Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Λοιπόν το τσέκαρα ξανά,με ολα τα παραπάνω που μου είπατε,κ καταλήγω οτι έχει θέμα το παλμικο.Με το που θα μπει η κρούση,το βίδωμα σταματά .Δεν είχα ποτέ πριν παλμικο για να έχω την εμπειρία οπότε θεωρούσα ότι η 'καστανια' που άκουγα ήταν η προστασία.Ευχαριστω πάντως για τη βοήθεια.

Φιλε, δες αυτο που εγραψα στο τελος του 1ου μου post, μηπως τυχον νομιζεις απλως οτι σταματαει το βιδωμα.
Αλλα, μαλλον, οπως τα λες, οντως εχει προβλημα το παλμικο.

Λοιπόν το τσέκαρα ξανά,με ολα τα παραπάνω που μου είπατε,κ καταλήγω οτι έχει θέμα το παλμικο.Με το που θα μπει η κρούση,το βίδωμα σταματά .Δεν είχα ποτέ πριν παλμικο για να έχω την εμπειρία οπότε θεωρούσα ότι η 'καστανια' που άκουγα ήταν η προστασία.Ευχαριστω πάντως για τη βοήθεια.
Δες το παρακάτω βιντεάκι για να καταλάβεις την διαφορά...
https://www.youtube.com/watch?v=f0gSJa3L_7c

Παιδια ευχαριστώ,αλλά έχει θέμα το εργαλείο,καθώς όπως είδα κ στο βίντεο το βιδωμα με την κρούση συνεχιζεται,σε εμένα όταν μπει η κρούση το εργαλείο σταματά εντελώς.Αν βάλω στην ίδια βίδα το δραπανοκατσαβιδο, το βίδωμα συνεχίζει.Αυτη τη συμπεριφορά την είχε από καινούριο γι αυτό κ θεώρησα ότι ήταν φυσικό.Αντε με το καλο να ξεφύγουμε όλοι από τον κορονοιο κ θα μιλήσω με το σερβις.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ερώτηση , σκεφτόμουν καιρό να πάρω διασκοπρίονο ρευματος (μιλάμε για κάτι οικονομικο γύρο στα 70Ε ) για χρήση στο χέρι . (οχι πχ να το βάλω σε βάση κλπ που βλέπω να κανουν )

Στην παρούσα φάση θα με βολευε η μπαταρία . Αυτό με την λογική οτι εχω δεύτερη μπαταρία απο το δραπανοκατσάβιδο αν και νομίζω πως δεν θα χρειαστεί . Απο αυτονομία και δυνατότητες την παλεύει ? Επίσης δίσκοι λογικά υπάρχουν γενικά (ξύλο )

Τα ρευματος που βλέπω εχουν ονομαστικό κόψιμο 5-7εκ ενω αυτό εχει μεχρι 4,8εκ αξίζει η διαφορά (εμπειρικά )

Φίλε μου το μπαταριας το πήρα πέρισυ μαζί με παλμικο,δραπανοκατσαβιδο κ έξτρα μπαταρία.Κατα την γνώμη μου πάρε ηλεκτρικό.Η μπαταρία τελειώνει γρήγορα,ακόμα κ η 4αρα,κ από δύναμη λίγα πράγματα.Κ εγω σαν κ εσένα έλεγα ένα μπαταριας να πάρω για ψιλοδουλιες,αλλά κατέληξε να μου σπάει τα νεύρα κ όταν πέτυχα ένα Stanley ρευματος σε προσφορά στα 80e,το πήρα κ βρήκα την υγειά μου.Δεν ξέρω τη δύναμη κ απόδοση έχουν τα επώνυμα μπαταρίας στα ίδια λεφτά,αλλά το συγκεκριμένο μόνο για μελαμινες κ καδρονακια κάνει.Κ οπωσδήποτε έξτρα μπαταρίες.

