Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ή τυχερος ειμαι, ή ολα οσα εχω ειναι για πεταμα και δεν το ξερω :)
Παντως, οταν ειχα παρει το απλο 20v, ειχα αλλαξει 3 για να βρω ενα που να μην ειναι εκκεντρο.
γιου αρ γκαντέμη μποϊ :)

Ο φωτισμος του προβολεα την νυχτα μεσα στο γκαραζ...εξαιρετικος πραγματικα...!!
20210415_205936.jpg

Nα πας να το παρεις Αγγελε η οποιος αλλος ενδιαφερεται...το κοστος του ειναι πολυ χαμηλο για αυτα που προσφερει....

Εχω μια 4ah 12v και μια 2ah 12v...οχι 18v...δεν ξερω εαν εχουν διαφορα στην δυναμη φωτινοτητας.....100 λεπτα λεει στην πρωτη περιπτωση 50 λεπτα στην δευτερη....για 12v παντα...
Η παραπανω φωτο ειναι με το ανταπτορα στο ρευμα....

Το αλυσοπρίονο βενζίνης που έχει αύριο, πολύ βαρύ.. 6,4 κιλά ζυγισμένο, με λάμα - αλυσίδα, χωρίς βενζίνη - λάδι, δεν έγραφε και πουθενά στο site το βάρος του.

Νεα εποχη στα εργαλεια Lidl?! :)

Eγω παντως βλεπω ενα ισχυροτατο 4βολτο κατσαβιδακι με φουτουριστικο σχεδιο, out of the ordinary, με μοτερ brushless (!!!) και ροπη 10 Νm (!!!!).

Τετοια ροπη σε 4βολτο δεν εχω ξαναδει παρα μονο στο Bosch GSR Mx2Drive το οποιο ανηκει στην Pro σειρα της Bosch με εξαγωνο τσοκ που ομως δεν εχει Brushless moter.
Απο την αλλη, το μωβ δραπανακι του Lidl οχι μονο εχει μοτερ χωρις καρβουνακια αλλα και μεταλλικο τσοκ που σφιγγει! Ουτε αυτο το εχω ξαναδει σε 4βολτο κατσαβιδι!!
Βεβαια η μπαταρια του parkside ΔΕΝ ειναι αποσπωμενη οπως του Bosch, αλλα απο την αλλη η χωρητικοτητα της ειναι 3Αh(!!) ενω του Bosch η αποσπωμενη ειναι μολις 1.3Αh.
Το Parkside φορτιζει απο υποδοχη USB C type πραγμα πολυ καλο καθως δεν χρειαζονται ειδικοι ανταπτορες και καλωδια.

Περα απο αυτα τα σημαντικα και αξιολογα χαρακτηριστικα, διαβαζω επισης οτι οι μαξιμουμ στροφες φτανουν τις 1000rpm στην λειτουργια της διατρησης!!
Επισης κατι που εκτιμω ιδιαιτερα, εαν ειναι αυτο που νομιζω, βλεπω οτι η αλλαγη περιστροφης (βιδωμα/ξεβιδωμα) γινεται ηλεκτρονικα.
Δυσκολα θα πατησεις κατα λαθος δηλαδη το κουμπακι που υπαρχει σε σχεδον ολα τα δραπανα για να αλλαζει η φορά περιστροφης.

Περαν των παραπανω το copy paste της Bosch συνεχιζεται... Ενα στυλο θερμοκολλας και ενα πολυ ενδιαφερον τριβειο που θυμιζουν τα αντιστοιχα της σειρας DIY της Βοsch.

H νεα μωβ σειρα συμπληρωνεται και με ενα σκουπακι. Δεν ξερω τι κρυβεται πισω απο την επιλογη του συγκεκριμενου χρωματος για τη νεα σειρα εργαλειων του Lidl, παντως οπως και να εχει το θεμα, ειναι ευχαριστο να βλεπουμε μια εταιρεια να δινει μια νεα πνοη και σε design και σε χαρακτηριστικα στα εργαλεια της. Ας ειναι και copy paste!

Απο εμενα, ενα μεγαλο μπραβο στα Lidl/Parkside που συνεχιζουν να βγαζουν νεα, συγχρονα, προσιτα και αρκουντως αξιολογα εργαλεια (y)
Παρουσίαση του κατσαβιδιού:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μιλάμε για κανονική αντιγραφή του αντίστοιχου Bosch:

Εμένα πάντως δεν με έπεισε για την αναγκαιότητα της παρουσίας του στην εργαλειοθήκη κάποιου.

• Like
Reactions: zerlan and nikfor
για καποιον που συναρμολογει επιπλα του ικεα ή καποιον που κοβει μελαμινες στο λερου (ειδα πολλα νεα ζευγαρια) ειναι μια χαρα

(φυσικα οχι για παραπερα)

Καμία αντίρρηση, αλλά για τέτοια χρήση δε νομίζω ότι αξίζει να δώσει κάποιος τα 30 ευρώ που ζητάει, ουσιαστικά για το νέο design, όταν πχ η Parkside βγάζει κατά καιρούς το 12βολτο δραπανοκατσάβιδο σε κοντινή τιμή και με πολύ καλύτερες δυνατότητες συν τις εναλλακτικές ανεξάρτητες μπαταρίες, όπως και τα μικρά επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια (παρόμοια με τα IXO της Bosch) στη μισή τιμή σχεδόν.
Αυτό ούτε σε ξύλο καλά καλά δε φαίνεται ικανό να τρυπήσει από κάποιο μέγεθος τρυπανιού και άνω.

• Like
Reactions: zerlan
Καλημέρα κι από μένα...πήγα κι εγώ lidl χθες.
Προβολεας-καρφωτικο 20ν - δισκοπριονο ρεύματος 1350 και βέργα συγκράτησης αλουμινίου.
Ο προβολέας όπως προαναφέρθηκε εξαιρετικός.
Το καρφωτικο λίγο ογκώδες αλλά κάθισε καλά στην παλάμη μου.Με ένα χέρι κεντραρεις καλύτερα απ' το αντίστοιχο ρεύματος και το βασικό είναι ότι δεν αφήνει σημάδια περιμετρικά από το καρφακι που αφήνει του ρεύματος.Πολυ καλή ααγορα θεωρώ.
Τη βέργα δεν τη δοκίμασα ακόμη αλλά έχω διαβάσει ότι είναι μια χαρά, το ίδιο και το δισκοπριονο με μια ματιά μου φάνηκε αξιοπρεπές.

Επισης, ενα αλλο αποτρεπτικο στοιχειο του μικρου 4 voltου ειναι η απουσια καστανιας, θα πρεπει να εχεις ελαφρυ χερι ...
Μιλωντας παντα για μικρες βιδες σε παγκο ηλεκτρονικων, οπου μονο εκει βλεπω τη χρησιμοτητα του εργαλειου

Καμία αντίρρηση, αλλά για τέτοια χρήση δε νομίζω ότι αξίζει να δώσει κάποιος τα 30 ευρώ που ζητάει, ουσιαστικά για το νέο design, όταν πχ η Parkside βγάζει κατά καιρούς το 12βολτο δραπανοκατσάβιδο σε κοντινή τιμή και με πολύ καλύτερες δυνατότητες συν τις εναλλακτικές ανεξάρτητες μπαταρίες, όπως και τα μικρά επαναφορτιζόμενα κατσαβίδια (παρόμοια με τα IXO της Bosch) στη μισή τιμή σχεδόν.
Αυτό ούτε σε ξύλο καλά καλά δε φαίνεται ικανό να τρυπήσει από κάποιο μέγεθος τρυπανιού και άνω.
χμμμ αν οι επιδοσεις ειναι αυτες που διαφημιζονται το υψος της τιμης χωνευεται.

για το αλλο θεμα που θετεις, θα δουμε που θα παει η δουλεια.
Θα καταργηθει η πρασινη σειρα (απιθανο), θα φθηνυνει νομισματικα και ποιοτικα για να κανει χωρο για τα μπορντωκαφε, ή τα μπορντωκαφε θα μπουν πιο δυναμικα με ακομα καλυτερες επιδοσες?

παντως το λιντλ τα καταφερε παλι στο μαρκετιγκ... αν αρχισαμε να συζητημε τι θα γινει, δεν θελει περισσοτερο.

To υψος της τιμης Κωστα ειναι μια χαρα για ενα 4βολτο Βrushless κατσαβιδι με τετοιες επιδοσεις και χαρακτηριστικα (τσοκ, ροπη, στροφες, αλλες ευκολιες, εγγυηση). Αρκει να ισχυουν βεβαια.

Τωρα αν ο ινδος στο βιντεο προσπαθει να τρυπησει ξυλο με 10αρι τρυπανι και με αυτο πειθει ορισμενους οτι αυτο το 4βολτο εργαλειο ειναι αχρηστο, ειναι αλλη ιστορια :)

• Like
Reactions: KOSSTV
Όντως στο βίντεο παραπάνω ο τύπος υπερβάλει.
Ούτε για τέτοιες βίδες είναι ούτε για τέτοιες τρύπες.

Τώρα αν χρειάζεται είναι άλλο θέμα!
Όταν έχουμε 18/20ν και 10/12/14ν εργαλεία είναι υπερβολή το 4ν.
Αν κάποιος δεν έχει στα ~12ν μπορεί και να τον βολέψει.
Προσωπικά δε θα άλλαζα το 12ν του λιντλ.
Ή θα το άλλαζα με ένα GSB 12v :love:

Ετσι ακριβως ειναι Θοδωρε!

Αλλο η αντικειμενικη αξιολογηση και αλλο η υποκειμενικη/προσωπικη αποψη του καθενος που καθοριζεται φυσικα απο τις αναγκες του αλλα και απο τις προτιμησεις του.

Αυτά πάνε για άλλες δουλειές που ακόμα και τα 12v ειναι πολλά. Μοντελισμός, ηλεκτρονικά, κόσμημα κλπ. Το καταλαβαίνεις και από τα χρώματα ότι ταιριάζει σε εργαστήριο όχι σε μαραγκούδικο.... Μη συγκρίνουμε ανόμοια.

• Like
Reactions: nickolas
Aναλογα το εργαλειο!
To 4βολτο Bosch GSR Mx2Drive πχ., ειναι εντελως ακαταλληλο για μοντελισμο, ηλεκτρονικα και κοσμημα... Το λεω μετα βεβαιοτητος γιατι το εχω πολλα χρονια. Ειναι δυνατο εργαλειο.
Το παρακατω λινκ απο την ιστοσελιδα της Bosch εχει και καποια βιντεακια.

Το μωβ 4βολτο brushless της parkside, στα χαρτια τουλαχιστον, ειναι ανωτερο του Βosch το οποιο παρεμπιπτοντως αποδιδει και εκπληροι στο ακεραιο ο,τι γραφει το μανουαλ και τα specs.

Πιθανον να το αγορασω μονο και μονο για να το συγκρινω με το 4βολτο της bosch και να ξεμπροστιασουμε την Parkside στην περιπτωση που παει να μας παραπλανησει :)

Παντως, κι εγω το 4v parkside το εχω παροπλισει εντελως απο τοτε που πηρα το 12v. Πριν το ειχα προχειρο και ολο και καποια βιδουλα βιδωνα. Τωρα, το καταχωνιασα καπου, εχω το 12v προχειρο για ψιλοβιδωματα/τρυπηματα και δεν εχει τυχει καπου να μην κανει και να σκεφτω να βγαλω το μικρο.
Βεβαια, το μπλαβι, που ειναι και τρυπανι και δυνατουτσικο, θα μπορουσε θεωρητικα να παροπλισει το 12v, για τα ψιλα, και μετα να πηγαινεις απευθειας στα 20v.

ωραιο το μικρο, πολυ καλα τα σπεκς του, μαλλον ειναι bosch εσωτερικα, αλλά οχι για 30 Ε .
θα το περιμενω το καλοκαιρι ;)
αποκλειεται να πουλησει δυνατα τωρα σε αυτη την τιμη, ετσι αφου το ξαναβγαλουν αλλη μια φορα, τον αυγουστο-σεπτεμβριο θα βγει στα 20, ισως και λιγοτερο
οπως συμβαινει παντα με ολα του λιντλ. εκει ναι, αξιζει

Είδα όμως ημερομηνία παραγωγής 12/2019 !!!
Αγόρασε κανείς 4αρα να μου πεί τί ημερομηνία γράφει?
Καινούργια φαίνεται οπότε αν δεν παρατηρήσω κάτι στη χρήση το ΣΚ μάλλον θα την κρατήσω. Αλλά να ξέρω αν έκανε κάποιος τράμπα.
το ιδιο και η δικη μου 4αρα. 12/2019 αγορασμενη απο πατρα
μαλλον ειναι ιδιες ολες

• Like
Reactions: teodor_ch