Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχουμε τιμή για όταν έρθει Ελλάδα;
Δεν θυμάμαι πόσο το είχαν το συγκεκριμένο, θα το κοιτάξω όταν ξαναπάω.

Ωραία η τιμή για το μικρό αλυσοπρίονο που λέγαμε πιο πριν στην Ιταλία, στα 40€
Λογικά θα έρθει σύντομα και εδώ.

2021-06-06_17-23-33.jpg

Ενδιαφέρον μου φάνηκε - επίσης από το ιταλικό - και αυτό το δισκοπρίονο.
Και για τις ράγες αλλά και για το κλειστό σύστημα του δίσκου που θα πετάει ελάχιστο πριονίδι - υποθέτω. (που είναι και το μόνο παράπονο που έχω από το Makita που έχω τώρα)

δεν κανει και για τρυπημα?
ρωταω γιατι λεει και για διατρηση και επιπλεον φαινεται οτι εχει πτυσομενο σκελος
Έχει ένα βιδάκι. Ρυθμίζεις βάθος που θες, σφίγγεις και μετά τρως υλικό με το φρεζάκι. Το πτυσσόμενο σκέλος έχει πολύ τζόγο πριν σφίξεις καλά το βιδάκι, για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο που θα έκανες με ένα βυθιζόμενο ρούτερ ή μια βάση δραπάνου.

Έχει ένα βιδάκι. Ρυθμίζεις βάθος που θες, σφίγγεις και μετά τρως υλικό με το φρεζάκι. Το πτυσσόμενο σκέλος έχει πολύ τζόγο πριν σφίξεις καλά το βιδάκι, για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο που θα έκανες με ένα βυθιζόμενο ρούτερ ή μια βάση δραπάνου.

θενκς δημητρη, καταλαβα.
δεν πειραζει, αυτο ειναι αμεληταιο

Ενδιαφέρον μου φάνηκε - επίσης από το ιταλικό - και αυτό το δισκοπρίονο.
Και για τις ράγες αλλά και για το κλειστό σύστημα του δίσκου που θα πετάει ελάχιστο πριονίδι - υποθέτω. (που είναι και το μόνο παράπονο που έχω από το Makita που έχω τώρα)

να ρωτησω την διαφορα του βυθιζομενου απο ενα κλασικο δισκοπριονο αφου το εχεις.
λογικα η ακριβεια κοπης, το λιγοτερο πριονιδι, οι ραγες, κατι αλλο?
ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα που να αξιζει την διαφορα τιμης?

....να ρωτησω την διαφορα του βυθιζομενου απο ενα κλασικο δισκοπριονο αφου το εχεις.
λογικα η ακριβεια κοπης, το λιγοτερο πριονιδι, οι ραγες, κατι αλλο?
ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα που να αξιζει την διαφορα τιμης?

Νικόλα, αυτά που αναφέρεις και εσύ μου φάνηκαν ενδιαφέροντα. (ακρίβεια και πριονίδι)
(άσε που το Μακιτα ίσως από λάθος σχεδίαση, κάνει τόσο θόρυβο όταν συνδέεις τη σκούπα που είναι εκνευριστικό. Κάποιο στροβιλισμό κάνει, τέτοιον που ο ήχος του είναι πιο έντονος από το ίδιο το δισκοπρίονο)

Οπότε λέω το Parkside είναι κατά κάποιο τρόπο ένα υποκατάστατο παγκοπριονου (που δεν έχω και δεν μπορώ να πάρω λόγω χώρου)

Όσα video έχω δει με τέτοια, αντίστοιχα, δισκοπρίονα (πανάκριβα συνήθως), είναι πολύ εντυπωσιακά.
Αν δουλεύει παρόμοια το Parkside, θα είναι ευκαιρία σε αυτήν την τιμή.

Νικόλα, αυτά που αναφέρεις και εσύ μου φάνηκαν ενδιαφέροντα. (ακρίβεια και πριονίδι)
(άσε που το Μακιτα ίσως από λάθος σχεδίαση, κάνει τόσο θόρυβο όταν συνδέεις τη σκούπα που είναι εκνευριστικό. Κάποιο στροβιλισμό κάνει, τέτοιον που ο ήχος του είναι πιο έντονος από το ίδιο το δισκοπρίονο)

Οπότε λέω το Parkside είναι κατά κάποιο τρόπο ένα υποκατάστατο παγκοπριονου (που δεν έχω και δεν μπορώ να πάρω λόγω χώρου)

Όσα video έχω δει με τέτοια, αντίστοιχα, δισκοπρίονα (πανάκριβα συνήθως), είναι πολύ εντυπωσιακά.
Αν δουλεύει παρόμοια το Parkside, θα είναι ευκαιρία σε αυτήν την τιμή
Το δισκοπριονο που φέρνει την Πεμπτη πως συγκρίνεται με αυτά?

Αγόρασα εχθές το ηλιακό προβολάκι της Livarnolux - Led Solar Spotlight, στα 11.99 ευρώ. Αρκετά καλό θα έλεγα για την τιμή του! Έχει έναν διακόπτη με τρεις σκάλες (Off - Auto - PIR)

Στο Off δεν φωτίζει, αλλά η μπαταρία φορτίζει κανονικά τις μπαταρίες, στο Auto φωτίζει μόνο απο το σούρουπο μέχρι το πρωί (έχει φωτοκύτταρο ημέρας-νύχτας μέσα στο ηλακό πανελάκι) αλλά φωτίζει με ήπιο φωτισμό 20% για περίπου 8 ώρες. (λειτουργία Eco)

Στο PIR έχει φούλ ισχύ στα 10 λεντάκια, και λειτουργεί μόνο με τον αισθητήρα κίνησης. Το φως σβήνει μετά απο 1:30 λεπτά, αν όμως πιάνει συνέχεια κινήσεις δεν σβήνει και λειτουργεί για 2 ώρες αν είναι συνέχεια σε λειτουργία. (επίσης και στο PIR, λειτουργεί μόνο το βράδυ και όχι το πρωϊ λόγω του φωτοκύτταρου)

Είτε στο Off, είτε στο Auto, είτε στο PIR το ηλιακό πανελάκι την ημέρα φορτίζει τις μπαταρίες, και το κύκλωμα έχει μέσα και ρυθμιστή φόρτισης όπως γράφει το εγχειρήδιο!

Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μπορούν εύκολα να αλλαχθούν ξεβιδώνοντας το πίσω καπάκι. (3 x 1.2v, Ni-MH, 600mAh, AA)

Απλά σκέφτομαι να βάλω ένα μικρό τετράγωνο τζαμάκι πάνω στο ηλιακό πανελάκι, γιατί η συσκευασία του προβολέα γράφει IP44..

Βάζω και ένα βιντεάκι απο YT -->

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σημερα ασχοληθηκα με τη βαση γωνιακου τροχου της parkside που ειχαμε συζητησει εδω μετα το πασχα. Εφαγα κανα 2ωρο για στησιμο (ελειπε ή εχασα και τη μια λαστιχενια ταπα των ποδιων της βασης) και μετα ατελειωτο αλφαδιασμα με μικρο αλφαδι οικοδομου και μια μικρη γωνια σιδηρουργου. Προσπαθουσα να πετυχω καθετο κοψιμο 90 μοιρες στο δισκο και στη μεγγενη της βασης. Αυτη ηταν η 1η απογοητευση γιατι περιμενα μια πιο αυτοματη σχεδιαση ωστε η μεγγενη να αλφαδιαζεται μονη της στις 90 ή 45 μοιρες σε σχεση με την μαντεμενια βαση και το δισκακι.
Η 2η απογοητευση ηρθε οταν με δισκο 115mm δεν μπορεσε να κοψει ως το τερμα ενα στραντζαριστο 30Χ30mm, αφηνε κανα 2mm. Το προβλημα ηταν οτι η αλουμινενια κεφαλή του τροχου εβρισκε και φρεναρε πάνω στο στραντζαριστο. Προφανως ηθελε δισκο 125mm αλλα και αλλο τροχο, που ομως δεν ειχα. Εγω παντως κεντραρα τη μεγγενη, ωστε στο "τελος" του κοψιματος το κεντρο του σμυριδοδισκου που θα εχει τερματισει, να τεμνεται στο κεντρο του συγκεκριμενου στραντζαριστου. Αν μετατοπιζα το κεντρο του πιο εξω ισως να μην εβρισκε η κεφαλή του τροχου, αλλα παλι δεν θα ολοκληρωνε την κοπη λογω της μικρης διαμετρου του δισκου.
Εστριψα το σιδερο τελικα για να τελειωσω το κοψιμο, αλλα δεν με ικανοποιησε αυτη η μεθοδος. Σκεφτομουν να αγορασω καναν 125αρη τροχο μα σκεφτηκα οτι θα φαγωνεται η διαμετρος και θα πεφτει παλι στα 115 μετα απο λιγες μερες και παλι θα εχω θεμα αλλα και προβλημα με μεγαλυτερα σιδερα.
Ετοιμαζομουν να πακεταρω και να το γυρισω πισω στο lidl γιατι πιο πολυ με παιχνιδι ομοιαζει παρα με σοβαρο προιον, αλλα βρηκα στην αποθηκη παρατημενο ενα δισκο 180mm με 2mm παχος που ειχε φθαρεί απο τη χρήση και ειχε κοντυνει στα 155mm. Αποφασισα να τον βιδωσω πανω χωρις προφυλακτηρα για να κοψω 4 κομματια που ηθελα για 1 τραπεζακι να τελειωνω. Επιτελους καταφερα να κοψω κανονικα και τοσο ικανοποιητικα που αποφασισα να κρατησω τη βαση, εστω χαλαλι για τα 16 ευρω κοστους. Ο δισκος των 2mm ηταν ακαμπτος και εκοψε χωρις στρεβλωσεις σαν βουτυρο το στραντζαριστο.
Δυστυχως ομως ηταν αρκετα επικινδυνη και εκφοβιστικη εμπειρια διοτι η απουσια προφυλακτηρα εστελνε μερικα ξεμπαρκα γρεζια στο προσωπο μου (τα περισσοτερα κατευθυνονταν στον τοιχο) και το πατημα του διακοπτη στον τροχο ηθελε προσοχη και συγκεντρωση γιατι ηταν κοντα μεταξυ τους και δεν ηθελες να σου φρεζαρει κανα δαχτυλο ο δισκος.
Η επομενη κινηση μου ειναι να βαλω λαστιχενιους αποσβεστηρες στα ποδια της βασης και να φτιαξω προφυλακτηρα για τον τροχο των 115mm της total που εχει λαιμό 44mm, αλλα να καλυπτει δισκο των 180mm. Σκεφτομαι πιθανη ηλεκτροσυγκολληση κομματιων προφυλακτηρα απο 115 και απο 180mm.
Sorry για το σεντονι, αλλα ποσταρα για τυχον μελλοντικους αγοραστες της συγκεκριμενης βασης.

tro01.jpg
tro02.jpg

Δεν θα σου φθειρεται τόσο εύκολα ο φ125
Να βάλεις φ125Χ3. Δεν παραμορφώνεται εύκολα λόγω πάχους. Έχω τέτοιους από το πρακτικερ. Απλά είναι λίγο πιο αργοί.
Επιπλέον μπορείς να βάλεις διαμαντοδισκο φ125 της ντεβαλτ που δεν μικραίνει , αν και είναι λίγο ακριβουτσικος αλλά σου βγάζει εκατοντάδες κοψιματα
Στις στροφές αυτές απαγορεύεται δίσκος φ150-180. Φοβάμαι ότι θα σου σπάσει και θα έχεις ατύχημα.
Αν πάλι βάλεις ντιμερ για να κατεβάσεις στροφές, θα αργείς στα κοψιματα λόγω ελλείψεως δύναμης αλλά είναι καλή λύση αν έχεις μεγάλες διαστασεις
Ιδιαίτερα αν βάλεις διαμαντοδισκο για μέταλλα φ150 και με τις ανάλογες στροφές, θα κόβεις άνετα 4αρια με τη μία, ίσως και πενταρια

Εχω μεγαλο τροχο 2400 watt με δισκο 180mm και πολυστροφο, δεν εσπασε ποτε κατι εδω και πολλα χρονια και εχω κοψει αμετρητα σιδερα με το χερι. Το ιδιο δεν συμβαινει με ολους τους μεγαλους τροχους προς πωληση;

Δεν θα σου φθειρεται τόσο εύκολα ο φ125
Να βάλεις φ125Χ3. Δεν παραμορφώνεται εύκολα λόγω πάχους. Έχω τέτοιους από το πρακτικερ. Απλά είναι λίγο πιο αργοί.
Επιπλέον μπορείς να βάλεις διαμαντοδισκο φ125 της ντεβαλτ που δεν μικραίνει , αν και είναι λίγο ακριβουτσικος αλλά σου βγάζει εκατοντάδες κοψιματα
Στις στροφές αυτές απαγορεύεται δίσκος φ150-180. Φοβάμαι ότι θα σου σπάσει και θα έχεις ατύχημα.
Αν πάλι βάλεις ντιμερ για να κατεβάσεις στροφές, θα αργείς στα κοψιματα λόγω ελλείψεως δύναμης αλλά είναι καλή λύση αν έχεις μεγάλες διαστασεις
Ιδιαίτερα αν βάλεις διαμαντοδισκο για μέταλλα φ150 και με τις ανάλογες στροφές, θα κόβεις άνετα 4αρια με τη μία, ίσως και πενταρια
Ποιον DEWALT λες Νικόλα? Τον INOX FAST CUT???

