Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

'Άλλη μια αστοχία σε εργαλείο Parkside.
Είναι η δεύτερη σε καμιά δεκαριά (εργαλεία και όργανα μέτρησης) που έχω πάρει.
Εντάξει, 20% αστοχία είναι νομίζω μέσα σε λογικά πλαίσια για μια τόσο οικονομική σειρά

Πρόκειται για το παλμικό περιστροφικό μπαταρίας που είχε βγάλει πριν από 2 βδομάδες

210279558_872555120039868_4786589266156695404_n.jpeg

Από την αρχή δεν μου άρεσε γιατί είχε πολλούς κραδασμούς. Τόσους που δεν γινόταν σωστά η δουλειά (πέρα από την ενόχληση στο χέρι)
Το (επίσης οικονομικό) ηλεκτρικό Dexter που εχω μου φαινόταν σαν Dewalt μπροστά στο Parkside. :-p
Δουλεύω άλλωστε εντατικά το Dexter εδώ και ένα χρόνο περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος

Παρά τους κραδασμούς του Parkside, είπα να το κρατήσω γιατί η τιμή ήταν αστεία (25€!) Όλο και κάπου θα χρειαστεί σκέφθηκα.
Σήμερα λοιπόν που ήθελα να τρίψω μια κατασκευή που φτιάχνω και βαρέθηκα να βάλω στην πρίζα το Dexter, είπα να χρησιμοποιήσω το Parkside κανονικά για να το δοκιμάσω με την ευκαιρία

Έκανα μερικά σύντομα τριψίματα και μετά έτριψα για περίπου 5 συνεχόμενα λεπτά στην ταχύτητα 4 και άρχισε να κάνει κάτι περίεργους θορύβους και μετά ... πάπαλα! Μας άφησε χρόνους. :confused:
Κάτι κάηκε ή κάτι έσπασε. Δηλαδή το βάζω μπρος κάνει έναν ανεπαίσθητο θόρυβο σα να προσπαθεί να ξεκινήσει αλλά τίποτα.

Δοκίμασα και άλλη μπαταρία αλλά δεν.

Το πήγα πίσω χωρίς να το σκεφτώ και πήρα τα χρήματα πίσω.

(να ήταν λίγο πιο φτηνό αυτό το Bosch που έβαλε ο Μιχάλης, θα το είχα παραγγείλει ήδη :-p )

οπως ειχε πει και ο φερελπης ανθυπογκουρου των παρκυ νικόλας, και με την συμφωνη γνωμη του υπογκουρου μαστροχαλαστη και την σιωπηλη αποδοχη του υπερτατου γκουρου οσατοσα, κραδασμοι και παρκσαιντ ειναι κακος συνδιασμος :)
δυστυχως απο οτι φαινεται, καθε περιστρεφομενο τριβειο του λιντλ εχει θεμα, πιθανα λογω λαθους σχεδιασης αλλά και ποιοτητας των καταπονουμενων εξαρτηματων.
πιθανα να επεσες και σε στραβο κομματι βεβαια, αλλιως δεν εξηγειται το οτι τα εφτυσε μεσα σε λιγα λεπτα συνεχομενης λειτουργιας.
αλλά και να μην τα επαιζε, οι κραδασμοι του και μονο ειναι ικανοι να σε κανουν να μετανιωσεις...

τα περιστροφικα τριβεια λογω κραδασμων πρεπει να ειναι καλης σχετικα ποιοτητας και αυτο δεν γινεται με 25 ευρω...
το bulle των 45-50 € ειναι μαλλον το μινιμουμ για αξιοπρεπες τριβειο
για μπαταριας δε, νομιζω οτι το μινιμουμ ειναι καποιο B&D (απο ο,τι εχω δει σε λιγα βιντεακια στο γιουτουμπ) καθως και η ingco-total εχει ενα θεμα με τους κραδασμους αν κρινω απο το πολυεργαλειο της... βλεπω ομως οτι σε δημοτικοτητα στο σκρουτζ, τα τοταλ ειναι πρωτα, αν και χωρις κριτικες ακομα)

τωρα στα απλα δονουμενα (με παραλληλογραμο ή τριγωνικο πελμα) τα παρκυ καπως στεκονται, αλλά και παλι ειναι εμφανες οτι δεν ειναι για τετοιες δουλιες, αν μαλιστα αυτες υπερβαινουν τα λιγα λεπτα τοσο για λογους κραδασμων οσο και αντοχης

Last edited:
Το συρόμενο είναι, απλώς κάποια βλακεία έκανε ο γραφίστας στη φωτογραφία

Αλήθεια το έχει κανείς; Αξίζει;

Το συρόμενο είναι, απλώς κάποια βλακεία έκανε ο γραφίστας στη φωτογραφία

Αλήθεια το έχει κανείς; Αξίζει;
Ειχε περασει απο τα χερια μου καποτε αλλα το πουλησα γιατι ποτε δεν χρειαστηκε να κανω μεγαλες 'συρομενες' κοπες.
Οσο το ειχα εκοβα μια χαρα, δεν ειχα καποιο προβλημα, αλλα δεν ειμαι και απαιτητικος στις κοπες για να ψαξω αν κοβει στο χιλιοστο.
Θυμαμαι οτι ηταν λιγο θορυβωδες.

Αν οντως χρειαζεσαι μεγαλες εγκαρσιες κοπες αξιζει να το δοκιμασεις επειδη εχει την χαμηλοτερη τιμη στην πιατσα και την καλυτερη εγγυηση.

• Like
Reactions: nikfor
Αυτό που θα με ενδιέφερε είναι να μπορώ μα κάνω αυλάκια βάθους δυο τριών χιλιοστών. (και για το προτζεκτ λυγίσματος ΚΠ που εκκρεμεί και για άλλες κατασκευές)

Αλλά αυτό προϋποθέτει να μπορείς να βάλεις ένα στοπ στο πόσο θα κατέβει ο δίσκος.
Αν το κάνει, θα με εξυπηρετούσε το εργαλείο.

(δουλειά για παγκοπρίονο βέβαια, αλλά ... δεν το παίρνω απόφαση)

Δεν έχω ακούσει φαλτσοπρίονο να έχει στοπ στην κάθετη κίνηση.
Κατά 99,99% δεν σου κάνει. Όπως ξέρεις ήδη, χρειάζεσαι παγκοπρίονο για την δουλειά που θέλεις να κάνεις στο οποίο θα ρυθμίσεις το ύψος του δίσκου ώστε να εξέχει δύο χιλιοστά από την επιφάνεια.

• Like
Τρίβω από το πρωί με το τριβείο της Parkside PMS 160 A1
Το είχα αγοράσει πολύ φτηνά (20€ νομίζω), αλλά δεν το είχα δοκιμάσει ως τώρα.

unnamed (1).jpeg

Ξεκίνησα πολύ καχύποπτος, αλλά μια χαρά τα πήγε ως τώρα το καημένο.
Και πολύ αποτελεσματικό είναι και - το κυριότερο - δεν ζεσταίνεται καθόλου!
Δηλαδή, έτριβα κάνα δίωρο σχεδόν χωρίς διαλείμματα και δεν ζεστάθηκε.

Οι κραδασμοί με ενόχλησαν αρκετά στην αρχή, αλλά μετά τουs συνήθισα.
Και το εξαρτηματάκι για τις χαραμάδες στις γρίλιες, βολικό επίσης.
Ελπίζω να αντέξει και τις επόμενες μέρες. Θα σας ενημερώσω :)

Αυτό που θα με ενδιέφερε είναι να μπορώ μα κάνω αυλάκια βάθους δυο τριών χιλιοστών. (και για το προτζεκτ λυγίσματος ΚΠ που εκκρεμεί και για άλλες κατασκευές)

Αλλά αυτό προϋποθέτει να μπορείς να βάλεις ένα στοπ στο πόσο θα κατέβει ο δίσκος.

Έχει ρύθμιση βάθους κοπής.

Inkedx_LI.jpg

Μάλιστα!
Πολύ εξυπηρετικό όντως.

Κουράγιο. Έχω χαλάσει τρία τριβεία με πατζούρια, φαντάσου τι τρίψιμο έχω ρίξει...
Ελπίζω το εξάρτημα να αντέξει. Ένα αντίστοιχο που είχε η B&D σε δικό της τριβείο ήταν άχρηστο.

