Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κοιτούσα στη σελίδα του γερμανικού Lidl το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο που πουλάνε εκεί και βλέπω ότι η έκδοση που φέρνει Ελλάδα την Πέμπτη δεν υπάρχει στη Γερμανία, όπου πωλείται ακόμα η έκδοση που είχε έρθει και στην Ελλάδα πέρσι. Επίσης η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης στη Γερμανία χωρίς φορτιστή-μπαταρία είναι στα 45 ευρώ, ενώ αυτή που έρχεται μεθαύριο Ελλάδα θα πωλείται 25 ευρώ.
Λίγο μεγάλη μου φαίνεται η διαφορά τιμής για να μην έχουν ρίξει την ποιότητα/προδιαγραφές σε κάποια εξαρτήματα του νέου μοντέλου, δεν νομίζετε;
Ενδεικτικά, πέρσι που έφεραν Ελλάδα την έκδοση που πουλιέται τώρα Γερμανία, την έδιναν 60 ευρώ κομπλέ, ενώ και το απλό 20βολτο δραπανοκατσάβιδο που είχε φέρει κάπου στο φθινόπωρο το πουλούσαν 30 ευρώ σκέτο.
Δεν ξέρω, αλλά πραγματικά τείνω να πιστέψω ότι το νέο μοντέλο ίσως είναι υποδεέστερο ποιοτικά από το προηγούμενο, ίσως και για να υπάρχει μεγαλύτερο χάσμα με τη σειρά Performance τέτοιο ώστε να "υποχρεωθούμε" έμμεσα να οδηγηθούμε κάποιοι από εμάς στην εν λόγω σειρά...

• Like
Reactions: nickolas and KOSSTV
μην αμεληστε αυριο να παρετε και την ραγα στα 12 €
ενα πολυ χρησιμο γκατζετ!
ειναι εξαιρετικη η δουλεια που κανει σε συνεργασια με το 1350 ή και το ρουτερ ή την σεγα ακομα

Σωστα το λεει ο Νικολας, ειναι πολυ χρησιμη η ραγα, σαν οδηγος κοπης, για κοπες με ολα τα κοπτικα.

Να πω ομως οτι η λειτουργια της σαν ραγα στερεωσης (συσφιξης/κρατηματος) ειναι επιεικως ανεπαρκης.

Για σύσφιξη δεν μπορώ να πω ότι είναι νταβίδι ...αλλά για να κρατήσει κάτι στην θέση του για να κάνεις τις τρύπες σου όπου χρειάζεται όταν έχεις μεγάλες αποστάσεις είναι εντάξει.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ο πάγκος πρέπει να είναι ίδιος με αυτόν στο λινκ, σωστά?

Να πάρω δύο ή να μήν πάρω? :unsure:

Να πάρεις, μια χαρά είναι ο πάγκος. Πιθανόν ίδιος με τον bormann, αλλά για δύο ευρώ παραπάνω θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου από θέμα εγγύησης.
Και εγώ δύο έχω - με δύο πάγκους μπορείς να κάνεις δουλειές που θα έκανες με καβαλέτα.
Το μόνο που βρήκα ότι θέλει προσοχή είναι να μην το παρακάνεις με το σφίξιμο με τις μανιβέλες επειδή ξεχαρβαλώνουν. Και πάλι, αν τις χαλάσεις στα 3 πρώτα χρόνια, σου στέλνουν ανταλλακτικό του κομματιού που χάλασε.

επειδη θα χτυπησω και εγω αυριο τον παγκο...μηπως θα βοηθησει το σφιξιμο αν βαλουμε ροδελες (lock nut washers)?

Οι ραγες ειναι οντως πολυ καλες....εχω 2...κανουν μια χαρα την δουλεια τους για αυτο που προοριζονται...
Η λεξη συσφιξη με συγκρατηση εχει διαφορα στο συγκεκριμενο εργαλειο χειρος..για το πρωτο απο οσο εχω δοκιμασει απλως δεν μπορει να το επιτυχει...
Για συγκρατηση,οπως αναφερει και ο Νικος,ειναι οτι πρεπει..μπορεις ανετα να σταθεροποιησεις πραγματα,να ψιλοκοντραρεις πραγματα ωστε να κολληθουν και να σταθεροποιησεις πραγματα εκει που θελεις...ως εκει ομως...

Για τον παγκο θα δω αυριο....απο κοντα και θα αποφασισω...

επειδη θα χτυπησω και εγω αυριο τον παγκο...μηπως θα βοηθησει το σφιξιμο αν βαλουμε ροδελες (lock nut washers)?
Εννοούσα το σφίξιμο όταν το χρησιμοποιείς σαν μέγγενη για να στερεώνεις ξύλα. Για την συναρμολόγηση δεν χρειάζεσαι τίποτα εξτρά.

Δεν χρειαζεται, εχω πολλους τετοιους παγκους και εχω χρησιμοποιησει μονο οτι υπηρχε μεσα στη συσκευασια χωρις κανενα προβλημα.
Καποιοι απο τους παγκους μου τραβανε μεγαλο ζορι απο κραδασμους αλλα δεν εχει ξεσφιξει κανεις.

• Like
Reactions: KOSSTV
Εννοούσα το σφίξιμο όταν το χρησιμοποιείς σαν μέγγενη για να στερεώνεις ξύλα. Για την συναρμολόγηση δεν χρειάζεσαι τίποτα εξτρά.
αυτο εννουσα καιε γω...να σφιγγεις οσο παει χωρις να καργαρουν περα απο το οριο ο μανιβελες

Το lidl βγαζει κατι κουβαδακια με βερνικι-τζελ προστασιας ξυλου, σε διαφορες αποχρωσεις, σε τιμη χωμα. Εχω 2-3 και επειδη κατι θελω να βαψω, ειπα να δοκιμασω τις αποχρωσεις.
Πρωτα χρησιμοποιησα το "τικ" σε ενα κομματι γυμνο, λευκο σουηδικο και σε ενα ρεταλακι κοντρα πλακε (που εχει τραβηξει τα πανδεινα), πολυ ανοιχτοχρωμο κι αυτο.
Ειναι μια περιεργη, λιγο διαφορετικη αποχρωση, που "πορτοκαλιζει" καπως. Μοιαζει πολυ με ενα αλλο βερνικι "ορεγκον" που εχω, και οχι τοσο πολυ με ενα αλλο "τικ".
"Παλιο" χρωμα, δεν το πολυβλεπεις τελευταια, μου θυμιζει παλαιοτερες εποχες, για καποιο λογο.
Στη δευτερη φωτο, σε αλλο σημειο τα δυο ξυλα για να φανει η διαφορα (το κ/π μονο στην ακρουλα ειναι γυμνο, πιο περα εχει αλλα).
Ολα αυτα, μην τυχον και ενδιαφερει καποιον, που αποκλειεται 😛

20210414_234851-1.jpg

20210414_234807.jpg

Καμμια πληροφοριση δεν παει χαμενη, ολο και καποιον μπορει να ενδιαφερει απο τους εκατονταδες αναγνωστες που μας διαβαζουν καθε μερα.

Εμενα πχ. με ενδιεφερει γιατι κατα συμπτωση θα βαψω κατι συντομα και εχω παρει ενα βερνικι απο το λιντλ αλλα δεν θυμαμαι τι αποχρωση.

Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι πρεπει να ανακατεψεις ΠΑΡΑ πολυ καλα το βερνικι για να κατσει σωστα η αποχρωση, αλλιως θα βγαινει σαν ξεπλυμενη.

Ανα τακτικα διαστηματα θελει ανακατεμα το συγκεκριμενο..."καθεται" λογω συστασης κατω το υλικο...περνει κατα καιρους ο πατερας μου και το ξερω...

αυτο εννουσα καιε γω...να σφιγγεις οσο παει χωρις να καργαρουν περα απο το οριο ο μανιβελες
Ο μηχανισμός για το σφίξιμο είναι προσυναρμολογημένος. Έχει κάτι σαν ροδέλα από την μέσα μεριά του μηχανισμού, πάνω στην ντίζα και ακριβώς πίσω από την μανιβέλα, που κρατάει κόντρα για να μην κινείται η ντίζα μέσα/έξω αντί για το βαγόνι της μέγγενης. Αυτή η ροδέλα είναι ο αδύναμος κρίκος που θα ξεκολήσει αν βάλεις πολλή δύναμη.

Ναι, ειναι εντελως "ζελε" το συγκεκριμενο. Ευτυχως μου κοψε πριν το ανοιξω να το κουνησω παρα πολυ, αλλα και μετα να το ανακατεψω.
Κωστη, κανει κρουστα οταν στεγνωσει; Ως προστατευτικο λεει τιποτε;

Ναι, ειναι εντελως "ζελε" το συγκεκριμενο. Ευτυχως μου κοψε πριν το ανοιξω να το κουνησω παρα πολυ, αλλα και μετα να το ανακατεψω.
Κωστη, κανει κρουστα οταν στεγνωσει; Ως προστατευτικο λεει τιποτε;
Μην τα κουνάς τα χρώματα γιατί, ιδιαίτερα τα νερού, κάνουν φυσαλίδες που θα τις δεις πάνω σε αυτό που βάφεις μετα

ειδατε τι ερχεται την επομενη βδομαδα?
και με νεο κρωματακι

Η elegance σειρα το lidl
Το συγκεκριμενο, με 1 μπαταρια (4 volt) κανει για ψιλοδουλειες της υπομονης και για HY και ηλεκτρονικα.

Μην τα κουνάς τα χρώματα γιατί, ιδιαίτερα τα νερού, κάνουν φυσαλίδες που θα τις δεις πάνω σε αυτό που βάφεις μετα
Τα χρωματα πρεπει να τα κουνας πολυ καλα. Για τις φυσαλιδες που θα μεταφερθουν στην επιφανεια δεν ισχυει, φυσαλιδες μπορει να δημιουργησει και το ρολακι σφουγγαρι. Φυσαλιδες δημιουργουνται σε παχυρευστα ντουκο και βερνικια κρουστας.