Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν ξερω αν το πηρε το ματι σας, αλλα εγω τωρα το ειδα!

mqdefault.jpg

Ενα μικρο εργαλειακι χαρακτικης (σαν dremel) που δουλευει με 2χΑΑ με μολις 2.5 ευρω. Ειναι νομιζω αρκετα χρησιμο.
Μια απο τις χρησεις που του κανω, ειναι να 'αγριευω' τις επιφανειες που θελω να κολλησω, ειτε προκειται για ξυλο, πλαστικο η μεταλλο. Αντι γυαλοχαρτου/λιμας.

Θα παρω ενα, καθως το κινεζικο που εχω εδω και χρονια εχει φθαρει η μυτη του. Αυτο το εργαλειακι ερχεται με 2 ανταλλακτικες μυτες.

..και ηθελε η κορη μου η μικρη να χαραξουμε το ονομα της με κατι...να η ευκαιρια....!!!
Thanks Μιχαλη για την ενημερωση...!!!!

Ωραίο!
Θα πάρω ένα να χαράζω τα plexiglass :D

Και έχει και τα στένσιλ βλέπω.
Απίστευτη τιμή

mqdefault.jpg

Ενα μικρο εργαλειακι χαρακτικης (σαν dremel) που δουλευει με 2χΑΑ με μολις 2.5 ευρω. Ειναι νομιζω αρκετα χρησιμο.
Μια απο τις χρησεις που του κανω, ειναι να 'αγριευω' τις επιφανειες που θελω να κολλησω, ειτε προκειται για ξυλο, πλαστικο η μεταλλο. Αντι γυαλοχαρτου/λιμας.

Θα παρω ενα, καθως το κινεζικο που εχω εδω και χρονια εχει φθαρει η μυτη του. Αυτο το εργαλειακι ερχεται με 2 ανταλλακτικες μυτες.
Εδώ και ενα review
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: nikfor
Έχει δοκιμάσει κανείς το καρφωτικό ρεύματος που βγάζει το Lidl την Πέμπτη;

Επειδή δεν έχω ανάλογο εργαλείο, σκεφτόμουν ενδεχόμενη αγορά του.

Έχει δοκιμάσει κανείς το καρφωτικό ρεύματος που βγάζει το Lidl την Πέμπτη;

Επειδή δεν έχω ανάλογο εργαλείο, σκεφτόμουν ενδεχόμενη αγορά του.

Το εχω δουλεψει σε 2-3 δουλιτσες, σε μαλακα ξυλα και mdf, για τοποθετηση τσοχας και τετοια.
Μια χαρα δουλευει, μεχρι λιγο πριν το οριο των καρφωτικων και διχαλων που παιρνει (εκει τα βρισκει λιγο σκουρα).
Δεν εχει ασφαλεια πιεσης, αρα τα πεταει και στον αερα, οποτε προσοχη.
Προσοχη, επισης, να μπουνε τα σωστα ανταλλακτικα, γιατι μια φορα που του εβαλα λαθος, παλευα μια ωρα να τα ξεκολλησω.
Μια στο τοσο, και στην κανονικη λειτουργια μπορει να κολλησει κατι, αλλα παντα βγαινει ευκολα.
Εκτος απο του lidl, ανταλλακτικα εχει συνηθως και το e-shop (stanley) που δουλευουν μια χαρα.

Αυτο με την ασφαλεια (που δεν εχει) αυτοματως καθιστα το καρφωτικο λειτουργικα απαραδεκτο και εν δυναμει επικινδυνο.

Μου κανει εντυπωση ομως τετοιο φαουλ ασφαλειας σε εργαλειο απο το Lidl, την στιγμη που το απευθυνει στους παντες για καλλιτεχνιες και τα λοιπα.

ΕΧΕΙ ασφαλεια, την κλασικη (οπως των οπλων).
Αλλα δεν εχει την εξτρα, που εχει το μεγαλο της μοντελο, που πρεπει να ακουμπα και να πιεζεται η καννη με δυναμη για να ριξει (οπως εχει το κολτ το 45αρι - το οποιο παρεμπιπτοντως εχει και 3η ασφαλεια στην λαβη 😛).
Προσωπικα, θα προτιμουσα τετοια να μην εχει ουτε το μεγαλο. Περισσοτερο προβλημα δημιουργει στην χρηση.
Αν εχεις λιγο μυαλο, βαζεις την κανονικη ασφαλεια οταν δεν το χρησιμοποιεις. Αν οχι...15 ασφαλειες δεν σε σωζουνε.

• Like
Reactions: lazarefa
Επειδή δεν θυμάμαι, υπάρχει και μεγαλύτερο μοντέλο ρεύματος που φέρνουν στα Lidl; Αν γενικά πλεονεκτεί έναντι του τωρινού, να περιμένω το άλλο μοντέλο μιας που δεν με επείγει η συγκεκριμένη αγορά.

