Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ακόμη κ πριν λίγη ώρα βάζω την μπαταρία, παρεμπιπτόντως έχω πάρει την 4άρα με τα στοιχεία 21700 και πότε δουλεύει κ πότε όχι ,οπότε θα πάω να το αλλάξω με ένα άλλο γιατί και εγώ πιστεύω ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.
Τελικά το πρωί όσες φορές το δοκίμασα λειτουργούσε κανονικά και επειδή δεν υπήρχε άλλο κομμάτι διαθέσιμο σε 3 μεγάλα LIDL που πήγα για να το αλλάξω καλού κακού το κράτησα , οπότε αν δεν ξανακάνει διακοπές και δουλεύει σωστά με μεγαλύτερη προσοχή από μέρους μου πιστεύω να το αξιοποιήσω ,ευχαριστώ.

ΥΓ. Μάλλον είχε πάρει λίγο υγρασία κ στέγνωσε μέχρι το πρωί.

Στο Lidl Ιταλιας φερνει τους καλους perforfance σφηκτηρες παλι....μακαρι να ερθουν και απο ξανα...;)
Πραγματικά μακάρι να τους ξαναφέρει!!! Έχω 2 μεγάλους, θα αγόραζα άλλο ένα μεγάλο και ένα σετ με τους 2 μικρούς.

Όπως και την τρέχουσα εβδομάδα με την έκπτωση σε μπαταρία και τον φορτιστή, έτσι και στα εργαλεία της Δευτέρας έχει σε προσφορά με την χρήση της εφαρμογής Lidl Plus τις ραφιερες μικροεξαρτηματων από 13€ στα 10,40€. Θεωρώ ότι αξίζουν ακόμα και στα 13€ πόσο δε μάλλον στο 10αρικο.

Ωραιες οι εργαλειοθηκες -και οι δυο τυποι- και σε καλη τιμη παρα την ανατιμηση. Εχω 6 η 7, νορμαλ φορτωμενες, καμποσα χρονια χωρις θεμα.
Συστηνονται ανεπιφυλακτα

Υπάρχει και κουπόνι για 20% το οποίο ενεργοποιηθεί σε 6 ημέρες από σήμερα

• Like
Reactions: Χιωτης
Καλημερα! Να ρωτησω αν η σεγα 800w μαζι με τον οδηγο θα μπορουσαν να κοψουν μαονι 5 χιλιοστα ή αντιστοιχης σκληροτητας ξυλο με ευθειες κοπες;

Last edited:
Καλημέρα. 5 χιλιοστά είναι πολύ λεπτό και θα το κόψει άνετα. Τώρα, το πόσο ευθεία και καθαρή θα βγει η κοπή είναι άλλο θέμα. Αν ενδιαφέρεσαι για ευθείες κοπές κοίτα για κάποιο μικρό δισκοπρίονο που είναι το κατ' εξοχήν εργαλείο για αυτήν την δουλειά.

Καλημερα! Να ρωτησω αν η σεγα 800w μαζι με τον οδηγο θα μπορουσαν να κοψουν μαονι 5 χιλιοστα ή αντιστοιχης σκληροτητας ξυλο με ευθειες κοπες;
Επειδή το μαόνι είναι σκληρό ξύλο, πρέπει να χρησιμοποιήσεις πριονακι με πυκνή οδοντωση και μεσαία ταλάντωση για ξεμπουκωμα.

Εγω παντως για σκληρο ξυλο εχω παρει αυτες....

20220105141350_3c541315.jpeg

Με σέγα Dexter, τον οδηγό της και το συγκεκριμένο πριονάκι που δείχνει ο Κωστής το αποτέλεσμα ήταν... αίσχος.
Η σέγα χωρίς πείραγμα ΔΕΝ κόβει ευθεία. Ούτε σε οριζόντια διεύθυνση, ούτε στον κάθετο άξονα λόγω του οτι η λάμα είναι πολύ μεγάλου μήκους και με στήριγμα μόνο στο ένα άκρο.
Καμμία έκπληξη, δεν έχει φτιαχτεί για να κόβει ευθεία.

Για πεντε χιλιοστα υψους κοπης/παχους ξυλου, οπως αναφερεται παραπανω, νομιζω οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα εαν υπαρχει ενας πλαινος οδηγος.

Προβλημα ακομα και σε μικρο υψος κοπης υπαρχει στην πριονοκορδελα η οποια ειναι πολυ λεπτη.

Με σέγα Dexter, τον οδηγό της και το συγκεκριμένο πριονάκι που δείχνει ο Κωστής το αποτέλεσμα ήταν... αίσχος.
Η σέγα χωρίς πείραγμα ΔΕΝ κόβει ευθεία. Ούτε σε οριζόντια διεύθυνση, ούτε στον κάθετο άξονα λόγω του οτι η λάμα είναι πολύ μεγάλου μήκους και με στήριγμα μόνο στο ένα άκρο.
Καμμία έκπληξη, δεν έχει φτιαχτεί για να κόβει ευθεία.
Αποστολή ή συγκεκριμένη λαμα είναι για σκληρά ξύλα καθως εχει πυκνη οδοντωση... .εγω δεν μίλησα για ευθεία κοπη..Σε μαλακό ξύλο εξαιτίας του μήκους και της πυκνης οδοντωσης δεν κανει...
Μόνο όλες οι Clear for Wood είναι για ίσως για ευθειες κοπες,μιλοντας για Bosch,και υπό προϋποθέσεις...
Εγω παντως μονο βαζοντας τους 2 οδηγους σφικτηρες που εχει η Parkside εχω πετυχει με σεγα ευθεια κοπη...

Με αλλους τροπους δυσκολευομαι αρκετα και το αποτελεσμα ειναι χαλια αν και πλέον δεν χρησιμοποιώ καθόλου σεγα για τέτοιες καλές και ευθείες κοπες..

Κώστα, δεν έγραψα οτι μίλησες εσύ για ευθεία κοπή.
Ανέφερα τη συγκεκριμένη λάμα γιατί όντως είναι καλή στη δουλειά της και μπορεί μερικοί να μπερδευτούν νομίζοντας οτι παίζει ρόλο στην ευθεία κοπή. Η ποιότητα της λάμας και η πυκνότητα των δοντιών δεν έχει επίπτωση στο αν θα γίνει ευθεία ή στραβή κοπή.

Μιχάλη, ακόμα και σε τέτοια πάχη η σέγα δεν τα καταφέρνει καλά. Η λάμα έχει κλίση από τα πρώτα χιλιοστά κι όσο πιέζεις τη σέγα για να κόψεις τόσο αυτή η κλίση αυξάνει. Αν το μήκος δεν είναι απαγορευτικό πιστεύω πως με ένα καλό πριόνι χειρός, με εκ των προτέρων χάραξη με μαχαίρι και υπομονή θα γίνει πολύ καλύτερη δουλειά.
Φυσικά ο καθένας όπως βολεύεται.

Ίσιες κοπές με τν σέγα έχω κάνει χρησιμοποιώντας οδηγό οπως π.χ. τον μακρύ οδηγό της parkside

Καλημέρα στην ομάδα!
Έχει κάποιος αλλος το δισκοπριονο μπαταρίας που ειχε βγάλει το καλοκαίρι;
Εδω
Πηγα να το δουλέψω χθες και δουλεψε 1λεπτο και μετα νεκρο τιποτα. Δοκιμασα και με αλλη μπαταρία εννοείται..
Ούτε ζοριστηκε ουτε τιποτα...
Καλημέρα στην ομάδα!
Μετα από 1 μήνα περίπου και μετά απο προτροπή του Nickolas και του osatosa ηρθε η αντικατάσταση απο το σέρβις! Respect!

Ακόμη κ πριν λίγη ώρα βάζω την μπαταρία, παρεμπιπτόντως έχω πάρει την 4άρα με τα στοιχεία 21700 και πότε δουλεύει κ πότε όχι ,οπότε θα πάω να το αλλάξω με ένα άλλο γιατί και εγώ πιστεύω ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο.
Tελικά έχει πρόβλημα το πλυστικό ,δουλεύει για λίγα δευτερόλεπτα και ξαφνικά σταματάει, μετά από λίγη ώρα μπορεί να ξαναδουλέψει αλλά μπορεί και μετά από κάποιες ώρες ,πήρα τηλέφωνο το service και δρομολογήθηκε η αντικατάσταση του μετά από 10 εργάσιμες ημέρες, απ' ότι μου είπαν θα έρθει από Γερμανία με courier,για το προβληματικό δεν μου είπαν κάτι.
Οπότε θα περιμένω το καινούριο για να το δοκιμάσω εκτενέστερα.

• Like
Reactions: ΙΝΠ and nickolas
Κρίμα για την ταλαιπωρία, αλλά ευτυχώς που θα σε καλύψουν όπως πρέπει.
Αυτά είναι τα καλά των Parkside, τουλάχιστον για εμάς τους ερασιτέχνες. Αν βέβαια επρόκειτο για κάποιο εργαλείο που προοριζόταν για χρήση από επαγγελματία, 10 μέρες ή 1 μήνας που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω για το δισκοπρίονο, είναι πιθανότατα σοβαρό πλήγμα στη δουλειά του.
Για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι βέβαια, τα Parkside (και ειδκά η πράσινη σειρά) απευθύνονται αποκλειστικά σε ερασιτέχνες και ουδέποτε η εταιρεία προσποιήθηκε κάτι άλλο. Όποιος επαγγελματίας τα επιλέγει, παίρνει συνειδητά το ρίσκο της αστοχίας και της όποιας αναστάτωσης στη δουλειά του, αν βέβαια δεν έχει διαθέσιμη και κάποια εναλλακτική σε επαγγελματικά εργαλεία.

Χαμός στο lidl Βριλησσίων σήμερα με αυτόν τον κουβά
Ευτυχώς πρόλαβα και πήρα έναν μαζί με ενα πακέτο ροδέλες στεγανοποίησης και ένα σχοινί πράσινο για να επισκευάσω μία απλώστρα αλουμινίου.
Δεν είδα καθόλου τα καλέμια όμως.

Χαμός στο lidl Βριλησσίων σήμερα με αυτόν τον κουβά
Ευτυχώς πρόλαβα και πήρα έναν μαζί με ενα πακέτο ροδέλες στεγανοποίησης και ένα σχοινί πράσινο για να επισκευάσω μία απλώστρα αλουμινίου.
Δεν είδα καθόλου τα καλέμια όμως.
Οι κουβαδες αυτοι ειναι πολλοι βολικοι,εξυπηρετικοι καθως μπορεις να τους βαλεις παντου ακομη και μεσα σε διαμερισμα.. και το κυριοτερο δεν βρωμιζεις τον τοπο....
Εγω φτιαχνω μπετο και κολλα συνεχεια...και με το καταλληλο τροχηλατο δεν ταλαιπωρησαι...!!!
Εχω 65l και 90l...

20210604_075116.jpg20211229_134721.jpg

Εγω καλεμι XL για πλακακια βρηκα...ειναι 7.5 ποντους οριακα κατω απο αυτο που ηθελα (8εκ) αλλα δεν πειραζει αφου η τιμη ( 2.99Ε) ειναι ξεφτιλα,,....

20230508_105247.jpg
Με τους κουβαδες τους μικρους( 20l ) απογοητευτικα καθως ηθελα εναν ακομη καθως το χερουλι ειναι το λεπτο και οχι το χοντρο που ειχαν οι παλιοι..

Στιγμιότυπο οθόνης (272).png 20230508_105354.jpg

Last edited: