Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

ακριβώς αυτή την χρήση θελω να κάνω, λαμβάνοντας υπόψη φυσικά την βάση και το ενδεχόμενο να ερθουν όλα τούμπα.

εναλλακτικά σκεφτομαι να παρω δυο ξύλινα καβαλέτα και πανω τους να βάλω ενα κομματι μελαμίνης ωστε να έχω μια επιφάνεια εργασίας εκτός εργαστηρίου.

Οτι σε βολευει.
Εγω τονιζω το θεμα της ισορροπιας και ορθης στιριξης διοτι ειδικα με πλανη - δισκοπριονο -τροχο ειναι μεγα θεμα η ασφαλεια.
Επισης ΠΡΟΣΟΧΗ μαστορες δεν ειναι μερες αυτες για να παμε νοσοκομειο για ενα ραμματακι, και κολλησουμε τιποτες, ειδικα μιας και δεν γινομαστε νεωτεροι ολοι μας, ωιμε.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

εναλλακτικά σκεφτομαι να παρω δυο ξύλινα καβαλέτα και πανω τους να βάλω ενα κομματι μελαμίνης ωστε να έχω μια επιφάνεια εργασίας εκτός εργαστηρίου.

Αυτό κάνω εδώ και χρόνια...Είναι πολύ πιο στιβαρό σαν κατασκευή και φυσικά έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας..
Εγώ έχω αυτα που είναι μια η άλλη σε χρήματα με τον πάγκο του lidl....

.https://www.praktiker.gr/m/p/kavaleto-professional-77x73-5cm-31803
Στο γκαράζ μου υπάρχει επιπρόσθετα 1 μέτρο πάγκος κουζίνας 3 ποντους για ποιο βαριές δουλειές εντός σπιτιού...

Edit: Τωρα το βρηκα στον υπολογοιστη μου.... εχω και πιο βαρια που ειχα παρει και πολυ παλιοτερα απο το Practiker αλλα δεν τα βλεπω ποια..και εοιχαν συγουρα κοντα στο 20αρικο....

Ειναι αριστερα της φωτο...
https://i.postimg.cc/28KpD6xV/20190405-164605.jpg

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παλληκάρια, όσοι έχετε το παλμικό κατσαβίδι, έχετε δοκιμάσει να βιδώσετε αυτοδιάτρητες σε λαμαρίνα χωρίς προτρύπημα; Θέλω να μάθω πως συμπεριφέρεται σε αυτό το κομμάτι.

Κανένα πρόβλημα.
Πάντως πληροφοριακά το παλμικό το ευχαριστήθηκα όταν έπρεπε να αλλάξω - να βγάλω την κλειδαριά (χρηματοκιβωτίου) από πόρτα ασφαλείας.
Στην αρχή δοκίμασα με μακρύ κατσαβίδι χεριού. Τίποτε δεν κατάφερα.
Βγάζω το παλμικό και με έκανε κορόιδο. Τις έβγαλε για πλάκα.

Να, τέτοια γράφετε και με έχετε ψήσει να στηθώ την Πέμπτη το πρωί έξω από το lidl.

Ρε παιδιά όλοι έχετε φαγωθεί με το παλμικο.Για μένα είναι το χειρότερο εργαλείο που έχω αγοράσει,χίλιες φορές να είχα πάρει πέρισυ 2 δραπανοκατσαβιδα.Στο παλμικο η καστανια μπαίνει σε λειτουργία πιο πριν από το δραπανοκατσαβιδο,σαν να έχει λιγότερη δύναμη.Κ βέβαια δεν έχει την ευελιξία να τρυπας.
Πιο βασικό για μένα όμως είναι ότι πολλές φορές που δεν μπορεί να βιδωσει το παλμικο,συνεχίζω με το δραπανοκατσαβιδο.
Παλμικο!!!!.Με την βοήθεια των παίδων εδώ μέσα,κατάλαβα ότι το παραπάνω post μου δεν ήταν σωστό κ μάλλον το συγκεκριμενο εργαλείο είχε κάποιο πρόβλημα.Περιμενα λοιπόν να ξεπεράσουμε τον ιούλη που μας ταλαιπωρεί για να το στείλω στο σέρβις.Ελα όμως που με πρόλαβε ο άλλος ιός,αυτός του μάστορα κ ξεκίνησα σήμερα το άνοιγμα του.Ξεκιναω με την πρώτη βίδα στην κεφαλή,την αφαιρώ πάω στην δεύτερη κ λίγο πριν την αφαιρέσω ακούω ένα κλικ.Οπα,ή το χάλασα ή κάτι κουμπωσε.Βιδωνω τα 2 βιδακια ξανά,δοκιμή και ηταν άλλο εργαλείο.Πραγματικα η δύναμη είναι πολύ μεγάλη.Στριφωνι 8αρι σε ξύλο,το πίεσα παραπάνω κ του έκοψε την κεφαλή για πλάκα.Ειχατε δίκιο,άλλο βιδωμα κ δύναμη!ευχαριστώ

Παλμικο!!!!.Με την βοήθεια των παίδων εδώ μέσα,κατάλαβα ότι το παραπάνω post μου δεν ήταν σωστό κ μάλλον το συγκεκριμενο εργαλείο είχε κάποιο πρόβλημα.Περιμενα λοιπόν να ξεπεράσουμε τον ιούλη που μας ταλαιπωρεί για να το στείλω στο σέρβις.Ελα όμως που με πρόλαβε ο άλλος ιός,αυτός του μάστορα κ ξεκίνησα σήμερα το άνοιγμα του.Ξεκιναω με την πρώτη βίδα στην κεφαλή,την αφαιρώ πάω στην δεύτερη κ λίγο πριν την αφαιρέσω ακούω ένα κλικ.Οπα,ή το χάλασα ή κάτι κουμπωσε.Βιδωνω τα 2 βιδακια ξανά,δοκιμή και ηταν άλλο εργαλείο.Πραγματικα η δύναμη είναι πολύ μεγάλη.Στριφωνι 8αρι σε ξύλο,το πίεσα παραπάνω κ του έκοψε την κεφαλή για πλάκα.Ειχατε δίκιο,άλλο βιδωμα κ δύναμη!ευχαριστώ

Μπραβο ρε Μανο.

Να ξαναπω λοιπον και σε εσενα.
Απαξ και βιδωσες με παλμικο μια φορς , αυτο θα ψαχνεις να βρεις καθε επομενη φορα!

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έτσι είναι φιλε Εnduras1,το κατάλαβα ήδη.Σωφρον,παρ' όλο που δεν ήταν σωφρον να βάλω χέρι σε κάτι που δεν ξέρω κ που στην τελικη έχει εγγύηση,η βίδα που έβγαλα δεν ήταν κάποια κρυφή ή κάποια που κάτι ρύθμιζε.Ηταν βίδα για να ανοίξω το εργαλείο κ συγκεκριμένα όπως βλέπεις το εργαλείο από μπροστά έχει 4 βίδες που κρατάνε την κεφαλή πανω στο σώμα.(Αν το βλέπεις από το πλάι,είναι η πλευρά που γράφει parkside).Πρωτα έβγαλα την δεξιά πάνω τελείως κ στην κάτω,δηλ δεξιά κάτω όπως το βλέπεις,άκουσα το κλικ.Προφανως κάτι δεν ήταν καλά κουμπωμενο.

κατανοητο

μπραβο, εκανες επιτυχια παντως :2thumb22sup:

(παρακαλω πολυ τον Νικ (osatosa) να το βαλει στον καταλογο με τα tips)

Στην τύχη έγινε,δεν έκανα κάτι. Δεν είχα τι να κάνω,λέω ας το ανοίξω μπας κ κανένα ελατηριακι δεν πατάει καλά.Οταν άκουσα το κλικ,το κατάλαβα σαν κάτι να κουμπωσε,να μπήκε στη θέση του.Τυχαιο καθαρά ήταν.

Στην τύχη έγινε,δεν έκανα κάτι. Δεν είχα τι να κάνω,λέω ας το ανοίξω μπας κ κανένα ελατηριακι δεν πατάει καλά.Οταν άκουσα το κλικ,το κατάλαβα σαν κάτι να κουμπωσε,να μπήκε στη θέση του.Τυχαιο καθαρά ήταν.
Τέλος καλό όλα καλά...
Καμία φορά είναι καλό να επεξεργαζόμαστε παραπάνω τα εργαλεία μας...είδες ότι τελικά ήταν κάτι πολύ απλό και μπήκε σε σωστή λειτουργία...
Εύχομαι να το ευχαριστηθείς δουλεύοντας το όσο το δυνατόν περισσότερο....

