Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πήγα σήμερα σε κατάστημα Lidl (Λ. Αθηνών, Περιστέρι, δίπλα στη Βιαμάξ) για ψώνια κι έριξα μια ματιά και στα εργαλεία. Τρυπάνια ξύλου είχε μόνο ένα σετ το οποίο τελικά τσίμπησα κι εγώ από περιέργεια περισσότερο, μια που θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι μέχρι σήμερα ότι έχει τύχει να πάρω σε ανάλογα εργαλεία ήταν μάπα. Από ηλεκτρικά εργαλεία είχε αρκετά κομμάτια από το δραπανοκατσάβιδο της σειράς Performance (ίσως και 30 κομμάτια) και λίγα (γύρω στα 5) από το ανάλογο σκαπτικό πιστολέτο (αυτό στα 100 ευρώ). Επίσης είχε αρκετά κομμάτια από το δραπανοκατσάβιδο που είχε βγάλει πρόσφατα στα 60 ευρώ. Τέλος πρόσεξα ότι τα εργαλεία της νέας σειράς έχουν 5 χρόνια εγγύηση αντί 3 των απλών.
Να πω την αμαρτία μου κοντοστάθηκα στα δραπανοκατσάβιδα μιας που δεν έχω τέτοιο εργαλείο (και δεν μου έχει πολυχρειαστεί μέχρι σήμερα) αλλά τελικά δίστασα να δώσω το 70άρι (ή το 60άρι για το απλό) για να πάρω πάλι κάτι για να βρίσκεται, μπαααας και χρειαστεί κάποτε.

Αν αγοράσεις, ότι μάρκα και να αγοράσεις, να το πάρεις κρουστικό να είσαι κομπλέ. Δε τα αγοράζεις κάθε μέρα αυτά τα εργαλεία.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τέλος πρόσεξα ότι τα εργαλεία της νέας σειράς έχουν 5 χρόνια εγγύηση αντί 3 των απλών.
Το σκαπτικό performance έχει 3 χρόνια απ' ότι αναφέρει στο κουτί του.

Μάλλον έχεις δίκιο καθώς κοίταξα μόνο στη συσκευασία του δραπανοκατσάβιδου και υπέθεσα ότι τα ίδια ισχύουν και για το σκαπτικό.
Τελικά αξίζει σαν αγορά για 70 ευρώ έναντι του απλού το τελευταίο (δραπανοκατσάβιδο); Στο γερμανικό Lidl πάντως το έχουν στα 90 ευρώ με αυτή την μπαταρία.

Φίλε και τα 2,δηλ και το performance και το απλό που είχε την προηγούμενη εβδομάδα,είναι απλά δραπανοκατσαβιδα και όχι και κρουστικα που θα σε βοηθήσουν στο τρύπημα σε σκληρά υλικά...
Η μόνη διαφορά που έχουν είναι από πλευράς δυναμικότητας καθώς το ένα είναι 60Ν(performance) και 45Ν το απλό...
Εάν το θες για βίδωμα ξεβιδωμα και καμία τρύπα σε σοβα/τούβλο είναι οκ αλλά ως εκεί.. 2 μπαταρία θα χρειαστει να έχεις...
Το καλό με τα performance,πράγμα που δεν ανέφερε κάνεις ως τώρα,είναι ότι τα κουτιά είναι μεγάλα και άνετα στην τοποθέτηση εργαλείων για ολες οι συσκευασιες ειναι τσιμα-τσιμα,ελεος δηλ,συν ότι υπάρχει προβλεψη για 2 μπαταρία...

Υ.γ...Να είχαν 5 χρόνια θα ηταν απίστευτο...Αλλά και τα 3 με την πολιτική που ακολουθούν έως τώρα πάλι καλά είναι...

Μάλλον έχεις δίκιο καθώς κοίταξα μόνο στη συσκευασία του δραπανοκατσάβιδου και υπέθεσα ότι τα ίδια ισχύουν και για το σκαπτικό.
Τελικά αξίζει σαν αγορά για 70 ευρώ έναντι του απλού το τελευταίο (δραπανοκατσάβιδο); Στο γερμανικό Lidl πάντως το έχουν στα 90 ευρώ με αυτή την μπαταρία.

Γιορταζες χθες?

Αν ναι πολυχρονος!!!

Επιπρόσθετα αν γιορταζες οφείλεις να σου κανεις δωρο ενα δραπανοκατσαβιδο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!

Ειναι σαν να μην εχει γυναικα κραγιόν!!!

Γιορταζες χθες?

Αν ναι πολυχρονος!!!

Επιπρόσθετα αν γιορταζες οφείλεις να σου κανεις δωρο ενα δραπανοκατσαβιδο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!

Καλημέρα. Όντως γιόρταζα χτες (Λάζαρος) και σε ευχαριστώ θερμά για τις ευχές. Σαν δώρο στον εαυτό μου το σκέφτηκα κι εγώ για το δραπανοκατσάβιδο, ενόψει και του εγκλεισμού στο σπίτι, αλλά δεν θέλω και να πάρω γουρούνι στο σακί (που λέει ο λόγος). Σίγουρα η ευκολία που δίνει ένα εργαλείο μπαταρίας είναι σημαντική κάποιες φορές, από την άλλη βέβαια, οι μπαταρίες είναι ακριβές γενικά και με συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, οπότε, παρότι έχω αρκετά ποιοτικά/επώνυμα εργαλεία, δεν πιστεύω ότι θα άξιζε στην περίπτωσή μου η επένδυση σε ένα επώνυμο ανάλογο εργαλείο, της τάξης πχ των 200+ ευρώ, εφόσον η χρήση θα είναι μια στο τόσο και αν. Έτσι κατέληξα στο ότι τα δραπανοκατσάβιδα του Lidl φαντάζουν εκ πρώτης ενδιαφέρουσες προτάσεις (φτηνές μπαταρίες, 3 χρόνια εγγύηση), απλά το ερωτηματικό μου είναι σε ποιο από όλα θα άξιζε να επενδύσω. Το ενδιαφέρον μου αναπτερώθηκε μετά την διάθεση προχτές του performance, αλλά όπως είδες ο φίλος πιο πάνω μου συστήνει να ασχοληθώ μόνο με κρουστικό...

Καλημέρα. Όντως γιόρταζα χτες (Λάζαρος) και σε ευχαριστώ θερμά για τις ευχές. Σαν δώρο στον εαυτό μου το σκέφτηκα κι εγώ για το δραπανοκατσάβιδο, ενόψει και του εγκλεισμού στο σπίτι, αλλά δεν θέλω και να πάρω γουρούνι στο σακί (που λέει ο λόγος). Σίγουρα η ευκολία που δίνει ένα εργαλείο μπαταρίας είναι σημαντική κάποιες φορές, από την άλλη βέβαια, οι μπαταρίες είναι ακριβές γενικά και με συγκεκριμένη διάρκεια ζωής, οπότε, παρότι έχω αρκετά ποιοτικά/επώνυμα εργαλεία, δεν πιστεύω ότι θα άξιζε στην περίπτωσή μου η επένδυση σε ένα επώνυμο ανάλογο εργαλείο, της τάξης πχ των 200+ ευρώ, εφόσον η χρήση θα είναι μια στο τόσο και αν. Έτσι κατέληξα στο ότι τα δραπανοκατσάβιδα του Lidl φαντάζουν εκ πρώτης ενδιαφέρουσες προτάσεις (φτηνές μπαταρίες, 3 χρόνια εγγύηση), απλά το ερωτηματικό μου είναι σε ποιο από όλα θα άξιζε να επενδύσω. Το ενδιαφέρον μου αναπτερώθηκε μετά την διάθεση προχτές του performance, αλλά όπως είδες ο φίλος πιο πάνω μου συστήνει να ασχοληθώ μόνο με κρουστικό...

Χρονια πολλα :)
Αν εχεις κρουστικο ρευματος, μπορεις να παρεις ενα απο τα δυο μη κρουστικα (καλυτερα το performance), ειδικα αν τρυπημα σε μπετο σου τυχαινει μονο μια δυο φορες το χρονο.
Παντως, σε καποια lidl εχει ακομα και το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο μπαταριας που ειχε βγαλει πριν καποιες μερες.

Καλημέρα. Όντως γιόρταζα χτες (Λάζαρος) .....

Πολύχρονος να είσαι φίλε μου, με υγεία πάνω απ όλα.

Γιορταζες χθες?

Αν ναι πολυχρονος!!!

