Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Προφανως η φορά εχει σημασια και οχι που ειναι τυπωμενα τα γραμματα.
Η φορά τώρα είναι η ίδια με τον αρχικό δίσκο του φαλτσοπριονου. Απλά τα γράμματα είναι σε διαφορετική πλευρά μεταξύ των δύο δίσκων.

Δεν ξέρω ακόμη τι γινεται με τις min/max στροφές των δίσκων.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

σαφως, η φορα εχει σημασια, οχι τα γραμματα.
αν σε καλυπτουν οι max στροφες του δισκου στο εργαλειο σου, οπως και η διαμετρος του, δεν υπαρχει κανενα θεμα. το παχος δεν εχει σημασια ποσο μαλλον που ειναι παρομοιο.
εγω κοβω με δισκο ξυλου Φ125 στις 11.000 στροφες σε βαση γωνιακου τροχου και αν εξαιρεσεις οτι το ξυλο μερικες φορες μου "αναβει" λογω τριβης, ή οτι η κοπη του στις ακμες του ξυλου δεν ειναι "καθρεπτης", ολα ειναι καλα.
ο συγκεκριμενος ομως δισκος μου ειναι για τοσες στροφες, αντεχει τοσες οσες τον περιστρεφει ο γωνιακος τροχος.

σαφως, η φορα εχει σημασια, οχι τα γραμματα.
αν σε καλυπτουν οι max στροφες του δισκου στο εργαλειο σου, οπως και η διαμετρος του, δεν υπαρχει κανενα θεμα. το παχος δεν εχει σημασια ποσο μαλλον που ειναι παρομοιο.
εγω κοβω με δισκο ξυλου Φ125 στις 11.000 στροφες σε βαση γωνιακου τροχου και αν εξαιρεσεις οτι το ξυλο μερικες φορες μου "αναβει" λογω τριβης, ή οτι η κοπη του στις ακμες του ξυλου δεν ειναι "καθρεπτης", ολα ειναι καλα.
ο συγκεκριμενος ομως δισκος ειναι για τοσες στροφες, αντεχει τοσες.
Ο καινούριος δισκος αναφέρει:
max 6700min–1 και ο παλιός
max 7000min–1.

Οπότε ούτε και εκεί πιστεύω πως υπάρχει πρόβλημα έτσι δεν είναι;

το εργαλειο ποσο λεει οτι περιστρεφει τον τροχο?
Μια διόρθωση στο προηγούμενο post αντί για 6700 είναι 6300 οι στροφές.
ed63aa3d2f53c96a37b34abc57e39266.jpg

μια χαρα δεν ειναι?
το εργαλειο σου λεει εχω παιρνω δισκο που να μπορει να δουλευει στις 4.700, το πολυ Φ210 διαμετρο, το πολυ 2.6 mm παχος (για να χωραει και να μην βρισκει στο σωμα του εργαλειου) και με τρυπα 30αρα
ο δισκος καλυπτει βαση κατασκευαστη αυτες τις απαιτησεις αρα ολα καλα.
αν ομως θες ακομα πιο σιγουρια, παρε ενα τηλ την κομπερνας

μια χαρα δεν ειναι?
το εργαλειο σου λεει εχω παιρνω δισκο που να μπορει να δουλευει στις 4.700, το πολυ Φ210 διαμετρο, το πολυ 2.6 mm παχος (για να χωραει και να μην βρισκει στο σωμα του εργαλειου) και με τρυπα 30αρα
ο δισκος καλυπτει βαση κατασκευαστη αυτες τις απαιτησεις αρα ολα καλα.
αν ομως θες ακομα πιο σιγουρια, παρε ενα τηλ την κομπερνας
Η κομπερνας είναι εταιρία service;

Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση μιας και δεν την γνώριζα.

Θα κάνω ένα τηλεφώνημα αύριο και θα ενημερώσω.

Πιστεύω να μην έχω πρόβλημα και να είναι όλα έτσι όπως τα λέμε.

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου!

να 'σαι καλα φιλε.

ασχετο με το προηγουμενο, αλλά ακραιο και επικινδυνο, εντουτοις δεν επαθε ζημια ο δισκος αλλά το εργαλειο
φιλος εδωσε τον τροχο του Φ125 (πρασινο μπος δεκαετιας) σε φιλο του, με τον τροχο που ειχε πανω (κοπης σιδηρου φ125)
αυτος αφου εκοψε, ηθελε να λειανει αλλά δεν ειχε αντιστοιχο δισκο, ειχε μονο εναν Φ230 απο παλιο δικο του καμενο τροχο
δουλεψε σε λειανση με τον χοντρο Φ230 να περιστρεφεται στις 11.000 στροφες με αποτελεσμα να καει το εργαλειο (ποιος ξερει ποσο ζορι του εβαλε αφου γενικα ο τυπος ειναι σιδεροφαγος) αλλά παρολα αυτα ο δισκος αντεξε ενω ειναι φτιαγμενοι οι 230αρηδες να περιστρεφονται στις 6.500 περιπου σ.α.λ.
μ@λακιες των νεων - αγροτομαστορων του χωριου, ο φιλος ομως κλαιει τον γωνιακο του τροχο.
ευτυχως που δεν κλαιμε και τον αγροτομαστορα ;)

