Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ο οδηγός κοπής που έχει το φυλλάδιο, λέει τίποτα?
συμφωνώ με τους παραπανω.
μια επισυμανση μονο. μην φανταστεις, οπως εγω νομιζα, οτι θα το βάλεις επανω
και θα κοψεις κατ' ευθειαν ισια. θα μετρησεις, θα μετρησεις σωστα, και τοτε θα κανεις
την δουλεια σου αψογα
τον χρησιμοποιω και σε ενα υποτυπωδες παγκοπριονο που εχω (ιδιοκατασκευή)
και ειμαι αρκετα ευχαριστημένος

• Like
Reactions: MAN0S and KOSSTV
ο λογος που θελω, και εχω ηδη ξεκινήσει, να αντικαταστησω τα βασικά μου
ηλεκτρικα εργαλεία με μπαταριας ειναι το οτι εχω βαρεθει τοσα χρονια να απλώνω
μπαλαντεζες και κοντρα μπαλαντεζες και αυτες να καταληγουν σε πολυμπριζα
για να μπορουν να δουλευουν παραπάνω εργαλεια ή και ατομα ταυτόχρονα.
Σωστός.

• Like
Reactions: legeonarios
Ενδιαφερουσες οι τσαντες αυτες! Βεβαια φαινονται μικρες σε σχεση με την τεραστια τσαντα της Bosch!

Μιχαλη η τσάντα που λέω ότι ειναι ίδια με του eshop είναι αυτή..που είναι λίγο μικρότερη...

Αυτή που αναφέρεις είναι η πιο μεγάλη Bosch που υπάρχει και την είχα πάρει προ 5ετιας...

• Like
Reactions: Χιωτης
Επειδή τα εργαλεία μπαταρίας εξαρτώνται αποκλειστικά από τις μπαταρίες συνήθως πρώτα επιλέγουμε την εταιρεία που πληροί τις προϋποθέσεις που θέτουμε και διαθέτει τα εργαλεία που καλύπτουν τις ανάγκες μας και κατόπιν προχωράμε σε αγορά.
Το αναφέρω γιατί είναι δύσκολο και ασύμφορο να έχει κάποιος εργαλεία μπαταρίας από 2-3-4 διαφορετικές εταιρείες. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις (π.χ. @Χιωτης)
Συμφωνώ μαζί σου αλλά ένα σύστημα μπαταρίας δεν φτάνει για πολλούς λόγους..
Μόνο της Makita είναι υπερπλήρες σε όλα εργαλεια μπαταρίας που μπορεις να βρεις στην αγορά. .

Από εκεί και πέρα είναι θέμα προφεραιοτητων...
Πόσο και που χρησιμοποιείς κάποιο από αυτά και κατα με τι συχνότητα...

Εγώ που έχω 5 εταιρίες δεν το έχω μετανιώσει ούτε μια στιγμή...
Γιατί υπάρχουν εργαλεία πρώτης γραμμής και δεύτερης γραμμής....Μάλιστα κάποια μπορείς να είναι και τρίτης αφού ελάχιστα χρησιμοποιούνται...
Να προσθέσω ότι άλλη χρήση έχει μια 29ν η 18ν σειρά και άλλη μια 12ν που είναι για πιο light δουλειές..

Υπό αυτήν την έννοια έχεις μια καλή εταιρια με 4-5 καλά εργαλεία και δεύτερη με άλλα τόσο λίγο υποδεέστερα...Σε 20ν και 12ν..
Επεισης μια εταιρια δεν εχει όλη την γκάμα...
Στην Bosch και Stanley έχω σκαπτικα,δραπανα,φυσητηρες,σπαθοσεγες και λοιπα...
Στα είδη κήπου εργαλεία της Total...

Στη 12ν Bosch και Parkside...

Θα μου πεις εσύ βρε τα χρησιμοποιείς επαγγελματικα κάποια από αυτά.. ναι..αλλά και πάλι δεν έχω χρυσoπληρώσει της Bosch σε όλα αφού είτε δεν τα έχει κάποια είτε τα βρίσκεις φτηνότερα...(βλ τεστ φυσητηρα)..

Θα πρότεινα στo φίλo να κοιταξει προς Total μεριά...Η εταιρία ολοένα και πληθαίνει τα εργαλεια της και βάση εμπειριών και απόψεων είναι σε πολύ καλή θέση αυτήν την στιγμη στην πίτα των πωλήσεων..

Για εμένα το μεγάλο ατού του μικρού τροχού είναι ότι το έχω μόνιμα κρεμασμένο πάνω από τον πάγκο και έχω άμεση πρόσβαση επί τόπου όταν χρειάζομαι ........
Μπορείς και τον 125 να τον έχεις κρεμασμένο για άμεση πρόσβαση....😊20230721_144818.jpg

συμφωνώ με τους παραπανω.
μια επισυμανση μονο. μην φανταστεις, οπως εγω νομιζα, οτι θα το βάλεις επανω
και θα κοψεις κατ' ευθειαν ισια. θα μετρησεις, θα μετρησεις σωστα, και τοτε θα κανεις
την δουλεια σου αψογα
τον χρησιμοποιω και σε ενα υποτυπωδες παγκοπριονο που εχω (ιδιοκατασκευή)
και ειμαι αρκετα ευχαριστημένος
επειδη ολες οι "σολες" των δισκοπριονων ειναι πεντε ιντσες, εγω θα κοψω μια μελαμινη σε αυτο το παχος.
και θα την χρησιμοποιω για να βρισκω την θεση του οδηγου

• Like
Reactions: legeonarios
επειδη ολες οι "σολες" των δισκοπριονων ειναι πεντε ιντσες, εγω θα κοψω μια μελαμινη σε αυτο το παχος.
δεν την γνωριζω αυτη την τεχνική.
υπάρχει καποιο βιντεο στο youtube;

Καλησπέρα σε όλους. Κάποια γνώμη σχετικά με το φαλτσοπρίονο που έρχεται τη Δευτέρα;

Για εξηγήσετε το καλύτερα.. γιατί δεν καταλάβαμε και πολλά...

Καλημερα!

Για να μπορεσουμε να βοηθησουμε πιο αποτελεσματικα, θα ηταν πολυ χρησιμο να μπαινει και ενα λινκ με το εργαλειο για το οποιο γινεται η ερωτηση.

Για εξηγήσετε το καλύτερα.. γιατί δεν καταλάβαμε και πολλά...
θα σας το εδειχνα, αλλα με κρεμασε ο ξυλας.

εννοω οτι το πελμα/σολα του δισκοπριονου απο την φαρδια μερια μεχρι εκει που κοβει ο δισκος ειναι παντα 5 ιντσες.

παιρνεις λοιπον το κομματι της μελαμινης με πλατος 5 ιντσες (12,7). το βαζεις να ακουμπα στην γραμμη που θα κοψεις.
Στην αλλη του πλευρα ακουμπας το σφικτηρα/οδηγο του lidl, και τον κλειδωνεις.
αφαιρεις το κομματι μελαμινης
τωρα εχεις τον σφικτηρα/οδηγο του lidl πανω στο ξυλο για κοψιμο ακριβως στο σημειο που πρεπει να κινηθει το δισκοπριονο.

EINAI μπελαλιδικος τροπος, αλλα δεν προκειται να χασεις ουτε μισο χιλοστο με λαθος μετρημα/σημαδεμα κτλ, ποτε!

με ενδιαφέρουν το φαλτσοπριονο ξύλου και......
Καλησπέρα σε όλους. Κάποια γνώμη σχετικά με το φαλτσοπρίονο που έρχεται τη Δευτέρα;

Ωραία θα ήταν να έχουμε ένα ευρετήριο για να βρίσκουν εύκολα οι νέοι χρήστες όλες αυτές τις πληροφορίες που υπάρχουν στο Φόρουμ. 🙄

Λοιπόν, για το Radial
  • Το αγόρασα τον Ιούλιο του 21 στα 99€ και έγραψα εδώ
  • Επειδή ο δείκτης laser ήταν ό,τι να΄ναι, έγραψα πως τον ρύθμισα εδώ
  • Επειδή οι κοπές του δεν με ικανοποιούσαν, άλλαξα τον δίσκο και έγραψα σχετικά εδώ
  • Επειδή η σκόνη - πριονίδι που δημιουργεί δεν παλεύεται, έφτιαξα μια κατασκευή για την οποία έγραψα εδώ
Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα εργαλείο που κάνει τη δουλειά του χωρίς προβλήματα.
Είναι κάπως τρομακτική η απότομη έναρξη του δίσκου με τον θόρυβο που κάνει, αλλά ΟΚ, το συνηθίζεις.

Το ζήτημα είναι: Το χρειάζεσαι; :unsure:

Νόμιζα πως αν το αγοράσω θα αποφύγω να αγοράσω παγκοπρίονο, αλλά έκανα λάθος.
Τελικά, αγόρασα και παγκοπριονο και με ένα crosscut sled κάνω όλες εκείνες τις δουλειές που νόμιζα πως θα έκανα στο radial για το οποίο ρωτάς. Τελικά, το χρησιμοποιώ σπανιότατα.

Οπότε, αν έχεις να κάνεις κάθετες κοπές σε (στενές) τάβλες ή χοντρών ξύλων (όπως μαδέρια ή ξυλεία πέργκολας κλπ), είναι ιδανικό. Αν το θέλεις για γενική χρήση (όπως εγώ νόμιζα αρχικά), θα μπορούσες να σκεφτείς και την αγορά ενός οικονομικού παγκοπριονου που κάνει σχεδόν τα πάντα.

Είχα αγοράσει στις αρχές Ιουνίου τον ηλεκτρονικό προγραμματιστή αυτόματου ποτίσματος Parkside.
Ήταν σε πολύ καλή τιμή, στα 18€ περίπου.

Τον σετάρισα και όλα δούλευαν καλα.
Έφυγα για διακοπές 20 μέρες και όταν γυρίσαμε προχθές όλα ήταν καλά.

Σήμερα ... χάλασε! Κάηκε το μοτεράκι που έχει μέσα :( Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά δούλευαν κανονικά.
Το πήγα πίσω προφανώς.

Αλλά σκέφτομαι, να είχε καεί μόλις φύγαμε για διακοπές και να γυρνάγαμε και να ήταν όλα τα φυτά ξερά! Ακόμα θα με έβριζε η γυναίκα :-p :ROFLMAO: :eek::LOL: . Στο χαλάκι θα κοιμόμουν :LOL:

Γι αυτό ,προγραματιστη ΜΟΝΟ καλό και επώνυμο.Εκτος κ αν μιλάμε για 2 γλάστρες που εκει πάρε ότι θες.

• Like
Reactions: nikfor
EINAI μπελαλιδικος τροπος, αλλα δεν προκειται να χασεις ουτε μισο χιλοστο με λαθος μετρημα/σημαδεμα κτλ, ποτε!
αστιεύεσαι;
αν λειτουργει ετσι οπως το αντιλαμβανομαι ειναι τέλειο.
θα προσπαθησω να το δοκιμάσω μεσα στην εβδομάδα.
να εισαι καλα που το μοιραστικες.

Επειδή η σκόνη - πριονίδι που δημιουργεί δεν παλεύεται, έφτιαξα μια κατασκευή για την οποία έγραψα εδώ
μια μικρή προταση ανεξοδης προσθήκης, μόνιμης η προσωρινής, που εμένα με εξυπηρετησε.

A2.jpgB2.jpg

και επειδή το έχω, οσον αφορα το ερωτημα για την αγορά του ο nikfor με κάλυψε,
εκτος απο το laser που σε εμένα ηταν τελειο (μεχρι να το χαλάσω εγω :LOL:)

Last edited: