Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Τελικά άμα πας δεν φεύγεις με άδεια χέρια...!!!:p
Θηκες,σφηκτηρες,ιαπωνικο μαχαιρι και κολλες....

20211206_154122.jpg

Ωραιες οι θηκες και αρκετα μεγαλες...οπως και πολυ ευλιγιστο το ιαπωνικο μαχαιρι...
20211206_154405.jpg 20211206_165623.jpg

.... κολλες ειχε παρα πολλες στο Lidl Αλιμου...

20211206_152554.jpg

Ειπα να τιμησω και εγω το "ρεύμα" που δημιουργηθηκε σημερα στο φορουμ! Πολυ καλη η ποιοτητα των θηκων πολυεξαρτηματων αλλα ηταν μεγαλα τα συνολικα μεγεθη τους, κατι που δε βολευε εμενα λογω χωρου. Οι σφιγκτηρες αρκετα καλοι αλλα δεν αγορασα το μεγαλο μεγεθος γιατι ειχα παρει πριν λιγο καιρο της Total. Τωρα μαζι με αυτα του lidl ειμαι κομπλέ απο σφιγκτηρες. Γενικα σημερα ειχε λιγα και καλα, μαστορικα προιοντα θα ελεγα απο πλευρας ποιοτητας.

20211206_184231.jpg

Oι εποξικες κολλες του Lidl που ειχαν ιδιαιτερη ζητηση αυτη τη φορα.
hbwDMjzh.jpg

Εδω οι οδηγιες στην πισω πλευρα
0NeAXtxh.jpg

Να πω οτι η αντιστοιχια της δυναμης συγκολλησης απο τονους σε psi ειναι η εξης*:
Κοκκινη κολλα 3T δυναμη = 250kg/cm2 = ~3555 psi .............η αντιστοιχη Universal της Bison αναγραφει 170Κg/cm2 (2420 psi)
Kιτρινη κολλα (ταχειας πηξεως) 2Τ δυναμη = 180kg/cm2 = ~2560 psi........... η αντιστοιχη ταχειας πηξεως της Βison αναγραφει 100Kg/cm2 (1422 psi)
* τα νουμερα της κολλας του Λιντλ τα πηρα απο το παρακατω site της Rexxan, οπου αναγραφεται η αντοχη σε Kg/cm2.

Παρατηρηση
Δεν βλεπουμε πλεον το λογοτυπο POWERFIX στην συσκευασια, αντι αυτου υπαρχει η επωνυμια μιας Ελβετικης εταιρειας, Rexxan, η οποια προφανως κατασκευαζε τις κολλες για το Lidl και παλαιοτερα καθως το σωληναριο ειναι ακριβως το ιδιο με της Powerfix.

Εδω οι εγκαταστασεις της εταιρειας στην Ελβετια... 🤯
rex2.jpg

Στο lidl Μελισσιων, πριν λιγο, μπολικες κολλες, κυριως κιτρινες (λιγες, πια 😛 ) και πολλες κοκκινες.
Επισης, μπολικα κατεδαφιστηρια.

Αν τυχον θελει καποιος κολλες, μπορει να παρει 2 κιτρινες "δικες μου" απο τον Kosstv.
Βεβαιως, Κωστη, αν τυχον δεν τις παρει καποιος, τις παιρνω εγω κανονικα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Έκανα κι εγώ την κατάθεση μου
  • 2 θήκες μικροεξαρτημάτων για να τακτοποιήσω επιτέλους τις βίδες
  • 1 εποξικη κόλλα κόκκινη
  • 2 σφιχτήρες το μεγάλο μέγεθος
Φωτογραφίες δεν έχω :giggle:

Πραγματικά οι θηκες είναι εξαιρετικές και πολυ ανθεκτικές...το κουμπωμα στο κλεισιμο είναι ίδιας ποιότητας με 2 stanley που εχω...και όντως περνούν μικρό λουκετακι...
Νομίζω ότι πρώτη φορά τις έφερε..
Πάνο δεν παρατήρησα οτι κουμπωνουν οι μακροστενες...μάλλον για τις ορθωγωνιες ισχύει αφού έχει το πλαστικό κουμπωμα στο πλάι.....