Στο τελευταίο θα σταθώ λέγοντάς τεράστια προσοχη!!!!
Νικόλα το ίδιο προσεκτικός να εισαι με τον δίσκο ξυλου στο διάολο που λέγεται γωνιακό και ενα παραπανω που δεν ειναι ρυθμιζομενος!!!

κυριακο μου εχεις δικιο, θελει μεγαλη προσοχη.
ευτυχως τον συγκεκριμενο δισκο τον βαζω μονο στον γωνιακο που εχω σε βαση. σε χερια ποτέ!
σε βιντεακια στο γιουτουμπ τον εχω δει να μαγκωνει σε σταθερη βαση σε ξυλα και σκεφτομουν τι θα συνεβαινε αν τον κρατουσε κανεις εκεινη την ωρα στα χερια!
και παλι που τον εχω σε βαση, κοβω παντα ευρισκομενος διπλα, δεν τον εχω μπροστα μου και προστατευτικα απο τη μια πλευρα το δικο του προφυλακτηρα, απο την αλλη τον πλαστικο της βασης (το κλαπετο της). απλα ειναι πολυ πρακτικος ο ατιμος οταν θες να κοψεις επαναληπτικα και γρηγορα.
καποια στιγμη θα του αφησω μονο δισκο σιδηρου οταν παρω φαλτσοπριονο ή φτιαξω κανα τραπεζι με ραγες να βαλω το δισκοπριονο με οδηγους.

το προβλημα με τους γωνιακους που τελευταια το ειδα και με τον γωνιακο του λιντλ με ταχυτητα μικρη, περιπου στο 3 (απο 6) ειναι οτι οταν τους κρατας στο χερι πρεπει να εισαι τελειως ευθυβολος οταν κοβεις και το αντικειμενο να εινι απολυτα σταθερο.
εκοψα καποια στιγμη κατι πολυ μαλακο, συγκεκριμενα μεταλικο στυλιαρι ψιλο απο σκουπα, το οποιο ειχα μαγκωσει στην μεγγενη. βλακεια μου που το εβαλα σε παραλληλες πλακες και χωρις υποδοχη. θεμα δευτερολεπτων, ουτε καν σκεφτηκα οτι μπορει να γινει στραβη.
το στυλιαρι γλυστρισε και επεσε λοξα (εκανε δηλαδη μια κλιση) ενω το εκοβα και ο δισκος παρα το οτι ηταν φ125, εσπασε ενα μικρο κομματι του που πεταχτηκε στο χερι μου. χωρις συνεπειες ευτυχως.
αυτο το φαινομενο ειναι το μεγαλο προβλημα ιδιαιτερα σε μεγαλους γωνιακους που στα Φ230 δεν συγχωρουν καμια αλλαγη επιπεδου κοπης.

Δεν θα ξεχασω πρόπερσι στο εξοχικό μου που ο γειτονας μου πηγε να κοψει χοντρο κλαδι απο δεντρο πανω σε σκαλα κιολας με τροχο μολις των ειδα ανατρίχιασα ολοκληρος εντέλει του εδωσα μια σπαθοσεγα που εχω εξοχικο μου για αυτον το λογο και εκανε τη δουλεια του... Τροχο σε ξυλο το θεωρώ πολύ επικίνδυνο ακομα και με βαση δεν θα ηθελα να το δοκιμάσω Προσοχη με τέτοια πραγματα παιδια ειδικα με τους γωνιακους τροχους ποτε δεν του πητα με καλο ματι. Μπορει δισκοπριονο και φαλτσοπριονο να εχω δουλεψει απο ελάχιστα εως καθολου αλλα θα τα δουλευα πιο ανετα απο οτι εναν γωνιακο τροχο που ακομη και τωρα οποτε των δουλευω με πιανει ενα σφυξιμο ισως επειδη εχω δει φιλο να κοβεται ασχημα μπροστα μου και να μου εμεινε

κυριακο μου σε ευχαριστω για το ενδιαφερον, ναι κατι τετοιο θα κανω.
νεκταριε τον εσωσες μαλλον τον ανθρωπο, κι εγω για αυτο εχω τη σπαθοσεγα μπαταριας γιατι με μπαλαντεζα δεν βολευει στο κηπο.

το χειμωνα που μας περασε εγινε ενα τραγικο περιστατικο εδω στην ηλεια, στον πυργο νομιζω.
ενας ειχε τροχο μεσα στο σπιτι πανω σε σκαλα, εκανε ανακαινηση, δεν ξερω τι πηγε να κοψει, επεσε απο τη σκαλα, (ή ζαλιστηκε ή του μαγκωσε ο τροχος και τον εριξε), επεσε και απο πανω του ο τροχος και τον ξεκοιλιασε!
στο τοπο ο ανθρωπος.

ο,τι περιστρεφεται θελει απολυτη προσοχη και στηριξη, ιδιαιτερα τα μεγαλα Φ180-230, γιατι λιγο να σου φυγουν απο το χερι και να αλλαξουν γωνια, σου σπαει ο δισκος και ειναι θεμα τυχης μετα...

Ο γωνιακος τροχος θέλει υπομονή,να τον σέβεσαι και να μετριαζεις τις δυνάμεις σου...
Δεν είναι θέμα παντα ποιότητας η μάρκας εργαλείου...
Όπως λέει και ο Κυριάκος πάρε ένα σταθερο φαλτσοπριονο να κανεις σωστά και ασφαλές την δουλειά σου...
Έχοντας τριψει πολλά μέτρα μπετο,ξύλινες επιφάνειες και κόψιμο σε σίδερο μπορώ να πω ότι κάθε φορά είναι μια εμπειρία,κάθε φορά θέλει μελέτη και προσοχή για αυτό που πας να κάνεις σαν να είναι η πρώτη σου φορά...το ατυχημα δεν αργει να γινει..
Φυσικά με το απαραίτητο εξοπλισμό μασκας/γυαλιων και ελαστικών γαντιών νιτριλιου...

Σωστη κουβεντα Κωστη, οποτε κοβεις με τον γωνιακο τροχο, να κοβεις με την προσοχη που εκοβες τις πρωτες φορες.

Καθε κοψιμο ειναι οντως διαφορετικο απο το προηγουμενο, εστω και ελαχιστα, οπου αυτο το 'ελαχιστα' μπορει να κανει την διαφορά.

εγώ από τότε που το αλυσσοπρίονο με "στόλισε" με δέκα ράμματα , όταν κλότσησε οτιδήποτε κινείται το έχω πάρει με φόβο.
είδα μάστορα να δουλεύει τροχό με ένα χέρι και ......ανατρίχιασα.

Πέστε με υπερβολικό δουλέψτε με πειτε μου οτι θέλετε αλλα σε καθε βαλιτσάκι δραπανου και τροχού εχω μεσα ενα ζευγάρι γυαλια..

εγώ από τότε που το αλυσσοπρίονο με "στόλισε" με δέκα ράμματα , όταν κλότσησε οτιδήποτε κινείται το έχω πάρει με φόβο.
είδα μάστορα να δουλεύει τροχό με ένα χέρι και ......ανατρίχιασα.

Πως εγινε Βαγγελη, τι εκοβες και πηγε στραβα?

Πέστε με υπερβολικό δουλέψτε με πειτε μου οτι θέλετε αλλα σε καθε βαλιτσάκι δραπανου και τροχού εχω μεσα ενα ζευγάρι γυαλια..

Ετσι πρεπει. Δεν νομιζω να υπαρχει υπερβολη οσον αφορα τα μετρα προστασιας.

Και εγω σε καθε γωνια του εργαστηριου μου εχω κρεμασμενο και απο ενα ζευγαρι γυαλια. Για να μην βαριεμαι να ψαχνω γυαλια οταν χρειαζεται.
Πρεπει να υπαρχουν 6-7 ζευγαρια κρεμασμενα στο συνολο και ετσι θυμαμαι να φοραω γυαλια τουλαχιστιον 8 φορες στις 10, οταν χρησιμοποιω πολυστροφικα εργαλεια.

'Εκοβα ένα κλαδί μιας κερασιάς , και μάλλον ,απότι μου είπε ένας επαγγελματίας που ρώτησα ,πρέπει κάποιο δόντι της αλυσίδας να έπεσε πάνω σε σκληρό ρόζο . Με πήρε ξώφαλτσα και τη γλύτωσα με δέκα ράμματα στο δείκτη του αριστερού χεριού .Αν είχα αλυσοπρίονο με πίσω λαβή ,μπορεί να την είχα γλυτώσει.
Πάω στο ΚΑΤ για ράψιμο ,μου λέει ο γιατρός με μια αναισθησία "από τέτοια κάθε μέρα!!!!!" . Αν και ,απότι μου είπε , τα κοψίματα από τροχό είναι μακράν τα πρώτα στη λίστα των ατυχημάτων . Και κάνει ένα "γλυκό" κόψιμο ο τροχός ,δεν καταλαβαίνεις τίποτα.

Τυχερος μεσ την ατυχια σου. Ισως και η θεση να μην ηταν βολικη και να μην ειχες σωστο πιασιμο/ελεγχο του εργαλειου.