Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ναι νομίζω το φάλτσο πριονο για μέταλλα της Parkside είναι καλητερη επιλογή απ το σβούρακι σε βάση. Κόβει 5 εκ και με μια παρεμβασουλα που σκέφτομαι να του κάνω (να κόψω λίγο το προστατευτικο της ροδέλας του δίσκου πιστεύω να κόβει 7 εκ περίπου καθώς φοράει 180αρι δίσκο.
Εχετε καμμια φωτό να μας δείξετε το φαλτσοπριονο παιδιά; Αν αξιζει ο κοπος να περιμενω μπας και εμφανιστει μεσα στο καλοκαιρι, αφου δεν βιαζομαι να κοψω άμεσα.

Εχω την βαση τροχου με 115 , και επειδη
ειμαι συνεχεια στο βαλε-βγαλε εχει γινει
στο τελος παιχνιδακι. (με δυο βιδες στεκεται)

μια καλη ιδεα ειναι να παρεις εναν φτηνο (αλλά πολυ καλο για τα λεφτα του) 115 απο το πρακτικερ. τον μπατζετ.
εχει 3 χρονια εγγυηση, ειναι ο πιο ελαφρυς απο ολους, αρκετα στενος τοσο που τον δουλευεις ανετα με το ενα χερι και αρκουντος αντοχικος!
και ολα αυτα με 16 € ! (θα τον αγορασω κι εγω)
ετσι δεν θα χρειαζεται να βαζεις-βγαζεις τον αλλον απο τη βαση

• Like
Reactions: skysound
Πηρα σημερα εναν απο τους φακους εργασιας που ειχε (συνολικα 4(!) ειχε το μαγαζι).
Ηταν ο μονος που ελεγε 600 lumen, ενω οι αλλοι λενε 230-250. Ειναι μικρος και μανιτζεβελος, με ροδελα ρυθμισης ισχυος, αλλα (κακως) χωρις κουμπι on/off. Αρα πρεπει να γυρνας την ροδελα καθε φορα, απο την αρχη μεχρι το max.
Ειναι πιο δυνατος απο τον παλιο που εχω (που τον ειχε και σημερα), που λεει 230 lumen, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα στην πραγματικοτητα.

Ερώτηση για τη βάση γωνιακού: αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει 2ος τροχός για να μπει μόνιμα στην βάση, δεν είναι καλύτερο να πάρει κάποιος το φαλτσοπρίονο για μέταλα που βγάζει πάλι το λιντλ αντί να αγοράσει βάση+γωνιακό που θα του στοιχίσουν τα ίδια περίπου λεφτά;
Ετσι αυτο ακριβως εκανα εγω με 60 ευρω....και εχεις και μεγαλυτερο βαθος+πλατος κοπης....!!!

Εχετε καμμια φωτό να μας δείξετε το φαλτσοπριονο παιδιά; Αν αξιζει ο κοπος να περιμενω μπας και εμφανιστει μεσα στο καλοκαιρι, αφου δεν βιαζομαι να κοψω άμεσα.

Απο την προσφατη αγορα μου.......

20210408_144148.jpg 20210408_144657.jpg 20210408_144349.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
εβαλα και το βίντεο αλλά δεν μπορούσα να κάνω edit στο αρχικό ποστ.
για την οικονομία του χώρου/χρόνου αν μπορεί κάποιος mod ας τα ενσωματώσει.

ευχαριστώ!!
Περίεργο !!!
Το πρόβλημα από ότι κατάλαβα είναι στο μοτέρ.
Αν πάλι είχε κουρέψει κάτι στον άξονα του μοτέρ δεν θα γύριζε ....
Μήπως είναι ο πυκνωτής του μοτέρ ??
Θα το δει και ο Πάνος να μας πει την γνώμη του.

• Like
Reactions: panoss1
Το φαλτσοπριονο το έχω εδώ και 2 χρόνια και έχει δουλέψει κάμποσο.
Η δυνατότητα κοπής είναι στα 5cm, υπό δύο βασικές προϋποθέσεις.
Πρώτον να κόβουμε στις 90°
Δεύτερον ο δίσκος να μην έχει δουλέψει πολύ και έχει μικρύνει σε διάμετρο
επίσης δεν θέλει πολύ πίεση για α) δεν κόβει κάθετα λόγω λεπτού δίσκου που στεβλώνει και β) κάποιες -ελαχιστες- φορές έχει ξεβιδωσει η κεντρική βίδα που συγκρατεί τον δίσκο.
Τέλος για σωστές γωνιές κοπής απαιτείται μέτρηση με άλλο όργανο μιας και η ένδειξη που έχει πάνω στην βάση είναι εντελώς στο περίπου...