Παιδια ευχαριστώ,αλλά έχει θέμα το εργαλείο,καθώς όπως είδα κ στο βίντεο το βιδωμα με την κρούση συνεχιζεται,σε εμένα όταν μπει η κρούση το εργαλείο σταματά εντελώς.Αν βάλω στην ίδια βίδα το δραπανοκατσαβιδο, το βίδωμα συνεχίζει.Αυτη τη συμπεριφορά την είχε από καινούριο γι αυτό κ θεώρησα ότι ήταν φυσικό.Αντε με το καλο να ξεφύγουμε όλοι από τον κορονοιο κ θα μιλήσω με το σερβις.

Ειδες λοιπον που ειναι καλο να ξαναλεμε καποια πραγματα για τα καλα των εργαλειων.
Οταν το φτιαξεις θα το διαπιστωσεις και ο ιδιος ποσο καλη δουλεια κανουν τα παλμικα!

Ερώτηση , σκεφτόμουν καιρό να πάρω διασκοπρίονο ρευματος (μιλάμε για κάτι οικονομικο γύρο στα 70Ε ) για χρήση στο χέρι . (οχι πχ να το βάλω σε βάση κλπ που βλέπω να κανουν )

Στην παρούσα φάση θα με βολευε η μπαταρία . Αυτό με την λογική οτι εχω δεύτερη μπαταρία απο το δραπανοκατσάβιδο αν και νομίζω πως δεν θα χρειαστεί . Απο αυτονομία και δυνατότητες την παλεύει ? Επίσης δίσκοι λογικά υπάρχουν γενικά (ξύλο )

Τα ρευματος που βλέπω εχουν ονομαστικό κόψιμο 5-7εκ ενω αυτό εχει μεχρι 4,8εκ αξίζει η διαφορά (εμπειρικά )

Έχει πολύ μεγαλη σημασία η χρήση του...
Εάν μιλάμε για κοπες mdf,μοριοσανιδες,καπλαμα και συναφή μεχρι 2-2,5 ποντους μια χαρά είναι..
Οπότε το βάθος κοπης φτάνει και περισσεύει...αλλα θα χρειαστεις και δευτερη μπαυατια.
Από εκεί και πέρα εαν έχεις βαθύτερα κοψίματα τότε καλύτερα να πας σε ρευματος..

Mεγαλο reνiew υπάρχει εδώ...

https://www.supereverything.gr/2019/05/review-parkside-phksa-20.html

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

ευχαριστώ οπως το βλέπω θα πάω σε ηλεκτρικό

Τα παντα ειναι θεμα αναγκων.
Eαν εχεις πολλες και συχνες κοπες που ξεπερνουν τα 2.5 - 3 εκατοστα παχος ισως αξιζει να πας σε ηλεκτρικο. Το θεμα ειναι να γνωριζεις τις αναγκες σου και να πραξεις αναλογως, καθως ενα εργαλειο μπαταριας ειναι απιστευτα πιο βολικο και ευχρηστο απο ενα ρευματος, ιδιως τα δισκοπριονα και οι σεγες.

Μιχάλη μπαταρίας με μπαταρίας έχει διαφορά...
Εάν θες να καλύψει τις ανάγκες σου πρέπει να πας σε κάτι πιο δυνατό...Εκεί όμως παρεμβάλλεται το οικονομικό κομμάτι...Και μάλλον ξεφεύγεις πολύ οικονομικά...
Πρακτικά εγώ ενεργησα ως εξής:
Πήρα το μεγάλο ηλεκτρικό του lidl για βαθιές κοπες,που μάλλον για εμένα είναι πολύ λίγες,και πήρα της bosch το 12v ,βεβαια ειχα μπαταριες,που είναι για μικρές κοπες και θα χρησιμοποιήσω περισσότερο....
Αντίστοιχα μπορεί κάποιος να πάρει του lidl το 12ν...
Βέβαια αυτό προυποθετει αγορά 2 εργαλείων...που παλι ανεβαζει το κοστος.
Οποτε εαν κάποιος θέλει ένα δισκοπριονο τοσο στο ευρως εργασιων οσο και οικονομικό τοτε καλύτερα να πάει σε ηλεκτρικό...

Ναι, απο μαρκα σε μαρκα τα δισκοπριονα μπαταριας εχουν διαφορα. Mιλαμε εδω ομως για το 18βολτο Parkside.

