Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ποτε το ειχε? Θελω και εγω ενα

Άμα βρείς πάρε δύο… αλλά δε θα βρείς.
Είχα πάει σήμερα απ’το φίλο μου στο μηχανουργείο να γυαλίσω ένα μαχαίρι που έφτιαξα…
IMG_9162.jpeg
…και το είδα.
Μου είπε οτι ήταν το τελευταίο.

Κάτι πήραμε πάλι......

Τον μπουλονοκόφτη και τα ροδάκια

20240716_183036.jpg

Ο κόφτης δίπλα σε έναν Knipex 180mm
20240716_183206.jpg

Έκανα και μία κοπή σε βίδα 4mm (δηλαδή λιγότερο από 3mm καθαρό μέταλλο). Ο Knipex δεν τα κατάφερε παρόλο που η προσπάθεια έγινε στην αρχή των ακμών.
Ο Parkside έκανε εύκολα την 1η κοπή στην αρχή των ακμών (εκεί που θέλει την μικρότερη δύναμη δηλαδή), αλλά απαιτηθηκε σημαντικά περισσότερη δύναμη για το σημείο 2. Βγήκε μεν το μάυρο χρώμα αλλά δεν είδα κάποιο σημάδι στις ακμές. Για τις κοπές χρησιμοποίησα μόνο το ένα χέρι.

20240716_183639.jpg 1721214297103.png

Παρόλο που πήγα την Δευτέρα στις 07:48, στο ράφι υπήρχαν μόνο 2 και αυτοί θαμένοι ανάμεσα στα άλλα εργαλεία.

• Like
Reactions: KOSSTV
Σωστα, αλλά δεν το έχω ακόμα....:cool:
Βασικά, απο κόφτες μόνο τον Knipex είχα, οπότε με αυτόν προσπάθησα.
Δεν είναι για αυτήν την δουλειά ο κόφτης αυτός για αυτο και δεν το έκοψε...εχει κοπες ως 2.5mm σε σκληρό σύρμα...

Ο μπουλουνοκοφτης που αναφερω είναι ως 4mm...αλλά.και 6mm που έχω δοκιμάσει το κόβει..
Παιδιά πήρε κανείς τον μπουλονοκοφτη να μας πει εντυπώσεις..;
Δεν πρόλαβε να παω σήμερα...
Ο Parkside έκανε εύκολα την 1η κοπή στην αρχή των ακμών (εκεί που θέλει την μικρότερη δύναμη δηλαδή), αλλά απαιτηθηκε σημαντικά περισσότερη δύναμη για το σημείο 2. Βγήκε μεν το μάυρο χρώμα αλλά δεν είδα κάποιο σημάδι στις ακμές. Για τις κοπές χρησιμοποίησα μόνο το ένα χέρι.
Έδωσες όμως απάντηση στο ερώτημα μου..
Θεωρώ ότι δεν αξίζει εαν ζοριζετα σε 3mm μόνο διαμετρο..και δεν θα προβώ σε αγορά..

• Like
Reactions: newbie
Μαγαζί "παράδεισος" για πολλούς εδώ πέρα, αν βέβαια έρθει και στην Ελλάδα. Ακόμα και έτσι, μόνο μεγάλες πόλεις θα το έχουν.

• Like
Reactions: osatosa
Με λάθος knipex το τεσταρεις...
Με αυτό πρέπει να γίνει σύγκριση..

View attachment 236282
Αυτό είναι εκτός συναγωνισμού. Ότι χωράει κόβεται. Δεν τον βγάζω ποτέ από την εργαλειοθήκη και στον πάγκο πάντα πρώτη θέση. Τα 4mm που έχει ως όριο κοπής τα κόβει σαν να κόβεις βούτυρο. Τον έχω επτά χρόνια και οι ακμές του είναι σαν καινούργιες. Του lidl δεν υπήρχε ούτε για δείγμα όταν πέρασα.

Μαγαζί "παράδεισος" για πολλούς εδώ πέρα, αν βέβαια έρθει και στην Ελλάδα. Ακόμα και έτσι, μόνο μεγάλες πόλεις θα το έχουν.
Δεν συμφωνούν κάποιοι.. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Screenshot_20240718_164116_Facebook.jpg

Βρηκα το γαλλικο καστανια στο lidl στο Κορωπι.
Μπαμπη ψαχνω κα σου βρω και εσενα.

Πως δουλευει ομως δεν εχω πολυκαταλαβει αν και οπως την πηρα την εχω στο πορτπαγκαζ.

Βρηκα το γαλλικο καστανια στο lidl στο Κορωπι.
Μπαμπη ψαχνω κα σου βρω και εσενα.

Πως δουλευει ομως δεν εχω πολυκαταλαβει αν και οπως την πηρα την εχω στο πορτπαγκαζ.

Εύκολο είναι, δεν το σφίγγεις τέρμα, σφίγγεις απαλά και το δουλεύεις σαν καστάνια.
Κι εγώ πολύ λίγο το δούλεψα.

Βαρέθηκα να βλέπω σέγες και τα αλυσσοπρίονα :p, αυτό «εργαλείο» το πήρε κανένας;
Γαλλικό κλειδί καστάνια.

View attachment 236227
Πριν λίγο γύρισα από Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής και είχε αρκετά. Είχε και ένα παρόμοιο που είχε κάτι σαν λαβή συσφιξης και είχε και κάβουρες.

Όποιος κάνει διακοπές εδώ πάνω και ενδιαφέρεται...

Πήγα για τις πέτρες και δεν τις έφεραν καν..... Όπως και αρκετά άλλα από τα εργαλεία.

• Like
Reactions: vlad66 and Babis K.
Δεν είναι για αυτήν την δουλειά ο κόφτης αυτός για αυτο και δεν το έκοψε...εχει κοπες ως 2.5mm σε σκληρό σύρμα...

Ο μπουλουνοκοφτης που αναφερω είναι ως 4mm...αλλά.και 6mm που έχω δοκιμάσει το κόβει..

Έδωσες όμως απάντηση στο ερώτημα μου..
Θεωρώ ότι δεν αξίζει εαν ζοριζετα σε 3mm μόνο διαμετρο..και δεν θα προβώ σε αγορά..

Όσον αφορά τον κόφτη της Knipex που δοκίμασα, σε σκληρά σύρματα περιφράξεων μέχρι και 4mm τα κόβει άνετα. Η ξυλόβιδα όμως μάλλον με ατσαλόσυρμα μοιάζει. Το καθαρό μέταλλο μιάς τέτοιας βίδας (δηλαδή ανάμεσα στο σπείρωμα) είναι μικρότερο από 2,5mm, αλλά απαιτεί άλλο εργαλείο.

Σαφώς και ο CoBolt της Knipex είναι κορυφή, αλλά η 4πλάσια τιμή είναι ανασταλτικός παράγοντας ειδικά όταν προορίζεται για ελάχιστη και ερασιτεχνική χρήση (λέμε τώρα :LOL::LOL:)

Επίσης, μην ξεχναμε ότι σε αυτά τα εργαλεία η ευκολία κοψίματος οφείλεται στον συνδυασμό μοχλικού συστηματος και ποιότητας ακμών. Αν έχουμε μόνο το ένα από τα δύο, δεν........ Κλασσικό δείγμα, ο παραπάνω κόφτης της Knipex που δοκίμασα και ενώ έχει τις γνωστές ακμές της Knipex, λείπει το μοχλικό.

Με αφορμή αυτή την συζητηση, είπα να δω και κάποιο άλλο μοχλικό, όπως αυτό της TOTAL. Δυστυχώς δεν βρήκα της TOTAL και πήρα ένα της FF GROUP με ίδιο σύστημα. Έπρεπε να ψάξω να βρω της TOTAL γιατί για εμας τους γηραιούς :) παίζει σημαντικό ρόλο και το υλικό των λαβών.
Εννοείται ότι όλα τα πενσοειδή (και όχι μόνο φυσικά) λειτουργούν με την λογική του μοχλου/υπομόχλιου και για αυτό όσο πιο κοντά είναι η αρχή των ακμών στον άξονα περιστροφής, τόσο πιο ευκολα κόβουν.

Η διαφορά στα δύο συστήματα
1721337143997.png 20240718_200429.jpg

20240718_195937.jpg

Η δοκιμή έγινε πάλι με ξυλόβιδα 4mm, αλλά τελικά η FF GROUP με κόστος 6€ ήταν μια αποτυχήμενη αγορά γιατί η PARKSIDE είναι μακράν καλύτερη. Μάλλον πρέπει να πάρω και την TOTAL (8-10€) για να εχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί δεν πήρα την CoBolt και να ησυχάσω. Και εγω το ίδιο αναρωτιέμαι :LOL::ROFLMAO::LOL: Ας όψεται η χαρά του παιχνιδιού.......
Η αλήθεια είναι ότι για κάποιον παράξενο λόγο, τις εργαλειοθήκες που αφήνω στα χωριά τις βρίσκω πάντα άδειες, οπότε τίποτα δεν πάει χαμένο.

Κουπονακι για 3 ευρω εκπτωση με την εφαρμογη Lidl plus μονο για σημερα Παρασκευη στα Λιντλ.

image

• Like
Reactions: osatosa and newbie
Πάω που λέτε το Σάββατο (προχθές) να ξεσκουριάσω μια βάση του μοτέρ της vespa που είχα φτιάξει πριν κανένα δίμηνο και αμέλησα να τη βάψω, με αποτέλεσμα να πιάσει ελαφρά επιφανειακή σκουριά. Ανοίγω λοιπόν για πρώτη φορά τον καινούργιο αντικαταστάτη γωνιακό τροχό PWS125G6, του βάζω πάνω ένα πλαστικό τροχό λείανσης τύπου σφουγγάρι, και αρχίζω με τις στροφές στη θέση 3, τρίβοντας και σταματώντας για να αλλάξω πλευρά στη βάση. Σε περίπου 2 λεπτά συνολικής λειτουργίας με start-stop, πατάω τη σκανδάλη, πιάνει στροφές και μόλις ακουμπώ το βουρτσάκι στη βάση σταματά. Αυτό το έκανε 2 συνεχόμενες φορές. Στη 3η προσπάθεια ούτε καν ξεκίνησε, και έκτοτε είναι νεκρός. Μετά από ΜΟΛΙΣ 2 ΛΕΠΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!!! ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ!!!
Μετά το αναπόφευκτο "Αντε και γ....σου, πήρα το παλιό σκυλί BOSCH PWS550 (115 δίσκους) 25αετίας ...τροχουδάκι..., το οποίο αδιαμαρτύρητα και χωρίς να βγάλει κιχ, έβγαλε τη δουλειά.

Τώρα έχω 2 πρακτικά καινούργιους αλλά χαλασμένους Parkside PWS125G6 στα κουτιά τους. Σε τηλ σήμερα στη OWIM όπου ζήτησα ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ να μου στείλουν 3ο τροχό αλλά επιστροφή χρημάτων και να τους πάω πίσω και τους 2 στο τοπικό κατάστημα LIDL, μου είπε η κατά τα άλλα ευγενική τηλεφωνήτρια ότι θα το διαβιβάσει, αλλά η πρακτική είναι να στείλουν άλλο. Μου είπε να πάρω ξανά τηλ. Παρασκευή με Δευτέρα να ενημερωθώ τι θα γίνει τελικά.

Πείτε μου αν είμαι εγώ ο γκαντέμης...

Πάντως είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο με Parkside, και άκρως σπάνια φορά να μου χαλάσει ηλεκτρικό εργαλείο Parkside (και έχω πάρει αρκετά). Εδώ με τον τροχό και χωρίς να έχω ανοίξει κάποιον από τους 2, υποθέτω ότι έχει κατασκευαστικό σφάλμα ο ρυθμιστής στροφών. Τέτοια τύχη δεν τη περίμενα με 2 καινούργια εργαλεία...

Ότι και να γίνει, μόλις επιτρέψουν τα οικονομικά, θα πάρω έναν 125άρη DeWalt να ησυχάσω:
Σήμερα με πήραν τηλ. από το service OWIM ότι αποστέλλουν τρίτο τροχό, ίδιο, καινούργιο, που ελέγχθηκε λένε και είναι οκ. Δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων, μόνο αντικατάσταση. Τους χαλασμένους αν τους ζητήσει ο courier τους δίνω, αν όχι, στην ανακύκλωση.

Άντε, και στους εκατό με το καλό...

• Sad
Το έκκεντρο τριβείο που θα φέρει, κάνει για τρίψιμο στόκου (putty filler) σε προεργασίες λαμαρινών σε π.χ. βαφή αυτοκινήτου;

γενικα αυτα τα 3 σε 1 δεν ειναι καλα.
Αν σου κάνει και μπαταρίας (20V), εχει ακομα σε κάποια lidl το παλμικο

Δεν είναι 3 σε 1 αν εννοείς αυτό, είναι 3 διαφορετικά τριβεία στην ίδια τιμή. Μπαταρίας δεν θέλω γενικά.

• Like