Όχι λέω τον διαμαντοδισκο για μέταλλα

Εχω μεγαλο τροχο 2400 watt με δισκο 180mm και πολυστροφο, δεν εσπασε ποτε κατι εδω και πολλα χρονια και εχω κοψει αμετρητα σιδερα με το χερι. Το ιδιο δεν συμβαινει με ολους τους μεγαλους τροχους προς πωληση;
Ο μεγάλος τροχός έχει λιγότερες στροφές από κατασκευής.
Οι φ230 γυρνάνε στις 6600 περίπου και οι φ180 σε κάτι λιγότερο από 8000
Ο Φ 115 γυρνάει το λιγότερο με 11000
Αν περιστρέφεται ένας δίσκος φ180χ2 στις 11000 μπορεί να σπάσει ακόμα και με ελάχιστη πιεση

Η βάση με τον γωνιακό 125 που πουλάει το Lidl "δένει" μια χαρά και δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα και με αναλώσιμα parkside. :cool:

Επίσης κάτ άλλο που δεν έγινε αντιληπτό είναι οι σταθερές σίτες παραθύρων(όχι αυτές με τον μαγνήτη) που είχε την προηγούμενη εβδομάδα και πιθανώς να υπάρχουν ακόμα στα ράφια.
Είναι ότι καλύτερο έχω συναντήσει σε σταθερή σίτα παραθύρου με καταπληκτικό ανθρακί πανί που δεν το βρίσκω εδώ και είναι πολύ ωραίο στην όραση.
Είχα πάρει παλαιότερα δύο τεμάχια λευκά για παράθυρα και είναι σκυλιά και τώρα πήρα άλλα τρία σε γκρί αλουμίνιο.
Το λέω γιατί σήμερα είδα να έχει ακόμα στο κατάστημα 2 λευκά κομμάτια όσα είχα αφήσει πίσω εγώ την προηγούμενη εβδομάδα πράγμα που σημαίνει ότι δεν τα πολυξέρει ο κόσμος.
Και τα θυμήθηκα όλα αυτά γιατί τις κόβω με την βάση και τον τροχό στις διαστάσεις που θέλω. ;)

Last edited:
Ο μεγάλος τροχός έχει λιγότερες στροφές από κατασκευής.
Οι φ230 γυρνάνε στις 6600 περίπου και οι φ180 σε κάτι λιγότερο από 8000
Ο Φ 115 γυρνάει το λιγότερο με 11000
Αν περιστρέφεται ένας δίσκος φ180χ2 στις 11000 μπορεί να σπάσει ακόμα και με ελάχιστη πιεση
Δεν τα ηξερα αυτα τοσα χρονια, ευχαριστω.
Οι μεγαλοι σμυριγδοδισκοι λογω μεγεθους απαιτουν μειωμενες στροφες ή ειναι τελειως άλλη μεθοδος παραγωγης;
Ρωταω για το ενδεχομενο αν καποιος δισκος 230 η 180mm με τα χρονια φθαρει πχ στη διαμετρο των 125mm αν μπορει να χρησιμοποιηθει στις 11000rpm κουμπωνοντας τον σε μικρο τροχακι.

• Like
Reactions: nickolas
νικμανιακ, για να σε διευκολυνω, βρηκα απο το εξωτερικο την φωτο του διαμαντοδισκου των Φ150 καθως στην ελλαδα πολλες φορες οι φωτος ειναι άλλα ντ'άλλων, βαζοντας φωτο απο τον 125 στη θεση του 150 κλπ

ο συγκεκριμενος δισκος Φ150 (τον οποιο θελω κι εγω να αγορασω καποια στιγμη καθως χωραει στην παρομοια -οχι ιδια- βαση με την δικη σου που εχω), εχει οριο τις 10.200 σαλ για ασφαλη λειτουργια. εγω στον τροχο της βασης εχω ντιμερ οπότε μπορω να τον κατεβασω οσο θελω. αυτοι οι δισκοι κοβουν πιο αργα απο τους σμυριδοτροχους αλλά με λιγοτερες σπιθες και σκονη.
η τοταλ λεει οτι περιστρεφονται οι φ115 γωνιακοι τροχοι της στις 11.000 οπότε εισαι λογικα καλα, αν αυτο ισχυει. οπότε και χωρις ντιμερ δεν θα εχεις λογικα προβλημα, αν μαλιστα του φτιαξεις και ενα προφυλακτηρα.
καποια στιγμη θα τον φερει ο χρηστου ή το τουλ πλανετ σε αρκετα κατω τιμη απο τα 28€ που τον εχουν τωρα τα "εργαλεια", οπως ειχε γινει και παλιοτερα

εναλλακτικα μπορεις να αγορασεις φτηνα τον Φ125 με τον οποιο η βαση θα λειτουργησει αψογα κοβωντας μεχρι τριανταρια ανετα

Attachments

• Dewalt_DT40253.jpg
    Dewalt_DT40253.jpg
    100.4 KB · Views: 36
Last edited:
  • Like
Reactions: nickmanak
Δεν τα ηξερα αυτα τοσα χρονια, ευχαριστω.
Οι μεγαλοι σμυριγδοδισκοι λογω μεγεθους απαιτουν μειωμενες στροφες ή ειναι τελειως άλλη μεθοδος παραγωγης;
Ρωταω για το ενδεχομενο αν καποιος δισκος 230 η 180mm με τα χρονια φθαρει πχ στη διαμετρο των 125mm αν μπορει να χρησιμοποιηθει στις 11000rpm κουμπωνοντας τον σε μικρο τροχακι.

οι μεγαλοι σμυριδοδισκοι ναι απαιτουν μειωμενες στροφες λογω διαμετρου.
το βασικο σκεπτικο ειναι οτι, η γραμμικη ταχυτητα της περιφερειας να διατηρηθει στα 80 μετρα/σεκοντ
ετσι οσο ανεβαινουμε σε διαμετρο τοσο αναλογικα πρεπει να κατεβαινουμε σε περιστροφικη ταχυτητα, ετσι ωστε να μην ξεπερασουμε τα 80μ/σεκ στην περιφερεια κοπης

λογικα θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει θεωρητικα, πρακτικα ομως οχι γιατι ειναι πολυ ταλαιπωρημενος για να κατεβει τοσο πολυ
σιγουρα θα εχει ρωγμες και η φθορα του θα ειναι δυσαναλογη.
αρα, ΟΧΙ, δεν πρεπει να χρησιμοποιειται ενας τετοιος δισκος με τετοιο τροπο

ηδη ο τροχος που εχεις ο οποιος εχει κατεβει απο τα 180 στα 155 ειναι περιπου για πεταμα ιδιαιτερα αν εχει περασει καιρος που τον εχεις.
επιπλεον θα δεις οτι στο δαχτυλιδι περιξ της κεντρικης τρυπας, αναγραφει μια ημ/νια. αυτη ειναι τις πιο πολλες φορες ειναι ημ/νια παραγωγης και ο δισκος πολλες φορες αναφερει οτι εχει διαρκεια ξερω γω δυο χρονια απο την ημ/νια παραγωγης
αλλοι αναφερουν ημ/νια ληξης
οι δισκοι κοπης δεν πρεπει να χρησιμοποιουνται μετα τη ληξη τους. με τους δισκους λειανσης δεν υπαρχει τετοιο θεμα συνηθως

Με πολυ προχειρους υπολογισμους, η γωνιακη/γραμμικη ταχυτητα (η ταχυτητα στην ακρη του δισκου τελοσπαντων) ειναι καπως ετσι:
Φ115 με 12.000σαλ 260χλ/ωρα.
Φ180 με 8.800σαλ 298χλμ/ωρα.
Φ230 με 6.600σαλ 286χλμ/ωρα.

Ενω, αν με καποιον τροπο βαλεις μεγαλυτερο δισκο σε μικροτερο τροχο, π.χ. 115αρη (με περοσσοτερες αρα στροφες) :

Φ180 με 12.000σαλ 401χλμ/ωρα.
Φ230 με 12.000σαλ 520χλμ/ωρα.

🙄🙄🙄