Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σήμερα επέστρεψα το PPTSA 20 Li . Βυθιζόμενο δισκοπριονο με οδηγό μπαταρίας 20v.
Δεν θυμόμουν ποιό είναι το PPTSA 20Li και το έψαξα λίγο γιατί χρειάζομαι κάποιο αντίστοιχο. Δεν καταλαβαίνω την τιμή στο AMAZON

https://www.amazon.de/-/en/Parkside-Performance®-PPTSA-20-Li-Cordless/dp/B0BZTJ558G

https://www.lidl.de/p/parkside-perf...-20-li-a1-ohne-akku-und-ladegeraet/p100357953

τα εργαλεια μαπταριας τα προτιμουμε σε εξωτερικα περιβαλλοντα εργασιας και για λογους αναγκης μη ρευματος, για τις δουλειες εντος εργαστηριο καλο ειναι να εχουμε επωνυμα εργαλεια ρευματος που ειναι και πιο ποιοτικα αλλα και οικονομικοτερα στην αγορα τους.
Θα συμφωνήσω στην μισή ανάρτηση...
Υπάρχουν ποιοτικα εργαλεια μπαταρίας τα οποία κάνουν την ιδια δουλειά με του ρευματος...
Ακόμη και στο εργαστηριο τα μπαταρίας σου λύνουν τα χέρια...

• Like
Reactions: Χιωτης
τα εργαλεια μαπταριας τα προτιμουμε σε εξωτερικα περιβαλλοντα εργασιας και για λογους αναγκης μη ρευματος, για τις δουλειες εντος εργαστηριο καλο ειναι να εχουμε επωνυμα εργαλεια ρευματος που ειναι και πιο ποιοτικα αλλα και οικονομικοτερα στην αγορα τους.
Θα διαφωνήσω και στο πρώτο μέρος αλλά και στο δεύτερο.
Ακόμη και μέσα σε εργαστήριο (DIY) είναι πολύ πιο εύχρηστο ένα εργαλείο μπαταρίας πάρα ένα εργαλείο ρεύματος. Αναφέρομαι σε εργαλεία μικρού όγκου και όχι φαλτσοπριονο, παγκοπρίονο, κορδέλες κλπ.
Είναι μεγάλη ευκολία η μετακίνηση χωρίς την εξάρτηση του καλωδίου αλλά και ασφάλεια!

Επιπλέον τα εργαλεία μπαταρίας θεωρώ ότι είναι πιο ποιοτικά προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν επάξια απέναντι στα εργαλεία ρεύματος.
Αλλά σίγουρα τα μπαταρίας είναι πιο ακριβά και Επιπλέον πρέπει να πάρεις και μπαταρίες

Πιο πολλα 'εργαλεια' εχει στην κατηγορια αυτοκινητο...

..παρα στην κατηγορια εργαλεια!

Και για τον καδο απορριματων του εργαστηριου, φινες, αναλαφρες, μεγαλες σακκουλες με μεταξωτο κορδονι, μολις 69 λεπτα τη δεκαδα!
Ειναι και γερές, δεν μου εχει σκισει ποτε καμμια!

Το θεωρώ υπερβολή (το ακονιστήρι), απλά μια λίμα χρειάζεσαι και να δεις μερικά βίντεο στο youtube.
Εκτός αν κάποιος έχει μαγαζί που ακονίζει αλυσίδες.

Σωστα, υπερβολή ειναι επισης να έχει κάποιος 5, 10,15 η και παραπάνω δραπανοκατσαβιδα πχ. αλλά αυτο ισχύει για τους κοινούς θνητους.

Εδω μεσα ομως ειναι η φωλια ενος αλλου είδους ανθρωποειδων οπου η λεξη υπερβολη δεν έχει ιδιαίτερο νοημα😁

Το θεωρώ υπερβολή (το ακονιστήρι), απλά μια λίμα χρειάζεσαι και να δεις μερικά βίντεο στο youtube.
Εκτός αν κάποιος έχει μαγαζί που ακονίζει αλυσίδες.
Έχω αντίθετη άποψη.
Η λιμα έχει να κάνει με την σταθερότητα και την δεξιοτεχνία του χεριού. Εύκολα χάνεις τίς μοίρες και δύσκολα φέρνεις δόντια που έχουν βρεθεί πέτρα.

Τα καλά τίς λιμας είναι ότι δεν ανεβάζει θερμοκρασία και δεν φθείρει την σκληρότητα του μετάλλου πράγμα που γίνετε αν δεν προσέξεις με το ηλεκτρικό.
Αν κάποιος πάει σε αγορά οδηγού για την λήμμα Θα πληρώσει κοντά στα 30 εύρο που έχει το εργαλείο και πάλι το αποτέλεσμα θα απέχει πολύ.
Μειονεκτήματα της Λίνας βάζω πως θέλει κόπο και χρόνο ειδικά αν βρεις πέτρα.

Το ηλεκτρονικό δεν χρειάζετε δεξιοτεχνία. Ρυθμίζεις μοίρες (πανευκολα) θέση αλυσίδας τροχού (πανευκολα). Και ακονιζεις σαν εργοστάσιο. Με έναν δίσκο έχω τον florabest 10+χρόνια ( επαγγελματικά με 30 αλυσίδες).

Τέλος το ότι συντηρείς όλα τα δόντια στο ίδιο μήκος και στις ίδιες μοίρες εύκολα κάνει την Λάμα σου να μην φθείρεται και το σημαντικότερο κάνει ασφαλέστερο το αλυσοπρίονο.
Μια λάθος αλυσίδα σε μήκος δοντιών και λάθος γωνία είναι αρκετά επικίνδυνη.

ΥΓ Σε κάθε κονισμα αποτέλεσμα λες και την έβγαλες από το κουτί είναι μεγάλη υπόθεση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τι απαιτήσεις έχεις ως προς το αποτέλεσμα...
Αμα υπάρχει και θέμα επικινδυνοτητας από κακό λιμαρισμα, όταν δεν γνωριζεις, ένας πολύ σοβαρός λογος παραπάνω...

• Like
Reactions: newbie and vrouxos
Αγορα σήμερα κ δοκιμή της πριονοκορδελας μεταλλου.Φαινεται στιβαρή κ είναι αρκετά βαριά.Ενα βασικό μείον που λένε όσοι την έχουν αγοράσει κ κάνουν βίντεο στο YouTube, είναι ότι δεν στέκεται όρθια.Το πρόβλημα αυτό λύνεται εύκολα αν σφίξει κάποιος λίγο το παξιμάδι στην βάση της,αυτό δηλαδή που δείχνω στην φωτο.
Η κοπή είναι καθαρή,αλλά χάνει απογοητευτικα στις κάθετες κοπες.Ειναι πρόβλημα αλφαδιας στη μεγγενη του εργαλείου.Με ροδελιτσες στα κατάλληλα σημεία αλφαδιαζει κ η κοπή δεν χάνει καθόλου.Με αυτές τις εύκολες ρυθμίσεις,κ πάντα με δεδομένη την αγορά στα 100e,είναι άριστη αγορά.

Attachments

• 20240212_130117.jpg
    20240212_130117.jpg
    2.2 MB · Views: 55
  • 20240212_130111.jpg
    20240212_130111.jpg
    1.1 MB · Views: 55
Αγορα σήμερα κ δοκιμή της πριονοκορδελας μεταλλου.Φαινεται στιβαρή κ είναι αρκετά βαριά.Ενα βασικό μείον που λένε όσοι την έχουν αγοράσει κ κάνουν βίντεο στο YouTube, είναι ότι δεν στέκεται όρθια.Το πρόβλημα αυτό λύνεται εύκολα αν σφίξει κάποιος λίγο το παξιμάδι στην βάση της,αυτό δηλαδή που δείχνω στην φωτο.
Όπως έγραψα σήμερα σε άλλο νήμα, αυτή η λύση (τουλάχιστον στο δικό μου μοντέλο) ήταν προσωρινή. Έχει 2 αξονικά ρουλεμάν ο άξονας, οπότε έφτασα σε τέτοιο σφίξιμο, που πλέον έπρεπε να κατεβάζω ε΄γω την κορδέλα για να κόψει και όχι να την αφήνω μόνη της.

Η κοπή είναι καθαρή,αλλά χάνει απογοητευτικα στις κάθετες κοπες.Ειναι πρόβλημα αλφαδιας στη μεγγενη του εργαλείου.Με ροδελιτσες στα κατάλληλα σημεία αλφαδιαζει κ η κοπή δεν χάνει καθόλου.Με αυτές τις εύκολες ρυθμίσεις,κ πάντα με δεδομένη την αγορά στα 100e,είναι άριστη αγορά.
Σε αυτό έχεις δίκιο. Στην καινούργια που πήρα, αναγκάστηκα να βάλω την παλιά μέγγενη. Όπως είπες, με 100€ μιά χαρά είναι. Εξάλλου είναι και η χαρά της βελτίωσης:)

• Like
Reactions: MAN0S
Όπως έγραψα σήμερα σε άλλο νήμα, αυτή η λύση (τουλάχιστον στο δικό μου μοντέλο) ήταν προσωρινή. Έχει 2 αξονικά ρουλεμάν ο άξονας, οπότε έφτασα σε τέτοιο σφίξιμο, που πλέον έπρεπε να κατεβάζω ε΄γω την κορδέλα για να κόψει και όχι να την αφήνω μόνη της.
Φίλε μου νομίζω ότι είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να πέφτει μόνη της...κανονικά δεν θέλει πίεση ώστε να κόβει ίσια...αν πιέζεις μ2ταβαλεις την λάμα με αποτελεσμα να χάνεις τις μοίρες σου.

Φίλε μου νομίζω ότι είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να πέφτει μόνη της...κανονικά δεν θέλει πίεση ώστε να κόβει ίσια...αν πιέζεις μ2ταβαλεις την λάμα με αποτελεσμα να χάνεις τις μοίρες σου.

Θερμή παράκληση και φιλικά πάντα, διάβασε πιό προσεκτικά.

Έγραψα:
......οπότε έφτασα σε τέτοιο σφίξιμο, που πλέον έπρεπε να κατεβάζω ε΄γω την κορδέλα για να κόψει και όχι να την αφήνω μόνη της.......

Ενναλακτικά, διάβασε και τα άλλα post.

• Like
Reactions: enduras1 and dim tz
Θερμή παράκληση και φιλικά πάντα, διάβασε πιό προσεκτικά.

Έγραψα:
......οπότε έφτασα σε τέτοιο σφίξιμο, που πλέον έπρεπε να κατεβάζω ε΄γω την κορδέλα για να κόψει και όχι να την αφήνω μόνη της.......

Ενναλακτικά, διάβασε και τα άλλα post.
Έπρεπε να βάλω το "φίλε μου και εγώ νομίζω ότι....." για να μην κρίνεις λάθος το σχόλιο μου ότι σε σνομπαρω?..Η έπρεπε να γράψω ότι- καλησπέρα ,προχώρησα και εγώ σήμερα στην αγορά μπλα μπλα μπα και διαπίστωσα και εγώ ότι θα συμφωνήσω?

Φίλε μου καλέ χωρίς να σε ξέρω μπορείς για εμένα από εδώ και πέρα να μονολογείς αφού δεν θες άποψης άλλων!Μάλλον τα γνωρίζεις όλα!Φιλικά.

Με τις γραμμές παραγωγής κλτ ξέχασα να "αναφέρω" :D τι πήρα σήμερα:

Αυτό που ήθελα βασικά, ήταν το κράνος ηλεκτροκόλλησης:

20240212_140540.jpg

Εξωτερική ρύθμιση DIN, όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις μέσα. Γενική εντύπωση πριν την χρήση, πολύ καλή!!! Οι μπαταρίες ΑΑΑ δεν μου άρεσαν. Η stanley έχει 2 2032 επαναφορτιζόμενες εδω και 10++ χρόνια και ακόμα είναι ΟΚ.
Ο φακος είναι για να διαβάζεις στρατιωτικό χάρτη σε συνθήκες πολέμου:LOL::ROFLMAO::ROFLMAO:

Έχω και μία κινέζικη στα ίδια περίπου χρήματα. https://www.aliexpress.com/item/100....order_list.order_list_main.40.6b011802ZMizgV

20240212_141023.jpg
Οπτικά, μαλλον είναι καλύτερη η PARKSIDE, αλλά το σημαντικο test θα γινει με την ΥΑΤΟ https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...-maska-ilektrokollisis-yato-yt-73925-84614082

Τα εσωτερικά:

PARKSIDE
20240212_140444.jpg

YATO
20230402_130747.jpg

CHINA
20240212_141147.jpg

Και αφού πήγα LIDL :cool:
20240212_141352.jpg

Παιδιά εγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι μήπως και έχει κάποιος το ίδιο πρόβλημα με εμένα..αγόρασα κάπου τον Μάιο ένα ασύρματο θαμνοκοπτικο PPFSA 40-Li A1 40V..ωστόσο μετά από μερικές χρήσης κάπου στον Ιούλιο άρχισε να ρίχνει στροφές...το έστειλα για service και αφού πήρα κάνα 30 τηλεφωνα,μου το επέστρεψαν τον Σεπτέμβριο.. Συνεχεια μου έλεγαν ότι δεν είναι διαθέσιμο από το εργοστάσιο.. Όταν το παρέλαβα το έβγαλα από το κουτί να κόψω χόρτα και με το που ξανά το δοκίμασα έκανε το ίδιο πράγμα...τους πήρα τηλ το ξανά έστειλα και από τότε μου λένε ότι το κάνουν ολική επανακατασκευη γιατί αρκετοί είχαν το ίδιο πρόβλημα.. είναι κανένας άλλος στην ίδια θέση με εμένα?

Καλημέρα σε όλους μετά από πολύ καιρό απόχης μου..... Διάφορα προσωπικά ups & downs, με ανάγκασαν να απέχω από το forum για σχεδόν ενάμιση χρόνο.... Χαίρομαι ξανά που σας συναντώ και εύχομαι να σας βρίσκω όλους καλά, καλύτερα από πριν.....

Στο δια ταύτα τώρα: έχω εάν τριβείο τοίχου τύπου καμηλοπάρδαλης και συγκεκριμένα το Parkside - PWDS 920 B2, το οποίο το είχα δανείσει σε φίλο και μου το επέστρεψε με σπασμένη καρβουνοθήκη.... Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιος στην άκρη κανένα χαλασμένο ούτως ώστε μήπως μπορέσουμε από τα 2 να σώσουμε το ένα;;;; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας καλή συνέχεια σε όλους....