Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Tsoupri, το κρεββάτι είναι πολύ ωραίο. Για πρώτη κατασκευή τι να πω, προφανώς το έχεις με τις ξυλοκατασκευές.
Άσχετο, μια και το φερε η κουβέντα, το ψυχρό φως δεν είναι καλύτερο και για το εργαστήρι;

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

O Ηλιος μονο κατα την ανατολη του και την δυση του παραγει θερμο φως.

Η χρωματικη κλιμακα του ηλιου κυμαινεται απο ~2000 εως 6500+ κελβιν και αναλογα τις καιρικες συνθηκες.
277ff1e255_grande.jpg

Ο Ηλιος το ίδιο φως δίνει πάντα, η διαφορά σε αυτό που βλέπουμε είναι από την αλλαγή στην σκέδαση του στην ατμόσφαιρα, λόγω της περιστροφής της γης.

Το ψυχρό φως είναι το φως "ντάλα" μεσημέρι το καλοκαίρι. Δεν είναι τεχνητό. Το θερμό είναι σούρουπο και ξημέρωμα.

στο υπνοδωμάτιο το βράδυ δε το λές και φυσικό ;)
η φύση έχει κανονίσει μετά το απόγευμα όσο φώς βλέπουμε να είναι θερμό

υπάρχουν πολλές μελέτες που υποστηρίζουν ότι το ψυχρό είναι κακό για την υγεία κοντά στον ύπνο (απο ~3 ώρες πριν)

ΥΓ. και τα windows 10 πλέον αλλάζουν τη θερμοκρασία της οθόνης μετά τη δύση του ήλιου και είχα πρόγραμμα στο κινητό πριν κάποια χρόνια που ακόμα δεν είχε ρύθμιση το λειτουργικό

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ο Ηλιος το ίδιο φως δίνει πάντα, η διαφορά σε αυτό που βλέπουμε είναι από την αλλαγή στην σκέδαση του στην ατμόσφαιρα, λόγω της περιστροφής της γης.

Προφανως και το φως του ηλιου ειναι παντα το ιδιο!!

Νομιζα οτι η εικονα που ανηρτησα ηταν ξεκαθαρη στο τι αναφερομαι... :)

Κι εγω, παντως, εχω ακουσει οτι το θερμο φως (2.700K που ειναι οι λαμπες, ή εκει γυρω) ειναι καλυτερο για υπνοδωματια, σαλονια κτλ, που θελεις ηρεμια. Το ψυχρο (4-5K) ειναι καλυτερο για δουλειες ακριβειας, αλλα δινει και καλυτερη αποδοση των χρωματων. Κατι λαμπες που εχω 6.5K μαλλον παραειναι ψυχρες, εως ενοχλητικες στο ματι.
Προσωπικα προτιμαω το σχετικα ψυχρο, νιωθω οτι βλεπω καλυτερα. Αλλα, οταν π.χ. βλεπω τηλεοραση, το θερμο ειναι μια χαρα.

Kαλυτερη αποδοση των χρωματων εχεις με το θερμο φως. Πιο καθαρα βλεπεις με το ουδετερο και ψυχρο φως. Τα 4-5000k ειναι ουτερερο φως/ φως ημερας (neutral). Απο 6000κ+ θεωρειται ψυχρο φως.
Στα εργαστηρια εχουμε συνηθως ουδετερο/ψυχρο φως για αυτο τον λογο (πανω απο 5000κ) για να να βλεπουμε πιο καθαρα.

Το θεμα με τα χρωματα του φωτος παιζει μεγαλο ρολο και στους φακους led, και πολλες φορες υπαρχει διλλημα με τι τυπο led πρεπει να παραγγειλουμε εναν φακο που συνηθως ειναι αρκετα ακριβος.
Καποιοι αγοραζουν με θερμο led οπως οι φυσιολατρες καθως υπαρχει μεγιστη αποδοση χρωματων αλλα απο την αλλη το κιτρινωπο φως δεν ειναι 'καθαρο'. Καποιο προτιμουν το ψυχρο που ειναι πιο καθαρο, εντονο και διεισδυτικο.

Αν με το "καλυτερη αποδοση των χρωματων" εννοουμε οτι βλεπεις τα χρωματα οπως πραγματικα "ειναι", νομιζω οτι το ψυχρο, ή το ουδετεροψυχρο εχει καλυτερη αποδοση, γιατι πλησιαζει το ηλιακο φως ημερας, που με βαση αυτο υποτιθεται οτι κρινεται το τι "ειναι" τα χρωματα.
Μπορει να κανω και λαθος, ομως.

Οταν βρεθουμε για καφε την αλλη φορα θα δοκιμασουμε στον κηπο ενα φακο με θερμο φως και εναν με ψυχρο. Η διαφορα στα χρωματα ειναι τεραστια, υπερ του φακου με το θερμο led.

Yπαρχουν οι πληροφοριες στην κατηγορια των φακων, αλλα και εκει ειναι διασπαρτες. Κανονικα ειναι θεμα για την απο εκει κατηγορια.

καλημέρα. Είδα ένα φαλτσοπρίονο στην περιοχή μου με έκπτωση 20% δηλαδη 79 ευρώ. Εναν αριθμό συγκράτησα μόνο. 2000 Β2 νομίζω. Είναι καλό σε αυτή τη τιμή;

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πολυ πραμα την αλλη βδομαδα, μεχρι και γιλεκακι και καλτσακια εργασιας βλεπω!

