Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

¨καταπληκτικό βίντεο" .Κακώς ο κόσμος αγοράζει Milwaukee (που τυχαίνει να βγάζει και κορυφαία εργαλεία στην 18 σειρά) και σκάει 500αρικα , όταν το parkside του 100αρικου του ρίχνει στο κεφάλι , αν κατάλαβα και καλά ότι αυτό θέλει να πει ο ποιητής . Όλο το σκηνικό βέβαια γεμάτο διαφημίσεις "Parkside" ακόμη και στον πάγκο που κάνει τις δοκιμές . Όλες οι βίδες "τυχαίνει" να είναι torx και φυσικά με λαιμό ,για το είδος του Ξύλου κουβέντα , κλπ κλπ.
Τι άλλο θα δούμε....

Bαγγελη ο ανθρωπος εχει κανει ενα παρα πολυ ενδιαφερον βιντεο στο οποιο συγκρινει 2 σετ εργαλειων, ιδιας ονομαστικης ισχυος (60Νμ), αλλα το ενα ειναι brushless και το αλλο με το παραδοσιακο μοτερ. Αυτο εχει μεγαλη σημασια για την συνεχεια του βιντεο οπου συγκρινει τα δυο εργαλεια.

Στην βαθμολογια εαν προσεξεις, το Parksιde παιρνει ποντους επειδη εχει πιο γρηγορο φορτιστη, επειδη ειναι πιο ελαφρυ, επειδη η μπαταρια του διαρκει περισσοτερο (προφανες λογω brushless) κλπ.

Επισης ειναι πολυ ενδιαφερον πως ενα budget Βrushless moter μπορει να συναγωνιστει ενα επωνυμο με καρβουνακια. Βεβαια στο 13" βλεπεις οτι το Milwaukee καταφερνει να βιδωσει 10αρι στριφωνι εκει που το Parkside δεν μπορει.

Στο βιντεο λειπει η αξιολογηση για το πιο σημαντικο στοιχειο σε ενα εργαλειο το οποιο ειναι η αξιοπιστια του. Η οποια αξιοπιστια και αντοχη, για να λεμε την αληθεια, δεν μπορει να δοκιμαστει σε ενα τεστ οπως αυτο. Απο το τεστ αυτο ομως μπορεις να βγαλεις καποια αλλα συμπερασματα μεταξυ των οποιων και για την αποτελεσματικοτητα του νεου Brushless Parkside το οποιο φαινεται εκ πρωτης οψεως οτι ειναι ενα ικανο εργαλειο Budget το οποιο μπορει να εχει μελλον υπο προυποθεσεις.

Παντως θυμαμαι και γελαω ακομα με ενα παρομοιο βιντεο οπου το τροχακι του Lidl εβγαινε πιο γρηγορο σε ολες τις κοπες εναντι του Bosch αλλα σε καποιο ζορι ...καηκε το μοτερ του :))

Βρε Μιχάλη,
στο τέλος βάζει 7 στο Parkside και 4 στο Milwaukee και γράφει κρίνετε μόνοι σας ποιό είναι καλύτερο,ενώ ο χώρος δοκιμών είναι γεμάτος parkside .Όχι τίποτε άλλο δηλ. αλλά το συγκρίνει με την κορυφαία Milwaukee, και όχι με stanley π.χ., το τερμάτισε ο τύπος . Τέλος πάντων ,ναχαμε να λέγαμε.

Ναι, σε αυτά τα "τέστ" του κ@λου κυριότερο ρόλο παίζει η...τιμή. Είναι αυτό που λένε τα Αμερικανάκια "bang for the buck" , για το οποίο είναι πρόθυμοι να θάψουν σωστά προϊόντα έναντι της φτήνιας.. Τώρα εξαπλώνεται προφανώς σε όλον τον πλανήτη η λογική. Εδώ ο άλλος έβγαλε το δισκοπρίονο ράγας της festool άχρηστο επειδή το άνοιξε και δεν του άρεσε μέσα κάτι..

Καλημερα,

Έχω πάρα πολλά εργαλεία LIDL και μερικά Milwaukee τα δραπανα μπαταρίας και οι γωνιακοί τροχοί της Milwaukee δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε άλλο στην αγορά.
Τα milwaukee που έχω είναι ένα Μ12 fuel brushlees το πρώτο μοντέλο, ενα Μ18 fuel hammer drill Gen3, τον αλοιφαδορο Μ18, ενα angle grinder 230mm Μ18 και έναν ευθύ λιαντηρα Μ 18.
Από τα LIDL έχω ψωνίσει πάνω από 30 εργαλεία ηλεκτρικά η μπαταριας, η χρήση τους είναι βαρια ερασιτεχνική άλλα πιάνοντας το κάθε εργαλείο στο χέρι καταλαβαίνεις την διάφορα.
θα προτιμούσα όλα μου τα εργαλεία να ήταν Milwaukee η Metabo αλλά 20.000 για ένα ερασιτεχνικό εργαστήριο είναι πολλά όποτε και αυτασ απο τα LIDL εχουν την θεση τους
Όταν όμως η Μπαταρία του milwaukee κάνει ακριβότερα από ολόκληρο το δραπανο του LIDL δεν μπορεί διάβολε μια διάφορα θα την έχουν...

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα και από εμένα. Πρώτη φορά γράφω, οπότε να συστηθώ :)
Είμαι ο Μανόλης και είμαι από Ρέθυμνο.
Αν και "μέγα λάτρης" των parkside γιατί πιάνουν τα χέρια μου και κάνω πολλά, αλλά δεν είναι η φύση της δουλειά μουτέτοια, που να θέλει κάποια συγκεκριμένα εργαλεία για να τους πίνω το αίμα. Μια στο τόσο χρειάζομαι το ένα ή το άλλο, ανάλογα το τι θα μου "καρφωθεί" να κάνω, οπότε η τιμή τους, το βασικότερο τα 3 χρόνια εγγύηση και η πολιτική επιστροφών που μέσα σε 3 εβδομάδες μπορείς να το γυρίσεις και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, είναι μεγάλο ατού, για τον ερασιτέχνη μαστροχαλαστή, εμένα δηλαδή, αλλά σίγουρα αν σε κάποιο του έπινα το αίμα, δεν θα ήταν parkside, όπως π.χ. η σκούπα στάχτης που έχω για τους λέβητες, είναι kercher.
Τα parkside, όσο και ποίο δυνατά, να είναι σε συγκριτικά τεστ με επαγγελματικά εργαλεία, πχ DeWalt, Bosch κτλ δεν μπορούν να τα "νικήσουν" στην σκληρή δουλειά, δηλαδή 8-10 ώρες συνεχόμενα, ένα DeWalt θα την βγάλει, το Parkside όχι, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός του.
Καλά τα συγκριτικά τεστ, τα βλέπω, αλλά ποτέ δεν θα πιστέψω ότι σε σκληρή δουλειά ένα parkside θα νικήσει ένα HILTI, όσες παραπάνω τρύπες και να κάνει μέχρι να αδειάσουν οι μπαταρίες τους, όσο και ποίο γρήγορα να βιδώσει χ αριθμών βιδών. Γιαυτό άλλωστε σε αρκετές εταιρίες υπάρχουν δύο σειρές, τα επαγγελματικά και τα ερασιτεχνικά, που μπορεί να έχουν μικρές διαφορές μεν στις ισχύς κτλ, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι η ΑΝΤΟΧΗ στην σκληρή και συνεχόμενη δουλεία.
Τα parkside, για τα χρήματα τους είναι τέλεια, ερασιτεχνικά εργαλεία.
Εγώ, προσωπική άποψη πάντα, αν και ζαχαρώνω και ονειρεύομαι ένα σετακι DeWalt κρουστικό & παλμικό brusless, δεν θα το πάρω, γιατί με αυτά τα χρήματα θα πάρω 5-10 άλλα που μπορεί ναι μεν να μου χρειαστούν μια στο τόσο αλλά θα τα έχω, όταν θα θελήσω να φτιάξω, επιδιορθώσω κάτι. Το DeWalt ποτέ δεν θα το δουλέψω για 8 ώρες και 10 μέρες συνεχόμενα, που να πω ότι άξιζαν τα παραπάνω λεφτά. (Αν και εύχομαι να τύχει, να το κάνω, για να πρέπει να τα πάρω... ;) )

Καλώς ήλθατε παιδιά στο καλύτερο νήμα για φτηνά ερασιτεχνικά εργαλεία !!!-bye-

Ευάγγελε ...όταν έγραψες ότι ο κόφτης (μπουλονιών) είναι για πέταμα ... πήγα και τον πήρα γιατί ήθελα έναν μικρό κόφτη για βίδες χοντροσύρματα κλπ .... να μην χαλάσω τον καλό μου κόφτη της Wiha... έναν τον έχω.
Λοιπόν το εργαλείο ...φοβερό και τιμή υπερξεφτίλα ... παίρνει και ανταλλακτικές σιαγόνες !!! -bye-

Είπαμε ερασιτέχνες ....ωραία και απαραίτητα τα όνειρα .... αλλά πιο ωραία η προσγειωμένη πρακτικότητα.