Για αυτο λεω εαν ειναι για κοπες μεχρι 25-30μμ, και οχι μεχρι 48μμ που γραφουν τα specs του, νομιζω οτι θα τον εξυπηρετησει μια χαρα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αν το χρειάζεται σε μέρη που δεν υπάρχει ρεύμα,είναι μονόδρομος η μπαταρία. Αν υπάρχει ρεύμα τότε ρευματος.Στα 80 ευρώ που κάνει του λιντλ (60+20για τουλάχιστον μια έξτρα μπαταρία),παίρνεις μια χαρά ρευματος.Επισης το συγκεκριμένο του λιντλ(δεν ξέρω αν ισχύει κ σε άλλες μαρκες)εκτός του ότι τρώει πολύ γρήγορα την μπαταρία,πέφτει κ η απόδοση της πολύ γρήγορα.Δηλ αυτο που εχω δει είναι ότι μόνο όταν η μπαταρία έχει κ τα 3λαμπακια γεμάτα,μπορείς να αξιοποιήσεις το εργαλείο στο max.Τα πράγματα γίνονται λίγο καλύτερα,αν το χρησιμοποιείς για ξύλα 2,5 -3,0cm όπως λένε κ τα παιδιά παραπάνω.

Ενα δισκοπριονο μπαταριας δεν ειναι μονο για χρηση εκει που δεν υπαρχει ρευμα, αλλα αντιθετως πιστευω οτι χρησιμοποιειται κυριως για την τεραστια ευκολια και την ασφαλεια που σου παρεχει η απουσια καλωδιων.

Ναι, απο μαρκα σε μαρκα τα δισκοπριονα μπαταριας εχουν διαφορα. Mιλαμε εδω ομως για το 18βολτο Parkside.

Για αυτο λεω εαν ειναι για κοπες μεχρι 25-30μμ, και οχι μεχρι 48μμ που γραφουν τα specs του, νομιζω οτι θα τον εξυπηρετησει μια χαρα.

Για το συγκεκριμένο εργαλείο συγουρα μιλάμε για τόσο πάχος...
Η ευκολία της μπαταριας δεν το συζητάω στα ποσά συν είναι...το βλέπω και στην πράξη...

Απλώς αυτό του Lidl είναι χαμηλων προσδοκιών....
Η διάρκεια της μπαταριας στην κοπη δεν πρέπει να είναι πάνω από 5-7 λεπτά εαν κρίνω από τα 10-15 λεπτά του ρελαντί στο review που ανέβασα...άυτο με κάνει να πιστεύω ότι πάνω από 6-7 μετρα τρέχοντα με μια φόρτιση αποκλείεται να βγάλει...
Το bosch με 6ah συγουρα φτάνει τα 12+ με τους υπολογισμού που έχω κάνει.. .
Μιλάω για κοπή 2cm...
Προσωπικά έτσι το μετραω ....

Ενα δισκοπριονο μπαταριας δεν ειναι μονο για χρηση εκει που δεν υπαρχει ρευμα, αλλα αντιθετως πιστευω οτι χρησιμοποιειται κυριως για την τεραστια ευκολια και την ασφαλεια που σου παρεχει η απουσια καλωδιων.

Συμφωνω απολυτα.
Ειναι απιστευτη η αισθηση να κοβεις χωρις καλωδια.
Θεωρω πως με μια δευτερη 4αρα μπαταρια θα εισαι οκ.
Εγω μολις πηρα το κιτρινακι δεν ξαναεπιασα το ρευματος και το εκανα παγκου μονιμα.

+1! Έπεσες μέσα διάνα.Περιπου εκεί είναι,πέρισυ που το αγόρασα για να φτιάξω κάτι ντουλάπες σπίτι μου,δηλ κοπες σε 16αρα μελαμινη,δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ετρωγε τόσο γρήγορα τη μπαταρία. Κ βέβαια όσο λιγοστεύει η μπαταρία,γίνεται κ λιγότερο καθαρή η κοπή,μάλλον επειδή γυρνάει ο δίσκος πιο αργά.Νομιζω ότι κ ο τροχός της ίδιας σειράς έχει παρόμοιο θέμα.

Στον φίλο kosstv η απαντηση

Να πω τη γνώμη μου χωρίς διάθεση για εξυπνακισμούς; Σε έναν άνθρωπο που αναζητά εργαλείο (πλην δράπανου) για περιστασιακή χρήση σε σπίτι, είναι παντελώς άστοχο να του προτείνονται εργαλεία μπαταρίας. Το δισκοπριονάκι είναι αδύναμο, και για να κάνεις στοιχειωδώς δουλείτσα με λεπτά ξύλα θες 2 μπαταρίες, δηλαδή πλησιάζουμε το κατοστάρικο. Ε με λιγότερα παίρνει ένα δισκοπρίονο με @@ ,και όχι κάτι σαν δισκοπρίονο, που θα το χαίρεται πολά χρόνια, και θα κάνει τη ζωή του εύκολη. Τα δυό μου σεντ.

+1! Έπεσες μέσα διάνα.Περιπου εκεί είναι,πέρισυ που το αγόρασα για να φτιάξω κάτι ντουλάπες σπίτι μου,δηλ κοπες σε 16αρα μελαμινη,δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ετρωγε τόσο γρήγορα τη μπαταρία. Κ βέβαια όσο λιγοστεύει η μπαταρία,γίνεται κ λιγότερο καθαρή η κοπή,μάλλον επειδή γυρνάει ο δίσκος πιο αργά.Νομιζω ότι κ ο τροχός της ίδιας σειράς έχει παρόμοιο θέμα.

Στον φίλο kosstv η απαντηση

Ετσι....και για τον τροχο τα ιδια υσχιουν για αυτο επενδυσα και σε Bosch...

Προσωπικα εαν καποιος κανει περιστασιακη χρηση με 2 μπαταριες θα κανει δουλεια απο εκει και πανω θελει και αλλες...

Λεμε για την επενδυση σε εργαλεια μπαταριας αλλα θα πρεπει και να υπαρχει υποβαθρο...δεν μπορεις να πεις οτι θα κανω μια εργασια που ισως απαιτει μεγαλο χρονο εαν δεν εχει και τις αναλογες σε ποσοτητα μπαταριες....βεβαια μιλαμε για ποσα...
Π,χ στην Stanley 18v X 4 μπαταριες και στην Bosch 12v X 6 ωστε να μην κολλαω..θα μου πεις εγω ασχολουμαι και επαγγελματικα αλλα δεν αλλαζει οταν εχεις να κανεις μια πολυωρη εργασια...

Να πω τη γνώμη μου χωρίς διάθεση για εξυπνακισμούς; Σε έναν άνθρωπο που αναζητά εργαλείο (πλην δράπανου) για περιστασιακή χρήση σε σπίτι, είναι παντελώς άστοχο να του προτείνονται εργαλεία μπαταρίας. Το δισκοπριονάκι είναι αδύναμο, και για να κάνεις στοιχειωδώς δουλείτσα με λεπτά ξύλα θες 2 μπαταρίες, δηλαδή πλησιάζουμε το κατοστάρικο. Ε με λιγότερα παίρνει ένα δισκοπρίονο με @@ ,και όχι κάτι σαν δισκοπρίονο, που θα το χαίρεται πολά χρόνια, και θα κάνει τη ζωή του εύκολη. Τα δυό μου σεντ.

+1...με βρισκεις απολυτα συμφωνω...αυτο προσπαθω να εξηγησω και εγω...

Συμφωνώ απόλυτα και το έχω πει πολλές φορές....

Το έχω το μπαταρίας και το έχω χρησιμοποιήσει μόνο για μερικές κοπές 1-2 λεπτών. Αν είναι για πάρα πάνω θα κατευθυνθώ προς τα εργαλεία με ισχύ.

Οι αγορές που αξίζουν αυτή την εβδομάδα για όσους δεν έχουν τέτοια εργαλεία είναι το κρουστικό και το παλμικό δραπανοκατσάβιδο τα οποία τα βγάζει και σπάνια.