Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Διαβασμενος πολυ ο Καλογερακης, αλλα ακολουθει δρομους που εχουν ηδη χαρακτει.
(y)
Εγώ βλέπω άπειρο χρόνο για πειράματα και καμία ανακάλυψη.
Πατέντες και μοντιφιές.
Σίγουρα είναι διαβασμένος αλλά μέχρι εκεί.

Ειδικά αυτό που λέει για την εξάρτηση είναι τελείως λάθος.
Ο καθένας μας πρέπει να είναι ειδικός σε έναν τομέα και σωστός επαγγελματίας ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς (υγεία, κατασκευές, ταξίδια κλπ.). Δεν γίνεται το όλα σε ένα γιατί στο τέλος γίνεται πασάλειμμα και κοστίζει και περισσότερο (χρόνο, χρήμα).

1. εβγαλε ΟΛΗ την πλακετα απο την μπαταρια?...δηλαδη αφαιρεσε την προστασια και την εξισορροπηση των μπαταριων? Επικινδυνο

2. Συντηρηση σε μπαταριες λιθιου? ΠΟΛυ κακο για την μακροζωια τους.

3. Φορτιζει καθε τυπο μπαταριας? ΚΑΚΟ! πολυ ΚΑΚΟ..καθε ειδος μπαατριας εχειτ ον δικο της τυπο φορτισης (διαφορετικη μεταβολη της τασης κ της εντασης του ρευματος στον χρονο)

και κοψτε αυτο το "καλογερακης, ο καλυτερος στον κοσμο". Κατι που ουτε ο ιδιος το ισχυριζεται για τον εαυτο του.
Πολυ πριν ο καλογερακης κανει το δικο του οινοπνευμα, κυκλοφορουσαν στην Αμερικη ετοιμα κιτ που μπορουσε ο καθενας να το κανει,. πχ απο τον Ed Harris.
Ποιος είναι ο Ed Harris ?

1. εβγαλε ΟΛΗ την πλακετα απο την μπαταρια?...δηλαδη αφαιρεσε την προστασια και την εξισορροπηση των μπαταριων? Επικινδυνο

2. Συντηρηση σε μπαταριες λιθιου? ΠΟΛυ κακο για την μακροζωια τους.

3. Φορτιζει καθε τυπο μπαταριας? ΚΑΚΟ! πολυ ΚΑΚΟ..καθε ειδος μπαατριας εχειτ ον δικο της τυπο φορτισης (διαφορετικη μεταβολη της τασης κ της εντασης του ρευματος στον χρονο)

και κοψτε αυτο το "καλογερακης, ο καλυτερος στον κοσμο". Κατι που ουτε ο ιδιος το ισχυριζεται για τον εαυτο του.
Πολυ πριν ο καλογερακης κανει το δικο του οινοπνευμα, κυκλοφορουσαν στην Αμερικη ετοιμα κιτ που μπορουσε ο καθενας να το κανει,. πχ απο τον Ed Harris.

δεν τον γνωρίζω τον κύριο αλλά ούτε εμένα μου άρεσε το βίντεο. κυρίως για το ύφος του ότι κάνει μαύρη μαγεία, λες και δεν υπάρχει κανείς άλλος που να γνωρίζει από ηλεκτρονικά...

για το 1) κατάλαβα ότι έβγαλε την πλακέτα από το φορτιστή, όχι τη μπαταρία. αν όντως αφαίρεσε το BMS, τότε σε λίγο θα χαλάσει το pack. ουσιαστικά έβαλε έναν έτοιμο φορτιστή μέσα στο κουτί του parkside.

για το 2) συμφωνώ, είναι αστειότητες η συντήρηση σε λιθίου. αναφέρει βέβαια ότι ο φορτιστής του συνεχίζει ώρες μέχρι να γεμίσει τελείως τη μπαταρία. αυτό είναι γνωστό ως saturation charge, αφού όταν φτάσει την πλήρη τάση (4.2V) και σταματήσει η πρώτη φάση (σταθερού ρεύματος) της φόρτισης, η μπαταρία έχει γεμίσει κατά 85%. Χρειάζεται και η δεύτερη φάση για να φτάσει το 100%. Κάποιοι φτηνοί φορτιστές μπορεί να κάνουν μόνο την πρώτη, αλλά δε νομίζω να ισχύει για τους επώνυμους φορτιστές εργαλείων. Γιαυτό δε μου αρέσει το ύφος του κυρίου ότι μας ευλόγησε με την εφεύρεσή του, αντί να εξηγήσει πράγματα που είναι ήδη γνωστά.

3) υπάρχουν φορτιστές πολλαπλών χημειών, όπως αυτός που διαλέγεις τον τύπο με το κουμπί που έχει ή αυτός που τις αναγνωρίζει αυτόματα. επίσης δεν το βρίσκω συγκλονιστικό, απλά έβαλε έναν έτοιμο φορτιστή (που δε μας λέει ποιος είναι) μέσα σε άλλο κουτί.

Πολύ καλές πληροφορίες για όποιον έχει ορεξη για διάβασμα για τη φόρτιση μπαταριών λιθίου στο battery university

Πήγα στο Lidl του Ν. Κόσμου και πήρα τα σκαρπέλα, λιγα σφουγγαράκια και κάποια άλλα που βρήκα.
Πολύ ωραίο το σετάκι με τα σκαρπέλα! Πολύ ποιοτικό και σε βολική κασετίνα :)

20240722_104614.jpg

Γενικά, στο κατάστημα της Φ. Σμιθ, είχε τα πάντα από το φυλλάδιο αλλά και πάρα πολλά εργαλεία από προηγούμενες βδομάδες. (y)

για το 2) συμφωνώ, είναι αστειότητες η συντήρηση σε λιθίου. αναφέρει βέβαια ότι ο φορτιστής του συνεχίζει ώρες μέχρι να γεμίσει τελείως τη μπαταρία. αυτό είναι γνωστό ως saturation charge, αφού όταν φτάσει την πλήρη τάση (4.2V) και σταματήσει η πρώτη φάση (σταθερού ρεύματος) της φόρτισης, η μπαταρία έχει γεμίσει κατά 85%. Χρειάζεται και η δεύτερη φάση για να φτάσει το 100%. Κάποιοι φτηνοί φορτιστές μπορεί να κάνουν μόνο την πρώτη, αλλά δε νομίζω να ισχύει για τους επώνυμους φορτιστές εργαλείων. Γιαυτό δε μου αρέσει το ύφος του κυρίου ότι μας ευλόγησε με την εφεύρεσή του, αντί να εξηγήσει πράγματα που είναι ήδη γνωστά.

καπως μπορεις να το διαπιστωσει κανεις..ξεροντας την ισχυ φορτισης κ την χωρητικοτητα της μπαταριας, βρισκεις ποσο χρονο θελει για να παει στο 85 (κ 100%).. αν στον φορτιστη κανει παραπανω για να αναψει το λαμπακι, τοτε ο φορτιστης κανει φορτιση διπλη φασης CC/CV>
μιλαμε για λιθιου παντα

Πολύ καλές πληροφορίες για όποιον έχει ορεξη για διάβασμα για τη φόρτιση μπαταριών λιθίου στο battery university

και το μπλογκ του δανου. Μην τον ξεχναμε https://lygte-info.dk/

Που εχει παντα διαγραμμα που φαινεται η καμπυλη CC/CV

• Like
Reactions: lazarefa and vespas
Κατά ψιλο πράγματα και από.εμενα...
Πατοχαρτο 60grid για δοκιμή,τα μικρά κουτάκια αποθήκευσης(μάλλον θα πάρω και αλλα) και η κυλινδρική ράσπα δραπανου που μου φάνηκε πολύ ποιοτική και σχετικα βαρια για το μεγεθος/κατασκευη της..!!!

20240722_104250.jpg

20240722_105231.jpg
20240722_104220.jpg

• Like
Reactions: newbie and nikfor
Κωστη, μεγαλη δνε ειναι η ρασπα?
Ναι είναι μεγάλη...
Εάν θες να διανοιξεις μια μεγαλυτερη τρύπα διαμετρου απο την ηδη υπαρχουσα, τοτε αυτή σε βολεύει πολύ περισσότερο από μια μικρή που θα σε ταλαιπωρήσει...
Σε γυψοσανιδα όπου η διαμετρος των σποτ ειναι ολίγον διαφορετικη σε mm δηλ. 0.2 με 0.3 εκ και δεν μπορεις να βάλεις μεγαλυτερου μεγέθους ποτηροτρυπανο γιατί θα γίνει ζημιά νομίζω ότι είναι η ιδανική λύση..

Επισης σε δομικό υλικό που θες να φτιαξεις δίοδο για καλώδια η φρεζαριρισμα ακόμη και σοβα με ωραίο τρόπο και συμμετρικο (μισό φεγγάρι ας πουμε) πάλι σε βοηθάει...

Έχω μικρες για πιο συμμαζεμενες δουλειες..

• Like
Reactions: euromaster
Ναι είναι μεγάλη...
Εάν θες να διανοιξεις μια μεγαλυτερη τρύπα διαμετρου απο την ηδη υπαρχουσα, τοτε αυτή σε βολεύει πολύ περισσότερο από μια μικρή που θα σε ταλαιπωρήσει...
Σε γυψοσανιδα όπου η διαμετρος των σποτ ειναι ολίγον διαφορετικη σε mm δηλ. 0.2 με 0.3 εκ και δεν μπορεις να βάλεις μεγαλυτερου μεγέθους ποτηροτρυπανο γιατί θα γίνει ζημιά νομίζω ότι είναι η ιδανική λύση..

Επισης σε δομικό υλικό που θες να φτιαξεις δίοδο για καλώδια η φρεζαριρισμα ακόμη και σοβα με ωραίο τρόπο και συμμετρικο (μισό φεγγάρι ας πουμε) πάλι σε βοηθάει...

Έχω μικρες για πιο συμμαζεμενες δουλειες..
Κωστη αν σου ειναι ευκολο θελω να μου πεις εντυπωσεις για το ποσο καλα κοβει, γιατι αν κοβει πολυ, μαλλον θα το παρω,
Αμαν πια εσυ και ο Μιχαλης εδωμεσα, το 1/4 του μισθου μας κανετε και παει σε εργαλεια.. :P

Κωστη αν σου ειναι ευκολο θελω να μου πεις εντυπωσεις για το ποσο καλα κοβει, γιατι αν κοβει πολυ, μαλλον θα το παρω,
Αμαν πια εσυ και ο Μιχαλης εδωμεσα, το 1/4 του μισθου μας κανετε και παει σε εργαλεια.. :p
θα το δοκιμασω..αλλα δεν ξερω το ποτε καθως φευγω εκτος Αθηνων σε λιγες μερες....παντως η τιμη του 3,99 δεν ειναι τιποτα απλως να υπαρχει στην φαρετρεα των εργαλειων σου...τετοια εξαρτηματα κανεις δεν ξερει ποτε θα τα ξαναφερει....

Η ράσπα είναι μια χαρά.
Πολύ ωραία και η πέτρα ακονίσματος και πολύ εντυπωσιακή η βάση της . Πήρα την 400-800 αλλά μάλλον θα πάω να πάρω και την άλλη νομίζω είναι 1000-6000. :cool:

μάλλον θα πάω να πάρω και την άλλη νομίζω είναι 1000-6000. :cool:
Χρειάζεται ακόνισμα με τόσο ψηλά νούμερα, πχ για σκαρπέλα που με ενδιαφέρει;

Aυτο εξαρταται απο την ποιοτητα/σκληροτητα του σκαρπελου.
Εαν με το 800 grit εισαι ικανοποιημενος για την δουλεια που καλειται να κανει το σκαρπελο, τοτε δεν χρειαζεται να πας ψηλοτερα.

Τα δικα μου τα σκαρπελα -μετα απο λιγες χρησεις- τα περναω απο την πετρα των 1000 grit και οταν δεν εχει εμφανες προβλημα η λαμα.
Οταν η λαμα ειναι ταλαιπωρημενη, την περναω πρωτα απο τα 800 grit.
Οταν δεν βαριεμαι, μετα απο μια χρηση, τα περναω μονο στην πετρα με τα 3000 grit για φρεσκαρισμα.

Mε αλλα λογια και οι δυο τυποι πετρας του λιντλ ειναι κατα την γνωμη μου χρησιμοι και απαραιτητοι για καθε ειδος ακονισματος.

Ο καθενας βεβαια εχει τα δικα του χουγια αναφορικα με το ακονισμα, τι ειδους λαμα ακονιζει, τι εχει συνηθισει και τι τον βολευει καλυτερα.
Δεν υπαρχει καποιος γενικος κανονας για καθε χρηση και για καθε σκαρπελο. Καθε περιπτωση διαφερει λιγο.

Αν χρησιμοποιείς τα σκαρπέλα σε λεπτοδουλειές που χρειάζεται η λεπτομέρεια και πρέπει η κόψη να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση,τότε ναι χρειάζονται και αυτά τα νούμερα. Αν τα έχεις για γενική χρήση και τα ταλαιπωρείς π.χ. τά χτυπάς με ματσόλα τότε μέχρι το νούμερο 1000 είσαι εντάξει. Εγώ που είμαι άρρωστος και τα θέλω πάντα να ξυρίζουν έχω μέχρι 8000 νούμερο και γίνονται καθρέφτης.
Θα τις πάρω για δοκιμή από περιέργεια ( αν καταφέρω να τις βρω) καθώς έχω πολύ καλές πέτρες της Shapton και της Naniwa που τις έχω χρυσοπληρώσει.( με χαρά βεβαίως βεβαίως).

Αντε, επιτελους μια φορα βρηκα το κουπονακι μια μερα πριν!
Αυριο Τεταρτη, με την εφαρμογη Lidl plus, 3 ευρω εκπτωση για αγορες >35 ευρω.

image

Αν χρησιμοποιείς τα σκαρπέλα σε λεπτοδουλειές που χρειάζεται η λεπτομέρεια και πρέπει η κόψη να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση,τότε ναι χρειάζονται και αυτά τα νούμερα. Αν τα έχεις για γενική χρήση και τα ταλαιπωρείς π.χ. τά χτυπάς με ματσόλα τότε μέχρι το νούμερο 1000 είσαι εντάξει. Εγώ που είμαι άρρωστος και τα θέλω πάντα να ξυρίζουν έχω μέχρι 8000 νούμερο και γίνονται καθρέφτης.
Θα τις πάρω για δοκιμή από περιέργεια ( αν καταφέρω να τις βρω) καθώς έχω πολύ καλές πέτρες της Shapton και της Naniwa που τις έχω χρυσοπληρώσει.( με χαρά βεβαίως βεβαίως).
μην...εχω μια παρομοια αλλα δεν ειμαι καν σιγουρος οτι ειναι το γκριτ που λεει...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.