Να κάνεις συχνά διαλείματα κι ας μην κουράζεσαι. Την προηγούμενη εβδομάδα έτριβα από Κυριακή μέχρι Πέμπτη για 4-5 ώρες κάθε μέρα. Σήμερα Τρίτη κι ακόμα έχω μικρά μουδιάσματα στο χέρι.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: KOSSTV and nikfor

Μια χαρα ειναι το εργαλειο, το εχω δουλεψει πολυ, φαλτσοκοπες, καθετα ολα μια χαρα ... και φυσικα εχει στοπ βαθους, οπως ολα

• Like

Όπως σου είπαν παραπάνω έχει την λειτουργία που θέλεις.

Η λύση του ρουτερ για αυτή την δουλειά δεν σε βολεύει; Η μήπως θέλεις μικρό πλάτος κοπής που σου προσφέρει ένας δίσκος κοπής, το λεγόμενο kerf αν δεν κάνω λαθος;

Ακριβώς. Θέλω τόσο μικρό πλάτος που το ρούτερ δεν έχει τέτοιο κοπτικό. Το μόνο κακό με τα radial είναι πως χρειάζονται πάγκο με μεγάλο βαθος :/

Ναι η κίνηση εμπρός-πίσω απαιτεί τον επιπλέον χώρο.
Βέβαια υπάρχουν και radial που δεν απαιτούν το βάθος όπως το bosch GCM 12, το makita ή το Dewalt DCS777
Όμως τα απαιτούμενα χρήματα είναι πολλαπλάσια του Parkside

Πάντως το προβλημα του πάγκου λύνεται εύκολα με ένα ΚΠ μεγαλύτερου βάθους που θα το στηρίξεις πάνω στον πάγκο σου και θα το πιάσεις με σφιγκτήρες Γιάννα είναι σταθερό

Last edited:
Τρίβω από το πρωί με το τριβείο της Parkside PMS 160 A1
Το είχα αγοράσει πολύ φτηνά (20€ νομίζω), αλλά δεν το είχα δοκιμάσει ως τώρα.

View attachment 183442

Ξεκίνησα πολύ καχύποπτος, αλλά μια χαρά τα πήγε ως τώρα το καημένο.
Και πολύ αποτελεσματικό είναι και - το κυριότερο - δεν ζεσταίνεται καθόλου!
Δηλαδή, έτριβα κάνα δίωρο σχεδόν χωρίς διαλείμματα και δεν ζεστάθηκε.

Ελπίζω να αντέξει και τις επόμενες μέρες. Θα σας ενημερώσω :)
Το Μακιτιασες και λιγακι, για αυτο παει καλα 😁

• Haha
παιδες το φαλτσοπριονο ειναι φοβερο για την τιμη του!
το ειχα παρει αν θυμαμαι καλα στα 80Ε περισυ στις καλοκαιρινες προσφορες. η φυσιολογικη του τιμη ειναι 100 οπως τωρα, αν δεν βιαζεστε ομως θα το ξαναβγαλει στα 80, ισως και λιγοτερο.
πολυ πρακτικο κομματι, κοβει πανευκολα με την μια σχεδον καθε τι που θα χρειαστειτε για μια μεση ξυλοκατασκευη (ραφια κλπ)
μονο του προβλημα οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιεις την δεξι σφιγκτηρα γιατι βρισκει στο μοτερ οταν αυτο κατεβαινει να κοψει.
στην αναγκη, αν του βαλεις τον καταλληλο δισκο, μπορεις να κοψεις και σιδερο, αν με ενα ντιμερακι κατεβασεις λιγο τις στροφες. στο παρακατω βιντεο, δεν κατεβαζει στροφες απλα βαζει δισκο της εβολουσιον μ ετον καταλληλο ανταπτορα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
αν και για σιδερο , καταλληλοτερο και καλυτερο ειναι το μεγαλυτερο pmkz 2000 με τις δυο ταχυτητες και τον μεγαλυτερο 255 δισκο. αλλά ποιος ξερει πότε θα το φερει

λεει οτι κοβει 34 ποντους εχω κοψει μεχρι και 36 αν θυμαμαι καλα σε ραφι
για καποιον που ασχολειται εραστιχνικα με ξυλα, ειναι πολυ καλη επιλογη

συνηθως φερνει μαζι και ενα σετ 3 δισκων (οχι αυτη τη φορα απο οτι βλεπω) στα 12 ευρω περιπου
ο μεσαιος δισκος ειναι υπεροχος, αν το πας αργα κανει τελειες κοπες . εχει και με λιγοτερα δοντια , εχει και με πολλα καπου 90 που κανει και για αλουμινια

• Like
Reactions: almaz and nikfor