Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Όποιος ενδιαφέρεται για τον λειαντήρα, τον έχει σε προσφορά το Lidl Νέου Κόσμου στα 18 euro (30% έκπτωση)

Έχει πολλά κομμάτια και σφραγισμένα (είναι χρήσιμο εργαλείο; δεν μου έχει λείψει κάτι τέτοιο - προς το παρόν τουλάχιστον)

Έχει ακόμα ένα τεμάχιο ρουτερ [ανοιγμένο] στα 29. (είχε 2 αλλά τσίμπησα το ένα :) )

Απο τα εργαλεία της βδομάδας είχε άφθονα. Δεν είδα ιδιαίτερη ζήτηση.

unnamed.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: nickolas and theox
Ο λειαντηρας ειναι ενα ΄dremel' που εχει παρει αναβολικα.
Οι ελαχιστες φορες που τον εχω χρησιμοποιησει ειναι για να κανω πιο γρηγορα την δουλεια που θα εκανα με το dremel.
Ειναι απο τα ηλεκτρικα εργαλεια που σπανια χρησιμοποιω επειδη υπαρχουν αρκετες εναλλακτικες. Εξαρταται βεβαια και απο τις αναγκες του καθενος.

Αν εχεις dremel και αν σκεφτεσαι πως και που μπορεις να το χρησιμοποιησεις αυτον τον λειαντηρα(δηλαδη δεν εισαι σιγουρος που) καλυτερα να μην τον παρεις, γιατι ουτως η αλλως καποιο κουσουρι θα εχει. Αυτη η σειρα βγηκε απιστευτα προβληματικη. Περιμενω την νεα εκδοση, μηπως και εχουν βελτιωσει το προηγουμενο χαλι.

• Like
Reactions: cyclades and nikfor
αυτο δεν θες;
ναι, απλά μετά το θέμα είναι αν θα κάνει ο παλιός φορτιστής 18V για την καινούρια μπαταρία 20V.... που θέλει λίγο ψάξιμο ακριβείς τάσεις, balance κλπ). το πιο πιθανό να μην κάνει, οπότε χρειάζεται και νέος φορτιστής.

Την περασμένη Πέμπτη τελικά ενέδωσα στον πειρασμό και αγόρασα τη μέγγενη στα 23 ευρώ από επαρχιακό Lidl όπου βρέθηκα (μια μέρα πριν δεν την έβρισκα στο κατάστημα Λ. Αθηνών στο Περιστέρι από όπου συνήθως ψωνίζω). Είδα μια από ανοιγμένη συσκευασία και μου φάνηκε αξιοπρεπής στα λεφτά της. Δεν είχε αν μη τι άλλο σοβαρό τζόγο κατά την κίνηση, ενώ και το φινίρισμα ήταν σε καλά επίπεδα. Βέβαια ως χυτή που είναι, λογικά δεν θα αντέξει πολλά πολλά, αλλά για ερασιτεχνική/λογική χρήση δεν νομίζω ότι θα έχει θέμα. Εγώ βέβαια την πήρα κυρίως για να βρίσκεται αν κι εφόσον χρειαστεί, για το σπίτι εκτός Αττικής όπου έχω το παπάκι και κάποιες φορές έχω χρειαστεί μέγγενη.
Από τα (αρκετά κι ενδιαφέροντα) εργαλεία αυτής της εβδομάδας κοιτάζω τον προβολέα 10W και το πολυεργαλείο στα 30 ευρώ. Το τελευταίο το έχει δουλέψει κανείς να μας πει εντυπώσεις; Έχει δύναμη για τις εργασίες που προορίζεται, πχ κοπές και λειάνσεις; Από κραδασμούς τι λέει;

Το πολυεργαλείο έχει επαρκή δύναμη για τις κοπές και τις λειάνσεις, αλλά μοιραία έχει και αρκετούς κραδασμούς. Δεν προορίζεται όμως για να αντικαταστήσει τριβεία, ή σέγες, αλλά να δώσει λύση σε εξειδικευμένες περιπτώσεις που αυτά τα εργαλεία δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν μικρές γωνίες ή εγκάρσιες κοπές. Οπότε για βραχυχρόνια χρήση οι κραδασμοί δεν θα προβληματίσουν ιδιαίτερα.

