Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μια που μιλάμε για το τροχάκι, έχω μία απορία, το δικό μου για να ξεκινήσει πρέπει να σπρώξω τον διακόπτη δύο φορές, όπως το διπλό κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, αυτό είναι το φυσιολογικό;
Ναι τυχαίνει καθώς πρέπει να πιασει καλά το κουμπί καθώς ανεβαίνει προς τα πάνω και θέλει κυρτα προς τα κάτω μετά λίγο..

Να πω ότι το τελευταίο τροχακι δεν έχει.μονιμη λειτουργία αλλά πρέπει να πατάς σφαθερα το κουμπί κατά την εργασία...
Το αγόρασε ο ιδιοκτήτης στο σπίτι που είμαι και το δοκιμάσαμε...όλοι οι παλιότεροι όμως λειτουργούν συνεχόμενα χωρίς να πατάς το κουμπί..

Last edited:
Ναι τυχαίνει καθώς πρέπει να πιασει καλά το κουμπί καθώς ανεβαίνει προς τα πάνω και θέλει κυρτα προς τα κάτω μετά λίγο..
Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό, διότι την πρώτη φορά ανάβουν μονο τα φωτάκια και την δεύτερη παίρνει κανονικά το τροχάκι.
Όπως και να έχει, δουλεύει κανονικά οπότε αυτό έχει σημασία.

προσπάθησα να κανω την ερωτηση την ωρα που ειχα ενα κενο, αλλα τοτε εσκασε το
τηλεφώνημα και επρεπε να φύγω.
δηλαδή, εγω που δεν εχω γωνιακό τροχό μπαταρίας ( μου ξεφυγε μεχρι τώρα, αλλα οχι για πολύ ακόμα)
να προτιμήσω ενα κανονικό (125 χιλιοστών) και αργότερα βλεπω;

(y)(y)🤣

Υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ των δυο εργαλειων κυριως σε βαρος, ογκο και σε ισχυ αλλα και σε ασφαλεια με την εννοια οτι το μικρο ειναι πιο διαχειρισιμο/ευκολοχρηστο.

Εαν δεν εχεις γωνιακο τροχο, προτεινω να παρεις το μικρο και εαν δεις οτι χρειαζεσαι κατι μεγαλυτερο και ισχυροτερο τοτε πας και στον μεγαλο.

Προσωπικα απο τοτε που εχω τα μικρα τροχακια στην κατοχη μου, η χρηση των μεγαλων εχει σχεδον μηδενιστει. Αυτο βεβαια ειναι παντα αναλογα με τις αναγκες του καθενος.

• Like
Reactions: legeonarios
Αυτό που πρέπει να πούμε για τον μικρο τροχό είναι ότι χρήση περιορίζεται σε τοπικιστικου χαρακτήρα και μικρής διάρκειας εργασίας...
Π.χ. κοψιμο κάτι που είναι 5-10 εκ λεπτής λαμαρίνας...κοψιμο μιας βεργας 1εκ...κοψιμο πλακάκι για μικρο κομμάτι κ.τ.λ...κύριος λεπτοδουλειες..
Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς αυτό, διότι την πρώτη φορά ανάβουν μονο τα φωτάκια και την δεύτερη παίρνει κανονικά το τροχάκι.
Όπως και να έχει, δουλεύει κανονικά οπότε αυτό έχει σημασία.
Δεν έχει πατηθεί σωστα η δεν εχει φτάσει στην σωστή θέση λειτουργίας ενδεχομενος...
Αφού σου δουλεύει σωστά ειναι θεμα εκμάθησης πλέον...

ο μικρος τροχος υπαρχει και σε 20v που θα τον φερουν καποια στιγμη?
Πριν από λίγες μέρες το συζητάγαμε.. βέβαια δεν έχω δει πουθενά τιμή..
Βέβαια στο εμπόριο υπάρχουν σετ φτηνα..

• Like
Reactions: euromaster
ο μικρος τροχος υπαρχει και σε 20v που θα τον φερουν καποια στιγμη?

O μικρος τροχος οταν παει στα 20v παυει να ειναι και τοσο μικρος. Μονο και μονο η 20βολτη μπαταρια/γκουμουτσα ειναι αρκετη..

• Like
Reactions: euromaster
Εαν δεν εχεις γωνιακο τροχο, προτεινω να παρεις το μικρο και εαν δεις οτι χρειαζεσαι κατι μεγαλυτερο και ισχυροτερο τοτε πας και στον μεγαλο
υπάρχει γωνιακος τροχος, ρευματος που εχει βγαλει τα λεφτα του πολλα χρόνια τωρα.
σκεπτομαι τον μπαταριας τωρα και το τροχουδακι ειναι ενα εργαλειακι ερωτηματικό.
θα κανω μια βολτα απο τα κοντινά μου lidl την αλλη εβδομάδα, καπου εχω δει τον 125αρι τροχο μπαταρίας.
θα δω τιμή και θα συγκρίνω.
Π.χ. κοψιμο κάτι που είναι 5-10 εκ λεπτής λαμαρίνας...κοψιμο μιας βεργας 1εκ...κοψιμο πλακάκι για μικρο κομμάτι κ.τ.λ...κύριος λεπτοδουλειες..
(y) ακριβως στον στοχο της ερώτησης

απολύτως κατανοητοι (y)

υπάρχει γωνιακος τροχος, ρευματος που εχει βγαλει τα λεφτα του πολλα χρόνια τωρα.
σκεπτομαι τον μπαταριας τωρα και το τροχουδακι ειναι ενα εργαλειακι ερωτηματικό.
θα κανω μια βολτα απο τα κοντινά μου lidl την αλλη εβδομάδα, καπου εχω δει τον 125αρι τροχο μπαταρίας.
θα δω τιμή και θα συγκρίνω.
Για εμένα το μεγάλο ατού του μικρού τροχού είναι ότι το έχω μόνιμα κρεμασμένο πάνω από τον πάγκο και έχω άμεση πρόσβαση επί τόπου όταν χρειάζομαι εργαλείο για μικροδουλειές. Έχω και έναν 125mm ρεύματος, αλλά πρέπει να τον βγάλεις από το κουτί, να τον συναρμολογήσεις, να απλώσεις καλώδιο κλπ... πλέον τον χρησιμοποιώ μόνο για πιο μεγάλες δουλειές.
Δεύτερο πλεονέκτημα είναι το ελαφρύ βάρος και ότι δουλεύεται με το ένα χέρι. Αφού υπάρχει ρεύματος δεν θα έπαιρνα και 125άρι μπαταρίας, εκτός και αν είχα πολλές δουλειές σε μέρη χωρίς μπρίζα.

Την Δευτέρα το Lidl φέρνει 3 διαφορετικές τσάντες...

Μια εξ αυτων μοιάζει αρκετα με μια Bosch την οποία έχουμε αγοράσει από το eshop πολλοί από εδώ μέσα και νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον με την τιμή της να είναι στα 11.99...

BNjg4QTQ2MzQ0RDVBMzFCQkYxNDU2MkVFQUMzN0M4RkM1NTUyOEY3LmpwZw.jpg

Ενδιαφερουσες οι τσαντες αυτες! Βεβαια φαινονται μικρες σε σχεση με την τεραστια τσαντα της Bosch!

Τωρα ειδα οτι εχει και διαφορα μικροεργαλεια με 3.99 ευρω το σετ/τεμαχιο.
DQzA0RDdBOEY0MkNGQzk4MDJCMjUzMTIwQjI4RDU5MUJENjM0Q0VDLmpwZw.jpg

• Like
Reactions: cyclades
καλημέρα
Για εμένα το μεγάλο ατού του μικρού τροχού είναι ότι το έχω μόνιμα κρεμασμένο πάνω από τον πάγκο και έχω άμεση πρόσβαση επί τόπου όταν χρειάζομαι εργαλείο για μικροδουλειές. Έχω και έναν 125mm ρεύματος, αλλά πρέπει να τον βγάλεις από το κουτί, να τον συναρμολογήσεις, να απλώσεις καλώδιο κλπ... πλέον τον χρησιμοποιώ μόνο για πιο μεγάλες δουλειές.
Δεύτερο πλεονέκτημα είναι το ελαφρύ βάρος και ότι δουλεύεται με το ένα χέρι. Αφού υπάρχει ρεύματος δεν θα έπαιρνα και 125άρι μπαταρίας, εκτός και αν είχα πολλές δουλειές σε μέρη χωρίς μπρίζα.
η σκεψη σου δεν στερήται λογικης, το αντίθετο.

ο λογος που θελω, και εχω ηδη ξεκινήσει, να αντικαταστησω τα βασικά μου
ηλεκτρικα εργαλεία με μπαταριας ειναι το οτι εχω βαρεθει τοσα χρονια να απλώνω
μπαλαντεζες και κοντρα μπαλαντεζες και αυτες να καταληγουν σε πολυμπριζα
για να μπορουν να δουλευουν παραπάνω εργαλεια ή και ατομα ταυτόχρονα.

αυτο που με βαζει σε σκέψεις ειναι η αγορα καλου, ακριβου, μηχανηματος ή
καλου για τα χρηματα του.
οσες φορες πηρα καλο μηχανημα δεν το μετανιωσα ( σε βάθος χρονου ).
καποιες φορες που πηρα οικονομικό το πληρωσα τελικα παραπάνω απο το
ακριβο(χαλαγαν ευκολα-καιγοντουσαν), καποιες αλλες παλι με εβγαλαν αρχοντα.

το τελευταιο, βέβαια, μαλλον ανήκει σε αλλο νήμα και πιθανοτατα εχει συζητηθει ήδη .

• Like
Reactions: enduras1
Επειδή τα εργαλεία μπαταρίας εξαρτώνται αποκλειστικά από τις μπαταρίες συνήθως πρώτα επιλέγουμε την εταιρεία που πληροί τις προϋποθέσεις που θέτουμε και διαθέτει τα εργαλεία που καλύπτουν τις ανάγκες μας και κατόπιν προχωράμε σε αγορά.
Το αναφέρω γιατί είναι δύσκολο και ασύμφορο να έχει κάποιος εργαλεία μπαταρίας από 2-3-4 διαφορετικές εταιρείες. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις (π.χ. @Χιωτης)

Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις (π.χ. @Χιωτης)

γιατι γιωργο μου, εμεις τζιτζικια πεταλωνουμε? :eek: :ROFLMAO:

καλημέρα

η σκεψη σου δεν στερήται λογικης, το αντίθετο.

ο λογος που θελω, και εχω ηδη ξεκινήσει, να αντικαταστησω τα βασικά μου
ηλεκτρικα εργαλεία με μπαταριας ειναι το οτι εχω βαρεθει τοσα χρονια να απλώνω
μπαλαντεζες και κοντρα μπαλαντεζες και αυτες να καταληγουν σε πολυμπριζα
για να μπορουν να δουλευουν παραπάνω εργαλεια ή και ατομα ταυτόχρονα.

αυτο που με βαζει σε σκέψεις ειναι η αγορα καλου, ακριβου, μηχανηματος ή
καλου για τα χρηματα του.
οσες φορες πηρα καλο μηχανημα δεν το μετανιωσα ( σε βάθος χρονου ).
καποιες φορες που πηρα οικονομικό το πληρωσα τελικα παραπάνω απο το
ακριβο(χαλαγαν ευκολα-καιγοντουσαν), καποιες αλλες παλι με εβγαλαν αρχοντα.

το τελευταιο, βέβαια, μαλλον ανήκει σε αλλο νήμα και πιθανοτατα εχει συζητηθει ήδη .

πιστευω οτι καλα τα λες.
χρειαζεσαι σιγουρα κατι σε μπαταριας τροχο και το τροχουδακι τουτο ειναι καλο , βολικο και πρακτικο για μικροδουλιες
σιγουρα χρειαζεσαι και εναν γωνιακο ρευματος κατα προτιμηση ρυθμιζομενων στροφων. γιατι μπορει μια εργασια να απαιτει αρκετα λεπτα λειτουργιας, πλας οτι το ρευμα εχει δυναμη

οπότε λογικο ειναι και μαλιστα σαν ερασιτεχνης να μην πληρωσεις κατι που δεν θα αξιοποιησεις-χρειαστεις.
εννοω οτι μια καλη χρυση τομη μεταξυ κοστους-αξιοπιστιας-χρηστικοτητας ειναι το ζητουμενο σου.
απο αυτη την οπτικη, καλα εργαλεια σε πολυ προσιτες τιμες ειναι ο ρυθμιζομενος τροχος ρευματος της παρκσαϊντ ο G7 (οχι F6 και προγενεστεροι) ο bulle 1400 (oxi o 1200) και ο ρυθμιζομενων στροφων τοταλ

με αυτες τις δυο λυσεις πιστευω οτι θα εισαι απολυτα ικανοποιημενος

• Like
Reactions: legeonarios
ρευματος εχω και μαλιστα καλό, makita ημιεπαγγελματικο, κοντα εικοσι χρονια τωρα και ειναι ακομα αψογο.
για την ρυθμιση στροφών πηρα τωρα τελευταια κατι τετοιο
large_20210927122916_voltage_dimmer_50_220vac_2000w_hr0214_116a.jpeg
και μένει να το δοκιμάσω.
ευχαριστώ πάντως.

οι μπαταρίες των διαφορετικων εταιρειων οντως ειναι ανασταλτικος παραγοντας και για εμενα

• Like
Reactions: nickolas