένδειξη.

Το ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας*, στα όσα παραθέτω παραπάνω είναι για εμένα ΠΡΩΤΙΣΤΟ & ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ..... Για όλα τα υπόλοιπα είναι ουσιώδη αλλά περισσότερο κουβέντα να κάνουμε και να περνάμε την ώρα μας πίσω από το πληκτρολόγιο. όσων το δυνατόν πιο δημιουργικά μεταφέροντας γνώση και εμπειρίες εξαιτίας καραντίνας και κορωνοϊου.... :smile: :rolleyes:

*παθών μαθών και επιζών....

To προηγούμενο πολύμετρο πριν μερικά χρόνια το κίτρινο με πολλές κλίμακες, εμένα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, έχω διορθώσει πολλά laptop, κινητά, ημιεπεγγελματικά όταν διόρθωνα μηχανήματα εκτός εργαστηρίου, ηλεκτρικές σκούπες, το αυτοκίνητο πήρα μέτρηση για αλλαγή μπαταρίας σύμφωνα με την διαδικασία μέτρησης όταν δίνεις τάση στην μίζα και ελέγχεις την πτώση τάσης, τις μπαταρίες ΑΑ τις μπαταρίες από λαπτοπ, τους φορτιστές μόνο και μόνο που έχω ελέγξει είναι εκατοντάδες. Μιλάμε για 5 χρόνια χρήση.

Μπραβο Πανο i like the patenta, μου θυμιζει μια οδοντοβουρτσα που ειχα φτιαξει προσφατα με τετοιο διακοπτακι εξωτερικα :))) :ernaehrung004:

Και βέγκε παρακαλώ...χαχαχα

EXlo.jpg

Θα βάλουμε το χέρι στη τσέπη από βδομάδα...
Λέω να χτυπήσω το παλμικό κατσαβίδι, το έχω δει σε πολλές μαστοράτζες και με κάποιους από αυτούς που το συζήτησα μου είπαν τα καλύτερα (ένα dewalt ζαχάρωνα αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι).
Επίσης έχω βάλει στο μάτι τη ράγα-οδηγό κοπής.