Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,779
Αθηνα
Πραγματικά οι συγκεκριμένοι είναι όντως βαρέως τύπου...
Θες από το πάτημα της σκανδαλης.. ;
Θες από τον τρόπο που σφιγγει.. ;

Θεωρώ ότι άνετα μπορεί να συγκρατησει και να συσφιξει (κατι που οι απλοί δεν καταφέρνουν με τίποτα καθώς απασφαλιζονται από την πολύ πιεση) με αρκετή άνεση χωρίς να υπάρχει υποψία αδυναμίας..

Το κουμπί απασφαλισης που έχει να κάνει με την φορά συσφιξης (κλειστή/ανοικτή φορα) είναι πολύ εύκολο στην χρήσης καθώς βγαίνει με μια κίνηση...

Το μόνο ελάττωμα το βάρος...πολυ λογικό εαν κρίνω από τις διαφορές κατασκευης από τους απλούς...
Άλλους τους βολεύει άλλους όχι.
Δεν είναι για ιδιοκατασκευς είναι για πιο χοντρά πράγματα

Θέλω να δόκιμασω τον μεγάλο και θα αναφέρω έξτρα παρατηρήσεις...

nickmanak

AVClub Enthusiast
10 January 2013
869
Β. Ελλαδα
Πηγα για τα σπρει σημερα αλλα το γκρι χρωμα που ηθελα ηταν αφαντο. Πηρα 1 μαυρο που εχει και ασταρι μεσα του. Ειδα αφισα εξω για το επομενο φυλλαδιο και ειχε βενζινοκινητη μηχανη για γκαζον στα 160Ε.

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,064
πατρα
τα επαιξε το μικρο περιστροφικο πολυεργαλειο με ελαχιστη χρηση και περιστασιακη. εκαιγε ολοκληρο και εβγαζε καπνους μεσα σε λιγα δευτερολπετα
φυσικα ανοιχτηκε να δουμε τι παιζει, πιθανοτατα φταινε τα δυο μικρα ρουλεμαν. ολοκληρος ο αξονας εκαιγε και ολη η θερμοκρασια πηγαινε και στον στατορα με αποτελεσμα να λιωνουν τα πλαστικα τοιχωματα εσωτερικα!. λιγο ακομα και θα επαιρνε φωτια.

πρεπει να ψαξω να βρω την αποδειξη , η εγγυηση ειναι δεδομενη, και καλου-κακου να αγορασω δυο ρουλεμανακια της προκοπης :)
παραδοξως πως ο μεγαλος των 500 βαττ, παρα του οτι εχει δουλεψει πολυ περισσοτερο, ακομα κραταει μια χαρα.
τελικα το μικρο παρα-ηταν φόλα, αν σκεφτει κανεις οτι ενα παλιο bavaria που εχω λειτουργει ακομα, αν και με προβληματα.
το καλο με τον συγκεκριμενο παρκσαιντ ηταν οτι μου βγηκε απο την αρχη πολυ ευθυβολο σε αντιθεση με τα περισσοτερα κομματια των συναδελφων

ελπιζω με νεα ρουλεμαν να διορθωθει. ορατα τουλαχιστον δεν βλεπω αλλο προβλημα

Last edited:
  • Wow
Reactions: lazarefa

Σωφρον

Supreme Member
3 March 2008
4,981
Κορωπί
Ισως τα 2 νεα ρουλεμαν να μη λυσουν το προβλημα, γιατι οι φωλιες των ρουλεμαν θα εχουν "αρπαξει" και δεν θα ειναι κεντραρισμενες

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,064
πατρα
αυτο βλεπω θαναση! εβγαλα τα ρουλεμαν και μου φαινονται μια χαρα! πρεπει να συμβαινει αυτο που λες, τα εχουν παιξει οι πλαστικες φωλιες, με αποτελεσμα να χτυπαει ο ροτορας μεσα στο στατορα καθως γυριζει, για αυτο και ο θορυβος, οι κραδασμοι και η τρομερη θερμοκρασια ( λογω τριβων).
μιλαμε για αχρηστο εργαλειο μεσα σε πολυ λιγη χρηση... :(

Last edited:

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,064
πατρα
η μονη λυση που βλεπω εφικτη για το συγκεκριμενο, να το δουλευει κανεις καθετα αναρτημενο στη βαση του και να παιζει με την ελαστικη προεκταση και παλι αν του κατσει καλα το κεντραρισμα, πραγμα ανεφικτο τις περισσοτερες φορες. ετσι θα μπορει να το δουλευει για λιγα δευτερολεπτα παραπανω.
παμε για χιουστον... :) (αν την βρω την αποδειξη)

Last edited:

george_av

AVClub Enthusiast
6 February 2012
803
Πήρε κάνεις τον Επαναφορτιζόμενο φορητό αεροσυμπιεστή και τρόμπα αέρος; Στο Ηράκλειο Κρήτης δεν κατάφερα να τον βρώ πουθενά. Έγινε ανάρπαστος ή δεν τον έφερε;

stivi1981

Senior Member
27 October 2008
487
Ν.φθιωτιδος
Πήρε κάνεις τον Επαναφορτιζόμενο φορητό αεροσυμπιεστή και τρόμπα αέρος; Στο Ηράκλειο Κρήτης δεν κατάφερα να τον βρώ πουθενά. Έγινε ανάρπαστος ή δεν τον έφερε;
ναι τον πηρα εγω απο λιβαδεια.ενα κοματι ειχε μεινει.
φουσκωσα κατι λαστιχα στο αυτοκινητο.πολυ καλος για τα λεφτα του.
μαζι με την τρομπα θα τα δουλεψω σε καμπινγκ κλπ αλλα και για τπτ απροοπτο με κανα λαστιχο στο αυτοκινητο

anastasg

AVClub Addicted Member
11 January 2011
2,799
Αθήνα
Το πήρα κι εγώ το σετάκι.
Το ήθελα για να φουσκώνω το SUP στην παραλία αλλά απο μια δοκιμή που έκανα στο σπίτι τελείωσε μια 2αρα μπαταρία και δεν είχε φουσκώσει ούτε το 1/3.
Οπότε για το SUP δεν κάνει γιατί δεν έχει αρκετή παροχή όγκου αέρα.
Για φουσκωτά στρώματα και παιχνίδια παραλίας είναι καλό.
Ακόμη φούσκωσα μια μπάλα βόλεϊ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,911
Around the world
Μου κάνει εντύπωση αυτό που διαπίστωσες. Η περιγραφή λέει 70m3 /h, που ως όγκος είναι μεγάλος και το SUP έπρεπε να το έχει για πλάκα.
Εγώ είχα κατά νου να πάρω την νέα ηλεκτρική τρόμπα του Decathlon που είναι για SUP και είναι και πολύ οικονομική και μου τράβηξε την προσοχή ο αεροσυμπιεστής του Lidl. Οπότε λες οχι ε ?

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,158
Θεσσαλονίκη
70 κυβικα μετρα την ωρα? Ενταξει, εκει στο Lidl το τερματισανε, ελεος.
Ο DeWalt DCC018N των 140 ευρω π.χ. στα 2,5 bar δεν εχει ουτε 1 κυβικο μετρο την ωρα.
Αυτες ειναι τρομπες υψηλης πιεσης με χαμηλη παροχη αερα, για λαστιχα.
Η τρομπα του decathlon ειναι χαμηλης πιεσης με υψηλη παροχη αερα
για φουσκωτες υλοποιησεις.

Last edited:

panoss1

Supreme Member
8 July 2012
5,169
Κηφισιά
Ο DeWalt DCC018N των 140 ευρω π.χ. στα 2,5 bar δεν εχει ουτε 1 κυβικο μετρο την ωρα.
Μάλλον θα έβαλε σε λάθος θέση το 0 ο Κινέζος...

stivi1981

Senior Member
27 October 2008
487
Ν.φθιωτιδος
Το ήθελα για να φουσκώνω το SUP στην παραλία αλλά απο μια δοκιμή που έκανα στο σπίτι τελείωσε μια 2αρα μπαταρία και δεν είχε φουσκώσει ούτε το 1/3.
θα δοκιμασω με την 4αρα μπαταρια που εχω να φουσκωσω το διπλο στρωμα αερος και θα σου πω

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,911
Around the world
Αρχίζω και μπερδεύομαι με τις δυνατότητες παροχής αέρα:

- Αεροσυμπιεστής Lidl : Αναφέρει παροχή 70m3/h (Ok, είναι τρελό αλλά αυτό γράφει)
- DeWalt DCC018N : Αναφέρει παροχή αέρα 14.2 l/[email protected]
- Τρόμπα DECATHLON : Δεν αναφέρει παροχή, μόνο πίεση
- BRAVO BTP12 : Αναφέρει παροχή αέρα 460 lit/min@low pressure, 160 lit/[email protected]

Ποιά συσκευή είναι ποιο δυνατή και με μεγαλύτερη παροχή αέρα ώστε να φουσκώσει σωστά ένα SUP?

panosX

Established Member
21 November 2010
253
για την ιδια χρηση πήρα πρόσφατα την Black&Decker Asi400-XJ (45Ε) και κανω δοκιμές οπου εχει και για μεγάλη ροή και για υψηλή πίεση . Προφανώς εχω πάρει αντάπτορα που βγάζει σε βαλβίδα αυτοκινήτου και για την μεγάλη ροή ενώνω το σωλήνα της τρόμπας χειρός που ήρθε μαζί με το SUP με το σωλήνα της Β&D . Ειμαι στη φάση που τυπώνω αντάπτορες για να κουμπώνει στο sup .
Μεσο χρόνος φουσκώματος 10-15λεπτά (οπου για να μην ζορίζω την μπαταρία το αφήνο και στο ρελαντί ) οπου μεχρι τα 7-10 βάζουμε την μεγάλη ροή και μετά την μικρή .
γενικά βλέπω οτι μετα τα 10Psi αρχίζει να κόβει λίγο αλλα κανει δουλειά

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,779
Αθηνα
Εγώ πάντως εδώ και 2 χρόνια με αυτό το μοντέλο της Black&Decker κάνω μια χαρά την δουλειά μου...

Από ποδήλατα μέχρι και λάστιχο αυτοκινήτου...
Είναι φυσιολογικό ανάλογα με το τι έχεις να φουσκώσει να θέλει και τον ανάλογω χρόνο...
Νομίζω ότι για SUP μια χαρά θα είναι..
Πιο πολυ την πήρα για τις διευκολύνσεις που παρέχει...

• Like
Reactions: panosX

xaloulis90

Established Member
16 February 2011
188
Οι αντιλιακες μεμβράνες του lidl σε σχέση με αυτές που βάζουμε στα αυτοκινητα, τι διαφορά έχουν εκτός το ότι είναι διαφανές του λιντλ και περνά το φως ενώ στις άλλες επιλέγουμε πόσο φως θα περάσει γιατί από ότι διάβασα η ακτινοβολία σαν προστασία έχουν το ίδιο και οι δύο μεμβράνες..

Επίσης σαν ποιότητα μου φαίνονται ωραίες σε σχέση με άλλες που έχω βάλει του εμπόριου .. ποια η γνώμη σας ;

enduras1

Moderator
Staff member
Δυστυχώς παρέδωσε πνεύμα η σπαθοσεγα μπαταρίας ενάμιση χρόνο μετά έχοντας κλαδέψει δύο φορές μερικά δέντρα λεμονιάς και ροδιάς.

Και επίσης δυστυχώς δεν βρίσκω την απόδειξη για να πάρω το σερβις.

Αν κάποιος έχει ευχερή κάποια απόδειξη και μπορεί να με εξυπηρετήσει θα με διευκόλυνε πάρα πολύ.