Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ένα ενδιαφέρον σχετικά άρθρο :
Η “συμβατική” φόρτιση, λοιπόν, περιορίζεται κυρίως από το ίδιο το πρότυπο USB. Όταν εμφανίστηκε το USB ως πρότυπο, το μακρινό 1996, η πρόβλεψη για τροφοδοσία περιοριζόταν στο μισό (0,5) Ampere. Αν κάποια συσκευή απαιτούσε περισσότερο, θα έπρεπε να έχει ξεχωριστή τροφοδοσία. Αυτός ο περιορισμός παρέμεινε για πολλά χρόνια, μέχρι την έλευση του USB 3.0 και την άνοδο στα 0,9 Ampere – και πάλι υπερβολικά λίγο για γρήγορη φόρτιση.

Η φόρτιση περιορίζεται απλά λόγω της φυσικής: η μπαταρία έχει μια κάποια χωρητικότητα σε ενέργεια, και αυτή η ενέργεια πρέπει να μεταφερθεί από την πηγή μέσα από το καλώδιο. Αν θες να μειώσεις το χρόνο, θα πρέπει να αυξηθεί κάτι άλλο. Οι βασικές αρχές του ηλεκτρισμού μας δίνουν την απάντηση: ισχύς. Η ισχύς ισούται με την τάση του ρεύματος (Volt) επί την ένταση (Ampere). Από τη στιγμή που πρέπει να γίνει εντός του προτύπου USB, όμως, η τάση του ρεύματος είναι ορισμένη στα 5 Volts και η ένταση, όπως ήδη αναφέραμε, έχει άνω όριο τα 0,9 Ampere. Αδιέξοδο.

Οι κατασκευαστές είδαν αυτό το αδιέξοδο και αποφάσισαν να αλλάξουν το πρότυπο! Η έκδοση USB 3.1 ανοίγει τον περιορισμό σε τάση και ένταση, ορίζοντας πως η τάση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 20 Volts και η ένταση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5 Ampere, δίνοντάς μας μέχρι και 100 Watt (5A×20V) ισχύος. Προφανώς, για λόγους ασφαλείας, η “default” ρύθμιση εξακολουθεί να είναι ο συνδυασμός 5V και 0,5Α, υπάρχει η πρόβλεψη όμως για τις συνδεόμενες συσκευές να “μιλήσουν” μεταξύ τους και να “διαπραγματευτούν” μεγαλύτερη τάση ή και ένταση.
πηγή:https://www.you.gr/discover/ioulios-2019/grigori-fortisi-posa-idi-yparchoun-se-ti-diaferoun

Attachments

• Fast-charge1_2.jpg
    Fast-charge1_2.jpg
    203.2 KB · Views: 42
Επίσης πλέον τα 2,4Α φόρτισης είναι ανεπαρκή.
Δεν ξέρω για πως το προοριζεις σαν διατύπωση όπως είπε και ο Νίκολας αλλά δεν υπάρχει σταθερή απάντηση για εμενα..
Ναι μεν για τις αναγκες του σήμερα να ακούγεται μικρό το νούμερο καθως θελουμε γρηγορες φορτισεις σε κινητα,μπαταριες εργαλειων και συναφη αλλα από την άλλη η δουλειά γίνεται και μάλιστα σωστά και αργά...

Γιατι τα στοιχεία μια μπαταρίας δεν είναι καλο να φορτίζονται αρκετά γρήγορα καθώς η απότομη φόρτιση δεν φέρνει μακροζωία σε αυτά...
Για αυτό και στα εργαλεία μπαταρίας μου δεν έχω πολύ μεγάλους φορτιστές..

Εγώ μία χαρά Βάζω το κινητό μου το βράδυ σε ένα παρόμοιο φορτιστή και το πρωί είναι έτοιμο.
Αν βιάζομαι βάζω το δικό του φορτιστή

• Like
Reactions: pauleta
Εργαλεια και αρκετα χρησιμα πραματακια απο την Πεμπτη στο Λιντλ.

Εφερε και τις πλαστικες πλατες εργαλειων που συζητουσαμε προσφατα.

Ένα ενδιαφέρον σχετικά άρθρο :
Η “συμβατική” φόρτιση, λοιπόν, περιορίζεται κυρίως από το ίδιο το πρότυπο USB. Όταν εμφανίστηκε το USB ως πρότυπο, το μακρινό 1996, η πρόβλεψη για τροφοδοσία περιοριζόταν στο μισό (0,5) Ampere. Αν κάποια συσκευή απαιτούσε περισσότερο, θα έπρεπε να έχει ξεχωριστή τροφοδοσία. Αυτός ο περιορισμός παρέμεινε για πολλά χρόνια, μέχρι την έλευση του USB 3.0 και την άνοδο στα 0,9 Ampere – και πάλι υπερβολικά λίγο για γρήγορη φόρτιση.

Η φόρτιση περιορίζεται απλά λόγω της φυσικής: η μπαταρία έχει μια κάποια χωρητικότητα σε ενέργεια, και αυτή η ενέργεια πρέπει να μεταφερθεί από την πηγή μέσα από το καλώδιο. Αν θες να μειώσεις το χρόνο, θα πρέπει να αυξηθεί κάτι άλλο. Οι βασικές αρχές του ηλεκτρισμού μας δίνουν την απάντηση: ισχύς. Η ισχύς ισούται με την τάση του ρεύματος (Volt) επί την ένταση (Ampere). Από τη στιγμή που πρέπει να γίνει εντός του προτύπου USB, όμως, η τάση του ρεύματος είναι ορισμένη στα 5 Volts και η ένταση, όπως ήδη αναφέραμε, έχει άνω όριο τα 0,9 Ampere. Αδιέξοδο.

Οι κατασκευαστές είδαν αυτό το αδιέξοδο και αποφάσισαν να αλλάξουν το πρότυπο! Η έκδοση USB 3.1 ανοίγει τον περιορισμό σε τάση και ένταση, ορίζοντας πως η τάση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 20 Volts και η ένταση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5 Ampere, δίνοντάς μας μέχρι και 100 Watt (5A×20V) ισχύος. Προφανώς, για λόγους ασφαλείας, η “default” ρύθμιση εξακολουθεί να είναι ο συνδυασμός 5V και 0,5Α, υπάρχει η πρόβλεψη όμως για τις συνδεόμενες συσκευές να “μιλήσουν” μεταξύ τους και να “διαπραγματευτούν” μεγαλύτερη τάση ή και ένταση.
πηγή:https://www.you.gr/discover/ioulios-2019/grigori-fortisi-posa-idi-yparchoun-se-ti-diaferoun

δεν ειναι ακριβώς σωστά τα παραπάνω: σε usb2 μπορεί να υπάρξει ρεύμα μεγαλύτερο από 0,9Α. η συντριπτική πλειοψηφεία των κινητών τραβάει ρεύμα 1-2Α στα 5V είτε έχει micro usb (χωρίς να υποστηρίζουν usb3) είτε usb-c. το καινούριο στο usb είναι η χρήση του βύσματος usb-c (και όχι του usb 3.1 που έχει να κάνει με την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων) σε συνδιασμό με το usb-PD (power delivery) επιτρέπει στις συσκευές να ζητήσουν από το φορτιστή άλλη τάση (όχι ρεύμα) και να ξεφύγουν από τα 5V. ενδεικτικά επιτρέπονται 9,12,15 & 19V. γιαυτό ένας φορτιστής λαπτοπ που δίνει 19V δε θα φορτίσει ένα κινητό που υποστηρίζει μόνο 5 ή 12V, παρόλο που το βύσμα είναι το ίδιο. ουσιαστικά πρότυπο usb δημιούργησε επίσημο πρότυπο για γρήγορη φόρτιση αντικαθιστώντας τα προηγούμενα διαφορετικά πρότυπα που είχαν φτιάξει οι κατασκευαστές κινητών (samsung apple klp) τα οποία δε συνεργάζονταν μεταξύ τους.

Στην πράξη, σχεδόν όλες οι συσκευές που δουλεύουν με micro-usb τραβάνε στην πράξη μέχρι 1Α αν δεν υποστηρίζουν κάποιο από αυτά τα πρότυπα. αν θα μπορέσουν να τραβήξουν παραπάνω εξαρτάται από τη συσκευή, το καλώδιο και το φορτιστή, πχ το xiaomi μου φορτιζει στα 1-1,5Α με το δικό του φορτιστή που ΔΕΝ υποστηρίζει fast charge (!) και σε xiaomi power bank που υποστηρίζει δουλεύει κανονικά σε fast charge.

• Like
Reactions: nickolas
Τελικά θα μας εξηγήσει κανένας γιατί είναι "ανεπαρκή" τα 2,4Α ???
Για κινητά τηλέφωνα π.χ. θέλεις περισσότερα από 2,4Α ??
Δεν ξέρω για πως το προοριζεις σαν διατύπωση όπως είπε και ο Νίκολας αλλά δεν υπάρχει σταθερή απάντηση για εμενα..
Ναι μεν για τις αναγκες του σήμερα να ακούγεται μικρό το νούμερο καθως θελουμε γρηγορες φορτισεις σε κινητα,μπαταριες εργαλειων και συναφη αλλα από την άλλη η δουλειά γίνεται και μάλιστα σωστά και αργά...

Γιατι τα στοιχεία μια μπαταρίας δεν είναι καλο να φορτίζονται αρκετά γρήγορα καθώς η απότομη φόρτιση δεν φέρνει μακροζωία σε αυτά...
Για αυτό και στα εργαλεία μπαταρίας μου δεν έχω πολύ μεγάλους φορτιστές..

Πλεον τα κινητα εχουν ξεφυγει σε τεχνολογιες φορτισης οποτε αυτα που γραφεις Κωστη ειναι ξεπερασμενα.
Το ιδιο το κινητο κανονιζει τι θα παρει αρκει να του το δωσεις.

Οταν μιλαμε για φορτισεις 60 και 120 watt τα 2,4 Α συνδυαστικα μαλιστα με 1.2 οταν συνδεσεις 2 κινητα ειναι της περασμενης δεκαετιας.

Εργαλειακια απο Πεμπτη και χρησιμες κολλιτσες και εξαρτηματα γωνιακου.

Last edited:
  • Like
Reactions: pankostas
Δεν ξέρω τώρα αλλά παλιά το Lidl έφερνε τα Powerfix που ήταν πολύ καλά.
(Έχω κι απ’αυτό Μικόλα… )
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και μια πού γίνεται λόγος για παχύμετρο πιο πάνω, ένα της powerfix που έχω εδώ και χρόνια ζει και βασιλεύει και είναι απροβλημάτιστο. Αντίθετα, πριν λίγο καιρό που είχε φέρει το lidl κάτι παχύμετρα parkside, μία που το πήρα (ήθελα ακόμη ένα για μαζί μου) και μία πού το γύρισα πίσω μόλις το άνοιξα γιατί ήταν της πλάκας. Είχα ανοίξει στη συνέχεια κι άλλα στο κατάστημα αλλά όλα ήταν στην ίδια κατάσταση και πήρα τα λεφτά πίσω. Καμία σχέση με το powerfix.

Εργαλεια και αρκετα χρησιμα πραματακια απο την Πεμπτη στο Λιντλ.

Εφερε και τις πλαστικες πλατες εργαλειων που συζητουσαμε προσφατα.
Εγώ είχα ρωτήσει για πλάτες στερέωσης εργαλείων προ ημερών. Δυστυχώς/ευτυχώς (όπως το δει κανείς) τελικά κατέληξα στη λύση της διάτρητης λαμαρίνας. Ίσως αν υπήρχαν τότε οι συγκεκριμένες πλάτες του Lidl διαθέσιμες, να πήγαινα σε αυτές.
Σε αναμονή πλέον να ξαναφέρουν και κάποια από τις μαγνητικές ράγες στερέωσης εργαλείων (ελπίζω σύντομα).

• Like
Reactions: Χιωτης
Εν τω μεταξύ ανάμεσα στα εργαλεία που φέρνουν τις επόμενες μέρες είναι και δύο λάμπες/φακοί (δε θυμάμαι αν έχουν ξαναφέρει τους συγκεκριμένους).
Επειδή ψάχνω για κάτι ανάλογο για το αυτοκίνητο (σε περίπτωση που χρειαστεί να τσεκάρω κάτι ή τέλος πάντων αν χρειαστώ τεχνητό φωτισμό στο αυτοκίνητο, μηχανή κλπ), ποιος από τους δύο σας φαίνεται καλύτερη επιλογή για τέτοια χρήση;

Εγώ είχα ρωτήσει για πλάτες στερέωσης εργαλείων προ ημερών. Δυστυχώς/ευτυχώς (όπως το δει κανείς) τελικά κατέληξα στη λύση της διάτρητης λαμαρίνας. Ίσως αν υπήρχαν τότε οι συγκεκριμένες πλάτες του Lidl διαθέσιμες, να πήγαινα σε αυτές.
Σε αναμονή πλέον να ξαναφέρουν και κάποια από τις μαγνητικές ράγες στερέωσης εργαλείων (ελπίζω σύντομα).
Εάν το ζήτημα ήταν το βάρος δεν είχες θέμα ούτε με του Lidl...τουλάχιστον εγώ με τα βάρος που τρωνε το έχω τερματίσει...
Θα πάρω ένα σετ ακόμη...

• Like
Reactions: lazarefa
Θα προτιμουσα το σετ με τα δυο φωτα η την λαμπα απο τον μακρυ φακο. Μου φαινονται πιο ευχρηστα και βολικα για το αυτοκινητο/μηχανη και οχι μονο.

Εαν οντως κοστιζει 6 ευρω το σετ με τα δυο στρογγυλα φωτα, θα παρω ενα σετακι. Φαινονται μικρα και αποθηκευονται ευκολα.

• Like
Εαν οντως κοστιζει 6 ευρω το σετ με τα δυο στρογγυλα φωτα, θα παρω ενα σετακι. Φαινονται μικρα και αποθηκευονται ευκολα.
Για αυτα δεν γραφει ποσα lumen ειναι...αλλα και 100l να ειναι καλα θα φωτιζουν...εξαλλου τοπικου χαρακτηρα ειναι αυτα....ισως παρω το σετ...δειχνει βολικο...

• Like
Eχει και διατρητη λαμαρινα αλλα που να τα δουμε εμεις εδω....:confused:

• Like
  • Wow
Reactions: nikfor and lazarefa
Με ρωτάει ένας φίλος εάν αξίζει το 12v performance δράπανο που τρέχει τώρα στα 80€ η να πάει στο παρακάτω metabo https://www.skroutz.gr/s/25727108/M...tml?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios
Να παει στο Metabo....γιατι η τιμη ειναι ιδια σχεδον εαν αφαιρεσεις την μια μπαταρια....!!!;)

Κοιτα να δεις που οι τιμες εφτασαν τα επωνυμα....!!!

Με πρωτη σκεψη θα ελεγε κανεις το Μεταμπο. Ομως εαν το δουμε πιο προσεκτικα εχουμε τα εξης:

-H performance σειρα ειναι η εκλεκτη σειρα και εχει και 5 χρονια πραγματικης/ουσιαστικης εγγυησης. 3 χρονια δινει το Μεταμπο.
-Το μοτερ του parkside ειναι brushless που σημαινει περισσοτερη ροπη και περισσοτερη διαρκεια εργασιας με τις μπαταριες. Το μεταμπο ειναι με καρβουνακια.
-Το parkside φτανει τις 1750 στροφες που εγγυωνται σαφως γρηγοροτερη και ευκολοτερη διατρηση εναντι μονο 1400 στροφων του Μεταμπο.
-Οι μπαταριες της Parkside X 12 V Team ειναι φτηνες, οι μπαταριες 2Αh της Μεταμπο κοστιζουν ~50 ευρω
-Επενδυοντας στην 12βολτη σειρα της Parkside, υπαρχουν πολλα αξιολογα εργαλεια για να επιλεξει κανεις χωρις να χρειαζεται αλλος φορτιστης/μπαταρια.

H ποιοτητα της Metabo δεν αμφισβητειται, ομως καλο ειναι να εξετασουμε ολα τα δεδομενα.

Πολύ σωστά τα έθεσε ο Μιχάλης .... εγώ απλά θα πω αν κάναμε σωστά την δουλειά μας τόσα χρόνια με το απλό 12v ... φαντάζομαι ότι με το performance θα είμαστε άψογοι ερασιτέχνες. :cool: