Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εκεί μπορεί να μπεί ένας αντάπτορας από Μ16 σε Μ33 με βήμα 3,5 και να χρησιμοποιείς τσόκ του εμπορίου.
Για τη κουκουβάγια ρωτάω εγώ, κι εκεί σπείρωμα έχει;

Nαι εχει και εκει σπειρωμα. Δες στο 3'30" για να μη λεμε αλλο πραμα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε φωτογραφίες του Parkside για τα σημεία που συζητάμε :cool:
Μπάμπη τα τσοκ του εμπορίου έχουν όλα σπείρωμα Μ33 ?? Που σημαίνει 33mm ??

Φωτο δεν έβγαλα.
Τσοκ έχει σε διάφορα σπειρωματα.
Ξαναλέω όταν έχει ένα τσοκ βάρος δυο κιλα δεν είναι δυνατόν να το γυρίσει παιδια.
Καλά για τον Proxxon δεν το συζητώ.
Είναι για να φτιάχνεις καβιλιες.

• Like
Reactions: osatosa
Μπάμπη τα τσοκ του εμπορίου έχουν όλα σπείρωμα Μ33 ?? Που σημαίνει 33mm ??

Ναί Νικόλα, οι συντριπτική πλειοψηφία των τόρνων της αγοράς έχουν σπείρωμα Μ33 με βήμα 3,5mm.
Mε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ο μικρός Boston που έχει σπείρωμα Μ24 κι όλοι ψάχνουν για αντάπτορα, από Μ24 σε Μ33, για να έχουν επιλογές σε τσόκ, plate κλπ.
Μ33 σημαίνει πάχος 33 χιλιοστά, και 3,5 σπείρωμα σημαίνει 3,5 χιλιοστά από κορυφή σε κορυφή του σπειρώματος.

Ναί Νικόλα, οι συντριπτική πλειοψηφία των τόρνων της αγοράς έχουν σπείρωμα Μ33 με βήμα 3,5mm.
Mε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ο μικρός Boston που έχει σπείρωμα Μ24 κι όλοι ψάχνουν για αντάπτορα, από Μ24 σε Μ33, για να έχουν επιλογές σε τσόκ, plate κλπ.
Μ33 σημαίνει πάχος 33 χιλιοστά, και 3,5 σπείρωμα σημαίνει 3,5 χιλιοστά από κορυφή σε κορυφή του σπειρώματος.
Ο boston έχει σπείρωμα μίας ίντσας. Εγώ χρησιμοποιώ αντάπτορα από μια ίντσα σε Μ33. Αλλά και μόνο που έχει το πλατω μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα. Επίσης μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σαν τριβειο.

• Like
Νίκο, ευχαριστούμε.
Για το δεξί καρότσι μεταφοράς (με τις δύο ρόδες) έχουμε καμιά εικόνα; Για μεταφορά καμιάς οικιακής συσκευής αν χρειαστεί.
Το σετ κολαούζων το έχω και μου φαίνεται μια χαρά. Το έχω δουλέψει σε μαλακά μέταλλα και σίδερα πάχους μέχρι 3χιλ, χωρίς κανένα πρόβλημα (για βίδες μέχρι 6χιλ). Για μεγαλύτερα σπειρώματα ή πιο ζόρικα υλικά δεν ξέρω.
Επίσης o ευθύς λειαντήρας - δεν τον έχω δουλέψει ποτέ, αλλά ναι έχω άποψη 😀 - μου δείχνει πολύ καλοφτιαγμένο εργαλείο. Παίρνει και όλα τα αναλώσιμα του dremel (με αντάπτορα κόλετ 1/8" που δίνεται πακέτο) καθώς και αντίστοιχα αναλώσιμα μεγαλύτερα, με 6χιλ στέλεχος.
Ο δεύτερος μικρότερος φακός είναι μάπα. Χάλασε γρήγορα ο διακόπτης, αντικαταστάθηκε ο φακός και ξαναχάλασε.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε φωτογραφίες του Parkside για τα σημεία που συζητάμε :cool:
Ένα φρέσκο ρηβιού από τον φίλο μας
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Πάλι καλά που δεν έπαθε κάτι ο τύπος του βίντεο. Κρατάει το σκαρπελο μακριά από το ξύλο που με μια λάθος κίνηση θα του σπάσει ή θα γίνει καμιά στραβή.

• Like
Reactions: PONDINOS
Στην αρχή γέλαγα… μετά άρχισα να φοβάμαι. :oops:
Το λέει βέβαια οτι είναι η πρώτη του φορά αλλά ακόμα κι έτσι θέλει πολύ προσπάθεια για να τα κάνεις όλα λάθος, όπως αυτός.
Πάλι καλά, λόγω μικρής δύναμης του τόρνου, φτηνά τη γλύτωσε.

Νίκο, ευχαριστούμε.
Για το δεξί καρότσι μεταφοράς (με τις δύο ρόδες) έχουμε καμιά εικόνα; Για μεταφορά καμιάς οικιακής συσκευής αν χρειαστεί.

Εχω της Bormann...δεν νομιζω να εχει καμια διαφορα με αυτο του Lidl...
Eκανα και την πατεντα γαι να φορτωνω ξυλα και αντεχει μια χαρα...απλως εαν γυριζα πισω το χρονο θα πηγαινα σε στιβαροτερο τυπου σαν αυτο...και θα μπορουσα να κουβαλαω βαρυτερα και πιο ογκωδη πραγματα....
Η τιμη του δεν ειναι και κραχτης να πεις οτι εφυγα να το παρω...καθως υπαρχουν ιδια και καλυτερα σε εφαμιλλη τιμη...
Οποτε θα το σκεφτομουνα Δημητρη...

Attachments

• 20190307_103642.jpg
    20190307_103642.jpg
    947.8 KB · Views: 56
  • Like
Reactions: dk31 and nikfor
Aναφορικα με το τορνακι του Lidl, να πω οτι μπορεις να φτιαξεις παρα πολλα πραγματα με μονο περιορισμο την διαμετρο του αντικειμενου που ειναι 8 εκατοστα?
Δεν θελουν ολοι να φτιαχνουν πιατελες και ογκωδη αντικειμενα, ετσι δεν ειναι? Ειναι ενα εργαλειο που σε εισαγει θαυμασια σε μια νεα τεχνη. Αν σου αρεσει, αναβαθμιζεσαι.

Προσωπικα δεν εχω αναβαθμισει το μικρο τορνακι της Proxxon με μεγιστη διαμετρο αντικειμενου μολις 4-5 εκατοστα. Δεν ειχα την αναγκη σε αυτη τη φαση για κατι μεγαλυτερο.
Εχω φτιαξει διαφορα μολυβια και στυλο, λαβες για εργαλεια, διαφορες ευχαριστες βλακειουλες ενα ποτηρακι σαν αυτο που φαινεται στο πρωτο ποστ του νηματος, καβιλιες που λειει και ο Κυριακος, το ραβδι του Harry Potter και πολλα αλλα!
49973106468_12d336ddff_c.jpg

Μεχρι και πιπες φτιαχνονται :)

Με αλλα λογια το τορνακι της Parkside καλλιστα μπορει να ειναι υπεραρκετο για τις αναγκες τα γουστα καποιου που θελει να ασχοληθει με τον τορνο.

Το μονο εξαιρετικα σημαντικο που πρεπει να ληφθει υποψιν απο καποιον που πρωτοασχολειται με τον τορνο, ειναι τα ΠΑΝΤΟΤΕ τροχισμενα σκαρπελα.

με μονο περιορισμο την διαμετρο του αντικειμενου που ειναι 8 εκατοστα?
………………….
Προσωπικα δεν εχω αναβαθμισει το μικρο τορνακι της Proxxon με μεγιστη διαμετρο αντικειμενου μολις 4-5 εκατοστα.
Μεχρι και πιπες φτιαχνονται :)

Είσαι σίγουρος για τα νούμερα Μιχάλη;
Μέγιστη διάμετρο 8 εκατοστά; Και 4-5 το Proxxon;
Μήπως εννοείς ακτίνα κι όχι διάμετρο;

Για το Parkside εννοεί την 8cm αλουμινένια βάση με τις βίδες, έως 25cm διάμετρο μπορεί να επεξεργαστεί ,έτσι τουλάχιστον λέει.

Λιγο την βοηθεια σας παρακαλώ, πηγα πηρα την σπαθοσεγα αλλα με την μπαταρια προβληματιστηκα λιγο.
- Υπάρχει το σετακι φορτιστης/μπαταρια στα 24.99
Μπαταρία: 2 Ah PAP 20 B1
Φορτιστης: PLG 20 A4

View attachment 191422

Και επισης ειχε μόνα τους
Μπαταρια: 2 Ah PAP 20 A1 -> 19,99
View attachment 191423

Φορτιστης: PLG 20 A1 --> 7,99
View attachment 191425

Προφανως το σετ ειναι 4-5 ευρω πιο φτηνο , η ερωτηση μου μηπως τα χώρια ειναι καλυτερα και να παρω αυτα αντι του σετ?
Τελικά αγόρασες μπαταρία/φορτιστή για να δουλέψεις τη σπαθοσέγα να μας πεις πρώτες εντυπώσεις από τη χρήση της;