Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ παλι για να μη γίνω κακός και εξηγήσω τι σημαίνει εργαλείο θα πω ενα ανέκδοτο να γελασουμε.

Πάει μια κυρια στην αγορά και βλεπει ένα σταντ με έναν τυπο που πουλουσε βενταλιες.

-είναι καλές οι βενταλιες σας?
-ναι κυρία μου πολυ καλές.
- ωραία θα παρω μια.

Παίρνει λοιπόν η κυρία την βεντάλια και κάθεται στην βεράντα να την χρησιμοποιησει.
Κάνει μια δυο φορες αέρα και να σου της σπάει....

Την άλλη μέρα παει και βρίσκει τον πωλητη...

-κυριε η βεντάλια σας μου έσπασε.
-τι λέτε κυρία μου, ευχαρίστως να σας την αλλάξω.
-ω σας ευχαριστω πολυ.

Παίρνει η κυρία την νέα βεντάλια και η ιστορία επαναλαμβάνεται, σε δυο κινήσεις παει η βεντάλια.
Οπως ειναι επόμενο την επόμενη μέρα ξανά στην αγορά η κυρία....

-Δυστυχώς κυρίε η βεντάλια έσπασε.
- θα έτυχε κυρία μου να σας την ξαναλλαξω.

Εκεί που παει να φυγειη κυρία την πιανει ο πωλητης και της λεει

- να σας ρωτησω, για δείξτε μου πως την χρησιμοποιείται μήπως κάνετε κάτι λάθος και γι'αυτό τις σπάτε.
- ναι σας δείξω κυριε, κάθομαι στον καναπέ, την ανοίγω και την κουνάω παλινδρομικα να μου κάνει αέρα.
- εμ είδατε, λέει ο πωλητης, γι'αυτό τι σπάτε.
-δηλαδή???
-Αυτή κυρία μου την κρατάτε σταθερή στο πρόσωπο σας και και κουνάτε δεξιά αριστερά το κεφάλι σας....

Αυτά κυριοι.

Οιασδήποτε ομοιότητα με μάρκες και καταστάσεις είναι απόλυτα αληθινή.

Μπράβο ρε Κυριάκο ....γελάσαμε .....
Οπότε διαχειριστής είσαι σβήσε και το παρόν νήμα να ησυχάσουμε όλοι αφού έχουμε καταλήξει και δεν υπάρχει λόγος συζήτησης :cool:
Και αν σου μείνει λίγος χρόνος ...γίνε κακός και εξήγησέ μας "τι σημαίνει εργαλείο" να μάθουμε και εμείς .

Ενταξυ το δισκοπριονο δεν ειναι και μαπα...Μην τρελαθούμε..!!!
Υπερβάλλεις Κυριάκο...
Έχω κόψει πολλά και διάφορα χωρίς προβλημα...πάγκους,πόρτες και καδρόνια...και αυτο που λετε οτι θα χασει 1 χιλ στους 30 ποντους θα ειναι 3χιλ στο ενα μετρο εγώ τουλαχιστον δεν εχω δει.

Πολύ θα ήθελα να δω εν πράξη αυτο που συζητάμε και όχι θεωρητικα η λεκτικά μόνο.
Εάν βρω χρόνο αύριο το πρωί θα κάνω κάποιες κοπες για να δειτε προς σύγκριση με άλλους...

• Like
Reactions: nickolas
βρε γιατι τα αδικειτε τα παρκυ? και μαλιστα το δισκοπριονο που ειναι απο τα πιο vfm κομματια της?
με 30 € βρεθηκα στο χερι με δυο (!) κομματια λογω μιας μικρης αστοχιας στο ενα

ειναι δυνατον να εχετε απαιτησεις απο ενα ερασιτεχνικο εργαλειο και μαλιστα δισκοπριονο, να κανει την δουλεια εργαλειων πολ/σιας τιμης?
ή παγκοπριονου εικοσαπλασιας τιμης?
εδω μια καλη επαγγελματικη σεγα να παρεις (πχ μαφελ) θελεις απο 500-600

τα δισκοπριονα κατα βαση ειναι για να κοβεις δοκαρια στην οικοδομη. αυτη ειναι η βασικη τους δουλεια και μαλιστα δοκαρια πακτωμενα κατα κυριο λογο.
για αυτο το λογο τα παγκοπριονα ακομα και τα ακριβα των 500-700 ευρω ειναι μεταφερομενα, για να πανε οικοδομη. για να κανουν δουλειες πιο ακριβεις.
τωρα αν εμεις με 30-40 ευρω θελουμε ευθειες κοπες σε μετρα ολοκληρα, τοτε φιλοι πρεπει ναι να κανουμε πατεντουλες και ΑΝ πιασουν

ενας επαγγελματιας κουζινας, επιπλας κλπ δεν θα αγορασει καν το μεταφερομενο παγκοπριονο για να φτιαξει συνθετα ή κουζινες. θα βαλει το χερι στη τσεπη και θα αγορασει γωνιαστρα γιατι απο αυτα τα εργαλεια θα βγαλει τα καλα του μεροκαματα

ή θα πληρωσει εστω ενα 500 αρικο να αγορασει φεστουλ ή βυθιζομενο ντεβαλτ κλπ
εδω ομως μιλαμε ομως για εργαλειο που κοστιζει οσο ενα μεροκαματο εργατη περιπου και εχει και ροοστατη και καλη σε καμψη βαση και λειζερ ακομα
χανει λιγο η βαση? οκ λιμαρε την να την φερεις στα ισια. αλλιως δωσε 400+ και παρε ενα καλο ντεβαλτ ή μακιτα

το εργαλειο ειναι μια χαρα, εχω κοψει ραφια του μετρου + και δεν μου ειπε οχι. αν ομως εσυ φιλε μου θελεις να κοψεις υλικα για συνθετο πολυτελειας, πρεπει να πληρωσεις.
κατι που ποτέ δεν απαιτησε η παρκσαιντ

Κυριοι, εχετε αλλα δισκοπριονα να μετρησετε ... για να δουμε τι ψαρια πιανουν οι αλλες μαρκες!
Επισης και ποσο στιβαρες ειναι οι βασεις τους, συναρτηση της τιμης τους!

• Like
Reactions: ψάρι and KOSSTV
Για ποιο λόγο να σβηστεί το παρων νημα δε καταλαβαίνω?

Είπαμε η Parkside έχει βγάλει κατά καιρους καλά εργαλεία και έχω και εγώ από αυτά.

Κάποια όμως είναι για τα σκουπίδια και αποδυκνυεται καθημερινά.

Εργαλείο για να πω και την άποψη μου αφου με ρωτάς είναι το αντικείμενο αυτό που όταν το χρειαστείς θα κάνει το ακέραιο χωρίς να χρειαστεί να κάνεις εκατό πατεντες.
Θα δώσει παντα το ίδιο σωστό αποτέλεσμα και θα; χαίρεσαι που το δουλευεις.

Σου ειπα προχθες το κομπρεσερ με την πλαστική μπιελα-πιστονι.
Όταν το πηγα πισω 2 μέρες μετά είχε καμια δεκαριά επιστροφές.

• Like
Reactions: Nektarios2015
Χρησιμοποιω χρονια τωρα χωρις προβληματα ταινιες τεφλον που ειχα αγορασει φτηνα, 1 ευρω τις 5, πριν πολλα χρονια.
Ειναι ιδιες σε διαστασεις, ακομα και το μπλε χρωμα του καρουλιου ειναι το ιδιο, με την ταινια της 3M που φερνει το Lidl με 1.99.
image.jpg

Αξιζει η δεκαπλασια τιμη της 3Μ?
Μαλλον ρητορικη ειναι η ερωτηση καθως και το ποσο ειναι μικρο αλλα και η χρηση για εναν ερασιτεχνη ελαχιστη. Μια ταινια μπορει να μας φτασει για πολλα χρονια.
Το αν αξίζει η δεκαπλάσια τιμή της ταινίας τεφλόν της 3Μ δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, ωστόσο μπορώ να πω με σιγουριά ότι προσωπικά από τη δική μου εμπειρία με βάση τη χρήση που κατά καιρούς έχω κάνει σε διάφορες ταινίες τεφλόν σε υδραυλικά, σχεδόν πάντα οι φθηνότερες ταινίες είχαν χειρότερη συμπεριφορά από τις ακριβότερες κατά την εφαρμογή τους στα σπειρώματα/βόλτες των υδραυλικών (δεν απλώνονταν σωστά, στριβόταν το τεφλόν και δεν άπλωνε, ιδίως αν ήταν κάπως πολυκαιρισμένο, πχ άνω των 2-3 ετών).
Έχει τύχει κανά 2 φορές για αυτό το λόγο να πετάξω ολόκληρη ταινία, όταν είδα και αποείδα και δουλειά δεν έκανα.

Εγώ τις κλασικές ταινίες τεφλον τις έχω σχεδόν κατάργησει
Χρησιμοποιώ σε συστήματα πεπιεσμένου αέρα έως 15 μπαρ υγρό τεφλον της wurth που ειναι παχυρευστο και το έχω βολευτεί.
Δεν έχω βάλει ποτέ και να υπάρχει πρόβλημα διαρροής μετά
Οικονομικά δεν ξέρω αν συμφέρει έναν ερασιτέχνη να το πάρει αλλά σίγουρα είναι μεγαλύτερη η ευκολία χρήσης

Να πω και 2 λόγια για τα laser ?

Για αρχή ειχα δουλέψει μαι μέρα ενα bosh δανικό , θέλαμε να βάλουμε κατι ευθείες κουβίδη σε ενα υπόγειο πολλά μέτρα και σαν εναλλακτική ήμασταν με το μέτρο (οπου μετράμε απόσταση απο ταβάνι ελπίζοντας οτι είμαστε στα ιδια και μετά με πολλαπλά σημάδια βλέπεις οτι είσαι ευθεία με την ανοχή της τρύπας στην βάση του συνδέσμου για να διορθώσεις τα πανω κάτω ) . Οταν στήθηκε το laser κάναμε την δουλειά στο μισό χρόνο τουλάχιστον και προφανώς πολύ ευκολότερα καθώς η ροή επέτρεπε σε ενα ατομο να τρυπάει και να προχωράει , και αλλο άτομο να βιδώνει βάσεις . Εκείνο το laser εκανε κοντά στο 300Ε αν θυμάμε σωστά και κάλυπτε περιμετρικά μεγάλη απόσταση (με αλλα λόγια δεν χρειαζόταν να μετακινηθεί ) .

Η χρήση του laser δεν μου ήταν απαραίτητη και δεν αγόρασα μέχρι που έβγαλε το lidl το πράσινο με την μικρή βάση στήριξης (οχι 360 αλλα οκ τον σταυρό τον εχει ) 20-30Ε . Η χρηστικότητα του είναι μεγάλη γιατί ειδικά αν δουλεύεις μονος σου κεντράρει εύκολα , Εχω κολλήσει καλώδιαωσε τοιχους , κανάλια με την βοήθεια του (καποια φάση θα του φτιαξω με τον3d printer και βάση με μαγνήτες ) ,΄ πολύ βολικό αν σε παίρνει οχώρος και κρεμάς πχ μεταλλικά κουτιά σε τοίχο (φαντάζομαι και κάδρα κλπ ) και θες να έχεις μια καποια συμμετρία .Επίσης έχει χρησ. για 2 κουζίνες (κρέμασμα ντουλάπια ) οπου εκτός απο οτι καταλάβαμε ποσο στραβιοι ηταν οι τοίχοι είχαμε ακόμη ενα σημείο αναφοράς εκτός του μετρήματος για το τι κάνουμε .

Το βασικό πρόβλημα τώρα με τα laser αυτα ειναι οτι θέλουν τρίποδο και η μπαταρία τους εαν τελειώσει σε εργασία προφανώς χανεις το εργαλείο (γενικα οτι δεν χρησ. βγάζω της μπαταρίες ως παθών ) . Ενα φωτογραφικό τρίποδο κοστίζει απο 15-30Ε και πάνω (εγω ας πουμε εχω ενα που κοστιζε 40Ε) αρα θεωρώ οτι με 60Ε παίρνεις όλο το πακέτο που έχει και είσαι οκ με την προοπτική οτι έχεις λόγο να αξιοποιήσεις ενα τέτοιο εργαλείο πάντα .

Παρόλα αυτά, το συμπέρασμά σου παραπάνω (δηλ. το Εντιτ 2) δεν είναι σωστό.
Αν η βάση (αυτή που χάνει 1 χιλ στο πλάτος του δίσκου) ακολουθεί έναν ευθύγραμμο οδηγό και βρίσκεται σε επαφή μαζί του σε όλο το μήκος της κοπής, τότε η κοπή θα είναι ευθεία και παράλληλη με τον οδηγό. Απλά το κερφ θα είναι μεγαλύτερο, το πριονίδι περισσότερο, τα σόκορα θα μαυρίζουν πιο συχνά και γενικά η ποιότητα της κοπής θα είναι χειρότερη απ' ότι αν ο δίσκος ήταν καρφί παράλληλος με την βάση. Το ίδιο ισχύει και για την γενικότερη αίσθηση στον χειρισμό του εργαλείου, δηλ. το "σωστό εργαλείο" θα ήταν πιο εύκολο να ακολουθήσει τον οδηγό, θα ήταν πιο ήσυχο, ο δίσκος του θα είχε μικρότερη φθορά κλπ.

Με πολύ δύναμη προς τον οδηγό καταφέρνω να κόψω ευθεία αλλά φυσικά με πολλές αλλαγές πορείας αφού θέλει ΠΟΛΥ δύναμη και είναι αδύνατο να το κάνω σε όλη την πορεία της κοπής.
Με 1χλστ μπορεί να είχες δίκιο.
Αν ασκείς μία ελάχιστη πίεση (όπως και θα έπρεπε) τότε στο μέτρο απορείς γιατί έβαλες οδηγό :LOL:

Για τα υπόλοιπα δεν έχω να πώ κάτι.
Ο καθένας με τα πρότυπα του.
Το λιντλ πάντως γράφει το παρακάτω στο οδηγό που πουλάει και χρησιμοποιώ.

Για εργασίες ακριβείας με...δισκοπρίονα χειρός.
Περιμένω να διαβάσω δικαιολογίες....

Πάντως όταν ακόμα συζητάμε με >2χλστ απόκλιση τότε υπάρχει σοβαρό θέμα.
Άσχετα αν κοστίζει 30 ευρώ ή 100 ευρώ.

Parkside-PSS-1-B1_05.jpg

Κυριοι, εχετε αλλα δισκοπριονα να μετρησετε ... για να δουμε τι ψαρια πιανουν οι αλλες μαρκες!
Επισης και ποσο στιβαρες ειναι οι βασεις τους, συναρτηση της τιμης τους!
Θα ριξω μια μετρηση στον κο stanley και θα σας δειξω αποτελεσματα

• Like
Reactions: KOSSTV
Ότι και να πω Κυριάκο με κόλλησες στον τοίχο.... δεν έχω τίποτα να σου αντιπαραθέσω θα πάω λοιπόν και εγώ να πάρω την ναυαρχίδα των ερασιτεχνικών παγκοπρίονων (δεν θυμάμαι τι μάρκα είναι) και αν ανακαλύψω ότι η πλάκα-επιφάνεια του είναι στραβή (όπως του Δημήτρη) θα το αναγνωρίσουν χωρίς δεύτερη κουβέντα και θα μου το αντικαταστήσουν άμεσα ή θα μου επιστρέψουν τα χρήματα μου χωρίς ερωτήσεις ....
Άβυσσος η συνέχεια :cool:

• Like
Reactions: mixalio
Νίκο το θέμα μας δεν είναι να κολλήσει ο ένας τον άλλον στον τοίχο.

Το θέμα μας είναι να σχολιάζουμε εργαλεία προς όφελος των μελών του φόρουμ.

Και δεν κάνω τπτ διαφορετικό.

Τώρα οποίος θέλει το δέχεται οποίος θέλει όχι.

• Like
Reactions: teodor_ch
.....
Το λιντλ πάντως γράφει το παρακάτω στο οδηγό που πουλάει και χρησιμοποιώ.

Για εργασίες ακριβείας με...δισκοπρίονα χειρός.
Περιμένω να διαβάσω δικαιολογίες....

Πάντως όταν ακόμα συζητάμε με >2χλστ απόκλιση τότε υπάρχει σοβαρό θέμα.
Άσχετα αν κοστίζει 30 ευρώ ή 100 ευρώ.

View attachment 192201
Ναι Θόδωρε ...δεν λέει όμως πουθενά ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις με δισκοπρίονο ή σέγα parkside ... :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Εγω ξερω οτι εδω και χρονια για το συγκεκριμενο εργαλειο απο αυτα που γραφονται εδω μεσα θεωρηται απο τα καλυτερα της PARKSIDE χωρις ιδιατερα παραπονα...τωρα ξαφνικα εγινε και αυτο μια μαζα με αλλα προβληματικα εργαλεια της...τι να πω...:(
Εγω απο την αλλη επιμενω οτι ειναι μια χαρα....

Βρε παιδιά μην στεναχωριστε και χαλάτε την ζαχαρένια σας, χαλαρααααα

Δεν κόβει ίσια το παγκοπρίονο lidl, βάζετε το ξύλο στο radial lidl (προσοχή στα δόντια του δίσκου, πετάγονται ακανόνιστα 😄) και μειώνεται λίγο τη χασούρα.
Θέλετε κι άλλο ακρίβεια, βάζετε το ξύλο στο παγκοπρίονο lidl και ο φράχτης θα βοηθήσει να μειωθεί κι άλλο η απόκλιση από την ευθεία.
Σύντομα θα φέρει και παγκοπρίονο performance το lidl που θα μειώνει κι άλλο την απόκλιση 🤣

Η χαρά του υπεκαταναλωτισμού και της μείωσης του stress 🤪🤪

• Like
Reactions: enduras1