προσεξε τι θα βαλεις στο καλαθι...το καλο μοντέλο με απο ολα φτανει τα 51 ευρώ
Και μεταφορικα 15 ευρω απο οπου και να το παρεις(n)
Τσεκαρε και απο εδώ Hilda
Εχω χρονια το παλιοτερο μοντελο στα 170w και ειναι σκυλί 🐶
Μόνο για κοπες πάρε καλα δισκακια επώνυμα γιατι δουλεύουν σε τρελές στροφές και ο φοβος φυλάει τα ερημα..

Όποιος ενδιαφέρεται για τον λειαντήρα, τον έχει σε προσφορά το Lidl Νέου Κόσμου στα 18 euro (είναι χρήσιμο εργαλείο; δεν μου έχει λείψει κάτι τέτοιο - προς το παρόν τουλάχιστον)
Ήμουνα σε ένα μαγαζί με εργαλεία και εκεί που χάζευα, κόλλησα σε κάτι ράφια με αναλώσιμα για ευθύ λειαντήρα. Είχε σχεδόν όλη την γκάμα που υπάρχει για ένα ντρέμελ αλλά όλα σε μεγέθυνση (και με 6χιλ άξονα). Στο youtube που έψαξα για βιντεάκια δεν είδα και τόοοοοσες πολλές χρήσεις πέρα από λείανση για σίδερα με πέτρες λείανσης - die grinder λέγεται το εργαλείο στα αγγλικά (ψοφολειαντήρας?). Πάντως το αγόρασα (από Ν.Κόσμο). Είναι πολύ φτηνό και μπορεί κάπου να φανεί χρήσιμο, είτε όπως είναι είτε ίσως σαν σταθερό εργαλείο στερεωμένο σε κάποια βάση.

Πήρα το παλμικό και μια μπαταρία 4ρα. Είδα πως πολύς κόσμος δεν επερνε εργαλεία λόγω μπαταρίας επειδή δε θέλαν να δώσουν άλλα τόσα. Πιστεύω με καλύπτουν οι μπαταρίες που έχω πλέον.

Καλοδουλευτο Δημητρη!

Οτι χρηση κανεις με τα λειαντικα του dremel, κανεις και με αυτον τον λειαντηρα.
Απλα επειδη τα bits ειναι μεγαλυτερα σε μεγεθος και το μοτερ πολυ ισχυροτερο, η δουλεια γινεται πολυ γρηγοροτερα και σε μεγαλυτερη εκταση.

Επιπλεον, επειδη εχει ρυθμιζομενες στροφες, μπορεις να βαλεις επανω διαφορα αλλα εξαρτηματα (βουρτσες κλπ) που εχουν αξονα 6μμ.
Η τιμη για ευθυ λειαντηρα που εχει και ρυθμιζομενες στροφες, ειναι εντελως -μα εντελως- χωμα. Ελπιζω οτι η επομενη εκδοση θα ειναι βελτιωμενη.
O δικος μου πχ. δεν δουλευει στις χαμηλες στροφες αλλα δεν με πειραζει, ουτε τον γυρισα πισω καθως κανω την δουλεια μου μια χαρα με τις μεσαιες και υψηλες στροφες.

Παρεμπιπτοντως, εβλεπα σημερα λειαντηρες μπαταριας αλλα ο μονος σε λογικη τιμη που εχει ρυθμιζομενες στροφες ειναι ο Dewalt στα 166 ευρω, solo...

• Like
Reactions: dk31
Στο πολυεργαλειο το παλμικο, μπαίνει η παρακάτω; Ξέρει κάποιος σίγουρα;

Αραγε θα ξαναφέρουν σύντομα το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο (αν δεν κάνω λάθος ) από την performance σειρά ;
Το Black & Decker (δεκαετίας) μας αφησε χρόνους και πρέπει να αντικατασταθεί.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία DIYer σε καμμία περιπτωση. Κάνω τα βασικά και κάτι παραπάνω αλλά ένα δραπανοκατσάβιδο ειναι απαραίτητο νομιζω σε κάθε σπιτι

Σε ενα budget κοντά στα 80 Ευρώ υπάρχει κατι αξιόλογο για ένα χομπίστα ή να περιμένω ;

Last edited:
Πολύ καλές οι πρώτες εντυπώσεις από το Επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμοκόλλησης στα 15€ (χωρίς μπαταρία και φορτιστή)

Είναι ακριβώς αυτό που ήθελα :)

unnamed.jpeg

• Έχει διακόπτη που είναι και λαμπάκι ένδειξη. Κόκκινο, μέχρι να ζεσταθεί οπότε γίνεται πράσινο.
  • Ζεσταίνεται γρήγορα (γύρω στα 2 λεπτά)
  • Δεν τρέχει, δεν στάζει
  • Η ροή καλύπτει άνετα τις περισσότερες ανάγκες
  • Έχει και ledάκι που φωτίζει (αδύναμο πάντως, που μπορεί να μπει και στο Off)
  • Το κυριότερο (για μένα), στέκεται όρθιο όπου και να το ακουμπήσεις (λόγω βάρους μπαταρίας)
  • Αρκετά εργονομικό συνολικά

unnamed (1).jpeg

Αξίζει τα 15€ πιστεύω (y)

Αραγε θα ξαναφέρουν σύντομα το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο (αν δεν κάνω λάθος ) από την performance σειρά ;
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία DIYer σε καμμία περιπτωση. Κάνω τα βασικά και κάτι παραπάνω αλλά ένα δραπανοκατσάβιδο ειναι απαραίτητο νομιζω σε κάθε σπιτι

Σε ενα budget κοντά στα 80 Ευρώ υπάρχει κατι αξιόλογο για ένα χομπίστα ή να περιμένω ;
Για την σειρα της Bormann Pro ακουγονται πολυ καλα πραγματα....θα προτεινα αυτο...

.....εκτος και εαν θες και κρουση....

• Like
Reactions: nickolas

Το Lidl είχε φέρει τον Απρίλιο του 2020 το απλό δραπανοκατσάβιδο της σειράς Performance στα 70 ευρώ με μπαταρία 2ΑΗ και φορτιστή. Το είχα αγοράσει κι εγώ και το έχω χρησιμοποιήσει έκτοτε καμιά 10αριά φορές. Γενικά θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος από τις δυνατότητες και την εν γένει ποιότητα κατασκευής του για τα χρήματα που έδωσα. Φέρει ταχυτσόκ Rohm το οποίο είναι αρκετά ποιοτικό και το βασικότερο (που αποτελεί συνήθως ελάττωμα στα απλά δραπανοκατσάβιδα Parkside) δεν στραβογυρνάει. Εκεί που θα εξέφραζα έναν προβληματισμό είναι σε ότι αφορά τη μέγιστη ροπή στρέψης που πετυχαίνει, καθώς η αίσθησή μου είναι ότι τα 60ΝΜ που ανακοινώνει η εταιρεία είναι μάλλον αισιόδοξη τιμή. Ίσως κάτι μεταξύ 45-50 ΝΜ να είναι πιο ρεαλιστικό ως νούμερο. Το λέω αυτό με βάση την εμπειρία μου από άλλα ανάλογα εργαλεία όπου με δηλωμένες ροπές στρέψης κάπου μεταξύ 40-50 ΝΜ δίνουν ανάλογη αίσθηση σε σφίξιμο με το συγκεκριμένο.
Από κει και πέρα να ξέρεις ότι στη Γερμανία έχει ήδη κυκλοφορήσει η βελτιωμένη έκδοση του εργαλείου, καθώς η πρώτη που πήρα εγώ έχει ένα θέμα (το οποίο γνώριζα όταν το πήρα) ότι δεν εκκινεί το μοτέρ σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος κάτω των 4 βαθμών (δεν έχω καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό, ένας reviewer σε κάποιο βίντεο είχε αναφέρει ότι πρέπει να έχει να κάνει με κάποιο κύκλωμα προστασίας, της μπαταρίας, του μοτέρ, θα σε γελάσω...). Πάντως στο νέο μοντέλο έχει επιλυθεί αυτό το ζήτημα.
Επίσης να ξέρεις ότι εδώ και καιρό (μετά την κυκλοφορία του απλού δραπανοκατσάβιδου Performance πάντως) έχουν κυκλοφορήσει στο εξωτερικό κι ένα κρουστικό δραπανοκατσάβιδο της ίδιας σειράς, το οποίο πάντως δεν έχει έρθει ποτέ μέχρι σήμερα Ελλάδα. Αυτό αν θυμάμαι πουλιέται Γερμανία 20 ευρώ παραπάνω από το απλό και υπόσχεται μεταξύ άλλων 80ΝΜ ροπής, τιμή που πάλι μου φαίνεται υπεραισιόδοξη.
Πάντως γενικότερα, από πέρσι που έφερε πρώτη φορά Ελλάδα κάποια εργαλεία αυτής της σειράς, δεν τα έχει ξαναφέρει. Ίσως να έχει να κάνει και με τις παλινωδίες της πρόσφατης καραντίνας, ίσως να μην πούλησαν αρκετά την πρώτη φορά, δεν ξέρω. Ελπίζω προσωπικά να τα ξαναφέρουν, και μάλιστα να φέρουν την πλήρη σειρά που έχει κυκλοφορήσει στο εξωτερικό καθώς έχει αρκετά ενδιαφέροντα και σχετικά καλοφτιαγμένα εργαλεία.
Αν ήμουν στη θέση σου, το πιθανότερο να μην περίμενα πότε θα τα ξαναφέρουν και να έψαχνα για λύσεις παρόμοιες με αυτή που πρότεινε ο Κωστής, εκτός ίσως αν δεν επείγεσαι για αγορά κι έχεις ήδη μπαταρίες της σειράς 20V της Parkside.

Επαναφορτιζόμενο πιστόλι θερμοκόλλησης , σκουπακι 20v και μπορντουροψαλιδο τα τελευταια αποκτηματα
συμφωνω με τον nikfor, ενα τετοιο ειναι παντα βολικο και χρησιμο οσα ρευματος και αν εχεις.

το σκουπακι μια χαρα , στα 20 ευρω απο 25 που το ειχε παλιοτερα.

και επισης το μπορντουροψαλιδο λιγο που το δοκιμασα σε κατι βατα και πρασιναδες, εξαιρετικο!
αν και η ταχυτητα του μου φανηκε πιο μικρη απο αλλα ρευματος, οι κοπες του ηταν εξαιρετικες και με "την μια" που λενε. με ενα στιγμιαιο αγγιγμα στη σκανδαλη, εκοβε με ενα ψαλιδισμα, οτι υπηρχε μεσα στα δοντια του.
στη πρωτη ευκαιρια θα το κανω συγκριτικο :) με ενα ρευματος της attica.
σιγουρα το επαναφορτιζομενο θα κοβει πιο αργα αλλά η καλη του λεπιδα θα το αβανταρει σε σχεση με τα φτηνα ρευματος.
οπως και να εχει, με 35 ευρω, δειχνει ευκαιρια

για γενικη χρηση, αποψη μου να αγορασει ενα κρουστικο δραπανοκατσαβιδο.
το μη κρουστικο χρειαζεται περισσοτερο οταν σε νοιαζει το λιγο μικροτερο βαρος οπότε ασχολεισαι αποκλειστικα με πολλα τρυπηματα-βιδωματα σε ξυλο (και σε μεταλλο).
εχω το απλο πρασινο (μη κρουστικο) και καποιες φορες μου εχει λειψει η κρουση εκεινη τη στιγμη που την θελω.
ασε που γενικοτερα τα κρουστικα ειναι συνηθως και λιγο πιο δυνατα

Last edited by a moderator: