Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πάρα πολύ, προφανώς και αστειεύομαι Κωστή..
Πάρα πολύ ωραία τα άτιμα τα wera όμως..
Σίγουρα βρίσκεις ακομα και gedore set φθηνότερα εδώ Ελλάδα εννοείται..

Αντώνη τα συγκεκριμένα είναι εξαιρετικά και μόνο να τα βλέπεις, να τα χαζεύεις πόσο μάλλον να τα δουλεύεις αλλά απλησίαστα τα άτιμα.
Αν και προσωπικά πάνω-κατω στα ίδια χρήματα θα πήγαινα στα facom για την ποιότητα και την εγγύηση εφ'όρου ζωής.

• Like
Reactions: MAN0S and papakitou
Για το δισκοπρίονο χειρός που λέγαμε (phks 1350 c2), το μέτρησα και χάνει πάνω απο 2χλστ. Δεν είχε νόημα να το μετρήσω ακριβώς.
Αύριο μιλάω με το σερβις για αλλαγή. Άντε να δούμε αν θα πετύχω κάποιο σωστό ή θα χάνω απλά το χρόνο μου.

Μέτρησα την αριστερή (μεγάλη) πλευρά.
αα μαλιστα, υπαρχουν και χειροτερα δηλαδη..Καταλαβα..

Νικόλα έχω ήδη 5 δράπανα ρεύματος (συν ένα πνευματικό ρεύματος) χώρια τα 4 μπαταρίας (σε λίγο θα με χωρίσει η σύζυγος που λέει ο λόγος), οπότε όπως καταλαβαίνεις το τελευταίο που θα σκεφτόμουν θα ήταν να αγοράσω και το μικρό 750άρι του Lidl.
Η αναφορά μου είχε να κάνει περισσότερο για κάποιον φίλο χωρίς δράπανο (δύσκολο βέβαια για κάποιον που μπαίνει στο παρόν φόρουμ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) που σκεφτόταν να αγοράσει δράπανο από το Lidl. Σίγουρα πάντως εκείνο που έβγαλε πέρσι αν θυμάμαι με τις 2 μηχανικές ταχύτητες στα 40 ευρώ είναι πολύ καλύτερη αγορά από το εν λόγω.
συναααααδελφε :) τα ιδια σε αριθμους πανω κατω εχω κι εγω περαν των κατσαβιδιων απλων και παλμικων!
ειπα κι εγω, μεταλλας ο λαζαρος ειναι δυνατον να μην εχει αναλογα δραπανα? ;)
πες στον φιλο να περιμενει το μεγαλο. ειναι ολ-αράουντ αν και το κρουστικο του δεν ειναι τοσο δυνατο οπως πχ του σταγιερ που θυμιζει πνευματικο πιστολετο, εντουτοις ειναι πραγματικα αξιολογο κομματι για ολες τις δουλιες. και στα 50-60 ευρω το αγοραζα ανετα, ποσο μαλλον στα 40

• Like
Reactions: lazarefa
εγώ θα πω πάντως ότι μου προκαλεί απορία που δεν έχει σχολιαστεί ήδη το Performance Επαναφορτιζόμενο αλφάδι laser σταυρού! μάλλον ήδη έχουμε όλοι το προηγούμενο μοντέλο....
προσωπικά μου κάνει εντύπωση η τιμή, €60 μου φαίνονται πολλά για την πράσινη γραμμή και τη μπαταρία λιθίου

• Like
Reactions: MAN0S and nickolas
Δεν ειναι μονο η πρασινη γραμμη και η μπαταρια λιθιου αλλα κυριως η μεγαλυτερη ισχυς (4χ φωτεινοτητα) σε σχεση με το απλο μοντελο και η ακτινα 360 μοιρων.
Δευτερευοντως βλεπω πολυ καλυτερο και ψηλοτερο τριποδο, καλυτερη ακριβεια και καποιες αλλες λεπτομερειες που δικαιολογουν την υψηλοτερη τιμη σε σχεση με το PKLL 10 B.

Η τιμη του μαλιστα ειναι εντυπωσιακα χαμηλη συγκρινομενη με τα αντιστοιχα 360ο περιστρεφομενα αλφαδια της πιατσας.

• Like
Reactions: KOSSTV and nickolas
λογικα το εργαλειο "ζωγραφιζει" και ειναι και τσαμπα! πρασινη γραμμη, περιμετρικη, και πολλαπλασια φωτεινοτητα απο το εξαιρετικο (για την τιμη του) κλασικο, και με 3 χρονια εγγυηση, ειναι αλλο λεβελ. το θεμα ειναι κατα ποσο θα χρειαστει να το αγορασει ενας απλος ερασιτεχνης οταν καλυπτεται καπου με το απλο των 22 ευρω αϊντε και με ενα κοστος 8-9 € για ενα τριποδο.
αν καποιος ομως θελει ενα καλο κομματι και το οικονομικο θεμα δεν ειναι κυριαρχο, τοτε το εργαλειο αυτο λεει πολλα....

