Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δηλαδη εβαλες το ιδιο στικ (ποιοτητα), και το Parkside εσταζε ενω το Bosch δεν εσταζε?

Χρησιμοποίησα το στικ που είχε το κουτί του.
Στο Bosch έχω πάλι απο το λιντλ ένα παλιό πακέτο.

Το Parkside το άφησα <2 λεπτά περίπου να δουλέψει και έσταζε ασταμάτητα. Το γύρισα ανάποδα και πάλι έτρεξε κάμποσο μέχρι το μαύρο πλαστικό δαχτυλίδι.
Το Bosch και μισή ώρα να το αφήσω στη βάση του προς τα κάτω το πολύ πολύ να αφήσει μία σταγόνα.

Σε πρόσφατο γάμο που είχαν μαζευτεί >10 γυναίκες και έφτιαχναν τα διακοσμητικά είχαν μαζέψει πολλά θερμοπίστολα για να τελειώνουν πιο γρήγορα. Όλες είπαν ότι το bosch ήταν το καλύτερο :p Δε ξέρω τί μάρκες είχαν αλλά ξέρω ότι ήταν >5 διαφορετικά. Μπορεί όλα τύπου jumbo/lidl δε γνωρίζω.

• Like
Reactions: Σωφρον
Να γράψω μια διευκρίνιση για την εγγύηση του Lidl.

Είχα διαβάσει παλιότερα σε κάποια thread πως η εγγύηση για τα εργαλεία είναι 3 χρόνια εφόσον αγοραστούν με απόδειξη και μόλις 1 χρόνο εφόσον αγοραστούν με τιμολόγιο 😮

Δεν ξέρω αν αυτό ίσχυε παλιότερα, αλλά σήμερα ΔΕΝ ισχύει

Επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση πελατών (και τηλεφωνικά και μέσω mail) και με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει διαφοροποίηση.
Η εγγύηση είναι τριετής είτε η αγορά γίνει με απόδειξη, είτε με τιμολόγιο.

Οπότε, τα φτηνά εργαλεία του Lidl έρχονται ακόμα φτηνότερα αν μπορεί κάποιος να κόψει ένα τιμολόγιο και να εκπέσει τον ΦΠΑ, χωρίς να χάνει τη σημαντική τριετή εγγύηση :)

Χρησιμοποίησα το στικ που είχε το κουτί του.
Στο Bosch έχω πάλι απο το λιντλ ένα παλιό πακέτο.

Το Parkside το άφησα <2 λεπτά περίπου να δουλέψει και έσταζε ασταμάτητα. Το γύρισα ανάποδα και πάλι έτρεξε κάμποσο μέχρι το μαύρο πλαστικό δαχτυλίδι.
Το Bosch και μισή ώρα να το αφήσω στη βάση του προς τα κάτω το πολύ πολύ να αφήσει μία σταγόνα.

Σε πρόσφατο γάμο που είχαν μαζευτεί >10 γυναίκες και έφτιαχναν τα διακοσμητικά είχαν μαζέψει πολλά θερμοπίστολα για να τελειώνουν πιο γρήγορα. Όλες είπαν ότι το bosch ήταν το καλύτερο :p Δε ξέρω τί μάρκες είχαν αλλά ξέρω ότι ήταν >5 διαφορετικά. Μπορεί όλα τύπου jumbo/lidl δε γνωρίζω.
Σε ποιο Bosch αναφέρεσαι;

παιδες , ειναι λογικο αν το πιστολι εχει μακρια μυτη, η κολλα να ψυχεται και να μην σταζει, οπως στο πρασινο το μπος (αν αυτο εχει ο theodor)
το στεινελ σταζει αβερτα γιατι η μυτη του ειναι κοντη και παει πανω απο 200 C. η δουλεια που εχει βγαλει ομως ειναι πολυυυυ...
ενα φτηνο μπορμαν και ενα εινχελ εχουν χαλασει τα προηγουμενα χρονια με λιγοτερη απο μιση δουλεια και τα δυο σε σχεση με το στεινελ

αν το θερμαντικο στοιχειο φτανει κοντα στη μυτη και αυτη ειναι κοντη, γινεται "λουτρο" κολλας οπως στο στεινελ
συνηθως τις μαζευω αν κανω δουλιες παγκου και τις πεταω μεσα σε ενα κεραμικο μπολ. μετα απο λιγο καιρο της λιωνω με το πιστολι θερμου αερα και τις χρησιμοποιω και αυτες σε δουλιες που θελω μεγαλη ποσοτητα οπως ας πουμε που κολλησα σωληνες σε κυκλωνικο ιδιοκατασκευη και αλλου, ακομα και σε ξυλινα τελαρα

περα απο τα 4 υπαρχοντα, εγω παω παντος και για ενα ακομα πιστολι ,benmann αυτη τη φορα στην πρωτη ευκαιρια (για μαυρες σιλικονες) και για αλλο ενα μπαταριας του λιντλ (για τις ultra) επειδη το υπαρχων εχει crystal.
καθε κολλα θελει και απο ενα πιστολι, δεν μπορεις να τραβας πισω ενα στικ, ουτε να περιμενεις να τελειωσει

παντως το μεγαλο ρευματος του λιντλ που εχω με βαση, που κι αυτο εχει μακρια μυτουλα, ελαχιστα θα σταξει, καμια σχεση με το στεινελ
τουτο εδω το μπαταριας, δεν το εχω ζορισει ακομα για να ξερω σιγουρα
κακως εχω τις ουλτρα στο στεινελ, παλια ειχα τις κρυσταλ και δεν εσταζε τοσο πολυ. θα τις σκατζαρω με του λιντλ ρευματος

Last edited:
λεω ομως ρε παιδι μου, ποσο καλο ειναι που μαθαινουμε τοσα πραγματα απο το φορουμ :)

καποτε πριν χρονια η τοτε γυναικα ειχε φερει σπιτι ενα μπορμαν και ηταν η πρωτη φορα που ειδα πιστολι σιλικονης με κατι ασπρα στικς. μου ειχε φανει μεγαλη εφευρεση :)
αφου δουλεψε κανα 1-2 χρονια σε ψιλοδουλιες, τα εφτυσε και εριχνε το γενικο. μετα μου εφερε απο πρακτικερ πατρας ενα μπλε εινχελ. αυτο κρατησε πανω απο 3 χρονια μεχρι που τα εφτυσε και αυτο. επειτα πηρα παλι το ιδιο που του εχω κανει λιγη χρηση παρα του οτιτο εχω καιρο και το εδωσα.

καποια στιγμη εχοντας πληρη αγνοια ακομα, ειχα δει σε ενα σιδηροπωλειο κατι στικς διαφορετικα λιγο στο χρωμα, κιτρινωπα και μου τα εδωσε ο εμπορος για καλυτερα στο ξυλο και πραγματικα οι κολλησεις ηταν πιο γερες και το ξυλο και παντου. χυμα, δεν ξερω τι μαρκα ηταν. αλλα ηταν κιτρινιαρες και δεν ελεγε αν ηταν να κολησεις κατι φανερο.

μαθαινοντας εδω τοσα πραγματα, για διαφορα πιστολια, για διαφορα στικς, ποσο διαφορετικα ειναι τα πραγματα σημερα ακομα και για ενα τοσο στενο τομεα.
θενκς παιδες!

• Like
Reactions: Χιωτης
Τετοια "κιτρινιαρικα" εχω κι εγω καποια λιγα sticks, νομιζω της dremel ειναι και λενε πανω "for wood", ή/και "ξυλοκολλα" κ.τ.λ. Δεν ξερω αν ειναι οντως καλυτερα για ξυλο, ή απλως το λενε λογω χρωματος (οτι δεν θα ξεχωριζει οπου εξεχει).

Παντως, Νικολα, εσυ λες ειδες πιστολι θερμοκολλας και σου φανηκε μεγαλη εφευρεση. Εγω τι να πω, που πιτσιρικας ελιωνα καλαμακια με τον αναπτηρα για να κανω κολλησεις, και το θεωρουσα μεγαλη (μου) εφευρεση; 😛

(Μια φορα επεσε στο χερι μου, το τιναξα απο τον πονο, ημουνα με σορτσακι και πηγε παντου πανω μου και....ακομα ποναω)

αγγελε, "συναδελφος" κι εγω :) μιλαμε για ΤΟ καψιμο, η ιδια η κολαση !
αλλά επειδη ειμαι μεγαλυτερος αρα θα το εχω ανακαλυψει παλιοτερα, για αυτο εχω διπλωμα ευρεσιτεχνιας (μ@λακιας) σε αυτο :)

• Haha
Reactions: mastroxalastis
Ας δεχτουμε οτι το ανακαλυψαμε "ταυτοχρονα και ανεξαρτητα ο ενας απο τον αλλο". Οπως ο Λάιμπνιτς και ο Νευτωνας τον απειροστικο λογισμο.... NOT! 😛

(Σου μιλαω οτι ποναγα ταυτοχρονα φρικτα σε 10 διαφορετικα σημεια. Ε, μετα μου εδωσα προαγωγη και αρχισα να λιωνω τα σκαγια απο τα φυσιγγια του πατερα μου. Ενα καψουλι μου εσκασε στα μουτρα και καηκανε τα φρυδια μου... 🙄 )

• Like
Reactions: nickolas
Ας δεχτουμε οτι το ανακαλυψαμε "ταυτοχρονα και ανεξαρτητα ο ενας απο τον αλλο". Οπως ο Λάιμπνιτς και ο Νευτωνας τον απειροστικο λογισμο.... NOT! 😛

(Σου μιλαω οτι ποναγα ταυτοχρονα φρικτα σε 10 διαφορετικα σημεια. Ε, μετα μου εδωσα προαγωγη και αρχισα να λιωνω τα σκαγια απο τα φυσιγγια του πατερα μου. Ενα καψουλι μου εσκασε στα μουτρα και καηκανε τα φρυδια μου... 🙄 )

α εσυ εισαι πολυ προχώ !!
πραγματικος εξερευνητης της γνωσης!! :)
υποκλινομαι...

• Haha
Reactions: mastroxalastis
Τετοια "κιτρινιαρικα" εχω κι εγω καποια λιγα sticks, νομιζω της dremel ειναι και λενε πανω "for wood", ή/και "ξυλοκολλα" κ.τ.λ. Δεν ξερω αν ειναι οντως καλυτερα για ξυλο, ή απλως το λενε λογω χρωματος (οτι δεν θα ξεχωριζει οπου εξεχει).

Παντως, Νικολα, εσυ λες ειδες πιστολι θερμοκολλας και σου φανηκε μεγαλη εφευρεση. Εγω τι να πω, που πιτσιρικας ελιωνα καλαμακια με τον αναπτηρα για να κανω κολλησεις, και το θεωρουσα μεγαλη (μου) εφευρεση; 😛

(Μια φορα επεσε στο χερι μου, το τιναξα απο τον πονο, ημουνα με σορτσακι και πηγε παντου πανω μου και....ακομα ποναω)
Εγώ ακόμα έχω σημάδι από καμένο καλαμάκι που έκανα μικρός πατέντες

Κωστή τα οφιοειδή πόσο εύχρηστα είμαι με στέλεχος sds;
Θα περίμενα να έχουν κυλινδρικό στέλεχος για να είναι εύχρηστα με κλασικά δράπανα που είναι και πιο ελαφριά.

Το κάθετο δράπανο αξίζει τον κόπο ή να το προσπεράσω;

Όσοι πήραν το ηλεκτρικό καρφωτικό προτείνω να πάρουν τα σετ με καρφάκια και διχάλα που είναι σε τιμή χάρισμα.

το δραπανο σε αυτη την τιμη ειναι ευκαιρια!
κριμα που εχω ξεφραγγιστει αυτο το μηνα (και για τον επομενο :) ) γιατι παρα του οτι εχω κανα 5 αρι το ενα σε βαση, καθετο δραπανο με λειζερ και συστημα σταθερων στροφων υπο φορτιο, σε αυτα τα λεφτα δεν βρισκεις πουθενα!
ειδικα αν δουλευει κανεις ξυλο, το συγκεκριμενο ειναι πολυ καλο.

υπ'οψιν οτι τα μεγαλα καρφακια/διχαλα, δεν πανε στη ηλεκτρικα καρφωτικα αλλά στο αερος

αξιος προσοχης ο πριτσιναδορος σπειρωματων στα 30 ευρω

κωστη τα οφιοειδη σε σχεση με τα κλασικα τι πλεονεκτημα εχουν (περα απο το μηκος τους)?

• Like
Reactions: nikfor
.....καθετο δραπανο με λειζερ και συστημα σταθερων στροφων υπο φορτιο....

Νομίζω πως έχουμε πει στο παρελθόν πως αυτό το κάθετο δράπανο δεν αξίζει, γιατί, καθώς ρίχνει τις στροφές ηλεκτρονικά ρίχνει και την ροπή του.
Δηλαδή δεν είναι σαν τα άλλα που αλλάζεις τροχαλίες για να μειωθούν οι στροφές, οπότε η ροπή μένει σταθερή.

Δεν είμαι σίγουρος 100% όμως. Ίσως να κάνω λάθος. Αν ξέρει κάποιος λεπτομέρειες ας μας διαφωτίσει.