Εν κατακλείδι, στα 50€ που τον είχα πάρει θα τον ξαναεπαιρνα αφού οι περιορισμοί που έχει δεν είναι τόσο σημαντικοι για ερασιτεχνική χρήση. Αν τον θέλει κάποιος για "παραγωγή" ας πάει είτε σε πριονοκορδελα, είτε σε φαλτσοπριονο με μεγαλύτερο δίσκο, τα οποία βέβαια έχουν και άλλα κόστη...

Πήγα σε 3 καταστήματα σήμερα (Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι)για το μπουλονοκλειδο και δεν είχε κανενα...
Θα πάω σε κάνα δυο ακόμα αύριο, τα οποία είναι στον δρόμο για τη δουλειά και βλέπουμε...
Ρε γμτ είναι ένα εργαλείο άχρηστο για την πλειοψηφία των πελατών του lidl... και δεν είναι και φτηνό...
Τι στο καλό...;

Last edited:
Απο την προσφατη αγορα μου.......

View attachment 181164 View attachment 181165 View attachment 181166
Ωραιες φωτο και φαινεται πιο σοβαρη λυση απο αυτην της βασης. Αλλα αν το αγορασες προσφατα μαλλον θα αργησει να ξαναεμφανιστει στο 2021. Ισως στοκαρω μια βασούλα στα 16 ευρω μην τυχον μεινω μπακούρι ολο το υπολοιπο ετος.

Περίεργο !!!
Το πρόβλημα από ότι κατάλαβα είναι στο μοτέρ.
Αν πάλι είχε κουρέψει κάτι στον άξονα του μοτέρ δεν θα γύριζε ....
Μήπως είναι ο πυκνωτής του μοτέρ ??
Θα το δει και ο Πάνος να μας πει την γνώμη του.
Σωστός Νικόλα, αλλά έπρεπε να το πεις νωρίτερα...δεν χαλάνε τα parkside... :ROFLMAO:

Τον πυκνωτή μάλλον τον έδωσαν φασον αλλού:cool:

• Haha
Reactions: anastasg
Εδώ και το εργαλείο που έλεγα σχετικά με το εργαλείο ,την χρήση και τελικά εαν υπάρχει ποιότητα σε οτι πληρώνεις σήμερα με βάση το παρελθόν , δεν ξέρω απο πότε ειναι ούτε την bosk ( ΙΔΕΑ ροσικο μπος ? ) αλλα πάει τρένο . Θεωρώ οτι εχει κάποια ποιότητα παλαιότητας κλπView attachment 181159
Έχεις απόλυτο δίκιο. Έχω το ίδιο,το είχα πάρει 24 ευρώ όταν είχε πρώτο ανοίξει το leroy στο αεροδρόμιο.Το έχω ταλαιπωρήσει σε λογικά πλαίσια και σταμάτησε μόνο όταν πήρε μπάζα στο μοτέρ από κάτω.Καθαριστηκε και συνέχιζε μέχρι που το δάνεισα σε φίλο (έγκληματία...)
Αυτός λοιπόν ξήλωσε κάνα δυό στρέμματα πλακάκια δαπέδου και του έκαψε τον διακόπτη στη σκανδάλη,μόνο τότε σταμάτησε.Με ένα αριθμό που είχε πάνω βρήκα και έφερα διακοπτη από Κίνα με 2 ευρώ!!!
Τι να πει κανείς τώρα για αυτό το εργαλείο που το πουλαγαν μέχρι αλλοδαποί στον δρόμο...

• Like
Reactions: panosX
Πηρα σημερα εναν απο τους φακους εργασιας που ειχε (συνολικα 4(!) ειχε το μαγαζι).
Ηταν ο μονος που ελεγε 600 lumen, ενω οι αλλοι λενε 230-250. Ειναι μικρος και μανιτζεβελος, με ροδελα ρυθμισης ισχυος, αλλα (κακως) χωρις κουμπι on/off. Αρα πρεπει να γυρνας την ροδελα καθε φορα, απο την αρχη μεχρι το max.
Ειναι πιο δυνατος απο τον παλιο που εχω (που τον ειχε και σημερα), που λεει 230 lumen, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα στην πραγματικοτητα.
Είναι καλός, τον πήρα και εγώ,αλλά ο διακοπτης θα μας αφήσει γρήγορα. Θα του βάλουμε κάποιον πατεντα και σε αυτόν...

Είναι καλός, τον πήρα και εγώ,αλλά ο διακοπτης θα μας αφήσει γρήγορα. Θα του βάλουμε κάποιον πατεντα και σε αυτόν...
Μην ξεχασεις να ποσταρεις, για οταν χρειαστει και σε εμενα 😁

Πηρα και το "κλειδι φιλτρου λαδιου". Εγω το ηθελα κυριως για να ξεβιδωνο το καπακι των λαδιων της μηχανης, που θελει ειδικο εργαλειο κανονικα.
Αλλα, φευ, δεν εκανε, γιατι στο μικροτερο κλεισιμο ειναι ακομα πολυ μεγαλο. Σα ζωνη χοντρου, που την παιρνει να την φορεσει τσιρος.
Και αυτη ακριβως η σκεψη, με οδηγησε στην απλη ιδεα και υλοποιηση, να του ανοιξω δυο τρυπες πιο μεσα. Και...δουλευει μια χαρα 😁

Στο κλεισιμο βρισκουν λιγο τα ελασματα στην βιδα-λαβη, οπως φαινεται στη φωτο, και σκεφτομαι μηπως τα κοψω λιγο, αλλα φοβαμαι μηπως το παρακανω και μετα αχρηστευτει για την "κανονικη" του χρηση. Εξαλλου δεν εμποδιζουν εντελως.

20210513_220557.jpg20210513_220933.jpg

Last edited by a moderator:
Μην ξεχασεις να ποσταρεις, για οταν χρειαστει και σε εμενα 😁

Πηρα και το "κλειδι φιλτρου λαδιου". Εγω το ηθελα κυριως για να ξεβιδωνο το καπακι των λαδιων της μηχανης, που θελει ειδικο εργαλειο κανονικα.
Αλλα, φευ, δεν εκανε, γιατι στο μικροτερο κλεισιμο ειναι ακομα πολυ μεγαλο. Σα ζωνη χοντρου, που την παιρνει να την φορεσει τσιρος.
Και αυτη ακριβως η σκεψη, με οδηγησε στην απλη ιδεα και υλοποιηση, να του ανοιξω δυο τρυπες πιο μεσα. Και...δουλευει μια χαρα 😁

Στο κλεισιμο βρισκουν λιγο τα ελασματα στην βιδα-λαβη, οπως φαινεται στη φωτο, και σκεφτομαι μηπως τα κοψω λιγο, αλλα φοβαμαι μηπως το παρακανω και μετα αχρηστευτει για την "κανονικη" του χρηση. Εξαλλου δεν εμποδιζουν εντελως.

View attachment 181177

View attachment 181178
Εχω το ιδιο και του εβαλα μια λωριδα δερμα απο παλια δερματινη ζωνη. Την εκοψα με ψαλιδι λαμαρινας και τη στερεωσα με πιο μακριες βιδες και ροδελες. Εκανα τη μοντα αυτη γιατι ηθελα μεγαλυτερη διαμετρο και πιο στρογγυλο αγκαλιασμα κυλινδρικων σχηματων. Κρατησα βεβαια και τη λαμαρινα να υπαρχει οταν χρειαστει.
Παλιοτερα ειχα αγορασει παλι το ιδιο φιλτροκλειδο και το εσφιξα σε μεγαλο ηλεκτρικο σκαπτικο για να αντικαταστησω το χερουλι του που ειχε καταστραφει.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Σωστός Νικόλα, αλλά έπρεπε να το πεις νωρίτερα...δεν χαλάνε τα parkside... :ROFLMAO:

Τον πυκνωτή μάλλον τον έδωσαν φασον αλλού:cool:
Οπότε τι λες; αξίζει να ασχοληθω με την επισκευή του;

Ωραιες φωτο και φαινεται πιο σοβαρη λυση απο αυτην της βασης. Αλλα αν το αγορασες προσφατα μαλλον θα αργησει να ξαναεμφανιστει στο 2021. Ισως στοκαρω μια βασούλα στα 16 ευρω μην τυχον μεινω μπακούρι ολο το υπολοιπο ετος.
Αν είσαι Αθήνα στο Γέρακα έχουν μείνει 2-3 κομμάτια.

• Like
Reactions: nickmanak