Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πήγα το μεσημέρι στο LIDL στο Μαρκόπουλο για να πάρω χυμούς και έφυγα με λογαριασμό 150 ευρώ.Μεταξύ άλλων,πήρα το τροχάκι,ένα κατσαβίδι μπαταρίας (2ΑΑΑ) ΚΑΙ 5-6 κουτιά δίσκους κοπής και λείανσης μετάλλου.Το τροχάκι το πήρα για να κόψω λίγο αυτά τα @#$@$@ σίδερα στα καθίσματα του vito για να μπαίνει από κάτω τους η μοκέτα.Φόρτισα λοιπόν την μπαταρία,πήγα στο αμάξι αλλά το προστατευτικό εμποδίζει το κόψιμο,οπότε ξαναμπήκε στο κουτί του για να το καμαρώνω και αυτό μαζί με τα άλλα σούπερ-ντούπερ εργαλεία,αλλά και αυτά που περιμένω της RYOBI από Αμερική με το καράβι.

για κοψιμο σε "χωσιματα" που δεν εχεις χωρο, μονο σπαθοσεγα

• Like
Reactions: KOSSTV
Πίσω και αλλαγή...
Μπορει εξ αρχής να είχε θέμα...

Το 12ν αλυσοπριονακι δεν το πήρε κανείς..,;
Κωστή,στην Κρήτη δύο δύο τα έπαιρναν μπροστά στα μάτια μου.8:10 που πήγα,είχαν μείνει 3,από καμιά 15 που μου είπαν ότι είχαν.Δεν ξέρω αν φόρτωσαν ξανά τα ραφια.
Παμε στα της δοκιμής.Σαν μέτρο σύγκρισης έχω το 18v violeworks.Αρχικα μου έκανε εντύπωση το βάρος του parkside. Το περίμενα πολύ πιο ελαφρύ.Ομως βγάζει ότι είναι σαφώς ποιοτικότερο από το κινέζικο.Κοβει γρήγορα,δεν κλωτσάει όπως το κινέζικο, θέλει μόνο προσοχή η εξαγωγή των πριονιδιων στο κάτω μέρος γιατί μπουκώνει σχετικά εύκολα.Ρυθμιση αλυσίδας πανεύκολα κ το βασικό κρατάει την ρυθμιση(στο κινέζικο η ρύθμιση χάνονταν συνέχεια,ίσως ειχε ελλατωμα το δικό μου).Η δοκιμή έγινε με 2αρα μπαταρια.Θα το αγόραζα ξανά,αντε με το καλό να φέρει σε κάνα μήνα κ το το 20volt που το περιμένω πως κ πως.

Ωραιος....!!!
Καλορίζικο..!!!

Ενδεχομενως με 4αρα να έχει λίγο περισσότερη δύναμη..
Αντιλήφθηκα αυτήν διαφορά στο Τοtal από 2αρα σε 5αρα(δεν.εχω βάλει την 7.5αρα ακομη)..σε όλα ένα κλικ παραπάνω...

• Like
Reactions: MAN0S
Ευχαριστώ, πάντα παίζει διαφορά όσο ανεβαίνουν τα ah.Σε φυσητήρα μπαταριας einhell που τον δούλευα με 2αρα μπαταρια,όταν του έβαλα μια 5αρα ήταν σαν να είχε πάρει αναβολικά😁.Τελειως άλλη αποδοση(κ θόρυβος)

• Like
Reactions: nickolas and KOSSTV
Σπαθοσέγα για να κόψω σίδερο;

φυσικα! οπως το λεει και ο κωστης.
εγω κοβω τα παντα σε μεταλλο με κατι μαυρες κοντες μακιτα αναμεσα στις αλλες (παρκσαιντ, μπος κλπ) οπου δεν με πειραζουν και τοσο οι κραδασμοι
αλλά παρε ενα ματι γιατι μπορει να θες καποια μακρια πχ 20 ποντους.
συνηθως προτιμαμε αυτες με πολυ ψιλο δοντακι για να μην εχουμε δυνατους κραδασμους

https://www.skroutz.gr/c/3137/lames...tallou.html?keyphrase=σπαθοσεγας&o=σπαθοσεγας

καλη σπαθοσεγα με καλη λαμα κοβει πιο γρηγορα απο τον γωνιακο τροχο
και βασικα δεν ανεβαζει τρελες θερμοκρασιες. γιατι δεν λειτουργει με την τριβη αλλά με αποκοπη.
μονο που εχει λιγους κραδασμους σε σχεση με το τροχο, ή και πολλους αν βαλεις χοντρο δοντι
εσυ προτιμησε αυτες με ψιλο δοντι οπως ας πουμε οι τοταλ που ειναι και φθηνες ή τις ντεβαλτ. 18 tpi (δοντια ανα ιντσα) ειναι καλα για ψιλοδουλιες και χωρις πολλους κραδασμους!
και τα 14 καλα ειναι σχετικα

Last edited:
  • Like
Reactions: droulis and KOSSTV
καλημερα μαστορες
ειμαι και εγω του συλλογου " ΜΑΖΕΥΩ ΕΡΓΑΛΕΙΑ" και με τρωει το χερι μου
να πάρω το τροχουδακι. Αλλα δεν μπορω να δω την χρηστικότητα του ( εκτός του οτι ειναι εργαλείο
και αυτο απο μονο του αρκει να με βαλει στον πειρασμό).
επειδη βλέπω οτι το χρησιμοποιητε και το εκθειαζετε, που σας εξυπηρετεί;

Είναι κυριως για μικροκοψιματα σιδηρου, ξύλου και πλαστικου με τα ανάλογα εξαρτηματα...
Εμενα με έχει βολέψει πολύ σε κατασκευές γυψοσανιδας όπου κόβω τα μεταλλικά στηριγματα και γωνιοκρανα...

• Like
Reactions: legeonarios
καλημερα μαστορες
ειμαι και εγω του συλλογου " ΜΑΖΕΥΩ ΕΡΓΑΛΕΙΑ" και με τρωει το χερι μου
να πάρω το τροχουδακι. Αλλα δεν μπορω να δω την χρηστικότητα του ( εκτός του οτι ειναι εργαλείο
και αυτο απο μονο του αρκει να με βαλει στον πειρασμό).
επειδη βλέπω οτι το χρησιμοποιητε και το εκθειαζετε, που σας εξυπηρετεί;
Καλημέρα
Είναι ένα τροχάκι που θα σου χρειασθεί για μικροκοψίματα αν δεν είσαι κοντά σε ρεύμα. Είναι λίγο πιο αδύναμο από τα ηλεκτρικά και μικρότερης διαμέτρου δίσκου από τα κλασικά 125 mm.
Κρίνεις τις ανάγκες σου και αποφασίζεις ....βέβαια υπάρχει πάντα και η σκέψη "και αν κάποια στιγμή το χρειαστώ...να μην έχω " 🤣 :cool:
Εγώ δεν το έχω πάρει ....αλλά έψησα τον γείτονα μου και το αγόρασε ....οπότε είναι σαν να το έχω... :ROFLMAO:

Καλως τον!

Το 12βολτο τροχακι των 76μμ ειναι για την ακριβεια πολυεργαλειο, επειδη μπορεις να του βαλεις διαφορετικους δισκους επανω με τους οποιους μπορεις να κοψεις και να λειανεις ολα τα υλικα.
Υπαρχουν 5-6 τυποι δισκων που μπορει να παρει το εργαλειο που κανουν για ολα τα υλικα και ολες εργασιες που μπορει να κανει κανεις με εναν τροχο.
Τους δισκους τους βρισκεις στο Λιντλ ειτε στο εμποριο καθως ειναι ιδιοι με αυτους του μικρου τροχου της Βοsch.

Για καποιον που ασχολειται καπως πιο ενεργα με μαστορεματα νομιζω οτι θεωρειται σημαντικο εργαλειο λογω μικρου μεγεθους και βαρους που το καθιστα ευελικτο και πρακτικοτατο.

Εν κατακλειδι, να το "συλλεξεις" σαν εργαλειο και ειμαι σιγουρος οτι θα εκτιμησεις αργα η γρηγορα την αξια του :)

Καλημέρα, για όποιον ενδιαφέρεται, στο Lidl νέου κόσμου (Φρειδερίκου Σμιθ), είχε αρκετούς από τους ταινιολειαντήρες της προσφοράς.
Όσον αφορά το τροχάκι, επειδή το έχω, πέρα από το προφανές πλεονέκτημα ότι χωράει σε δύσκολα σημεία, είναι για το χομπίστα, που θα κόψει κάτι μία στο τόσο, χωρίς να πιάνει πολύ χώρο αποθηκευμένο τον υπόλοιπο καιρό.
Απλά για μένα καλό είναι να συνδυαστεί και με μία 4ah μπαταρία, για τις λίγο πιο απαιτητικές εργασίες, σε κοπή φύλλου αλουμινίου τύπου ελενιτ, η 2ah έβγαζε 50-60 πόντου πριν αρχίσει να κόβει και να ψιλοζεματάει.

προσπάθησα να κανω την ερωτηση την ωρα που ειχα ενα κενο, αλλα τοτε εσκασε το
τηλεφώνημα και επρεπε να φύγω.
δηλαδή, εγω που δεν εχω γωνιακό τροχό μπαταρίας ( μου ξεφυγε μεχρι τώρα, αλλα οχι για πολύ ακόμα)
να προτιμήσω ενα κανονικό (125 χιλιοστών) και αργότερα βλεπω;

Εγώ δεν το έχω πάρει ....αλλά έψησα τον γείτονα μου και το αγόρασε ....οπότε είναι σαν να το έχω... :ROFLMAO:
(y)(y)🤣

προσπάθησα να κανω την ερωτηση την ωρα που ειχα ενα κενο, αλλα τοτε εσκασε το
τηλεφώνημα και επρεπε να φύγω.
δηλαδή, εγω που δεν εχω γωνιακό τροχό μπαταρίας ( μου ξεφυγε μεχρι τώρα, αλλα οχι για πολύ ακόμα)
να προτιμήσω ενα κανονικό (125 χιλιοστών) και αργότερα βλεπω;

(y)(y)🤣
Εξαρτάται τις εργασίες που έχεις...
Ο 125αρης έχει μεγαλύτερο ευρος εργασιών από τον μικρο 76αρη που ομως είναι πιο ευέλικτος σε δύσκολα σημεία από το μεγάλο...
Εγώ έχω και του 2...αλλά τους χρησιμοποιώ σε χίλιες 2 δουλειές...

Μια που μιλάμε για το τροχάκι, έχω μία απορία, το δικό μου για να ξεκινήσει πρέπει να σπρώξω τον διακόπτη δύο φορές, όπως το διπλό κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, αυτό είναι το φυσιολογικό;

• Like
Reactions: KOSSTV
εγραφα ,προφανως, ταυτοχρονα με τους Χιωτης & tonyfg
ξερω, λιγο χαζη η παραπάνω ερώτηση αλλα η εμπειρια μετραει, και γι' αυτο
ρωτάω την γνώμη σας. σιγουρα δεν το εχω δουλέψει και ετσι δεν γνωριζω την αξία του,
αλλα
...βέβαια υπάρχει πάντα και η σκέψη "και αν κάποια στιγμή το χρειαστώ...να μην έχω " 🤣 :cool:
αυτό μας εχει "καταστρεψει"....🤣