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλημερα
ειναι πολυ καλος στα χρηματα του, τον εχω κοντα 10 ετη χωρις προβλημα. Υπαρχει αντιστοιχος φυσικα σε πολλες εκδοχες απο praktiker η leroy merlin κ.α. (βεβαια εαν χρεαζεσαι παραδοση τετοιες ημερες πρεπει να δεις ποιοι καμουν) προσοχη ομως στο εξης, οταν λ.χ. θα βαλεις ΠΟΛΥ πλαγια δυναμη με τριβειο η με πλανη αυτοι οι φτηνοι παγκοι τεινουν να γειρουν ελαφρα, μιας καιι δεν ειναι δεμενοι στο πατωμα και δεν εχουν πολυ βαρος για αδρανεια. Επισης η επιφανεια εδρασης στο εδαφος δεν επεκτεινεται πιο περα απο την εκταση της επιφανειας εργασιας. Αρα πιεσεις σε κομματι υπο επεξεργασια που εξεχει αρκετα προκαλουν ευκολα τασεις περιστροφης, και αισθηση οτι θα γειρει ο παγκος.
Τονιζω οτι ειμαι ευκολα υπερβολικος στις εργασιες που εχω κανει με τον παγκο, απλα στα υπ'οψιν. Ισως 2 παγκοι διπλα διπλα να ησαν μια τελεια λυση σε επεξεργασια μεγαλων κομματιων για τελεια ισορροπια. Η μεγγενη του παγκου ειναι πολυ καλη. Προσοχη για διπλωμα πρεπει να επανελθει η μεγγενη και στις 2 πλευρες στην σωστη θεση για να κλεισει ο παγκος χωρις να ζημιωθει η σιδερια προφιλ οδηγος της ντιζας σφιξιματος (εκτος εαν αλλαξε ο σχεδιασμος).

Επισης η μελαμινη θα φουσκωσει εαν βραχει απο νερο και καλο ειναι καπως να προστατευθει (διαφανο ακριλικο βερνικι) καθως και να προφυλαχθει η ενδειξη σε μοιρες που υπαρχει στην βαση της μεγγενης.

Στην τιμη αυτη παντος για εμενα αξιζε σιγουρα.

Απλα παντα θα βρισκεις το αντιστοιχο εως 25 ευρα το πολυ...

Επισης οπως βλεπεις στην εδω φωτο απο τον οδηγο κοπης της παρκσαιντ γινεται να βιδωσεις μια πλακα μελαμινης και να κανεις το παγκο ενιαια επιφανεια, περαν της χρησης που υποδεικνυει η φωτογραφια.

326392_81.jpg
αυτος ο οδηγος κοπης μπορει να χρησιμοποιηθει και για σφυχτηρας πολλων ξυλων μαζι?δηλαδη να βαλουμε 4 ξυλα απο παλετα και τα σφιξουμε για να κολληθουν?

Ωραιος Μανο.
Θα το χαρεις το εργαλειο.
Ετσι κι εγω, οταν το ειχα παρει, το τεσταρα με στριφωνια σε παλια ξερη ελια. Τα κουρευε για πλακα. Τις πρωτες φορες κοιταζα καλα καλα να καταλαβω τι ειχε γινει :)
Προσεχε μονο, γιατι καμια φορα εχει "υπερβολικη" δυναμη. Και επειδη δεν εχει ρυθμιση ροπης (μονο στη σκανδαλη - οσο πατας τοσο πιο πολλη ροπη βγαζει), μπορει να κανεις ζημια χωρις να το καταλαβεις.
Εγω καποια στιγμη εβαζα κατι βιδες χωνευτες χωρις φρεζα σε κοντρα πλακε και μια φορα που ξεχαστηκα μπηκε η βιδα 5 ποντους μεσα στο ξυλο (το διαπερασε και μπηκε και στο απο κατω) 😛

Το κατάλαβα ήδη,οπότε για μελαμινες κουζίνας ή ντουλάπας, χίλιες φορές το δραπανοκατσαβιδο ή το κατσαβιδακι των 3,6v που έχω,τουλάχιστον μέχρι να συνηθίσω το παλμικο.Βέβαια,για καμία περγκολα πχ,είναι απόλαυση!

Κ μιας κ μου άνοιξε η όρεξη,κάτι 12v κατσαβίδια που βγάζει κατά καιρούς το lidl είναι μικρά παλμικα ή μεγάλα κατσαβιδια(σε σχέση με το 3,6v με τον μύλο κ τα ενσωματωμένα bits που έχω?)

Last edited by a moderator: