Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ρε, ο καφές δεν είναι εργαλείο, ούτε αναλώσιμο να υπολογίζετε τα 2€.
Ο καφές είναι απόλαυση, γουσταριλίκι… Είναι απ’τα πράγματα που αγοράζεις ανάλογα με τα γούστα σου, δεν κοιτάς τις προσφορές. :giggle:

Και εχει και 3 χρονια εγγυηση 😁 🙄

πλακα πλακα αυτη η τριετης εγγυηση εχει γεμισει τα θησαυροφυλακια του Λιντλ και εχει αδειασει τα δικα μας 😶

Ρε, ο καφές δεν είναι εργαλείο, ούτε αναλώσιμο να υπολογίζετε τα 2€.
Ο καφές είναι απόλαυση, γουσταριλίκι… Είναι απ’τα πράγματα που αγοράζεις ανάλογα με τα γούστα σου, δεν κοιτάς τις προσφορές. :giggle:

To ιδιο ακριβως ισχυει και για τα εργαλεια αλλα αυτο δεν μας εμποδιζει να αγοραζουμε και λαχταριστες κινεζιες που και που :)

Σχεδόν τίποτα και την άλλη βδομάδα (εκτός από κάτι ψιλά στα πλαίσια του Black Friday) :confused:

20211117_103731.jpg

Τελικά, πρέπει να είναι αλήθεια αυτό που γράφουν οι εφημερίδες και να υπάρχει όντως πρόβλημα - που επηρεάζει άμεσα τις μεγάλες αλυσίδες - στις γραμμές παραγωγής και μεταφοράς διεθνώς, κάτι που έχει αρχίσει να φαίνεται στα ράφια.

Αυτές δεν είναι τιμές lidl για τον απλό ερασιτέχνη , εδώ φτάνουμε σιγά σιγά σε επίπεδα επαγγελματικά . 55 euros σετ κλειδιά με καρυδάκια? Σαν πολλά δεν είναι , όταν βρίσκεις αντίστοιχα σε gedore red?
Έχω την αίσθηση ότι ακρίβυναν και αυτοί.

Πάντως το 'Απίστευτη τιμή' που αναγράφουν ισχύει. Για παράδειγμα το 'Ασύρματο κατσαβίδι' των 3,6V το έχουν ως προσφορά Black Friday μόνο 9 cents ακριβότερα από την τωρινή τιμή του eshop και 3 ευρώ ακριβότερα από την τιμή του Καφκά το πρόσφατο καλοκαίρι.

Αυτές δεν είναι τιμές lidl για τον απλό ερασιτέχνη , εδώ φτάνουμε σιγά σιγά σε επίπεδα επαγγελματικά . 55 euros σετ κλειδιά με καρυδάκια? Σαν πολλά δεν είναι , όταν βρίσκεις αντίστοιχα σε gedore red?
Έχω την αίσθηση ότι ακρίβυναν και αυτοί.
Δεν είμαι σίγουρος αλλά μήπως είναι η συλλογή με καρέ 3/4;

Καλημέρα!
Είχα πάρει το δισκοπρίονο χειρός του Οκτώβρη και έχω τον απλό οδηγό απο παλαιότερα.
Με τον δίσκο που έχει απο τη μάνα του με λίγα δόντια σε κόντρα πλακέ 21mm δυσκολεύομαι να κόψω ίσια.
Δεν έχω προσπαθήσει ακόμα πολύ μόνο σε κάτι μικρά κομμάτια που δε με ενδιέφερε να βγεί ίσια και ήθελα να ρωτήσω αν τον έχει κανείς και αν φταίω εγώ ή όντως έτσι είναι.
Μπορώ να τον επιστρέψω ακόμα και να πάω σε κάποιον με έναν καλύτερο οδηγό όπως το σύστημα της Bosch που είχα δεί και είχατε αγοράσει παλαιότερα.
Θα μπορούσα να κάνω μόνο χοντροκοψίματα και να τα περνάω όλα απο το παγκοπρίονο αλλά μιλάμε για διπλό κόπο και χασούρα σε υλικό.

Η σκέψη για ανάγκη σε κοψίματα μεγαλύτερης ακρίβειας με το δισκοπρίονο χειρός προέκυψε γιατί η χρέωση που μου έδωσαν για κοπή είναι ~0,50€/μέτρο και με κοψίματα που δεν ήταν τέλεια λέω να πάρω τα φύλλα ολόκληρα σπίτι μου και να τα φτιάξω εγώ.
Βέβαια τώρα που το υπολογίζω θα κοστίσουν €52 όλα τα κοψίματα για ~60 κομμάτια. Απο την άλλη αν δεν τα κόψω πρέπει να πληρώσω μεταφορικά γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να μεταφέρω ολόκληρα φύλλα. Και μελλοντικά είτε θα πρέπει να μου τα κόβουν ή να πληρώνω μεταφορικά.

Δείγμα κοπών φύλλου
74Y0Afc.png

Καλημέρα!
Είχα πάρει το δισκοπρίονο χειρός του Οκτώβρη και έχω τον απλό οδηγό απο παλαιότερα.
Με τον δίσκο που έχει απο τη μάνα του με λίγα δόντια σε κόντρα πλακέ 21mm δυσκολεύομαι να κόψω ίσια.
Δεν έχω προσπαθήσει ακόμα πολύ μόνο σε κάτι μικρά κομμάτια που δε με ενδιέφερε να βγεί ίσια και ήθελα να ρωτήσω αν τον έχει κανείς και αν φταίω εγώ ή όντως έτσι είναι.
Μπορώ να τον επιστρέψω ακόμα και να πάω σε κάποιον με έναν καλύτερο οδηγό όπως το σύστημα της Bosch που είχα δεί και είχατε αγοράσει παλαιότερα.
Θα μπορούσα να κάνω μόνο χοντροκοψίματα και να τα περνάω όλα απο το παγκοπρίονο αλλά μιλάμε για διπλό κόπο και χασούρα σε υλικό.

Η σκέψη για ανάγκη σε κοψίματα μεγαλύτερης ακρίβειας με το δισκοπρίονο χειρός προέκυψε γιατί η χρέωση που μου έδωσαν για κοπή είναι ~0,50€/μέτρο και με κοψίματα που δεν ήταν τέλεια λέω να πάρω τα φύλλα ολόκληρα σπίτι μου και να τα φτιάξω εγώ.
Βέβαια τώρα που το υπολογίζω θα κοστίσουν €52 όλα τα κοψίματα για ~60 κομμάτια. Απο την άλλη αν δεν τα κόψω πρέπει να πληρώσω μεταφορικά γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να μεταφέρω ολόκληρα φύλλα. Και μελλοντικά είτε θα πρέπει να μου τα κόβουν ή να πληρώνω μεταφορικά.

Δείγμα κοπών φύλλου
Φτιάξε έναν ή περισσότερους οδηγούς σαν και αυτόν στο λινκ που σου βάζω στο τέλος. Είναι ότι πιο απλό και οικονομικό. Αν θες να είσαι σίγουρος ότι θα βγει ίσιος πήγαινε σε ένα μαγαζί τύπου Leroy/Praktker να σου κόψουν τα 2 κομμάτια του στο μηχάνημα. Προσωπικά έχω τρεις τέτοιους, ο ένας είναι στα 2,5μέτρα για να κόβω τα ολόκληρα φύλα κ/π και μελαμίνης σε μικρότερα κομμάτια. Έχω και τον οδηγό του λιντλ αλλά δεν κάνει για ολόκληρα φύλα και είναι γενικά πιο δύσχρηστος για δισκοπρίονο (βολικός όμως για το ρούτερ).

Επίσης, αν θες να κάνεις τελικές κοπές με το δισκοπρίονο χειρός, πάρε έναν επώνυμο δίσκο με 40-60 δόντια να κάνεις σωστή δουλειά.

Σχετικά με την μεταφορά, μπορείς να πεις να στα κόψουν στο περίπου, πχ σε 4 κομμάτια, ώστε να χωρέσουν στο αυτοκίνητο. Μετά τα κόβεις εσύ ακριβώς και σε όσα κομμάτια χρειάζεσαι στο παγκοπρίονο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εγω νομιζω οτι μια πατεντα σαν αυτη που αναφερει ο Δημητρης και ενας καλος δισκος με περισσοτερα δοντια θα σου λυσουν το προβλημα..
Προσωπικα τετοιες κοπες που αναφερεις κανω με το 12v δισκοπριονακι της Bosch με την ραγα της Bosch πολυ ευκολα και ευθεια...

• Like
Reactions: teodor_ch
Το εχω ξαναγραψει … το παγκοπριονο ειναι το μοναδικο εργαλειο για επαναλαμβανομενες ιδιες κοπες, με το χειρος και οδηγο δεν θα βγαλεις ποτε 2 ιδια κομματια.

Εγώ λεω ότι είναι η διαφορά της ευκολίας που σου παρέχει το παγκοπριονο σε σχέση με το χειρος που τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα για να φτάσεις σε μια ίδια κοπή...
Όταν έκανα τα ράφια στην ντουλάπα εργαλείων ήθελα 4 και 3 από κάθε πλευρα ίδια ορθογωνια ράφια...κόπηκαν μια χαρά με το 12ν δισκοπριονακι της Bosch αλλα εφαγα πολυ χρονο για να τα ετοιμάσω και να τα κόψω....
Φυσικά δεν είναι καλύτερο από το παγκοπριονο αλλά όχι ότι δεν γίνονται σωστά και ευθεια..

Κωστη, με το παγκοπριονο τα κομματια θα βγουν ολα ιδια ... πχ θες 3 στα 27,2cm? με το δισκοπριονο στην καλυτερη θα βγουν 27,2 - 27,1 - 27,3
το σχεδιο που εχει ο φιλος θελει ακριβεια!
Εαν ειχες παγκοπριονο θα καταλαβαινες τι εννοω.