• Like
Reactions: Χιωτης
Χρησιμοποιω χρονια τωρα χωρις προβληματα ταινιες τεφλον που ειχα αγορασει φτηνα, 1 ευρω τις 5, πριν πολλα χρονια.
Ειναι ιδιες σε διαστασεις, ακομα και το μπλε χρωμα του καρουλιου ειναι το ιδιο, με την ταινια της 3M που φερνει το Lidl με 1.99.
image.jpg

Αξιζει η δεκαπλασια τιμη της 3Μ?
Μαλλον ρητορικη ειναι η ερωτηση καθως και το ποσο ειναι μικρο αλλα και η χρηση για εναν ερασιτεχνη ελαχιστη. Μια ταινια μπορει να μας φτασει για πολλα χρονια.

κοντά στα 3 ήταν...
και έψαξα στα γρήγορα αν απο πουθενά μπορώ να το φτιάξω αλλά δε βρήκα βίδα, μόνο πιρτσίνι
και επειδή είναι καινούργιο δεν ασχολούμε να το λύσω και θα το στείλω στην εγγύηση
Τι ακριβώς μετράτε είπαμε και είνα τόσο μεγάλη η διαφορά; Το πλάτος του πέλματος μπροστά σε σχέση με το πλάτος πίσω;

Απόσταση δίσκου από το έξω μέρος της βάσης εμπρός και πισω Δημήτρη.
Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Κρίμα και είχα σημειώσει το δισκοπρίονο στα "καλά" εργαλεία που έχει το λιντλ.

Απόσταση δίσκου από το έξω μέρος της βάσης εμπρός και πισω Δημήτρη.
Κυριακο ενα απο τα 2 παρακατω εννοεις..;
Εγω ετσι νομιζα οπως το λεει ο Δημητρης..η το κιτρινο μερος μπρος και πισω του δισκου η το μπλε μερος μπρος και πισω του δισκου....
Οχι τιποτε αλλο...αλλα να ξερουμε τι μετραμε και τι ειναι πραγματικα λαθος...

Lidl δισκοπριονο.png

Για δες τε και αυτο το ενδιαφερον βιντεο...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
  • Like
Reactions: nikfor
Oχι δεν ειναι το δικο μου...δεν το εχω τσεκαρει γιατι ηθελα να επιβεβαιωσω αυτο που ειπες...θα το κοιταξω τωρα..

Λοιπόν πήγα και μέτρησα...
Πήρα μετρησεις 4-5 φορές και από τις 4 μέριες και θα αναφέρω αυτή που είδα περισσότερες φορές επειτα και από βγαλσιμο του δίσκου μπας και δεν πατάει σωστά..
Η μέτρηση έγινε με δίσκο της Bosch 60 δοντιών παχους 2 χιλιοστών..

Πάνω αριστερά 11.00mm (Μεγάλη πλευρα)
20220128_181736.jpg
Κατω αριστερά 10.90mm (Μεγάλη πλευρα)
20220128_181754.jpg
Πάνω δεξια 3.60mm ( Μικρή πλευρα)
20220128_184029.jpg
Κάτω δεξιά 3.60mm ( Μικρη πλευρα)
20220128_181930.jpg

Η διαφορά είναι του περιπου χιλιοστού σε εμένα και όφειλεται κατε με σε τζόγο που έχει ο δισκος..οποτε δεν.μπορεις να παρεις και 100% σωστη μετρηση...το νιώθεις ότι κάτι τρέχει όταν πας να πιάσεις το δίσκο να δεις εαν ειναι σταθερός...πράγμα που σημαινει οτι κάτι γίνεται κατά την σύσφιξη με την ροδέλα...
Δοκίμασα να το βγάλω και να το ξαναβάλω και η διαφορά ελαχιστοποιηθηκε λίγο..
Οπότε θα πρέπει να γίνει πιο εξονυχιστικος έλεγχος...

Θεωρώ ότι και άλλαγη του εργαλείου να γίνει πάλι θα υπάρχει κάποιο θέμα...

Όπως ξανά είπα θέμα στην κοπή δεν έχω προς ώρας...χωρις να σημαίνει ότι δεν θα κοιτάξω να διορθώσω το πρόβλημα...

Όντως εσένα φαίνεται σχεδόν σωστό.
Αν και με το μέτρο είναι πιο δύσκολο να μετρήσεις με ακρίβεια.

Εγώ το τσέκαρα με παχύμετρο και επειδή τελείωνε η μπαταρία του χρησιμοποίησα ένα μεταλλικό χάρακα.
Τζόγο δεν είδα να έχει (εκτός του προστατευτικού καλύμματος που δε μας νοιάζει).
Ίσως θα μπορούσα να το φέρω λίγο αν βάλω δύναμη αλλά προτιμώ να μήν το πειράξω.
Αν δεν είχα εγγύηση θα μπορούσα να προσθέσω αλουμινοταινία στο κοντύτερο σημείο.

