Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχει δοκιμάσει κανείς τον προβολέα εξωτερικού χώρου με αισθητήρα κίνησης που φέρνει αύριο να μας πει εντυπώσεις;

παρε απο ε-σοπ φτηνοτερα ή μεγαλυτερα και με ip66 που ειναι κανονικα εξωτερικου χωρου γιατι το 44 ειναι να το εχεις εσωτερικα σε καμια βεραντα (οχι μπαλκονι) που δεν θα βραχει ουτε με σπρεϊ απο τη βροχη. το 44 αν φαει καμια μπορα θα καει. κακως τον αναφερει ως "εξωτερικου χωρου" με ιπ44.
αν μαλιστα πετυχεις και κανενα σε κρεϋζη σαντεης θα ειναι και αρκετα πιο φτηνος

Last edited:
Εγώ Νικόλα είχα πάρει 4 και έχω βάλει τους 2 στην περίφραξη από αυτούς με το ηλιακό πάνελ που είχε φέρει. Όλο το χειμώνα μέχρι τώρα έχουν φάει αρκετή βροχή περίμενα ότι θα χαλάσουν και ακόμα δουλεύουν ...δεν ξέρω πως και γιατί :D
Κάποια στιγμή θα βάλω και τους άλλους 2 ...
Θα δω μετά που θα κατέβω κάτω τι ip είναι.

Να σας ρωτήσω βρε παιδιά, γιατί στο φυλλάδιο στην μπαλαντεζα αναγράφεται το παρακάτω;

Για λογους ασφαλειας.
Αμα τις φορτωνεις στο μαξιμουμ, με δυο μπαλαντεζες εν σειρα, αυξανει η αντισταση και υπαρχει θεμα υπερφορτωσης που μπορει να λιωσει το καλωδιο.
Ειναι αναλογα και τι χρηση θα εχουν. Αν ειναι για να σηκωσει καμμια λαμπα, δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα και τρεις μπαλαντεζες να βαλεις στη σειρα.

Ας μας πει για σιγουρια ομως καποιος που γνωριζει καλυτερα :)

σωστα μιχαλη. ομως ειναι πολυ πιο σεηφ απο οτι λες. οχι μονο "για λαμπα" :)
απλα επειδη δινουν μεγιστο σε βαττ, σου λεει μην γινει καμια στραβη και κατσει κανενας να βαλει μαξ φορτιο σε δυο μπαλαντεζες για ωρα και λιωσει το καλωδιο.
επιπλεον δεν ειναι θεμα τοσο η αντισταση καθωτι μικρη σχετικα, οσο η πτωση τασης λογω της αντιστασης που σε 1.5μμ^2 ξεπερνα τα 0.6 βολτ / μετρο (αν θυμαμαι καλα) για ενα μεσο φορτιο περι τα 10Α. αρα αν εχεις 25 μετρα μπαλαντεζα, εχεις ηδη 25Χ0.6= 15 βολτ πτωση. αν οι μπαλαντεζες ειναι δυο ιδιες εχεις 30 βολτ. αρα το μοτερ σου-εργαλειο σου πιθανα να δουλευει με 190 βολτ στα 50 μετρα μακρια πραγμα που μπορει να προβληματισει τα ηλεκτρονικα του αλλά και τη δυναμη του. (σε περιπτωση που εχεις 220βολτ στη πριζα. εγω στο χωριο εχω συνηθως 230)

παντως εγω βαζω συνηθως μια δεκαμετρη δυομισαρα και μια 15μετρη 1.5 συνδεδεμενες μαζι και ο,τι εργαλειο και αν χρησιμοποιω ( και κομπρεσερ του λιντλ) δεν ειχα ποτε θεμα
οπότε γιωργο ειναι περισσοτερο "για τα ματια του νομου" αυτη η υποδειξη

Εγώ Νικόλα είχα πάρει 4 και έχω βάλει τους 2 στην περίφραξη από αυτούς με το ηλιακό πάνελ που είχε φέρει. Όλο το χειμώνα μέχρι τώρα έχουν φάει αρκετή βροχή περίμενα ότι θα χαλάσουν και ακόμα δουλεύουν ...δεν ξέρω πως και γιατί :D
Κάποια στιγμή θα βάλω και τους άλλους 2 ...
Θα δω μετά που θα κατέβω κάτω τι ip είναι.

