Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κατάλαβα.
Δεν το θυμάμαι αλλά κάτι μου λέει πως έχεις δίκιο.
Θα το δοκιμάσω αύριο που θα ξαναπάω στην υπόγα/αποθήκη στο επόμενο σπίτι (ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα :) )

• Like
Reactions: enduras1
Εδώ η αντίστοιχη της Axminster.
Screenshot_2023-02-18-21-29-20-52_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Και για να σας βοηθήσω ακόμη περισσότερο να έχετε γερό κράτημα δείτε το κόλπακι που εφαρμόζω όπως στο βίντεο στο 1:50.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάποια γνώμη για το δυναμόκλειδο?
Ο ιταλός το βρισκει σωστό

• Love
Reactions: ΙΝΠ
Τα μεγέθη για τα καρυδακια δείχνουν ότι προτείνεται για σφίξιμο μπουλονιων σε τροχούς αυτοκινήτου όπου η ακρίβεια δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο.
Από το να σφιγγεις τα μπουλονια στο περίπου με το χέρι σίγουρα είναι καλύτερα με το ροποκλειδο. Αν μπορούσες φυσικά να ελέγξεις την ακρίβεια του θα ήσουνα πιο ήσυχος...
Τόσο φθηνό πάντως στο Aliexpress δεν έχω δει.

Καλησπέρα, ξέρει κανένας για την ποιότητα του λάστιχου αέρα σε ανέμη που έχει σήμερα; Βλέπω ότι το αμέσως φθηνότερο σε αυτά τα μέτρα είναι περίπου 20€ πάνω. Την έχει κάποιος την ανέμη;

Για μένα το σοβαρότερο θέμα προβληματισμού με το δυναμόκλειδο που φέρνουν δεν έχει να κάνει τόσο με την ακρίβειά του (λογικά είναι στο πρότυπο ακρίβειας +/-4% που ακολουθούν τα περισσότερα ανάλογα όργανα μέτρησης, άλλωστε, σε τέτοια μεγέθη ροπής το σημαντικότερο δεν είναι το ποσοστό σφάλματος από μόνο του, αλλά η επαναληψιμότητα των μετρήσεων και, κυρίως, να υπάρχει κατά το δυνατόν σταθερό σφάλμα σε όλη την κλίμακα μέτρησης του δυναμόκλειδου). Έχει να κάνει με την ίδια την κλίμακα μετρήσεων του εν λόγω (80-210ΝΜ) την οποία θεωρώ πρακτικά αχρείαστη για τις περισσότερες εργασίες σύσφιξης ενός χομπίστα, πλην (όπως σωστά προανέφερε ο συμφορουμίτης πιο πάνω) της σύσφιξης μπουλονιών ζαντών αυτοκινήτου, οι οποίες είναι για τα περισσότερα ΙΧ στο εύρος 100-110ΝΜ.
Αν λοιπόν κάποιος το ξεπεράσει αυτό, σαν τιμή τα 28 ευρώ είναι συμπαθητική, δεδομένου ότι ανάλογης ποιότητας δυναμόκλειδα στο σκρουτζ πουλιούνται γύρω στα 35-40 ευρώ:

Καλησπέρα, ξέρει κανένας για την ποιότητα του λάστιχου αέρα σε ανέμη που έχει σήμερα; Βλέπω ότι το αμέσως φθηνότερο σε αυτά τα μέτρα είναι περίπου 20€ πάνω. Την έχει κάποιος την ανέμη;
Την αγόρασα εγώ το πρωί. Εντυπώσεις την επόμενη φορά που θα την τοποθετήσω στο εργαστήρι.

• Like
Reactions: KOSSTV
Επανέρχομαι στο δυναμόκλειδο που φέρνουν από την ερχόμενη Τρίτη 28/2. Δεδομένου ότι το εύρος ροπής που αναφέρουν (80-210ΝΜ) μου φάνηκε περίεργο, έκανα μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο δυναμόκλειδο και το βρήκα τόσο στο γερμανικό άμαζον όσο και στη σελίδα της εταιρείας Walter:

Όπως φαίνεται, τελικά το δυναμόκλειδο μετράει ροπές σύσφιξης στο εύρος 60-210ΝΜ και όχι 80-210ΝΜ όπως εσφαλμένα αναφέρεται στην καταχώρηση του προιόντος στη σελίδα των Lidl.
Με αυτό το δεδομένο, θεωρητικά καθίσταται κάπως πιο χρήσιμο από πριν για το μέσο χομπίστα, αλλά και πάλι, λίγες εφαρμογές θα απαιτήσουν σύσφιξη με χρήση δυναμόκλειδου σε αυτά τα εύρη ροπής. Ανάμεσά τους, και πάλι βασική είναι η σύσφιξη των μπουλονιών των ζαντών του επιβατικού αυτοκινήτου, και δεν είναι τυχαίο ότι στη σελίδα της Walter το συγκεκριμένο εργαλείο βρίσκεται στην κατηγορία των εργαλείων αυτοκινήτου.
Για την ιστορία τέλος, η ίδια η εταιρεία Walter παρότι πριν δεκαετίες παρήγαγε γενικά αξιοπρεπή και ποιοτικά εργαλεία χειρός, φαίνεται ότι τα τελευταία (αρκετά) χρόνια έχει αλλάξει στρατηγική και πλέον εμπορεύετεαι υπό το όνομά της διάφορα εργαλεία (χειρός και ρεύματος/μπαταρίας) που λογικά παράγονται από τρίτους κατασκευαστές (Κίνα κατά βάση), απευθύνονται στο μέσο χομπίστα και είναι ποιότητας πάνω - κάτω ανάλογης με τα Parkside που γνωρίζουμε.
Το συγκεκριμένο δυναμόκλειδο σε διάφορες παραλλαγές θα το βρει κανείς σε πάμπολλες εταιρείες εργαλείων χαμηλού κατά βάση κόστους, στην κατηγορία τιμής 30-40 ευρώ, και πιθανότατα παράγεται στην Ταιβάν, όπως και η πλειοψηφία των δυναμόκλειδων (φυσικά σε διάφορες κλάσεις ποιότητας, από "βασικά" όπως το συγκεκριμένο, μέχρι υψηλών απαιτήσεων ακρίβειας,κόστους αρκετών εκατοντάδων ευρώ).

Οκ,αν είναι μέσα στις επόμενες μέρες περιμένω την γνώμη σου
Την έβγαλα από το κουτί να δοκιμάσω την επαναφορά. Μεθαύριο θα ανέβω εργαστήρι να τσεκαρω σε σύνδεση με δίκτυο αέρα αν χάνει κάπου επειδή ο Νίκος με υποψιασε πως η δικιά του έχανε από εκεί.
Τα παιδιά σε μαγαζί οικοδομικών υλικών που την χρησιμοποιούν καθημερινά μου είπαν πως άντεξε 1 χρόνο. Βέβαια εκεί βλέπει καθημερινή χρήση.

• Like
Reactions: big_theo
Την έβγαλα από το κουτί να δοκιμάσω την επαναφορά. Μεθαύριο θα ανέβω εργαστήρι να τσεκαρω σε σύνδεση με δίκτυο αέρα αν χάνει κάπου επειδή ο Νίκος με υποψιασε πως η δικιά του έχανε από εκεί.
Τα παιδιά σε μαγαζί οικοδομικών υλικών που την χρησιμοποιούν καθημερινά μου είπαν πως άντεξε 1 χρόνο. Βέβαια εκεί βλέπει καθημερινή χρήση.
Σχεδον ένα χρόνο την έχω κ εγώ,δουλεύει μια χαρά η επαναφορά κ δεν έχω δει πουθενά διαρροή. Το καλοκαίρι την δούλεψα αρκετά σε καθημερινή χρήση,το χειμώνα αρκετά λιγότερο.

• Like
Reactions: enduras1
Φαντάζομαι πως όταν λες πως δεν λειτουργεί εννοείς την επαναφορά ε; Όχι να τρυπήσει ή κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ πάντως,θα το σκεφτώ. Έτσι και αλλιώς τώρα ποια τα πράγματα του Lidl μενουν πολλές μέρες στα ράφια τους...

Εδώ η αντίστοιχη της Axminster.
View attachment 210785

Και για να σας βοηθήσω ακόμη περισσότερο να έχετε γερό κράτημα δείτε το κόλπακι που εφαρμόζω όπως στο βίντεο στο 1:50.

Καλά τα λες αλλά ακόμα και όταν μετακινήσω το στοπ από την ουρά για να πάρω τα μπόσικα και κατεβάσω το μοχλό από τέρμα πάνω σε τέρμα κάτω (180°) εξακολουθεί να παίζει ο οδηγός (δοκίμασα 3 από τους 5) ασκώντας κάποια δύναμη.

Βέβαια όταν κόβω με το δισκοπρίονο δεν πρόκειται φυσικά να ασκήσω πλευρική πίεση οπότε ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα για αυτή τη χρήση.

Με το ρούτερ όμως μπορεί να υπάρχει θεματάκι.

Θα ξαναελέγξω με μια ευθεία μήπως τελικά είναι το αλουμινένιο προφίλ που καμπυλώνει και οχι οι σιαγώνες που κουνιούνται.

Μετά από τόσα χρόνια σήμερα χρειάστηκα ένα ανταλλακτικό από Parkside.
Πριν κάτι μέρες χρησιμοποίησα το ηλεκτρικό χορτοκοπτικό PRT 550 για κάτι λίγα χόρτα που ήθελα να κόψω κοντά σε τοίχο.
Του φέρθηκα πολύ σκληρά χτυπώντας την κεφαλή κάτω με αποτέλεσμα να χάσω το κουμπωτό καπάκι της κεφαλής που μπαίνουν τα καρούλια με την μεσηνέζα.
Άντε τώρα λέω να βρεις τέτοια. Ψάχνω στο διαδίκτυο και μου βγάζει αυτά στο Ali https://www.aliexpress.us/item/1005004203368189.html?gatewayAdapt=glo2usa&_randl_shipto=GR
Κίνα σκέφτομαι καλή μέρα στο περίμενε.... Μετά σκέφτηκα δεν κάνω ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών.
Πήρα.... τους είπα το πρόβλημα μου ζητήσανε αρ. τηλεφώνου και μου είπαν θα σας περάσω την γραμμή στο service αλλά αν είναι απασχολημένοι θα σας καλέσουν αυτοί.
Σε δέκα λεπτά με πήρε το Χιούστον ...μου ζήτησε ΙΑΝ του εργαλείου και μου είπε ....μάλιστα το εξάρτημα κοστίζει 3€ και 5€ η courier ...να γράψω παραγγελία να σας το στείλουμε αντικαταβολή ??
Αφού λέω θα πληρώσω 5€ την ACS βάλε μου δύο τεμάχια.
Οκ μου λέει ...αν υπάρχει πρόβλημα με διαθεσιμότητα θα σας πάρουμε τηλέφωνο...και χαιρετηθήκαμε... :)
Αν αυτό δεν είναι εξυπηρέτηση after sales τότε τι είναι ???
Ένας από τους λόγους που :love: Parkside -silvercrest κλπ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα ....:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: