Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έτσι είναι, και όταν το φέρνεις, χάνεις τις αρχικές διαστάσεις και το παραλληλόγραμμο είναι παράγωνο :-/ . Ούτε εγώ έχω ταινιολειαντηρα για μέταλλα και στον δίδυμο τροχό δεν γίνεται δουλειά.
Απο την άλλη, είδα τις διαστάσεις της πριονοκορδελας που είναι 55*30*30 και είναι 11 κιλά, οπότε είναι τεράστια για το μικροσκοπικό μου εργαστήριο, οπότε την ξεχνάω.

Πρέπει να βελτιώσουμε το φαλτσοπριονο με κάποιο τρόπο.

Πως σας φαίνεται αυτή η περίπτωση;

Κι εγώ σε μια κατασκευή τώρα που έχει φουλ 45 μοιρών ζορίζομαι πάρα πολύ και τρώω πολύ χρόνο για να τα ταιριαξω..
Με το χέρι τα κόβω βέβαια..
Εχουμε πρόταση για ταινιολειαντηρα της προκοπής;
Αυτόν εδώ έχω βάλει στο μάτι, αλλά όλο το αναβάλλω. Νομίζω ο Holzmann είναι καλύτερη μάρκα (?)

Ακόμα δουλεύω με τον λειαντήρα του λιντλ πιασμένο σε μια σταθερή βάση. Όταν δουλεύεις με μέταλλα παίρνει φωτιά, οπότε θέλει ψιλό γυαλόχαρτο (P150-Ρ250) και σιγά-σιγά.

Χρησιμοποιώ τα τελευταία 15 χρόνια έναν αντίστοιχο της boston, μπλε einhell. Είχε δύο σειρές τότε η einhell, την κόκκινη και την μπλέ που υποτίθεται ήταν καλύτερη. Είναι πολύ καλή, τουλάχιστον για τις δικές μου ανάγκες. Κάποιες ρυθμίσεις στην αρχή και περιοδικά ένας έλεγχος στην καθετότητα των επιφανειών. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα που έχουν όλοι οι φτηνοί ταινιολειαντήρες. Αν κάνεις περιστασιακή χρήση και μπορείς να αποδεχτείς ότι πρέπει να ελέγχεις κάπου κάπου την καθετότητα, ο boston θα σε καλύψει. Μη νομίζεις όμως ότι και οι πολύ ακριβότεροι ,θα τους ρυθμίσεις μια φορά και τέλος. Όλοι περιστασιακά θέλουν και πάλι ρύθμιση. Απλώς όχι τόσο συχνά όσο στος φτηνούς.

• Like
Reactions: dk31
Παιδια εκείνος ο προβολέας εξωτερικου χώρου αναφέρεται στη διαφήμιση ως ip65, όμως στο κατάστημα που τον είδα λέει ip44 (δηλ κανονικά δεν είναι αδιάβροχος...). Τί ισχύει τελικά πιστεύετε;

Περισσοτερο κοντα στην πραγματικοτητα ειναι αυτο που αναφερεται στην συσκευασια.
Αν ειναι IP 65 εχει καλως, καθως ειναι ανθεκτικος στις καιρικες συνθηκες και στην βροχη, αν ειναι IP44 ξεχασε τον, θα γεμιζει σκονες..

Τωρα αυτο που ισχυριζεται στην περιγραφη, οτι ειναι δηλαδη IP65 δεν ειναι σωστο.
  • Προστασία από σταγόνες νερού (IP65), με αντοχή στις καιρικές συνθήκες
Προστασια απο σταγονες παραπεμπει μαλλον σε προστασια IP62 η IP63.

Εδω ο πνακας στεγανοποιησης/αδιαβροχοτητας.

Δεν έχουν κάνει λάθος ....υπήρχαν 2 ειδών προβολείς ένας IP65 με ενσωματωμένο τον αισθητήρα μέσα στον προβολέα και ήταν σε πλακέ κουτί (πήρα και εγώ έναν) και
ένας IP44 με τον αισθητήρα από κάτω και τετράγωνο κουτί. :cool:

Παιδια εκείνος ο προβολέας εξωτερικου χώρου αναφέρεται στη διαφήμιση ως ip65, όμως στο κατάστημα που τον είδα λέει ip44 (δηλ κανονικά δεν είναι αδιάβροχος...). Τί ισχύει τελικά πιστεύετε;
Ισως να ειναι ετσι, γιατί εγώ είδα μόνο τον ένα.
Δεν έχουν κάνει λάθος ....υπήρχαν 2 ειδών προβολείς ένας IP65 με ενσωματωμένο τον αισθητήρα μέσα στον προβολέα και ήταν σε πλακέ κουτί (πήρα και εγώ έναν) και
ένας IP44 με τον αισθητήρα από κάτω και τετράγωνο κουτί. :cool:
Δεν ξέρω εάν υπάρχουν 2 αλλα αυτός που διαφημίζοταν την.προηγουμενη εβδομάδα ήταν IP65 στο φυλλάδιο..

20231102_154217.jpg

Τώρα εάν στο κατάστημα έλεγε για IP44 τότε ίσως να μιλάμε και για παραπληροφορηση...

Κωστή δεν διαβάζεις με προσοχή αυτά που γράφω :) ενώ εγώ σε προσέχω σε ότι γράφεις :ROFLMAO:
Όπως βλέπεις και στην φωτογραφία που έβαλες μιλάμε για 2 προβολείς.
Ο δεξιά επάνω με τον εξωτερικό αισθητήρα είναι IP44 και ο αριστερά και κάτω με τον ενσωματωμένο αισθητήρα είναι ο IP65. :cool:

• Like
Reactions: MAN0S and dimirass
Και γω την πάτησα έτσι, τελικά υπήρχαν 2 βέρσιονς οπως λεέι ο osatosa και το επεστρεψα και πήρα τον ip65, τωρα όπως λέει ο Μιχάλης η περιγραφη του δεν ταιριάζει με ip65.Λαθος περγραφή η λάθος σήμανση? Μόνο το lidl γνωριζει...αν γνωρίζει...

Κωστή δεν διαβάζεις με προσοχή αυτά που γράφω :) ενώ εγώ σε προσέχω σε ότι γράφεις :ROFLMAO:
Όπως βλέπεις και στην φωτογραφία που έβαλες μιλάμε για 2 προβολείς.
Ο δεξιά επάνω με τον εξωτερικό αισθητήρα είναι IP44 και ο αριστερά και κάτω με τον ενσωματωμένο αισθητήρα είναι ο IP65. :cool:
Οντως ειναι 2..εαν ειναι ο ενας IP44 και ο αλλος IP65 παω πασο...αλλα ετσι οπως το γραφει ειναι σαν αναφερονται και οι 2 IP65...εκτος και εαν το γραφει πουθενα IP44 στην φωτο και δεν το βλεπω...

Αισθητήρας σούρουπου;;;;;

Ναι, δηλαδή, το φωτιστικό ενεργοποιείται και ανάβει όταν ανιχνεύσει κίνηση, αλλά μόνο όταν το φως του ήλιου έχει πέσει.
Από το σούρουπο μέχρι το πρωί που θα ξημερώσει είναι ενεργό.
Μετά το ξημέρωμα δεν ανάβει γιατί έχει ένα φωτοκύτταρο που μετράει το φως. Και έτσι πρέπει, γιατί αλλιώς ο προβολέας θα άναβε άδικα και το πρωί.

Την ευαισθησία του προβολέα σε φωτισμό την μετανομασαν αυτοί σε αισθητήρα σούρουπου...με λίγα λόγια..!!!!

• Haha
Reactions: stivi1981
Την ευαισθησία του προβολέα σε φωτισμό την μετανομασαν αυτοί σε αισθητήρα σούρουπου...με λίγα λόγια..!!!!

Είναι μια διεθνής έκφραση Κωστή, η "DUSK TO DAWN" που αναφέρεται στα φωτιστικά που έχουν φωτοκύτταρο.

Ε, στο Lidl το μετέφρασαν για να είναι πιο κατανοητό, αλλά μάλλον μπερδεύει περισσότερο.

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Ναι, δηλαδή, το φωτιστικό ενεργοποιείται και ανάβει όταν ανιχνεύσει κίνηση, αλλά μόνο όταν το φως του ήλιου έχει πέσει.
Από το σούρουπο μέχρι το πρωί που θα ξημερώσει είναι ενεργό.
Μετά το ξημέρωμα δεν ανάβει γιατί έχει ένα φωτοκύτταρο που μετράει το φως. Και έτσι πρέπει, γιατί αλλιώς ο προβολέας θα άναβε άδικα και το πρωί.
ναι ξερω τι κανει αλλα σαν μεταφραση η λεξη σουρουπο ειναι λιγο αγνωστη σε φυλαδια κατασκευαστων!!!
φωτοκυταρο ενεργοποιησης μερας-νυχτας θα ηταν πιο σωστο πιστευω.

• Like
Reactions: KOSSTV
Γενικότερα υπάρχει ένας βιασμός της γλώσσας μας, ειδικά από τις πολυεθνικές που μάλλον δεν ασχολούνται με το να προσλάβουν μεταφραστές αλλά αρέσκονται σε λύσεις τύπου google translate. Εδώ υπάρχει περιγραφή σε προϊόν για πλυντήριο πιάτων «λαμπρυντικό»... Τι να πείς.