Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ναι ακριβυνε αλλα οπως και να΄χει το πραμα, με 3 ευρω δεν υπαρχει περιπτωση να βρει κανεις καλυτερη κολλα δυο συστατικων για γενικη χρηση. Ουτε με τα διπλα κατα τη γνωμη μου.

που το ειδες? θυμαμαι και εγω καποια εντυπωσιακα specs απο την εταιρεια που παραγει την συγκεκριμενη κολλα του Λιντλ.

Η αντιστοιχη Bison δινει αντοχη 170kg για την κανονικη αλλα δεν αναφερει ποση αντοχη εχει η 5λεπτη, προφανως λιγοτερη.

Επισης ειναι πολυ σημαντικο το σημειο που αρχιζει η τηξη της κολλας του Lidl το οποιο ανερχεται στους 180c ενω της Bison ειναι στους 100c.
To λεω αυτο καθως στα μπρικια του καφε κολλαω με εποξικη κολλα την βιδα για να μην χαλαρωνει το χερουλι. Στο ενα μπρικι εχω βαλει την κολλα του Λιντλ και στο αλλο μια αλλη, δεν θυμαμαι.
Η κολλα του Λιντλ μετα την παρασκευη του καφε παραμενει σκληρη, ενω η αλλη μαλακωνει λιγο. Επανερχεται βεβαια αμεσα οταν κρυωσει το μπρικι και δεν εχει δημιουργησει καποιο θεμα εδω και 5 χρονια.

• Like
Reactions: anastasg
Εργαλεία απο Πεμπτη 3/8..!!!

Τιμή χώμα οι δίσκοι https://www.lidl-hellas.gr/p/parksi...18472?pageId=10026063&tabCode=Next_Sales_Week

Θα πάρω σίγουρα έναν 96αρι

• Like
Reactions: vagos08 and KOSSTV
Τιμή χώμα οι δίσκοι .

Θα πάρω σίγουρα έναν 96αρι
Όχι ότι 8 ευρώ είναι και κάνα σοβαρό ποσό, αλλά ένα δίσκο Φ190 που είχα πάρει για το δισκοπρίονο, πάλι σε τιμή χώμα, ήταν τελείως για πέταμα (μαύριζαν όλα τα ξύλα). Στην περιγραφή λέει "Από υψηλής ποιότητας σκληρό μέταλλο" και σε συνδυασμό με την τιμή χλωμό το κόβω να είναι καρβιδίου. Επίσης είναι Φ254 οπότε δες αν χωράει στο παγκοπρίονο (τα περισσότερα παίρνουν Φ250).

Όχι ότι 8 ευρώ είναι και κάνα σοβαρό ποσό, αλλά ένα δίσκο Φ190 που είχα πάρει για το δισκοπρίονο, πάλι σε τιμή χώμα, ήταν τελείως για πέταμα (μαύριζαν όλα τα ξύλα). Στην περιγραφή λέει "Από υψηλής ποιότητας σκληρό μέταλλο" και σε συνδυασμό με την τιμή χλωμό το κόβω να είναι καρβιδίου. Επίσης είναι Φ254 οπότε δες αν χωράει στο παγκοπρίονο (τα περισσότερα παίρνουν Φ250).

Να ειναι χειρότεροι από τους einhell που είχε επάνω; Δεν νομίζω Και οι einhell 12€ έκαναν και πήγαν ξαφνικά στα 20€ .
Παίρνει 254 δίσκους.
Καρβιδιου με 96 δόντια θα έπρεπε να βάλεις και ένα μηδενικό πίσω από την τιμή ακομη
Δεν είναι όλοι οι δίσκοι για ολες τις δουλειές και για όλα τα ξύλα. Έχω έναν 60αρι και όταν πήγα να κόψω οξιά μαύρισε ο τόπος ενώ με τον 24αρι δεν είχα θέμα πέρα από την τραχεια κοπη .

Τα δόντια σε έναν δίσκο εκτός από την καθαρότητα κοπης έχουν να κάνουν και με την δυνατότητα κοπης ενός ξύλου...
Στην πραξη ενας δίσκος με 24 δόντια μπορεί να κόψει και ενα σκληρό ξύλο... αντιθετα ένας με 60 δοντια είναι λογικό να ζορίζεται τόσο που να μην κόβει...
Από την άλλη ένας 60αρης όσο πιο μαλακό είναι το ξύλο τόσο πιο καθαρότητα κοπης κάνει σε σχέση με έναν 24αρη...

Οσο αφορα την ποιοτητα του δισκου..
Έχω το γνωστό parkside δισκοπριονο ρευματος και από όταν αγόρασα από έναν επώνυμο δίσκο 24αρη και 48αρη κατάλαβα την διαφορά σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με αυτούς που είχε μέσα...
Αυτος με τα 96 δόντια που αναφέρεις κάνει συγουρα μόνο για μελαμίνη και mdf...ίσως επερνα αυτόν με τα 80 δόντια...

Δεν είναι όλοι οι δίσκοι για ολες τις δουλειές και για όλα τα ξύλα. Έχω έναν 60αρι και όταν πήγα να κόψω οξιά μαύρισε ο τόπος ενώ με τον 24αρι δεν είχα θέμα πέρα από την τραχεια κοπη .
Τι να σου πω... πάει καιρός που τον έχω βάλει στο ράφι και δεν θυμάμαι τι δοκιμές είχα κάνει τότε. Πάντως σε σύγκριση με τον Freud με 80δόντια (Ο Parky έχει 48) καμία σχέση από άποψη μαυρίσματος στα ίδια ξύλα.
Όταν το έψαχνα, ο Bosch με 80 δόντια ήταν ο φτηνότερος που βρήκα στα 49€ από Προμηθέα, οπότε αν δεν σου κάτσει ο Parkside κοίτα και προς τα εκεί.

Έχω ένα φαλτσοπρίονο και δίσκους Bosch multimaterial 190χλστ με 54 δόντια και 254χλστ με 96 δόντια
Θα πάρω και το δίσκο του lidl με τα 96 δόντια για δοκιμή.

Η ερώτηση είναι αν μπορώ να κόψω αλουμινένιο μασίφ κύλινδρο διαμέτρου 30χλστ ή θα πρέπει να πάω σε μηχανουργείο:

εμενα στο φαλτσοπριονο του λιντλ ενω αρχικα μου μαυριζε, τωρα πια δεν μου μαυριζει τα ξυλα, συνηθως μαλακα αλλά και πιο σκληρα (απο δοκαρια) που δεν ξερω τι ξυλα ησαν γιατι τα βρηκα στην αποθηκη του πατερα αλλά σιγουρα πιο σκληρα.
το μυστικο ειναι οτι το δουλευω με ντιμερακι και του ριχνω τις στροφες. κοβω και αργα με πολυδοντους δισκους και μου κανει την κοπη καθρεπτη και χωρις αλλοιωση του χρωματος.
το ιδιο κανω και με το δισκοπριονο των 190μμ. κοβω παντα σε λιγοτερες στροφες με τους μαμισιους πολυδοντους δισκους.
τωρα να ευθυνεται οτι τα ξυλα δεν ησαν αυτο που λεμε σκληρα? δεν ξερω.

δοκιμαστε ομως να ριξετε τις στροφες ειτε με το ντιμερ του δισκοπριονου ειτε με ντιμερακι δικο σας σε φαλτσοπριονο/παγκοπριονο , και θα δειτε διαφορά πιστευω
το μυστικο ειναι να μην βιαζεσαι. ενας μαστορας που θελει να βγαλει ποσοτητα φυσικα πρεπει να πληρωσει εναν καλυτερο δισκο πολλαπλασια αν θελει να κανει καλη δουλεια και γρηγορα.

• Like
Reactions: dk31
δοκιμαστε ομως να ριξετε τις στροφες ειτε με το ντιμερ του δισκοπριονου ειτε με ντιμερακι δικο σας σε φαλτσοπριονο/παγκοπριονο
Δυστυχώς τα δισκοπρίονα που έχω δεν έχουν ρύθμιση στροφών. Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα (είδος ξύλου, πάχος, κατεύθυνση κοπής...) που πιστεύω ότι δεν αξίζει να μπλέξεις με πατέντες και ντίμερ.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ντίμερ ένα δισκοπριονο όταν υπάρχει ρυθμιστής ταχύτητας.. Η ταχύτητα καθορίζει και την ποιότητα κοπης..

Εγώ θα επιμείνω ότι ένας καλό δίσκος κάνει την διαφορά με τα καταλληλα δόντια...Η ποιότητα και σύνθεση παρασκευης είναι εντελώς διαφορετική..
Τουλάχιστον οι 2 Bosch ειναι άριστοι...
Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα (είδος ξύλου, πάχος, κατεύθυνση κοπής...) που πιστεύω ότι δεν αξίζει να μπλέξεις με πατέντες και ντίμερ.

Φυσικά και υσχιει αυτό..
Δύναμη δισκοπρινου,είδος ξύλου,φορά κοπης και ποιότητα δίσκου είναι από τα κυριότερα στοιχεία της κοπης...
το μυστικο ειναι να μην βιαζεσαι. ενας μαστορας που θελει να βγαλει ποσοτητα φυσικα πρεπει να πληρωσει εναν καλυτερο δισκο πολλαπλασια αν θελει να κανει καλη δουλεια και γρηγορα.
Συμφωνω απολυτα..
Το δισκοπριονα είναι ένα βαρύ εργαλείο όπου ο χειρισμός του είναι από τα σημαντικά του σημεία τόσο στο δούλεμα οσο και στην ασφάλεια μας...

Όσο πιο αργά το πας τόσο πιο άνετη και καθαρή κοπή έχεις..Τα δόντια του δισκου δεν πιέζονται και περνούν σιγα/σιγά της ίνες του ξύλου...

Δοκιμάστε να κόψετε μια αργή και μια πιο γρήγορη κοπή και αμέσως θα καταλάβετε την διαφορά...

Last edited:
Δυστυχώς τα δισκοπρίονα που έχω δεν έχουν ρύθμιση στροφών. Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο αποτέλεσμα (είδος ξύλου, πάχος, κατεύθυνση κοπής...) που πιστεύω ότι δεν αξίζει να μπλέξεις με πατέντες και ντίμερ.

το δισκοπριονο του λιντλ που εχω , εχει ρυθμιση στροφων, δηλαδη ενσωματωμενο ντιμερακι οποτε δεν χρειαζεται εξωτερικο.
εχω φτιαξει ενα ντιμερακι για ολα τα αλλα εργαλεια που δεν εχουν ρυθμιση στροφων , με ονομαστικο οριο 4kw και το βαζω οποτε το χρειαζομαι , και στο φαλτοσπριονο φυσικα αλλά και σε άλλα εργαλεια. αντι να βαλεις το εργαλειο στην πριζα του τοιχου, το βαζεις στην πριζα του ντιμερ.

δεν ειναι δυσκολο , ειχαμε φτιαξει και αναλογο θρεντ και το κοστος ειναι σχετικα μικρο για οποιον θελει να γλιτωσει χρηματα γιατι ωραιος ο μπος κλπ αλλά πανε και ενα 50αρικο+
για καποιον βεβαια που μπορει να τα δωσει τα λεφτα, δεν το συζηταμε, παιρνεις ενα καλο δισκο και τον εχεις για πολλες εκατονταδες κοψιματα μην πω χιλιαδες.

• Like
Reactions: dk31