α και που σε, μην δίνεις και πολύ σημασία σ αυτά που λέει ο Κυριάκος.
είναι μισός Κρητικός και μισός Χιώτης. κουζουλά πράματα δηλαδή. σε λίγο που θάρθει και το κοπέλι θα απο κουζουλαθεί τελείως. :flipout::flipout:

Αυτό το δραπανοκατσάβιδο δεν είναι κρουστικό;
https://www.lidl.de/de/parkside-akk...egrierte-led-arbeitsleuchte-ohne-akku/p331939

Νομίζω πως κάποια κομμάτια από το ανωτέρω στα 60 ευρώ είχε το κατάστημα που κοίταξα χτες, εκτός από το performance.

Χρονια πολλα!

Το παραπανω δραπανο βλεπω οτι ειναι κρουστικο. Αν δεις φωτογραφιες, φαινεται και το ´σφυρακι' στις επιλογες του δακτυλιδιου στο δραπανο.

Εαν το βρεις αξιζει τον κοπο να το αγορασεις, πολυ περισσοτερο απο το brushless που δεν ειναι κρουστικο.

Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές. Αν και έχω αξιοπρεπέστατο κρουστικό (πνευματικό για την ακρίβεια) ρεύματος της Makita, θα πάω το απόγευμα στο Lidl να ρίξω πάλι μια ματιά μήπως βρω το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο που είχε βγάλει πρόσφατα. Αν θυμάμαι σωστά, κάποιος πρέπει να είχε αναφέριε για το συγκεκριμένο ότι το τσοκ σε αυτό φαίνεται να είναι κάπως έκκεντρο. Ισχύει;

Ολα τα εργαλεια της Parkside ειναι εν δυναμει ελλατωματικα/προβληματικα καθως ο ποιοτικος ελεγχος που γινεται ειναι προφανως πλημμελης και σιγουρα ανεπαρκης. Αυτο βεβαια δεν μειωνει την αξια τους, απλα πρεπει να βρεις ενα σωστο εργαλειο.

Για αυτο πρεπει να τσεκαρεις το δραπανο πολυ σχολαστικα, απο το εαν δουλευουν ολες οι ρυθμισεις, εαν φορτιζει σωστα ο φορτιστης, μεχρι εαν σφιγγει σωστα και καλα το bit στο τσοκ.

Για την εκκεντροτητα, λιγο πολυ ολα τα δραπανα παρουσιαζουν αυτο το φαινομενο εστω και ελαχιστα. Συγκρινε το με το Μακιτα που εχεις.

Τον κόφτη μπουλονιών που βγάζει αύριο τον έχει κανείς? Φαντάζομαι για απλές κοπές να κάνει .

Eχω δει κατα καιρους που χρησιμοποιει εναν ο πατερας μου, πολλα χρονια τωρα, αλλα δεν εχω μπει ποτε στον κοπο να τον τσεκαρω καθως τι ειδους κοφτης μπουλονιων μπορει να ειναι με 7-8 ευρω που τον ειχε παρει!
Παντως για να τον εχει ακομα θα πει οτι κανει δουλιτσα :))

Καλα που μου το θυμισες για αυριο Βαγγελη να παρω και ενα σπρευ τεφλον που βγαζει!

Τον κόφτη μπουλονιών που βγάζει αύριο τον έχει κανείς? Φαντάζομαι για απλές κοπές να κάνει .

Σου έχει χρειαστεί ποτέ κόφτης μπουλονιών;

Κοφτης μπουλονιων ειναι το επισημο ονομα αλλα τον αγοραζει κανεις και για κοπη συρματων, αλυσιδων, ντιζων και συναφων για τα οποια ενας κοινος κοφτης δεν επαρκει.

Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές. Αν και έχω αξιοπρεπέστατο κρουστικό (πνευματικό για την ακρίβεια) ρεύματος της Makita, θα πάω το απόγευμα στο Lidl να ρίξω πάλι μια ματιά μήπως βρω το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο που είχε βγάλει πρόσφατα. Αν θυμάμαι σωστά, κάποιος πρέπει να είχε αναφέριε για το συγκεκριμένο ότι το τσοκ σε αυτό φαίνεται να είναι κάπως έκκεντρο. Ισχύει;

Επαναλαμβάνω ότι και αυτό που είχε προ 10+ και αυτό της προηγούμενης πέμπτης ήταν δραπανοκατσαβιδο...
Αυτό το lidl.de είναι κρουστικο αλλά δεν νομίζω ότι είχα φέρει αυτό...
Εάν πας στο μαγαζί και με Τ(σφυρακι) τουε πάρτο..