Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ο φιλος και μελος μας Αχιλλέας χρησιμοποιει στο ξυλουργειο του ενα ιδιας φιλοσοφιας δραπανο ΜΑΚΙΤΑ και απο οτι λεει του εχει λυσει τα χερια.
Ειδικα σε συναρμολογηση ντουλαπιων κουζίνας.

χοντροδουλεια. και ενταξει, αν εισαι επαγγελματιας και βιδωνεις ντουλαπια με τις ωρες καθημερινα, και για αυτο θες απαραιτητα ρευματος, δεν θα παρεις το παρκυ, θα παρεις μακιτα ή μεταμπο ή μπος. γιατι το παρκυ θα σου μεινει στα χερια.

και αν παλι θες αφαιρουμενο τσοκ σε ερασιτεχνικο επιπεδο, δινεις κατι παραπανω και παιρνεις το δωδεκαβολτο δραπανοκατσαβιδο της ιδιας της παρκσαιντ με τις μπαταριες του σαν και αυτο που εχει ο νικολας ο οσατοσα. ουτε καλωδια ουτε τιποτα.
και αν παλι θες ενα ελαφρυ δραπανοκατσαβιδο ρευματος παιρνεις το μπορμαν προ στα ιδια λεφτα

δεν καταλαβαινω δηλαδη το γιατι ενας ερασιτεχνης ( ο επαγγελματιας ειπαμε, θα παει σε καλη μαρκα αν εχει μια εξειδικευμενη χοντροδουλεια) θα αγοραζε κατι τετοιο να μανουριαζει με το καλωδιο για να μαστορεψει στο παγκο του.
βεβαια γουστα ειναι αυτα, για να υπαρχει καποιοι θα το αγοραζουν...

Aγόρασε κανείς το δραπανοκατσάβιδο ρεύματος 2 ταχυτήτων που έβγαλε την περασμένη Πέμπτη να μας πει εντυπώσεις; Το συγκεκριμένο εργαλείο δεν θυμάμαι να το έχουν ξαναφέρει Ελλάδα.
Προσωπικά σε ένα Lidl που κοίταξα την Πέμπτη, είχε μείνει μόνο ένα με ανοιγμένη συσκευασία.
Λαζαρε για εμενα προσωπικα μην μπεις καν στον κοπο να ασχοληθεις...
Δεν αξιζει...

• Like
Reactions: lazarefa
Λάζαρε ...επειδή θα ακούσεις πολλά τραγούδια ....η δική μου πείρα λέει ....αν το βρεις πάρτο, δοκίμασε το και αν δεν σε καλύπτει πήγαινε το πίσω και πάρε τα λεφτά σου ....μόνο έτσι θα μάθεις. :cool:

• Like
Reactions: lazarefa
και αν παλι θες αφαιρουμενο τσοκ σε ερασιτεχνικο επιπεδο, δινεις κατι παραπανω και παιρνεις το δωδεκαβολτο δραπανοκατσαβιδο της ιδιας της παρκσαιντ με τις μπαταριες του

Το έχω στο χωριό πολλά χρόνια… πάρα πολύ εξυπηρετικό, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση οι μπαταρίες του γιατί τα παίζουν σχετικά γρήγορα.

Άμα πάρεις καινούργιες μπαταρίες να κοιτάξεις την πολικότητα ...εγώ που έχω το παλιό που δεν βγαίνει το τσοκ και το νεότερο που βγαίνει στο παλαιό θέλει αλλάγή η πολικότητα στο εργαλείο. Δεν το έχω κάνει ακόμα γιατί η μπαταρία του δουλεύει ακόμα από τον Ιανουάριο του 2017. :cool:

• Like
Reactions: nickolas
Τώρα που το λές νομίζω οτι χρειάζεται και κάποια ψιλοπατέντα για να κουμπώσει στο εργαλείο.
Έχουν αλλάξει τις εγκοπές, κάτι τέτοιο νομίζω αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς. :(

Νομίζω ότι είμαστε αισίως στην τρίτη διαφορετική εκδοχή της μπαταρίας 12V των parkside, η πρώτη εκδοχή έχει διαφορετική πολικότητα με τις δύο επόμενες, ενώ η δεύτερη σε σχέση με την τρίτη, έχει μόνη ουσιαστική διαφορά, την διαφορετική θέση των εγκοπών.

Αφού διάβασα το μήνυμα (μίνι τεστ) του Δημήτρη, και μετά από ώριμη σκέψη και όχι από καταναλωτισμό (σοβαρά), πήρα και εγώ το Δισκοπρίονο μετάλλου PMTS 180 A1

Image5245825512605861851.jpg

Γιατί:
  • Αυτός ο σφιγκτήρας που έχει, είναι πάρα πολύ βολικός και γρήγορος. (σε αντίθεση με το Evolution που δεν έχεις που να πιάσεις το μέταλλο που κόβεις)
  • Τα αναλώσιμα του είναι πάμφθηνα.
  • Είναι πιο ασφαλής από τον γωνιακό τροχό που τον έχω στηρίξει σε βάση
  • Είναι πολύ πιο καθαρός από το Evolution που δημιουργεί χιλιάδες χοντρά ρινίσματα που πάνε παντού.
  • Ο θόρυβος είναι λογικός, όχι υπερβολικός.
  • Έχει μικρό μέγεθος και βολική λαβή για να το πιάσεις.
  • Είναι καλή κατασκευή γενικά.
Έκοψα διάφορα. Παραδόξως, αν και συνήθως είμαι γκαντέμης με τα Parkside, αυτό εδώ δουλεύει μια χαρά και δεν θέλει καν ρύθμιση ως προς τις 90 και 45 που δοκίμασα. Φεύγει ως προς τον κάθετο άξονα 2-3 δέκατα της μοίρας, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθώ (μην το κάνω και χειρότερο)

Image2904918890966863694.jpg

Έχει μια ιδιοτροπία (ή λάθος σχεδίασης). Όταν γυρίζεις το τμήμα του σφιγκτήρα σε κλίση (όπως 45 μοίρες) και σφίξεις παραπάνω από όσο πρέπει, αλλάζουν οι μοίρες. Το επισημαίνει και ο γνωστός Ιταλός στο youtube που παρουσιάζει τα Parkside. Μόλις όμως το καταλάβεις και σφίγγεις όσο πρέπει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Με δεδομένα τη φτηνή τιμή και την εγγύηση, είναι μια καλή αγορά πιστεύω
Προτείνεται :)

Καλορίζικο Νίκο...
Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι το συγκεκριμένο δισκοπριονο μετάλλου είναι από λίγα καλά εργαλεία ρεύματος της Parkside και θεωρείται πολύ εύστοχη αγορά για έναν ερασιτέχνη...
Καλές κοπες Νίκο...!!!

• Like
Reactions: nikfor
Νίκο μεγειά και καλοδούλευτο. Τις 90 μοίρες στον οριζόντιο άξονα πως τις ρυθμίζεις; Με το μοιρογνωμόνιο που έχει ο φράκτης;
Λογικά με τα σίδερα δεν χρειάζεται η ακρίβεια που θες στα ξύλα. Τις χαραμάδες τις κλείνει η ηλεκτροκόλληση (λέω εγώ τώρα, χωρίς να έχω κάνει ποτέ ηλεκτροκόλληση).

Τώρα που το λές νομίζω οτι χρειάζεται και κάποια ψιλοπατέντα για να κουμπώσει στο εργαλείο.
Έχουν αλλάξει τις εγκοπές, κάτι τέτοιο νομίζω αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς. :(
Μπάμπη κοίταξα τα δικά μου.
Είχα πάρει πριν καιρό μία νεότερη μπαταρία 12V από τις νεότερες μήπως ξεμείνω και είχα τροχίσει τίς δύο εγκοπές που έχει στο πλάϊ για να μπαίνει στο παλιό άνετα.
Μετά αγόρασα άλλο ένα 12v δραπανοκατσάβιδο με την μπαταρία του και φορτιστή.
Σήμερα λοιπόν κοιτούσα την μπαταρία του που δεν έχω τροχίσει τα πλαϊνά και με λίγο σπρώξιμο μπήκε μέσα λίγο σφιχτά βέβαια αλλά μπήκε.
Αν δηλαδή κάποιος ανοίξει το παλιό εργαλείο για να αλλάξει την πολικότητα καλό είναι να τροχίσει και πολύ λίγο τα αυλάκια στην λαβή του εργαλείου εσωτερικά για να μην πειράξει την μπαταρία.
Το εργαλείο όταν κούμπωσε η νέα μπαταρία δεν δούλεψε ενώ από ότι έβλεπα τα λαμάκια των επαφών πρέπει να πάταγαν σωστά.
Υποθέτω ότι αυτό οφείλεται στην αντίθετη πολικότητα.

• Like
Reactions: Babis K. and nikfor
..... Τις 90 μοίρες στον οριζόντιο άξονα πως τις ρυθμίζεις; Με το μοιρογνωμόνιο που έχει ο φράκτης;
Λογικά με τα σίδερα δεν χρειάζεται η ακρίβεια που θες στα ξύλα. Τις χαραμάδες τις κλείνει η ηλεκτροκόλληση (λέω εγώ τώρα, χωρίς να έχω κάνει ποτέ ηλεκτροκόλληση).

έχοντας διαβάσει αυτά που έγραψες, τον έβαλα στο τέρμα, (στις 90) για να δω πόσο χάνει, αλλά δεν έχανε καθόλου. Τον έβαλα και στις 45 και πάλι ήταν σωστός. Και όπως σωστά νομίζω υποθέτεις, δεν είναι ξύλο να μας ενδιαφέρουν και τα δέκατα της μοίρας. Ακόμα και αν φεύγει λίγο, από τα video που έχω δει, το "φέρνεις" και μετά.

• Like
Reactions: KOSSTV and dk31
Οταν κοβεις σιδερα με δισκο τριβης, καλυτερα να κανεις κοπες σε ενα δοκιμιο και μετα να κανεις ρυθμισεις βασει της κοπης, και οχι κατευθειαν ρυθμισεις στο μηχανημα.

Νικ, στις 45ο μπορεις να σταθεροποιησεις το σιδερο και με ενα νταβιδι

Test drive σήμερα στο τσεκουράκι που είχε την προηγούμενη Πέμπτη. Κουτσουράκια με διάμετρο μέχρι ~20εκ (και χωρίς ρόζους) τα είχε άνετα. Τα πιο χοντρά κούτσουρα άλοτε τα έσκιζε άλοτε χρειαζόταν σφήνα και βαριά.
Χωρίς να έχω ξαναδουλέψει τσεκούρι σκισίματος, θα ήθελα η λαβή του να έχει λίγο μεγαλύτερο μήκος (είναι στα 63εκ). Από βάρος μου φάνηκε καλό (είναι 2 κιλά). Πάντως για μεγάλα κούτσουρα με ρόζους δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο τσεκούρι να μπορεί να ξεπεράσει τον συνδυασμό σφήνας-βαριάς.
Εδώ στην φωτογραφία μαζί με τα υπόλοιπα σύνεργα που σήμερα όλα δούλεψαν από λίγο.
20221008_141924.jpg

Όσο μεγαλύτερο μήκος έχει το τσεκούρι τόσο μεγαλύτερη ώθηση δημιουργηται και κατά συνέπεια σχίζει μεγάλου κορμούς των 20 και 30 πόντων διάμετρο...
Οπότε αυτό του Lidl είναι λογικό να ζορίζεται να κόψει μεγάλυτερης διαμέτρου...

Ένα τσεκούρι των 90 με 100 μέτρο είναι ιδανικότερο για τετοιες δουλειές...Όμως και λιγι βαρύτερο...αλλά είναι σχετικό αυτό για τον καθένα...

Ένα αντικραδρασμικο θα ήταν το καλύτερο...
Όταν έψαχνα και εγώ για τσεκουροβαρια είχα δει/πιάσει στα χέρια μου αυτήν της Benmann από fiberglass..Πολύ αξιόλογο εργαλείο και ελαφρύ για το μήκος του...δεν το πήρα...

• Like
Reactions: nickolas and dk31
Fiskars X25.
😁
To στόρυ έχεις ως εξής: πήγα Πέμπτη πρωί-πρωί στο λιντλ, το βλέπω και μου φάνηκε μινιατούρα, σαν παιχνίδι, οπότε δεν το πήρα.
Αργότερα έκατσα και είδα μερικά βίντεο για το fiskars X21, που στα ~55 eur κάπως με έπαιρνε από τιμή. Μου φάνηκε ακόμα πιο παιχνίδι (επίσης μικρό και 1,6 κιλά αντί 2,0 του λιντλ). Το Χ25 δεν το είδα πουθενά κάτω από 84eur, οπότε το απέκλεισα λόγω τιμής. Τελικά, πήγα ξανά και πήρα του λιντλ, αργά το απόγευμα - ευτυχώς είχαν μείνει 2 κομμάτια.

Οπως και να το κανεις Δημητρη και τα 50ευρω του Benmann αλλα και τα 84ευρω του Fiskars ειναι τιμες, "τσεκουρι"..:ROFLMAO:
Για αυτο ουτε εγω το πηρα....

• Like
Reactions: dk31