Καλοβλεπω το κομπρεσσερακι SDS MAX με τα 15j δυναμη και τα δυο καλεμακια στα 80 ευρω* απο τα 250 ευρω τα αντιστοιχα φτηνα επωνυμα του εμποριου.
Αν και τοσο ισχυρο πραμα θυμαμαι οτι μολις 2 η 3 φορες το ειχα πραγματικη αναγκη, οπου και το δανειστηκα απο φιλο υδραυλικο.

*θα το προτιμουσα βεβαια στην τιμη των γερμανικων online λιντλ ~22 ευρουδακια φτηνοτερο..https://www.lidl.de/de/parkside-abbruchhammer-pah-1300-b2/p304056

ΑΝ τρυπαει, γιατι δεν αναφερεται αριθμος στροφων αν και το ονομαζει τρυπανι, τοτε αν εχεις τα λεφτα το παιρνεις, δεν βρισκεις κατι αντιστοιχο στο εμποριο και με 3 χρονια εγγυηση.
ασε που αν του βαλεις τρυπανια sds-max, με τετοια δυναμη τρυπας το τσιμεντο σαν να ειναι τουβλο!
μετα, τα sds+ θα σου φαινονται παιχνιδια.
αν δεν τρυπαει, τοτε καλυτερα ειναι το μικροτερο, το sds+

@fanis123 τα φαλτσοπριονα του λιντλ ειναι καλα και χωρις εκπτωση, ποσο μαλλον με -20%
ειδικα αν ειναι το radial (αυτο με τις κυλινδρικες ραγες) ειναι τσαμπα

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Επειδή ξεφεύγουμε μηπως να ανοίξω ένα μήνα και να μαζευτούν αυτές οι ενδιαφέρουσες πληροφορίες απο το να χαθούν εδω στο νήμα του Λιντλ?
Ειναι πολυ σημαντικό αυτο αν θα μπορούσε να γίνει , γιατι τόσες σημαντικές πληροφορίες οπως τα παραπανω καθώς επισης διορθωσεις εργαλείων με η χωρίς πατεντες, χανονται μεσα στις απειρες πλεον σελιδες αυτού του νήματος, ακομα και η αναζήτηση πολλες φορες δεν βοηθαει. Ισως ενα sticky thread που θα ενημερωνεται αποκλειστικά απο τους moderators (σε δουλειά να βρίσκεστε!) που θα αξιολογουν την διαχρονική αξία της πληροφοριας να εξυπηρετουσε καλύτερα.

Καλοβλεπω το κομπρεσσερακι SDS MAX με τα 15j δυναμη και τα δυο καλεμακια στα 80 ευρω* απο τα 250 ευρω τα αντιστοιχα φτηνα επωνυμα του εμποριου.
Αν και τοσο ισχυρο πραμα θυμαμαι οτι μολις 2 η 3 φορες το ειχα πραγματικη αναγκη, οπου και το δανειστηκα απο φιλο υδραυλικο.

*θα το προτιμουσα βεβαια στην τιμη των γερμανικων online λιντλ ~22 ευρουδακια φτηνοτερο..https://www.lidl.de/de/parkside-abbruchhammer-pah-1300-b2/p304056

Εάν το καλόβλέπεις εσύ μια τότε εγω άλλη μια παραπάνω...!!!
Είναι η πρώτη φορά που βάζει τέτοιο κομπρεσέρ νομιζω..περίμενα πως και πως για κάτι τέτοιο...
Με 5650gr θεωρώ ότι αναλογία βάρους με joule είναι κορυφαία...αξίζει με το παραπανω..
Υπόψιν το συγκεκριμένο είναι κυρίως για σκαψιματα και όχι για τρύπημα...
Το κακό είναι ότι δεν θα έχω γυρίσει Αθήνα ώστε να μπορέσω να έβλεπα απο κοντά...

Το θέλω και εγώ...

ΑΝ τρυπαει, γιατι δεν αναφερεται αριθμος στροφων αν και το ονομαζει τρυπανι, τοτε αν εχεις τα λεφτα το παιρνεις, δεν βρισκεις κατι αντιστοιχο στο εμποριο και με 3 χρονια εγγυηση.
ασε που αν του βαλεις τρυπανια sds-max, με τετοια δυναμη τρυπας το τσιμεντο σαν να ειναι τουβλο!
μετα, τα sds+ θα σου φαινονται παιχνιδια.

Δεν τρυπαει γι αυτο δεν αναφερει στροφες Νικολα. Δεν ειναι ανακριβης ο τιτλος 'σκαπτικο δραπανο'.

Αν τρυπουσε θα το ελεγε μαλλον περιστροφικο πιστολετο, η σκαπτικο περιστροφικο δραπανο.
Παντως εχεις ενα δικιο καθως ο τιτλος που περιεχει τη λεξη δραπανο μπορει να μπερδεψει, αν και ολα αυτα τα εργαλεια δραπανα λεγονται και διαφοροποιουνται με καποιο δευτερο συνθετικο.

Οπως επισης εχεις δικιο που λες οταν εχει δουλεψει καποιος τα SDS MAX (τρυπανια, καλεμια), τα SDS+ του φαινονται πραγματικα σαν παιχνιδακια!!

καλημέρα. Είδα ένα φαλτσοπρίονο στην περιοχή μου με έκπτωση 20% δηλαδη 79 ευρώ. Εναν αριθμό συγκράτησα μόνο. 2000 Β2 νομίζω. Είναι καλό σε αυτή τη τιμή;

Επειδή το ψάχνω εδώ και καιρό και δεν το βρίσκω, σε ποιο κατάστημα το είδες;;