Νίκο , δεν έχει δυσκολία στο άνοιγμα κλείσιμο των σιαγόνων, ζωτώντας αρκετή δύναμη από τον χρήστη ? Το φινίρισμα σε ικανοποιεί ? Τα χερούλια του σου αρέσουν" Αν ναι , τότε είσαι εντάξει ,αλλά εμένα δεν μου άρεσαν και κυρίως δεν με έπεισαν ότι αξίζουν ακόμη και αυτά τα 8 ευρώ . Καλύτερα να καθυστερήσω την αγορά και να αγοράσω κάτι καλύτερο , βάζοντας κάθε μήνα κάποιο μικρό ποσό στην άκρη . Εξάλλου τι βιαζόμαστε , ερασιτέχνες είμαστε , και αύριο μέρα είναι . Αυτό ήταν το νόημα των όσων έγραψα ,και τίποτα άλλο …..Τελοσπάντων , νάμαστε καλά και όλα τα άλλα....

Αφήνω αυτό εδώ για "κουβέντα να γίνεται". Παρεμπιπτόντως το performance δραπανοκατσάβιδο με την 4άρα μπαταρία είναι άλλο εργαλείο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το τεστ από αυτο που είδα και καταλαβαίνω είναι στα μέτρα και τα σταθμά του parkside...
Oμολογουμενως κάποιος που δεν γνωρίζει κάποια πράγματα και κοιτάζοντας το οικονομικό κομμάτι δεν θα επιλέξει ποτέ ένα milwaukee αυτό είναι δεδομένο...
Τέτοιες συγκρίσεις έχουν γίνει και με άλλες εταιρίες με τα ίδια αποτελέσματα...καλα και ωραία αυτά καινούργια...

Αυτό που κάνεις δεν αναφερει είναι καταποσο το εργαλείο παραμένει δυνατο και σωστα φορτισμένο με τις ιδιες επιδοσεις επειτα από 30-40 φορτίσεις σε σχέση με τα premium εργαλεία...
Το 18ν δραπανοκατσαβιδο του lidl αγοράς 2016 που ειχα επειτα από πολλες φορτίσεις η μπαταρία άρχισε να τα ψιλοφτυνει...Εκεί που σου κρατούσε 1ωρα δουλειάς επειτα από τις παραπάνω φορτίσεις ούτε μιση ώρα...ασε που από δύναμη είχε πέσει αισθητά.
Το έχει ο πατέρας μου πλεον γιατί μου είχε σπάσει τα νεύρα...

Θα ηθελα λοιπόν και σύγκριση επειτα από μεγάλο διάστημα για το ποιο κάνει τι...

Last edited by a moderator:
Βρε Μιχάλη,
στο τέλος βάζει 7 στο Parkside και 4 στο Milwaukee και γράφει κρίνετε μόνοι σας ποιό είναι καλύτερο,ενώ ο χώρος δοκιμών είναι γεμάτος parkside .Όχι τίποτε άλλο δηλ. αλλά το συγκρίνει με την κορυφαία Milwaukee, και όχι με stanley π.χ., το τερμάτισε ο τύπος . Τέλος πάντων ,ναχαμε να λέγαμε.

Εμεις που γνωριζουμε δυο πραματα παραπανω Βαγγελη προφανως και δεν πρεπει να δινουμε καμμια σημασια σε τετοιες αστειες βαθμολογιες, ομως ειναι χρησιμο να βλεπουμε και βγαζουμε τα δικα μας συμπερασματα απο οποιοδηποτε συγκριτικο βιντεο.

Καλησπέρα και από εμένα. Πρώτη φορά γράφω, οπότε να συστηθώ :)
Είμαι ο Μανόλης και είμαι από Ρέθυμνο.
Αν και "μέγα λάτρης" των parkside γιατί πιάνουν τα χέρια μου και κάνω πολλά, αλλά δεν είναι η φύση της δουλειά μουτέτοια, που να θέλει κάποια συγκεκριμένα εργαλεία για να τους πίνω το αίμα. Μια στο τόσο χρειάζομαι το ένα ή το άλλο, ανάλογα το τι θα μου "καρφωθεί" να κάνω, οπότε η τιμή τους, το βασικότερο τα 3 χρόνια εγγύηση και η πολιτική επιστροφών που μέσα σε 3 εβδομάδες μπορείς να το γυρίσεις και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, είναι μεγάλο ατού, για τον ερασιτέχνη μαστροχαλαστή, εμένα δηλαδή, αλλά σίγουρα αν σε κάποιο του έπινα το αίμα, δεν θα ήταν parkside, όπως π.χ. η σκούπα στάχτης που έχω για τους λέβητες, είναι kercher.
Τα parkside, όσο και ποίο δυνατά, να είναι σε συγκριτικά τεστ με επαγγελματικά εργαλεία, πχ DeWalt, Bosch κτλ δεν μπορούν να τα "νικήσουν" στην σκληρή δουλειά, δηλαδή 8-10 ώρες συνεχόμενα, ένα DeWalt θα την βγάλει, το Parkside όχι, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός του.
Καλά τα συγκριτικά τεστ, τα βλέπω, αλλά ποτέ δεν θα πιστέψω ότι σε σκληρή δουλειά ένα parkside θα νικήσει ένα HILTI, όσες παραπάνω τρύπες και να κάνει μέχρι να αδειάσουν οι μπαταρίες τους, όσο και ποίο γρήγορα να βιδώσει χ αριθμών βιδών. Γιαυτό άλλωστε σε αρκετές εταιρίες υπάρχουν δύο σειρές, τα επαγγελματικά και τα ερασιτεχνικά, που μπορεί να έχουν μικρές διαφορές μεν στις ισχύς κτλ, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι η ΑΝΤΟΧΗ στην σκληρή και συνεχόμενη δουλεία.
Τα parkside, για τα χρήματα τους είναι τέλεια, ερασιτεχνικά εργαλεία.
Εγώ, προσωπική άποψη πάντα, αν και ζαχαρώνω και ονειρεύομαι ένα σετακι DeWalt κρουστικό & παλμικό brusless, δεν θα το πάρω, γιατί με αυτά τα χρήματα θα πάρω 5-10 άλλα που μπορεί ναι μεν να μου χρειαστούν μια στο τόσο αλλά θα τα έχω, όταν θα θελήσω να φτιάξω, επιδιορθώσω κάτι. Το DeWalt ποτέ δεν θα το δουλέψω για 8 ώρες και 10 μέρες συνεχόμενα, που να πω ότι άξιζαν τα παραπάνω λεφτά. (Αν και εύχομαι να τύχει, να το κάνω, για να πρέπει να τα πάρω... ;) )

Καλως τον Μανωλη απο την πατριδα μου!!!!

Οπως τα λες ειναι φιλε μου και ο καθενας πρατει αναλογα με τις ανάγκες αλλα και την ορεξη του!!!

Και εγω με Parkside ξεκινησα και σιγα σιγα αναβαθμιζα οτι εβλεπα πως μου αρεσε και μου εωγαζε δουλεια!

Τα Dewalt οταν καποια στιγμη τα παρεις θα καταλαβεις γτ εχουν διάφορα στην τιμη!!!

Απο που εισαι απο Ρέθυμνο?
Απο Αγιο Δημητριο Πηγής ειμαι εγω.

Την αλλη βδομαδα την Πεμπτη το Lidl φερνει ενα σετακι με 3 αναδευτηρες διαφορετικου τυπου ο καθε ενας (για χρωματα,κολλες,κονιαματα) και με εξαγωνη κεφαλη για να μπαινει σε δραπανο. Κοστος 10 ευρουδακια.
Φερνει και διαφορα σετακια με διαφορα λαμακια, με 2 ευρω το καθενα. Φερνει και καποια αλλα εργαλεια και αναλωσιμα, τα ειδα σε ενα φυλλαδιο.

Κυρ. εγώ νόμιζα ότι ήσουν από το Πυργί !!! Τελικά που γεννήθηκες ???

Βαγγέλη δεν έδωσα μεγάλη σημασία ...μετά από λίγο σπρέι όλα εντάξει, μπορεί να ήταν πολύ σφιγμένες οι βίδες σε αυτό που είδες ...εγώ τις σιαγόνες κοίταξα στο φως αν πατάνε σωστά και τελείωσε.-bye-

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλημερα,

Έχω πάρα πολλά εργαλεία LIDL και μερικά Milwaukee τα δραπανα μπαταρίας και οι γωνιακοί τροχοί της Milwaukee δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε άλλο στην αγορά.
Τα milwaukee που έχω είναι ένα Μ12 fuel brushlees το πρώτο μοντέλο, ενα Μ18 fuel hammer drill Gen3, τον αλοιφαδορο Μ18, ενα angle grinder 230mm Μ18 και έναν ευθύ λιαντηρα Μ 18.
Από τα LIDL έχω ψωνίσει πάνω από 30 εργαλεία ηλεκτρικά η μπαταριας, η χρήση τους είναι βαρια ερασιτεχνική άλλα πιάνοντας το κάθε εργαλείο στο χέρι καταλαβαίνεις την διάφορα.
θα προτιμούσα όλα μου τα εργαλεία να ήταν Milwaukee η Metabo αλλά 20.000 για ένα ερασιτεχνικό εργαστήριο είναι πολλά όποτε και αυτασ απο τα LIDL εχουν την θεση τους
Όταν όμως η Μπαταρία του milwaukee κάνει ακριβότερα από ολόκληρο το δραπανο του LIDL δεν μπορεί διάβολε μια διάφορα θα την έχουν...

Καλως τον, καλως ορισες στην παρεα μας, εσυ και ο Μανωλης ο Κρητικος!

Αναφορικα με τις μπαταριες, πιστευω οτι ολες σχεδον οι επωνυμες εταιρειες τις υπερτιμολογουν γιατι βγαζουν πολυ κερδος απο αυτες. Οι μπαταριες ειναι για τους κατασκευαστες εργαλειων οτι ειναι το μελανι για τους κατασκευαστες εκτυπωτων.

Ενα σετακι μπαταριων δεν εχει κατι ιδιαιτερο μεσα. Ολες οι εταιρειες, budget η ακριβες προμηθευονται απο τους ιδιους λιγο πολυ παραγωγους μπαταριων οπως η samsung, LG, Panasonic και καποιες αλλες πολυ καλες Γιαπωνεζικες και Κινεζικες εταιρειες. Τα κοστη λοιπον ειναι δεδομενα οπως και η ποιοτητα και μαλιστα τα κοστη ειναι ελαχιστα ανα μοναδα στοιχειων μπαταριας ειδικα για τις μεγαλες εταιρειες που προμηθευονται χιλιαδες μπαταριες σε καθε παρτιδα παραγγελιας.

Απλα νομιζω οτι η Parkside δεν βαζει το υψηλο καπελο κερδους που βαζουν ολες οι αλες και τις πουλαει με μικροτερο κερδος.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

επειδη προέκυψε μια δουλεια που θα χρειαστώ belt grinder ή κατι αντίστοιχο, υπάρχει περίπτωση να βρουμε πουθενα το τριβείο που ειχε τελευταία? (αυτό με τα στρογγυλά γυαλόχαρτα)

αν βρεθεί , θέλω και εγώ.

για τον ερασιτέχνη μαστροχαλαστή, εμένα δηλαδη

Εεεεεπ! Πλαστοπροσωπια! Θα επιβληθουν κυρωσεις!
Εγω εχω και το ονομα και τη χαρη. Εσενα δεν σε κοβω να εχεις τιποτε απο τα δυο 😛

Καλωσηρθες, φιλε. Και...συμφωνουμε απολυτα.

αν το βρείτε το τριβείο πάρτε το αβλεπί , κάνει πολύ καλή δουλειά .Εδώ το έχω χρησιμοποιήσει για να τρίψω τις άκρες (σόκορα) από μια διπλή πατούρα που έφτιαξα πρόσφατα (την έχω ακουμπήσει πάνω στο μηχάνημα ) .Πολύ καλή δουλειά , απλά δεν ξεχνάμε ότι το μηχάνημα θέλει και διαλείμματα.
Oao5SYBm.jpg