Αν εχεις λιγο μυαλο, βαζεις την κανονικη ασφαλεια οταν δεν το χρησιμοποιεις. Αν οχι...15 ασφαλειες δεν σε σωζουνε.

Nαι καλα, αν εφτιαχναν εργαλεια οι κατασκευαστες με το σκεπτικο οτι οι χρηστες θα εχουν λιγο μυαλο, οι τραυματιες απο τους "νοημονες" χρηστες θα ηταν αμετρητοι καθημερινα...

....και ο πιο νοημων χρηστης, εχει τις στιγμες απροσεξιας του, οπου το εργαλειο καλο θα ηταν να τον προστατευει, ει δυνατον.

Πασο, αλλα εγω συνεχιζω να προτιμαω να μην ειχε αυτην την ασφαλεια το μεγαλο. Βεβαια, εγω ειμαι και....ο μανιακος δολοφονος με το καρφωτικο...

Λαζαρε ναι, βγαζει. Ειναι σαφως πιο δυνατο (και ασφαλες, για να μην φωναζει ο Χιωτης) και αν το θες για καρφακια σε ξυλο, σιγουρα καλυτερο.
Παντως, παιρνει αλλα ανταλλακτικα, και τα διχαλα του ειναι πολυ στενοτερα του μικρου, πραγμα που ισως δεν βολευει για ταπετσαριες κτλ σε μαλακο υποστρωμα, αφου τα πιο πλατια κρατανε καλυτερα.
Εγω το μεγαλο το πηρα γιατι το βρηκα τελευταιο κομματι, στην τυχη, 14€ και ηταν αμαρτια να μην το παρω.
(Μετα βεβαια, πηγα στον Παυλατο και πηρα 40€ (😳) ανταλλακτικα. Αλλα, ειπαμε, αρρωστοι ανθρωποι...)

Ξέρουμε ρε παιδιά αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο (ή παρόμοια μύτη για ντρεμελ) που να έχει "σωληνάκι" (sleeve) γύρω από το κοπτικό, για να μπορεί κανείς να ακουμπάει την μύτη στο στένσιλ χωρίς να το χαλάει;

• Like
Reactions: mastroxalastis
Εγω θα δοκιμαζα να περνουσα λιγο θερμοσυστελλομενο μακαρονι γυρω απο το κοπτικο.

Ισως να χωραει με λιγη προσπαθεια και το πλαστικο ανταλλακτικο, το αδειο μερος :)
01_b3.jpg

Δεν νομίζω να γίνει δουλειά έτσι. Θέλεις το σωληνάκι να είναι πιασμένο σταθερά πάνω στο σώμα του εργαλείου. Όπως δηλαδή γίνεται με τα bushing των ρούτερ.

Δεν εχει ασφαλεια πιεσης, αρα τα πεταει και στον αερα, οποτε προσοχη.

Μια χαρα ασφαλεια επαφης εχει, το συγκεκριμενο (PHET 15 C2) ...

Επειδή δεν θυμάμαι, υπάρχει και μεγαλύτερο μοντέλο ρεύματος που φέρνουν στα Lidl; Αν γενικά πλεονεκτεί έναντι του τωρινού, να περιμένω το άλλο μοντέλο μιας που δεν με επείγει η συγκεκριμένη αγορά.
Λαζαρε, το μεγαλυτερο καρφωτικο ρευματος περνει καρφακι και μονο στενα διχαλα που δεν κανουν για ταπετσαριες κλπ. Το μικρο PHET 15 C2 περνει τα φαρδια διχαλα και κοντο καρφακι

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις πολύ χρήσιμες υποδείξεις. Μάλλον θα το χτυπήσω την Πέμπτη κι αυτό όπως το βλέπω, μια που η κύρια (δυνητικά) χρήση που σκοπεύω να του κάνω είναι για επισκευή ταπετσαριών επίπλων, όποτε απαιτηθεί.
Και μια ακόμα ερώτηση, αν σας έχει τύχει και ξέρετε. Το συγκεκριμένο καρφωτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοποθέτηση ταπετσαρίας/καλύμματος σε σέλα από παπάκι, αν θελήσω να αντικαταστήσω αυτό που φοράει τώρα το δικό μου;
Μιλάω για διαδικασία σαν αυτή του παρακάτω βίντεο:

Το δικο μου δεν εχει, σιγουρα. Αλλα ειναι και 2-3 ετων.
Προφανως το χαλ..το φτιαξανε 😛

Λογικα, θα κανει για σελα, αν το υποστρωμα δεν ειναι πολυ σκληρο. Αν κανουν αλλα, θα κανει κι αυτο...αλλα, λιγο λιγοτερο σε σχεση με π.χ. ενα bosch.

• Like
Reactions: lazarefa