Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παίδες έχει κάνεις τις παρακάτω επαναφορτιζομενες του Lidl...;

Εχω δώσει μια ντουζίνα λεφτά για τις Eneloop και λέω να πάρω 2-3 set από αυτές...

Εγω εχω 4 σετ ΑΑ και ΑΑΑ αλλα τις λιθίου που ειναι σε ασημι χρωμα 2600mah
Με χρηση σε ηλεκτρικους μύλους για μπαχαρικα που με τις απλές maxell βγαζουν δεν βγαζουν εβδομαδα οι tronic βγάζουν ανετα μήνα

• Like
Reactions: KOSSTV
Oταν αγοραζα μαζικα Εneloop για τους φακους Led που ειχα, αγορασα και αρκετες tronic για οικονομια... :)

Aυτο που θυμαμαι ειναι οτι τους πρωτους μηνες δεν ειχα παρατηρησει καποια διαφορα εκτος απο το γεγονος οτι σε καποιους φακους η μεγαλη σκαλα δεν αναβε καλα, ενδειξη δηλαδη η tronic δεν μπορουσε να σηκωσει τα Αμπερ που ζητουσε ο φακος.

Μετα απο λιγα χρονια και αφου ειχα εγκαταλειψει το χομπυ των φακων, ειπα να ξεσκαρταρω τις ΑΑ/ΑΑΑ επαναφορτιζομενες μπαταριες που ειχα.
Μετα απο μετρηση χωρητικοτητας με ειδικο φορτιστη, απο τα 40+ τεμαχια ενελουπ, χρειαστηκε να πεταξω μια η δυο μπαταριες. Απο τις tronic που ειχα καμμια ντουζινα+, ολες (ΟΛΕΣ) ηταν δυστυχως αχρηστες/dead...

Το να παρεις καμμια τετραδα απο τις Τρονικ δεν ειναι καθολου ασχημη ιδεα, ισως εχουν βελτιωσει την ποιοτητα.
Ομως η συγκριση με τις Ενελουπ ειναι ανιση...σαν να συγκρινεις Mercedeς με Dacia -χωρις υπερβολη.

Συγουρα δεν υπάρχει σύγκριση Μιχάλη...σε βάθος χρόνου ισως είναι μια η άλλη.
Απλώς λέω να τις πάρω ως sper για δευτερατσες πηγές και σε περίπτωση που όλες οι Eneloop,30 τον αριθμό,είναι ήδη σε χρήση καθώς τις περισσότερες δεν τις έχω σε δικά μου πράγματα αλλά σε αυτα που έχουν οι κόρες μου...!!!

Εγω εχω 4 σετ ΑΑ και ΑΑΑ αλλα τις λιθίου που ειναι σε ασημι χρωμα 2600mah
Με χρηση σε ηλεκτρικους μύλους για μπαχαρικα που με τις απλές maxell βγαζουν δεν βγαζουν εβδομαδα οι tronic βγάζουν ανετα μήνα
Που βρήκες επαναφορτιζόμενες λιθίου?

Χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια Ladda (made in Japan) αλλά και Eneloop και έχω διαβάσει φυσικά αυτά τα τεστ που τις θεωρούν ίδιες με άλλο όνομα.

Όμως η εμπειρία μου άλλα λέει. :unsure:
Δηλαδή, ενώ στην αρχή είναι πράγματι ισάξιες, από το δεύτερο χρόνο και ύστερα διαφοροποιούνται.
Έχω έναν φακό (στο εξοχικό) που τον φορτίζω σπάνια. Σε αυτόν οι Ladda ψόφησαν, ενώ οι Eneloop όχι.
Δεν είναι θέμα χωρητικότητας αλλά αντοχής. (φορτιστής είναι ο Opus)

Πιθανόν να έπεσα στην περίπτωση, δεν ξέρω (αν και δεν μου έτυχε μόνo μια φορά)

• Like
Reactions: KOSSTV
Απο το ΙΚΕΑ παρτε επαναφορτιζομενες..
Αρκει να γραφουν made in japan.
Ρε συ Αντώνη μου πέφτει μακριά το ΙΚΕΑ.. Πρέπει να τύχη να περνάω από κάποιο για να μπορέσω να πάω...

Οι Lada ειναι τόσο ανώτερες πό τις Tronic που να αξίζει να τις πάρεις.;...
Άμα είναι να κρατήσουν έστω και 1 χρόνο παραπάνω ανάλογα με την χρήση βεβαια ποια η διαφορα..;
Είμαι βέβαιος ότι δεν θα είναι ίδιες με τις Eneloop παρόλα αυτά που αναγραφονται στα τεστ...

• Like
Reactions: Parhs
Το ιδιο συμβαινει και με τις Tronic οι οποιες κρατανε το φορτιο τους λιγοτερο απο τις Ενελουπ.

Mιλαμε για το χαρακτηριστικο LSD (Low self discharge) συμφωνα με το οποιο οι μπαταριες αποφορτιζονται σιγα οταν δεν ειναι σε χρηση.
Δεν εχω τσεκαρει εαν μετα απο ενα χρονο οι Eneloop κρατανε το 80-85% του φορτιου τους, αλλα σιγουρα αποφορτιζονται ΠΑΡΑ πολυ αργα σε σχεση με ολες τις υπολοιπες NiMH που εχω δοικιμασει. Η μονη εξαιρεση ειναι οι Ladda.

Για τις LADDA απο το ΙΚΕΑ εχω τις καλυτερες εντυπωσεις και ειναι οι μπαταριες που αγοραζω πλεον αντι τις Eneloop καθως πιστευω οτι η ποιοτητα και η δυναμικοτητα τους ειναι οι ιδιες.

Ας λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Οι tronic ειμαι καραμουφα και για πεταμα, το λεω και εγω εκ πειρας. Αλλα ο Κωστης εχει ηδη αποφασισει να τις παρει, τσαμπα προσπαθουμε να του αλλαξουμε γνωμη! 🧐

Νικο δεν ειπα ντες και καλα οτι θα τις παρω...για αυτο και κανω ερωτησεις εδω μεσα για να ακουσω αποψεις πριν αποφασισω...
Με δελεαζει η τιμη ομως....
Oι πρωτες Eneloop ειναι αγορασμενες πριν απο 3 χρονια..εντυπωσεις φυσικα αριστες...δεν εχω λογω να μην τις ξαναγορασω αλλα ζηταω φτηνοτερη αναλλακτικη....εχω δωσει πανω απο 100 ευρω για μπαταριες τα 2 τελευταια χρονια....πολλα..

Βλεπω ομως οτι προτηματε τις LADA σαν εναλλακτικη και δεν εχω λογω να διαφωνησω και στην ουσια να προτημησω εαν και οταν περασει ο δρομος μου απο ΙΚΕΑ....
Ευχαριστω...

κατι που αξιζει την προσοχη σας και θα φερει την παρασκευη. μονο 5 €

εχω το στρογγυλο, πολυ πρακτικο κομματι ιδιαιτερα για οσους εχουν τα χρονακια τους :)
το μεγαλο του πλεονεκτημα οτι κρεμιεται απο το λαιμο και τα βλεπεις ολα μεγαλυτερα οσα φτιαχνεις, περαν οτι στεκεται και αυτονομα