Last edited:
  • Like
Reactions: panoss1
υπομονη 6 μηνες,,,,,θα τις ξαναφερει...
παντως και εγω χτυπησα μια, την χρειαζομουνα ετσι και αλλιως. Απλα τα εξτρα κουμπωματα βολευουν για την μεταφορα οταν εχεις βαρος μεσα

Εξη μήνες είναι καλά...Μην κάνει κάνα 2 χρόνο....
Έπρεπε να πάρω και εγώ μια πλάκε...
Θα περάσω πιο μετά μηπως,λέω μηπως,και έχει μείνει καμία...

Πραγματικά οι θηκες είναι εξαιρετικές και πολυ ανθεκτικές...το κουμπωμα στο κλεισιμο είναι ίδιας ποιότητας με 2 stanley που εχω...και όντως περνούν μικρό λουκετακι...
Νομίζω ότι πρώτη φορά τις έφερε..
Πάνο δεν παρατήρησα οτι κουμπωνουν οι μακροστενες...μάλλον για τις ορθωγωνιες ισχύει αφού έχει το πλαστικό κουμπωμα στο πλάι.....
Κωστή επειδή έχω κι εγώ μια stanley που είχα πάρει από τον Γιώργο νομίζω ότι ποιοτικά είναι παρόμοιες. Και εσωτερικά με τα αφαιρούμενα χωρίσματα είναι παρόμοιες όπως και τα κουμπώματα, κλεισίματα.
Η τιμή τους όμως είναι μισή οπότε νομίζω αξίζουν!
Ελπίζω να μην πολυμεριστεί σύντομα το πλαστικό τους και να αντέξουν στο χρόνο.
Οι μακρόστενες που τις έψαξα λιγάκι δεν δένουν μεταξύ τους και δεν τις προτίμησα.

Πάντως μεγάλη διαφορά στη διαθεσιμότητα από κατάστημα σε κατάστημα.

Χθες, καθώς γύρναγα από ταξίδι, σταμάτησα το μεσημέρι στο Lidl του Πειραιά, στο μεγάλο της Αλιπέδου, και εκτός από το γιαπωνέζικο πριόνι δεν βρήκα τίποτα από αυτά που ήθελα και απογοητεύτηκα. :(

Σήμερα, πηγαίνοντας στη δουλειά, σταμάτησα σε αυτό του Νέου Κόσμου και είχε τα πάντα! :D

Πήρα και κίτρινες κόλλες και ποτηροτρύπανα (τα κόκκινα) και κασετίνα και σφικτήρες .

Συχνά βγάζει και προσφορές. Σήμερα έχει το πριόνι σιδήρου στα 38 από 55 (αρκετά κομμάτια αν και φαίνονται από επιστροφές χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι ΟΚ)

Image4130223827547745635.jpg

Οι ταμπακιερες φαινονται αρκετα ποιοτικές πάντως και τα διαχωριστικά.

σεβαστουπολεως πριν καμια ωρα ειχε αρκετες μακροστενες θηκες 2 τετραγωνες και πολλα κρουστικα

Το ιαπωνικό πριόνι δεν το πήρα τελικά, ήτανε πολύ μικρό! Νόμιζα ότι ήτανε κανονικό μέγεθος πριονιού, οπότε άκυρο.

• Like
Reactions: KOSSTV
Νομίζω Παναγιώτη ότι άμα είναι μικρότερο κουμανταρεται καλύτερα...αυτήν την εντύπωση μου δινει...
Εξάλλου θεωρώ ότι είναι για μικρολεπτομεριες και το μήκος παίζει δευτερεύοντα ρόλο...βέβαια άμα εσένα δεν σε βολεύει εγώ δεν μπορώ να σου πω γιατί...!!!

Ναι είναι για λεπτομέρειες.
Εγώ νόμιζα ότι είναι πιο μεγάλο, το 'κανονικό' μέγεθος ενός συνηθισμένου πριονιού, δικό μου το λάθος.