Πήρα τηλέφωνο το πρωί, άφησα στοιχεία και περιμένω τηλέφωνο απο το τεχνικό τμήμα.

Προσθήκη:
Νομίζω πρόσεξες όταν μέτρησες να μήν πατήσεις σε δοντάκι γιατί στις φωτογραφίες δεν είναι τελείως ξεκάθαρο.

Θωδωρη εβαλα μετρο με μαγνήτη για να είναι όσο πιο ακριβές γινεται και φυσικά έχω πάρει από το πλάι του δίσκου...Δεν θα ηταν και σωστή η μέτρηση..και όπως είπα πήρα 4-5 φορές μετρήσεις...οπότε δεν νομιζω να είναι λάθος..
Τώρα εαν μιλάμε για απόλυτη ακρίβεια θέλει παχυμετρο αλλά κάτω του χιλ δεν ξέρω πόσο σημασία έχει.
Στις μετρήσεις στις φωτο με τις μικρές αποστάσεις θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο..

Ο λόγως που ανεβασα σε φωτο τις μετρήσεις είναι να συγκρίνουμε με βάση το δικό σου και του Αντώνη τις διαφορές...
Οπότε αναμένω κάτι ανάλογω από εσας για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα..

Last edited:
Αν βολέψει ο καιρός, αύριο έχει σκάψιμο στο κήπο και Κυριακή εκδρομή στα χιόνια :cool:
Αν δε με αφήσει ο καιρός θα κατέβω να συνεχίσω τον πάγκο που ετοιμάζω οπότε και θα βγάλω αντίστοιχες φωτογραφιές.

Κωστή μια χαρά είσαι.
Το δέκατο του χιλιοστού δεν είναι σημαντική διαφορά, άσε που είναι δύσκολο να μετρήσεις με ακρίβεια τόσο μικρά νούμερα. Αν δεις διάφορα βίντεο με σετάρισμα παγκοπρίονου δεν ασχολούνται με διαφορές από 0,1χιλιοστά και κάτω.
Για τον τζόγο στον δίσκο, τσέκαρε αν έρχεται από τον άξονα (θα βλέπεις τον ίδιο τζόγο σε όλους τους δίσκους) ή αν δεν κουμπώνει καλά ο συγκεκριμένος δίσκος. Θεωρώ ότι και πάλι δεν έχεις θέμα αν είναι λίγος ο τζόγος, επειδή όταν αρχίσει να γυρίζει ο δίσκος "κεντράρει" κάπως.
Για τον τρόπο μέτρησης, δεν πειράζει είτε πάτησες σε δόντι είτε όχι, αρκεί να έκανες και τις δύο μετρήσεις με τον ίδιο τρόπο.

@teodor_ch: προσθέτοντας ταινία δεν γίνεται δουλειά. Θες η άκρη του πέλματος να είναι ευθεία για να μπορεί να ακολουθεί κάποιον οδηγό (πχ ίσιο χάρακα).

• Like
Reactions: KOSSTV
αν η αρχή και το τέλος του πέλματος έχουν ίση απόσταση απο τον δίσκο τότε για όσο πατάνε και τα δύο σημεία στον φράχτη δεν θα έχω πρόβλημα

το πρόβλημα θα το έχω στα πρώτα Ή τελευταία ~20εκ της κοπής μέχρι να πατήσουν και τα δύο σημεία

φυσικά δεν το δέχομαι σαν λύση αφού μιλάμε για καινούργιο εργαλείο μέσα στην εγγύηση
στόχος είναι να πάρω ένα με <0,5χλστ απόκλιση και αν δεν τα καταφέρουν θα απαιτήσω επιστροφή χρημάτων

ήδη ζήτησα να σημειώσουν να γίνει έλεγχος πρίν την αποστολή να μήν κάνουμε βόλτες άδικα

Εντιτ:
Δεν θα πατάει όλο το πέλμα πλέον στον φτάχτη αλλά μόνο δύο σημεία.
Μεταξύ δύο σημείων περνάει μόνο μία ευθεία η οποία θα είναι παράλληλη με τον δίσκο :p

Εντιτ 2
Του Κώστα χάνει ~1 χιλιοστό. Όχι δέκατο του χιλιοστού.
Οπότε αν η βάση είναι 30 εκ. στο μέτρο θα έχει φύγει >3χιλιοστά

Last edited:
  • Like
Reactions: ψάρι
Γνώμη μου είναι ότι όταν ψάχνουμε διαφορά 1-2 χιλιοστών το μέτρο δεν προσφέρει την απαιτούμενη ακρίβεια

• Like
Reactions: teodor_ch