Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εχει κάποιος το pkhap 20-li a1.
Μπορεί να μου πει αν ο περιστρεφομενος διακόπτης επιλογής λειτουργίας ασφαλίζει στην 3η θέση από αριστερά προς τα δεξιά.
Στις άλλες 3 θέσεις ο διακόπτης ασφαλίζει, στην συγκεκριμένη όχι
Ευχαριστώ

Σύμφωνα με το manual η θέση αυτή περιγράφεται ως αλλαγή θέσης σμιλεύματος. Χωρίς να το χρησιμοποιήσω καταλαβαίνω ότι το βάζεις σε αυτή τη θέση για να αλλάξεις γωνία πχ στο καλεμι, και μετά το βάζεις στη θέση 4

• Like
Reactions: Parhs
Πρωινές αγορές από τα Lidl του Πειραιά.

Μεταξυ άλλων λαχταριστων τροφίμων και το σετ εγκαταστασης-ευθυγραμμισης πλακιδιων.

Το έχει δουλέψει κανεις να μου πει εντυπωσεις???
IMG_20220302_084042.jpg
Στα ράφια πολλά εργαλεία Performance αν ενδιαφέρεται κανείς.
Αν κάποιος δεν βρει κάτι μπορώ να τον εξυπηρετησω.
IMG_20220302_082958.jpg

Σκέφτομαι να παρω ενα δραπανοκατσαβιδο για το νησί μετά την αποτυχία συνδυασμου τσοκ στο Topshak.

Ειδομεν.

μπορεις να εξηγησεις λιγο καλυτερα τι εννοεις δεν χτυπαγε στο βιδωμα ?
Δεν έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση - δόνιση- του παλμικού, για όσους γνωρίζουν, όταν βρίσκει κόντρα, δηλ συμπεριφορά σαν απλό δραπανοκατσάβιδο

Κύριοι καλησπέρα,
Μιας και δεν βρήκα σε κανένα απο τα 4 καταστήματα στο Βόλο μπαταρία/φορτιστή Β1 αναγκαστικά πήρα την Α1.
Το θέμα είναι οτι είναι κατασκευής 9-2020...και κάποιες άλλες που είχε, πάλι Α1, αλλά με άλλο ΙΑΝ ήταν 2-2020.

Την κρατάω, μιας και είναι ήδη 17 μηνών, ή επιστροφή;
IMG_20220302_135320_HDR.jpg

σετ εγκαταστασης-ευθυγραμμισης πλακιδιων.

Δεν το έχω δουλέψει αλλά το έχω αγοράσει.
Απ' όσο κατάλαβα (εξ όψεως) έχει το πλεονέκτημα έναντι των σφηνών στο εξής:
1. ευθυγραμίζεις - επιπεδώνεις τα πλακάκια όσο καλύτερα μπορείς και ΜΕΤΑ βάζεις το σύστημα. Αντίθετα, στις σφήνες βάζεις ΠΡΩΤΑ τις υποδοχές τους, μετά τα πλακάκιαι, μετά επιπεδώνεις (εδώ μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις σωστή επιπέδωση σε κάποιες περιπτώσεις, π.χ. σε σημεία που πρέπει να βάλεις πολύ λεπτή στρώση κόλλας. Μου έτυχε.) και βάζεις τις σφήνες.
Άρα σε αυτα του λιντλ: κάνεις μια μέτρια (καλή ή τέλεια) επιπέδωση χωρίς τοσύστημα που μετά την τελειοποιείς με το σύστημα.
Σφήνες: κάνεις την επιπέδωση που σου επιτρέπει η υποδοχή της σφήνας (που σε μερικές περιπτώσεις δεν ειναι καλή (η επιπέδωση) επειδή το πάχος της σφήνας ίσως ανεβάζει το επίπεδο παραπάνω απ' όσο θα ήθελες) και μετά την τελειοποιείς με το σύστημα (που όμως λόγω του πάχους της σφήνας ίσως να μη βγει σωστή).

Μου φαίνεται καλύτερο του λιντλ.
Με μειονέκτημα ότι τα σιδεράκια που πάνε κάτω από τα πλακάκια, νομίζω έπρεπε να 'ναι 2-3 χιλιοστά μακρύτερα και λίγο χοντρότερα.