νικολα αν λες αυτον
τοτε ειναι η ιδια προστασια. αν και ο συγκεκριμενος ειναι καπου καλυμενος απο πανω απο το πανελ, αυτο δεν σημαινει πολλα γιατι η υγρασια και το σπρεη διαπερνα αν δεν εχει καλη μονωση. το οτι δεν σου εχουν καει αυτο ειναι πολυ θετικο γιατι οπως λεει και μεσα στο αρθρο, λογω ιπ44 πρεπει να ειναι καπου προφυλλαγμενοι λιγο

Εγώ θεωρώ πολύ σωστή την επισήμανση...
Έχω δει σε εργατικό ρολόι οικοδομης να περνούν ρεύμα από 2 πρίζες 16Α 4-5 συνεργία...και το ενα καρουλι να "περνει" ρευμα από το άλλο και σε υπερφορτωση να πεφτει η ασφαλεια...
Συχνό φαινομενο...
Εκεί πάει η αναφορά στο φυλλάδιο.. στο να μην φορτωνεται...

Για κάποιον που θα την δουλεψει μόνος του και 3 να βάλει εν σειρά δεν νομιζω υπάρχει θέμα...

Όλες οι πρίζες πλέον είναι 16 Α και καλωδιωμενες στον πίνακα με 2.5 καρέ καλώδιο.
Η ασφάλεια προστατεύει το καλώδιο, άρα η μπαλαντεζα πρέπει να είναι με 2.5 καρέ καλώδιο.
Οτιδήποτε λιγότερο δεν είναι ασφαλές γιατί δεν θα το προστατεύσει η ασφάλεια σε συνεχή λειτουργία.

Το ότι λέει να μην ενώνεις προεκτάσεις ,πέρα απ' την πτώση τάσης που σε αεροσυμπιεστες π.χ. είναι καταστροφική,το λέει γιατί σε μεγαλα φορτία των 3500 watt που λέει ότι αντέχει,το να έχεις τέσσερα φις αντί για δύο σημαίνει περισσότερα σημεία πιθανών προβλημάτων επαφής-θερμανσης.

Τώρα τι γίνεται στην οικοδομή είναι θέμα Θείας χάρης όπου πολλοί επιβιώνουμε από τύχη...

Μεχρι υλικά ανεβάζει μια μπαλαντεζα...;)

νικολα αν λες αυτον τοτε ειναι η ιδια προστασια. αν και ο συγκεκριμενος ειναι καπου καλυμενος απο πανω απο το πανελ, αυτο δεν σημαινει πολλα γιατι η υγρασια και το σπρεη διαπερνα αν δεν εχει καλη μονωση. το οτι δεν σου εχουν καει αυτο ειναι πολυ θετικο γιατι οπως λεει και μεσα στο αρθρο, λογω ιπ44 πρεπει να ειναι καπου προφυλλαγμενοι λιγο
Ναι αυτόν λέω.
Μάλλον θα πρέπει να βάλω κάτι επάνω από τον προβολέα για προστασία γιατί το πάνελ είναι λίγο πιο πέρα.
Αλλά πάλι το πάνελ δεν έχει πρόβλημα με την βροχή που είναι και οριζόντιο ??

Το κολλητήρι του lidl είναι χάλι , εχουν περάσει καμία 10ρια απο τα χέρια μου απο γνωστούς και φίλους όλα πήγαν κάδο ακόμη και για περιστασιακή χρήση πάρτε καλυτερα ενα με 10Ε 30W με καλώδιο και πρίζα .Αν καποιος θέλει κάτι καλύτερο antex 20Ε-40Ε , ρύθμιση θερμοκρασίας κλπ εαν χρειάζεστε στην πράξη είναι εξαρχής λάθος η επιλογή του εργαλείου (δεν πας σε parkside ) . Ολη η ουσία στα κολλητήρια ειναι η αντίσταση που εχει μέσα και η μύτη όλα τα χρόνια ίδια λειτουργία και αρχή εχουν δεν εχουν ανακαλύψει το τροχό (απλά φτάσαμε να εχουμε portable που τροφοδοτούνται εμ type c) .

Σχετικά με την μπαλαντέζα οτι γράφει ο panoss1 είναι η ουσία απλά μας σώζει οτι ο συσκευές εχουν και ασφάλειες για την στραβή , Στις οικοδομές υπάρχει ενας αλλος κόσμος για το πως λειτουργούν τα πράγματα , εχω δει μπαλαντέζα να λειτουργεί ως πάτημα για να ανεβεί ο εργάτης σε παταράκι και μολύβι να κρατάει ρελε σε πίνακα γιατί έπεφτε

Έχει δοκιμάσει κανείς τον προβολέα εξωτερικού χώρου με αισθητήρα κίνησης που φέρνει αύριο να μας πει εντυπώσεις;
Πολυ καλος, εχω 2. Τον 1ο τον εχω 4 χρονια, στη βροχη

Άσχετο με το θέμα (Lidl), οπότε αν θέλουν οι κ.κ διαχειριστές ας το μεταφέρουν.

Μπαλαντέζα:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πτώση Τάσης Γραμμής:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: lazarefa
Το κολλητήρι του lidl είναι χάλι , εχουν περάσει καμία 10ρια απο τα χέρια μου απο γνωστούς και φίλους όλα πήγαν κάδο ακόμη και για περιστασιακή χρήση πάρτε καλυτερα ενα με 10Ε 30W με καλώδιο και πρίζα .Αν καποιος θέλει κάτι καλύτερο antex 20Ε-40Ε , ρύθμιση θερμοκρασίας κλπ εαν χρειάζεστε στην πράξη είναι εξαρχής λάθος η επιλογή του εργαλείου (δεν πας σε parkside ) . Ολη η ουσία στα κολλητήρια ειναι η αντίσταση που εχει μέσα και η μύτη όλα τα χρόνια ίδια λειτουργία και αρχή εχουν δεν εχουν ανακαλύψει το τροχό (απλά φτάσαμε να εχουμε portable που τροφοδοτούνται εμ type c) .

Σχετικά με την μπαλαντέζα οτι γράφει ο panoss1 είναι η ουσία απλά μας σώζει οτι ο συσκευές εχουν και ασφάλειες για την στραβή , Στις οικοδομές υπάρχει ενας αλλος κόσμος για το πως λειτουργούν τα πράγματα , εχω δει μπαλαντέζα να λειτουργεί ως πάτημα για να ανεβεί ο εργάτης σε παταράκι και μολύβι να κρατάει ρελε σε πίνακα γιατί έπεφτε
για ημιεπαγγελματικη χρηση εχω ενα τετοιο....ρυθμιζομενο στα 60watt. Καποιες φορες το εχω να δουλeυει ακοαμ και 3-4 ωρες την φορα. Ηα ρχικη μυτη ειναι αρκετα ψιλη για λεπτοδουλιες.
βρισκεις και εξτρα μυτες.

Είχα παλαιότερη έκδοση απο το κολλητήρι και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος.
Η μύτη χάλια και τελικά σταμάτησε να δουλεύει τον 4ο χρόνο με 2 ώρες χρήσης ανα έτος !!!

Περίμενα να το θάψει άλλος πρώτα γιατί θα μου βγεί το όνομα ότι έχω κάποιο μίσος 😇

• Haha
Reactions: nickmanak
Ειχα αγορασει ενα μινι κολλητηρι με ενσωματωμενη μπαταρια λιθιου 4v απο το Lidl, πολυ περιποιημενο ειναι η αληθεια, αλλα χαλασε στο εξαμηνο.
Αλλαξα μπαταρια αλλα ειχε και καποιο θεμα το κυκλωμα και δεν μπορουσα να επεμβω.

Με τα κολλητηρια, τους ευθεις λειαντηρες και ισως καποια αλλα εργαλεια δεν τα πηγαινε ποτε καλα το Lidl!

Αρκετά από τα ηλεκτρικά του κολλητήρια δεν είναι πετυχημένα, αλλά το κολλητήρι αερίου που είχε φέρει λίγες φορές, είναι εξαιρετικό για περιστασιακή χρήση.

Η ευελιξία που προσφέρει να δουλεύεις χωρίς καλώδια και σε χώρους που η παροχή ηλεκτρισμού δεν είναι εύκολη, η ταχύτητα με την οποία ανεβάζει θερμοκρασία, η ρύθμιση της θερμοκρασίας και η δυνατότητα να λειτουργήσει και ως φλόγιστρο για θερμοσυστελλόμενα, το καθιστούν πολύ βολικό για εκείνους που δε χρειάζονται πολύ συχνή ή εξειδικευμένη αξιοποίηση του εργαλείου.