Last edited:
  • Like
Reactions: enduras1
Κύριοι καλησπέρα,
Μιας και δεν βρήκα σε κανένα απο τα 4 καταστήματα στο Βόλο μπαταρία/φορτιστή Β1 αναγκαστικά πήρα την Α1.
Το θέμα είναι οτι είναι κατασκευής 9-2020...και κάποιες άλλες που είχε, πάλι Α1, αλλά με άλλο ΙΑΝ ήταν 2-2020.

Αν εννοεις οτι ανησυχεις που εχει μεινει στο ραφι 17 μηνες, σε πληροφορω οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα καθως οι μπαταριες λιθιου εχουν πολυ μικρο ρυθμο αποφορτισης

Για αρκετα χρονια ακομα θα κανεις δουλεια και μαλιστα δεν ειναι καθολου απιθανο η μπαταρια να ζησει περισσοτερο απο το εργαλειο :)

Πρωινές αγορές από τα Lidl του Πειραιά.

Μεταξυ άλλων λαχταριστων τροφίμων και το σετ εγκαταστασης-ευθυγραμμισης πλακιδιων.

View attachment 194202
Στα ράφια πολλά εργαλεία Performance αν ενδιαφέρεται κανείς.
Αν κάποιος δεν βρει κάτι μπορώ να τον εξυπηρετησω.
View attachment 194203

Σκέφτομαι να παρω ενα δραπανοκατσαβιδο για το νησί μετά την αποτυχία συνδυασμου τσοκ στο Topshak.

Ειδομεν.

Κυριάκο το σουτζούκι και το λουκάνικο είναι για την καθαρή Δευτέρα;
Τα λουκάνικα του lidl εντάσσονται στα σαρακοστιανά; 🤣🤣🤣

Κύριοι καλησπέρα,

Κι εγώ που πήρα το Β1 η μπαταρία 11-2020 είναι.

• Like
Reactions: ikomninos
Κύριοι καλησπέρα,

Την κρατάς, οι μπαταρίες λιθίου αποθηκεύονται για μακρό διάστημα στην περιοχή φόρτισης 20%-50%, γιατί σε αυτή την περιοχή δεν χαλάνε τα χημικά στα στοιχεία
αν δεις όλες οι καινούργιες μπαταρίες λιθίου (κινητό, 18650, εργαλεία κλπ.) είναι σαυτή την περιοχή φόρτισης
-Μην αφήνεις τη μπαταρία πάνω από 80% για μακρά αποθήκευσή, πολλοί τη φορτίζουν στο 100% για να τη βρουν την επόμενη φορά έτοιμη για δουλειά, αλλά αυτό σκοτώνει τη μπαταρία
-Μην την αφήνεις τελείως αφόρτιστη γιατί αν μείνει στο 0% και πέσει κάτω από ένα σημείο τα βολτ καταστρέφεται
-καλό είναι να τη βγάζεις στη μακρά αποθήκευση για να μην έχεις διαρροή και πέσουν τα βολτ χωρίς να το καταλάβεις
έτσι θα έχεις τις μπαταρίες σου για πολύ καιρό
αυτά ισχύουν και για τα κινητά, πχ πολλοί βάζουν το κινητό τους και φορτίζει όλο το βράδυ, βέβαια το τηλέφωνο ξέρει ότι όταν φορτίσει στο 100%, κόβει το ρεύμα, όμως όταν παραμένει όλο το βράδυ φορτισμένο τέρμα, το 1/3 του χρόνου της ζωής της μπαταρίας το περνάει στο 100%, έτσι με αυτή τη συνήθεια χαλάνε τη μπαταρίας τους, και στα 2 χρόνια ψάχνουν αλλαγή μπαταρίας,
βέβαια θα το φορτίζεις και στο 100%, αλλά μην το αφήνεις εκεί, καλύτερα φόρτιση στην περιοχή 20%-80%, και θα χαλάσει πρώτα το κινητό και μετά η μπαταρία

Η προσωπικη μου γνωμη για την πολιτικη επιστροφων εργαλειων του λιντλ ειναι η εξης:

-Πιστευω οτι αγοραζουν πολυ φθηνα τα εργαλεια οποτε οι επιστροφες δεν κοστιζουν τοσο πολυ στο γενικό τζίρο.
-Πονταρουν στον ικανοποιημενο (λόγω πολιτικης επιστροφων) πελατη που θα ξαναγυρισει στο καταστημα να αγορασει άλλα εργαλεια (κατι που ηδη βιωνουμε και κανουμε ολοι μας νομιζω). Το κερδος απο τον ικανοποιημενο πελατη που επιστρεφει ειναι παρα πολυ μεγαλυτερο απο το κοστος μιας επιστροφης ενος τροχού πχ. στην εργοστασιακη τιμη που αγοραζει το λιντλ. Μπορει πχ να αγορασες 15 εργαλεια ως τωρα στη ζωη σου και να επεστρεψες τα 2.
-Πιθανον να επιστρεφονται πισω στον κατασκευαστη τα ελαττωματικα και να γινονται πιστωσεις ή αποστολές νέων τεμαχίων, οπως γνωριζω οτι γινεται στην Total.
-Η διοικηση του Λιντλ γνωριζει απο τις παγκοσμιες επιστροφες ποια εργαλεια ειναι προβληματικα αλλά ποντάρει και σε στατιστικη αναλυση που τους υποδεικνυει οτι καποιο ποσοστο αγοραστων δεν θα καταλαβει τα προβληματα του εργαλειου, αλλοι που θα καταλαβουν θα τα αγνοησουν & θα τα κρατησουν, αλλοι θα κανουν μόντες και θα τα κρατησουν επισης και καποιοι λιγότεροι θα τα επιστρεψουν 3 φορές. Οπότε υπάρχει πάλι καποιο στατιστικα υπολογισμενο κερδος.
-Τελος, πιστεύω ότι το λιντλ παραγγέλνει εργαλεία με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος παραγωγης, διότι δεν μπορεί αλλιώς να πείσει τον καταναλωτη οτι ειναι η εναλλακτικη και φθηνη πρόταση της αγοράς. Αν παραγγελνε-αγοραζε ποιοτικα εργαλεια θα ηταν ακριβα και ο κόσμος θα στρεφοταν με τα ιδια λεφτά σε επωνυμα και οχι σε Parkside. Ενω με την τακτικη της αυτη εχει περάσει παγκοσμίως το μήνυμα ότι μπορείς να γεμίσεις το σπίτι σου και το ερασιτεχνικο σου εργαστηριο με φθηνα εργαλεια μεγαλης γκαμας. Είναι δοκιμασμενο αμερικανικο μαρκετινγκ που αποδιδει λόγω του λατρεμενου απο τον κόσμο καναλιου αγορας, που ειναι το σουπερμαρκετ.

*sorry για το σεντονι

Είναι και αυτά εργαλεία γαστριμαργικα....

Ας εστιάσουμε όμως στα εργαλεία παιδια.

Πως να εστιασουμε στα εργαλεια οταν βαζεις φωτογραφιες απο λαχταριστα σαλαμοσούτζουκα και αλλα Σαρακοστιανα εδεσματα? :love: 🥓🍖

...και για οσους δεν το ειδανε, τη αλλη βδομαδα φερνει το υγρο καθαριστικο ετικεττων -και οχι μονο- το οποιο ειναι πολυ αποτελεσματικο.
373706_1.jpg

Καθαριστικό κόλλας ετικετών
  • Για απομάκρυνση υπολειμμάτων κόλλας χωρίς να αφήνει ίχνη
  • Ειδικό προϊόν με ήπια οσμή, κατάλληλο για πλήρη απομάκρυνση επικολλημένων ετικετών, υπολειμμάτων κόλλας, καθώς επίσης και πίσσας, αιθάλης, μελάνης και λαδιού
  • Παχύρευστο για πρόσφυση και σε κάθετες επιφάνειες
Βεβαια προτιμουσα την εκδοση που εφερνε παλαιοτερα σε σπρεϋ και ας ειχε πολυ πιο εντονη μυρωδια.

• Like
Reactions: theox and dk31
Η προσωπικη μου γνωμη για την πολιτικη επιστροφων εργαλειων του λιντλ ειναι η εξης:

-Πιστευω οτι ..........................
Πολύ σωστά όλα !!!
Όποιος καταλάβει κατάλαβε και ελπίζω στο μέλλον να μην αναλωνόμαστε για την ποιότητα και την αξιοπιστία των συγκεκριμένων εργαλείων αλλά να παρουσιάζουμε αν κάτι και τι φτιάξαμε με αυτά. :cool:

Δεν εχω αντίστοιχη εμπειρία με καπνό σε καμία μάρκα αλλα ενα παλμικό της προηγούμενης βδομάδας λαμπάδιασε εσωτερικά . Δεν εμαθα τι το προκάλεσε πέρα απο οτι χρησ. 3 μέρες να βιδώνει ντουλάπια .

Γενικά βλέπω να εχει πέσει η ποιότητα (ή να ερχονται κ διαφ παρτίδες ) ή απλά αυτό φαινεται σε καποια μοντέλα . Εμένα ως τώρα εχω θέματα με αυτό το performance , το οικονομικό κρουστικό ρεύματος που έσπασε το τσοκ , καποτε το ηλεκτρ καρφωτικό που δεν δούλευε η ασφάλεια (ενα σιδεράκι μπροστά ακομή και σήμερα δουλεύει το εργαλείο απλα με προσοχή ).Δεν βάζω μέσα της σαβούρες τύπου κολλητήρια ρεύματος (λογο oem ).

Εδω να πούμε οτι οκ η επιστροφή χρημάτων αν δεν μας κάνει αλλα οταν δεν υπάρχει αντικατάσταση (στοκ) ειναι λιγο ολα σχετικά (οπως και το ναπεριμένεις απο μαγαζί να ελεγχθει σε εγγύηση κάποιο εργαλείο )

παιδια γνωμη μου, εχοντας μια σχετικη εμπειρια απο βαρια και καλα βιομηχανικα εργαλεια σε βιοτεχνια, το καλο εργαλειο θα σου δουλεψει συνεχεια.
και τι θελωνα πω με αυτο?
δεν εχει σημασια πρωτιστα, το ποσο καιρο το εχεις ενα εργαλειο και δουλευει αλλά το ποση ωρα το χρησιμοποιεις συνεχως.
το ποσο εχει δουλεψει γενικα, ερχεται σε δευτερη μοιρα.

ειναι τελειως λαθος να χρησιμοποιεις φθηνα εργαλεια ως επαγγελματιας γιατι μεσα σε λιγη ωρα θα αναψουν
αν για παραδειγμα πανο, το χρησιμοποιουσες ως επαγγελματιας για να βαλεις ντουλαπια και αυτο δουλευε συνεχως, τοτε αναψε και μπραβο του αν κρατησε 3 μερες
για αυτο τα παρκσαιντ και άλλα φθηνα λενε οτι ειναι ερασιτεχνικα.
ο ερασιτεχνης θα βαλει ενα ντουλαπι,θα κανει διαλειμα, θα βαλει και δευτερο και τριτο το πολυ και τερμα

το καλο εργαλειο εκει θα φανει, στην συνεχομενη λειτουργια.
δεν ειναι δυνατον ενας φτηνος γωνιακος τροχος της παρκ να αντεξει πανω απο 30-40 λεπτα λειανση σε ενα μηχανουργειο και ο λογος ειναι οτι εκει θα δουλευει ολη τη μερα πιθανα συνεχομενα
και φυσικα, ακομα και αν τον δουλευεις ερασιτεχνικα, μεσα σε λιγες εβδομαδες, παλι θα βγει οφ αν δουλευει καθημερινα.

και τουτο γιατι τα φθηνα εργαλεια δεν ειναι μελετημενα για συνεχομενη λειτουργια, τα επι μερους εξαρτηματα τους δεν εχουν σχεση με των επαγγελματικων, ουτε περνανε απο ποιοτικο ελεγχο

ενα παραδειγμα που το εχω ξαναπει, οταν κατασκευαζα γεωργικα μηχανηματα τα φθηνα no-name ρουλεμαν εκαναν αν θυμαμαι καλα 150-160 δρχ, τα μετρια περιπου 200-220, τα καλυτερα που εβαζα, 270-280 (nsk) , τα εξαιρετικα nachi περιπου 900 και τα skf βαρεως περιπου 1500. χρειαζοταν 6 το καθε εργαλειο
λογω της φυσης της δουλειας, ελαχιστοι παραπονεθηκαν για τα ρουλεμαν , αρκετοι περισσοτεροι σε εναν ανταγωνιστη που εβαζε αυτα των 220 και οσοι εβαζαν τα φθηνα, ειχαν πολλα προβληματα.

αν ομως τυχαινε κανενας πελατης που να ειναι καθαρα επαγγελματιας, ειτε εγω ειτε μονος του εβαζε skf ή nachi και ξεμπερδευε. μιλαμε για εργαλειο που δουλευε απο ηλιο σε ηλιο τουλαχιστον 4 μηνες καθημερινα. και το skf υπερβολη ηταν, οι αντοχες του nachi υπερκαλυπταν την συνεχομενη λειτουργια του εργαλειου μου γιατι δεν δουλευε πολλες στροφες εκ φυσεως.
ο μεσος ερασιτεχνης το δουλευε το πολυ μισο με ενα μηνα το εργαλειο που αγοραζε και αυτο σπαστά. οπότε τι καταπονιση να δεχτει το ρουλεμαν?

με αυτα που λεω, θελω να καταληξω στο σημειο οτι το καθε εργαλειο, η καθε κλαση εργαλειου, κατι αντιπροσωπευει.
το πλεον ορθο ειναι να βρεις το εργαλειο που "πηγαινει" στην κλαση σου.
δηλαδη, δεν ειναι δυνατον επαγγελματιας να θελει να δουλεψει επαγγελματικα σαν μαστορας ενα εργαλειο και να μην ειναι κλαση επαγγελματικου skill (masters), stayer (κοκκινα), bormann PRO , stanley (fatmax), τουλαχιστον. οχι τις απλες σειρες τους.
και παλι αυτα δεν θα μπορεσουν να εχουν την διαρκεια και αντοχη ενος κορυφαιου μηχανηματος .

ουτε εννοειται να βρεις σε μια βιοτεχνια εργαλεια απο σκιλ , στανλεη κλπ εστω και επαγγελματικων σειρων. γιατι εκει μιλαμε για συνεχομενη λειτουργια με τις ωρες καθημερινα.
σε εμενα τα επαιζαν τα μπλε μπος, και μονο τα βαρεως τυπου αντεχαν (που ειχαν διπλη και τριπλη τιμη απο τα απλα μπλε μπος) αλλά δουλευαν συνεχως.

μην θελουμε λοιπον παιδια ενα εργαλειο που μιμειται το μιλγουοκι (πχ περφορμανς) να ειναι το ιδιο με το μιλγουοκι ακομα και αν μοιραζεται καποια εξαρτηματα , στο 1/5 ή στο 1/10 της τιμης του και να δουλευει με επαγγελματικο τροπο. δεν γινεται. αν γινοταν τοτε θα ειχανκλεισει ολες οι καλες εταιριες.

τα παρκσαιντ ειναι καλα για την τιμη τους, ΑΝ σεβαστεις οτι ειναι ερασιτεχνικα. το δουλεψες λιγη ωρα? αραξε, κανε τσιγαρο, κανε καμια αλλη δουλεια, αστο να κρυωσει (γιατι το συστημα ψυξης του θα ειναι της πλακας) και ξαναξεκινα 15-20 λεπτα μετα. δεν θα σου βγαλει προβλημα. ακομα ομως κι ετσι, αν το δουλευεις καθε μερα, ποσο θελεις να αντεξει?
50 μερες? 100 μερες? η φθορα των επιμερους εξαρτηματων του καποια στιγμη θα φανει. δεν μπορει να εχει τα ιδια ρουλεμαν για παραδειγμα με το μιλγουοκι. οι διαφορες καισε τιμη καισε αντοχη ειναι τεραστιες!

αν βγαζεις λεφτα απο ενα εργαλειο, ειναι νομος οτι θα πληρωσεις για ενα εργαλειο...

αποψη μου βεβαια

Last edited:
Πάντως παλμικο να λαμπαδιασει,οση χρήση και να έγινε,από δούλεμα σε βίδωμα ντουλαπιων που δεν απαιτεί καθόλου ροπές και δύναμη μου φενεται υπερβολικό...
Είναι αυτό με τα υποτιθέμενα 226Ν..;
Αυτό είχε και 3 η 4 διαβαθμίσεις ταχύτητας...Για βίδωμα στην πρώτη θα ήσουν μια χαρά...
Θα έλεγε κανείς ότι με βάση τα specs του δεν θα ειχε πρόβλημα..
Κρίμα γιατί φενοταν καλό...

Νικόλα 100% μαζι σου...
Συμφωνώ σε όλα...
Επεισης σε ένα εργαλειο παίζει και ένα 30-40% και η χρήση...Πώς το δουλεύεις....;...Που και πόσο το χρησιμοποιήσεις...;..και βασικα για τι εργασια το προοριζεις...ακόμη και το πιο φτηνό εργαλείο να είναι..

• Like
Reactions: nickolas
πολυ σωστα τα λες κωστη! αλλα για να χαλασει μεσα σε λιγες μερες χωρις βιομηχανικη χρηση, πιθανα να ειναι ελλατωματικο του πανου.
τυχαινει βλεπεις να πεσουμε και σε κανενα ελλατωματικο (μηδενικος ποιοτικος ελεγχος η παρκσαιντ) οπως πιθανα εγινε με το εργαλειο του πανου.
οπότε το επιστρεφουμε και παιρνουμε αλλο.
πηγες, το εδωσες, πηρες αλλο, τοσο απλα :)

υγ

θυμαμαι το πιο αγαπημενο δραπανο των μαστορων μου ηταν αυτο. ειχα δυο τετοια, ενα ακριβοτερο αλλά δουλευε πιο λιγο για πιο ειδικες δουλιες και αρκετα ακομα πιο φτηνα μπλε και χιτατσι που δουλευαν σε πλαστικους σωληνες περισσοτερο. φυσικα υπηρχαν και τριφασικα δραπανα βασης που αναλαμβαναν την πολυ δουλεια
https://www.skroutz.gr/s/88446/Bosch-GBM-16-2-RE-Professional-Δράπανο-1050W.html

παρομοια σπεκς με το "καλο" παρκσαιντ. 10-15 φορες επανω η τιμη του. το ενα δεν θα εβγαζε μια μερα στη βιοτεχνια, τα βαρια μπος δουλευαν χρονια καθημερινα
εκει ειναι τα "λεφτα"

Last edited:
Σημερα που πηγα να παρω την παπουτσοθηκη και βοβους λουλουδιων τα ειχαν μαζεψει ολα τα εργαλεια.
Μιλαμε για πανω απο 20 SDS σκαπτικα, 10 δραπανα, αλλα τοσα παλμικα και μια διπλη παλετα Λειαντηρες ξηρης και υγρης λειανσης.

Προβλεπω να βγαινουν με -20-30% εκπτωση συντομα...

Πως να εστιασουμε στα εργαλεια οταν βαζεις φωτογραφιες απο λαχταριστα σαλαμοσούτζουκα και αλλα Σαρακοστιανα εδεσματα? :love: 🥓🍖

...και για οσους δεν το ειδανε, τη αλλη βδομαδα φερνει το υγρο καθαριστικο ετικεττων -και οχι μονο- το οποιο ειναι πολυ αποτελεσματικο.
373706_1.jpg

Καθαριστικό κόλλας ετικετών
  • Για απομάκρυνση υπολειμμάτων κόλλας χωρίς να αφήνει ίχνη
  • Ειδικό προϊόν με ήπια οσμή, κατάλληλο για πλήρη απομάκρυνση επικολλημένων ετικετών, υπολειμμάτων κόλλας, καθώς επίσης και πίσσας, αιθάλης, μελάνης και λαδιού
  • Παχύρευστο για πρόσφυση και σε κάθετες επιφάνειες
Βεβαια προτιμουσα την εκδοση που εφερνε παλαιοτερα σε σπρεϋ και ας ειχε πολυ πιο εντονη μυρωδια.

ίσως να είναι καλύτερο αυτό που γράφει παχύρευστο, χθες χρησιμοποίησα το σπρέυ και σε κάθετη επιφάνεια έτρεχε πολύ. πάντως έκανε πολύ καλή δουλειά για αφαίρεση αφρώδων αυτοκόλλητων σε κάσα πόρτας!