Αρκετά από τα ηλεκτρικά του κολλητήρια δεν είναι πετυχημένα, αλλά το κολλητήρι αερίου που είχε φέρει λίγες φορές, είναι εξαιρετικό για περιστασιακή χρήση.

Η ευελιξία που προσφέρει να δουλεύεις χωρίς καλώδια και σε χώρους που η παροχή ηλεκτρισμού δεν είναι εύκολη, η ταχύτητα με την οποία ανεβάζει θερμοκρασία, η ρύθμιση της θερμοκρασίας και η δυνατότητα να λειτουργήσει και ως φλόγιστρο για θερμοσυστελλόμενα, το καθιστούν πολύ βολικό για εκείνους που δε χρειάζονται πολύ συχνή ή εξειδικευμένη αξιοποίηση του εργαλείου.
Έχεις απόλυτο δίκιο γι αυτο κ εχω παρει 2. Επισης το αερίου είναι κ φλογιστρο κ για ζεστό αέρα.Ετσι κάνεις πχ τις κολλήσεις σου κ κατόπιν αλλάζεις κεφαλή κ βάζεις κ τα θερμοσυστελομενα.

• Like
Reactions: nickolas
Ρε μαγκες πήρα σημερα το πιστολι σιλικονης!
Στιβαρο, ωραιο και στη χρήση πολυ δυνατο ειδικα για φυσσιγια πολυουρεθανικο και αντιστοιχα που θελουν ωθηση!
ΑΛΛΑ μετα τη δοκιμη μου μολις το εβγαλα είδα κατι που με παραξενεψε! Είχα ακουσει ενα "πλαφ" κατα τη χρήση αλλα δεν καταλαβα τι ηταν. Οταν βγήκε το φυσσιγιο, αδειο πλεόν διαπίστωα πως είχε τρυπήσει στο πάτο!
Μηπως πρέπει αυτό το τελείωμα της βίδας να μην υπήρχε? Εδω το βλέπετε αφού το καθάρισα!
Βαση manual στη χρήση με φυσίγγιο η φωτογραφια σωστά δεν δειχνει το τελειωμα αυτόμ στη χρήση με σαλάμι όμως δείχνει και έτσι φαίνεται να είναι, πως χρειάζεται αυτό το τελείωμα βίδας. Πως στο πτσ πρέπει να είναι κατασκευασμένο? Τα απλά πιστόλια σιλικονης που έχω η βίδα δεν προεξεχει και είναι φλάτ με συνεπεια να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα.

Attachments

• 273207748_3233785850219937_3004920794794167157_n.jpg
    273207748_3233785850219937_3004920794794167157_n.jpg
    85.1 KB · Views: 84
Ρε μαγκες πήρα σημερα το πιστολι σιλικονης!
Στιβαρο, ωραιο και στη χρήση πολυ δυνατο ειδικα για φυσσιγια πολυουρεθανικο και αντιστοιχα που θελουν ωθηση!
ΑΛΛΑ μετα τη δοκιμη μου μολις το εβγαλα είδα κατι που με παραξενεψε! Είχα ακουσει ενα "πλαφ" κατα τη χρήση αλλα δεν καταλαβα τι ηταν. Οταν βγήκε το φυσσιγιο, αδειο πλεόν διαπίστωα πως είχε τρυπήσει στο πάτο!
Μηπως πρέπει αυτό το τελείωμα της βίδας να μην υπήρχε? Εδω το βλέπετε αφού το καθάρισα!
Βαση manual στη χρήση με φυσίγγιο η φωτογραφια σωστά δεν δειχνει το τελειωμα αυτόμ στη χρήση με σαλάμι όμως δείχνει και έτσι φαίνεται να είναι, πως χρειάζεται αυτό το τελείωμα βίδας. Πως στο πτσ πρέπει να είναι κατασκευασμένο? Τα απλά πιστόλια σιλικονης που έχω η βίδα δεν προεξεχει και είναι φλάτ με συνεπεια να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
Άντε να αρχίσει παλι η αιώνια διαμάχη για την πχιότητα των παρκσαιντ…
Παρεπιπτόντως δεν μπορεί να μεταφερθεί πιο πάνω η βάση ωστε να μην εξέχει το σπειρώμα?

Last edited: