Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

μην...εχω μια παρομοια αλλα δεν ειμαι καν σιγουρος οτι ειναι το γκριτ που λεει...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Αυτές οι πολύ φτηνές πέτρες δεν είναι για να έχεις μεγάλες απαιτήσεις. Έχω δοκιμάσει αρκετές και φτηνές και ακριβές και κατέληξα στις πέτρες της Ιαπωνίας. Πιστεύω πως σε ότι έχει σχέση με την επεξεργασία του ξύλου είναι σε άλλο επίπεδο έιτε πρόκειται για πριόνια , είτε για σκαρπέλα, είτε για πλάνες είτε για υλικά ακονίσματος. Χρησιμοποιώ τις πέτρες της sapton για την αρχική διαμόρφωση, οι οποίες είναι από τις πιο σκληρές και δεν χρειάζονται συχνά επαναφορά. Από το νούμερο 3000 και πάνω χρησιμοποιώ τις πέτρες της naniwa που είναι μαλακές και κάνουν τα σκαρπέλα κυριολεκτικά καθρέφτες. Τις έχω μόνο για τα σκαρπέλα και χρησιμοποιώ πάντα οδηγό. Με το χέρι ποτέ δεν κατάφερα να κάνω σωστό ακόνισμα. Ο πατέρας μου ακόνιζε με λαδάκονο με το μάτι και δεν ήξερες μετά από που να πιάσεις το μαχαίρι γιατί έκοβε χειρότερα και από ξυράφι.
Οι πέτρες του lidl είμαι σίγουρος ότι θα είναι τίμιες για την τιμή τους και χρήσιμες για πρόχειρο ακόνισμα μαχαιριών και σκαρπέλων. Δεν νομίζω όμως πως πρέπει να περιμένουμε το ίδιο αποτέλεσμα με πέτρες που κοστίζουν πέντε και δέκα φορές παραπάνω. Αν βρω θα πάρω γιατί φαίνεται πολύ καλή και πρακτική η βάση που έχουν και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ταιριάζουν και με τις δικές μου πέτρες.

Εχει αγορασει κανεις στο παρελθον κατι τετοιο ?

Αν ναι, εχει αντοχη στο χρονο ? Τα αξεσουαρ του (κουπι κυριως) ειναι οκ η θελουν αντικατασταση με καλυτερα ?

Βρήκα επαρχία 6 με 7 κομμάτια από το παρακάτω στα 70 ευρώ.

Αξίζει από όσους το έχουν ?

67ba4621a2210e12cb36599357a5a482.jpg

Εαν το βρηκες 70 παρτο...αξιζει καθε ευρω...
Ειναι πληρες το πακετο...
20240316_094440.jpg

Αξιζει ναι!
Απλα οταν κυκλοφορησε εβγαινε με κουπονι ,lidl+ στα 60 ευρω
Με Lidl Plus εβγαινε στα 65 απο 80 ευρω....παρακατω δεν πηγε ποτε....65 το πηρα εγω τοτε που εγινε χαμος με αυτο...

• Like
Reactions: papako and newbie

67ba4621a2210e12cb36599357a5a482.jpg
Αυτό που δείχνεις είναι το b2 με το σταθερό τσοκ ενώ το άλλο που αναφέρουν πιο κάτω είναι το c3 με αποσπώμενο. Και μιας και ρωτάς και επειδή το έχω (το b2) είναι μια χαρά. Νομίζω 80 έκανε. Ωστόσο καμιά φορά με βολεύει πιο πολύ το αντίστοιχο πράσινο που έχει μαγνήτες και αποσπώμενο τσοκ.

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλημέρα,
Σχετικά με τα σκαρπέλα και τις πέτρες:
Το λιντ έφερνε στο παρελθόν ένα σετ 4 σκαρπέλων, με ξύλινη λαβή, χωρίς θήκη. Είχα αγοράσει 3 τέτοια σετ, τα πρώτο σε τιμή 7€, τα δύο επόμενα σε τιμή 8€.
Η ποιότητα των σπαρπέλων αυτών ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και ΚΑΤΑΠΛΗΤΙΚΟ VFM το σετ για την τιμή του.
Βεβαίως, οι λάμες χρειαζόταν αρκετή δουλειά για να γίνουν ανθρώπινες, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο γιατί με ελάχιστα χρήματα και με δυο-τρεις ώρες στις πρέτρες ή στο γυαλόχαρτο, αποκτούσες 4 πάρα πολύ καλά σκαρπέλα, πολύ καλύτερα από κάποια πολύ ακριβότερα.
(Αγόρασα 3 σετ καθώς ήθελα να έχω μια σειρά ακονισμένη στις 35 μοίρες για βαριά δουλειά, δηλ χτύπημα με την ματσόλα, μια σειρά στις 25 μοίρες για το χέρι, σόκορα κλπ, και μια σειρά που διαμόρφωσα τα πλαινά της λάμας λοξά μέχρι την πλάτη της ώστε να μην μασάει το σκαρπέλο την εσωτερική οξεία γωνία σε θηλυκό μόρσο χελιδονοουράς -βλ. αυτό )
Με λίγα λόγια τα σκαρπέλα αυτά ήταν από καλά υλικά και πολύ καλά σχεδιασμένα. Καλή στο χέρι λαβή, το πρώτο σετ που πήρα ήταν από δεσποτάκι, τα άλλα δύο από οξιά, και πολύ καλό χάλυβα στη λάμα (μετά τα ένα-δύο πρώτα χιλιοστά της ακμής όπου το μέταλλο δεν ήταν καλό, υποθέτω λόγω κάποιας κατεργασίας στην παραγωγή).
Τα μεγέθη του παλιού σετ ήταν 8mm, 13mm, 18mm, 24mm.

Προχθές πήρα το καινούργιο σετ των 6 με μεγέθη 6mm, 14mm, 18mm, 24mm, 32mm, 35mm. Σε σχέση με το παλιό σετ η λαβή, επίσης ξύλινη, είναι καλή, αλλά προσωπικά προτιμώ την παλιά που ήταν λίγο πιο γεμάτη. Όχι οτι αυτή είναι λεπτή, απλά η προηγούμενη μου άρεσε περισσότερο. Στο νέο σετ το ξύλο είναι γυμνό χωρίς φινίρισμα και αυτό ίσως για κάποιους να θεωρηθεί αρνητικό, προσωπικά το προτιμώ έτσι καθώς ούτως ή άλλως μου αρέσει να αφαιρώ τα βερνίκια από τις λαβές και να τις περνάω λάδι. Σε σχέση με τα παλιά, οι λάμες στο νέο σετ είναι πιο "έτοιμες" για χρήση, είναι δηλαδή σχετικά σε καλύτερο στάδιο η ακμή τους. Όμως για να ακονιστούν σωστά και αυτές χρειάζονται δουλειά, ειδικά στην πλάτη της λάμας. Στο δικό μου σετ σε όλα τα νούμερα εκτός από το 32, η πλάτη ήταν είτε σχετικά επίπεδη, ή ελάχιστα κοίλη (concave), οπότε δεν χρειάστηκαν πολλή δουλειά (ειδικά το 6αρι και το 24 έστρωσαν με ελάχιστο τριψιμο), όμως το 32 είχε δυστυχώς λιγο κυρτή πλάτη (convex) και μου πήρε όση ώρα έκανα για όλα τα υπολοιπα μαζί. Ολα ακονίστηκαν καλά, αλλά φυσικά δεν έχω προλάβει να δώ στην πράξη την αντοχή και την ποιότητα του χάλυβα. Πάντως ακονίστηκαν κανονικά και μοιάζει ότι θα είναι οκ.
Σε σχέση με το παλιό σετ, κοινά νούμερα είναι το 18mm και το 24mm.

Οι πέτρες
Έχω πολύ καλύτερες πέτρες και πραγματικά δεν τις χρειαζόμουνα, τις πήρα απλά από κακή περιέργεια.
Εχουν μια ωραία βάση από μπαμπού και αντιολισθητική πατούρα από μαύρο λάστιχο. Επίσης η συσκευασία περιλαμβάνει και έναν οδηγό για ακονισμα μαχαιριών, για τον οποόιο δεν έχω άποψη, νομίζω ότι δεν θα με βολέψει.
Οι ίδιες οι πέτρες είναι πολύ-πολύ μέτριες. Εϊναι πάρα πολύ σκληρές, και το grit τους δεν είναι αυτό που αναφέρεται. Ειδικά η 6000 (πράσινη) είναι τελείως άκυρη, στην ουσία μια καλή 1000άρα πέτρα είναι αισθητά ΠΟΛΥ πιο "λεπτή" από αυτήν. Ακόμη και στην ίδια πέτρα, η άλλη πλευρά, η άσπρη που την ονομάζει 1000 είναι λεπτότερη. Εϊναι σαν να έχουν γράψει αντίστροφα τις ετικέτες. Δοκίμασα τις πέτρες πάνω στα σκαρπέλα, προφανώς και μπορεί να ακονίσει κανείς με αυτές, αλλά μην περιμένετε να φτιάξετε ξυράφια. Για μπέιζικ δουλειές απλά οκ, και μέχρι εκεί. Βεβαίως οποιαδήποτε πέτρα είναι καλύτερη από καθόλου πέτρα. Μα όταν μια καλή πέτρα 6000 κοστίζει 40€ (χωρίς βάση μπαμπού), καταλαβαίνει ο καθένας τι περίπου αγοράζει με τα 7 που κοστίζουν οι πέτρες αυτές.
Αυτό που έχει αξία να σημειώσω, είναι ότι κυκλοφορούν στην αγορά (και την εγχώρια και την δικτυακή του εξωτερικού) παρόμοιας -έως και καρμπόν όμοιας, ποιότητας πέτρες, με τριπλάσια τιμή και βάλε.

Για τις πέτρες ξέχασα να γράψω ότι ήρθαν με όλες οι πλευρές σχετικά καλά επίπεδες. Η άσπρη 1000 ήταν η καλύτερη και η κόκκινη (400) η λιγότερο επίπεδη, το τελευταίο εκατοστό στις στενές πλευρές της ήταν λίγο κάτω.

Last edited by a moderator:
Εχω γλιτώσει αρκετά τρίευρα με αυτά τα κουπόνια και σε ευχαριστούμε που μας τα υπενθυμίζεις Μιχάλη γιατί δεν θα τα έπαιρνα χαμπάρι αλλιώς. Από την άλλη έχω χαλάσει (επενδύσει) πολλαπλάσια σε προτεινόμενα εργαλεία από σένα και όλους εδώ μέσα και ευχαριστώ και για αυτό όλους. Κερδισμένοι ή χαμένοι είναι όπως το πάρει κανείς.

Screenshot_20240725-200935_AliExpress.jpgκαλησπέρα παιδιά,

Έχει δουλέψει κανένας τπτ σαν κ αυτο;θέλω να αφαιρέσω σκουριά και να αγρίεψε παλιά βαμμένη επιφάνεια ώστε να την ξανά βάψω..

Εχει αγορασει κανεις στο παρελθον κατι τετοιο ?

Αν ναι, εχει αντοχη στο χρονο ? Τα αξεσουαρ του (κουπι κυριως) ειναι οκ η θελουν αντικατασταση με καλυτερα ?
Μια χαρά είναι σε εξαιρετική τιμή. Εγω πήρα και μια ηλεκτρική τρόμπα οπως αυτή https://www.praktiker.gr/m/p/zray-i...7ACNx9XfeQNlSg78-WPGlprE5a2dDysRoC260QAvD_BwE , που την έχει σε καλή προσφορα

• Like
Reactions: vagos08 and ilias
View attachment 236588καλησπέρα παιδιά,

Έχει δουλέψει κανένας τπτ σαν κ αυτο;θέλω να αφαιρέσω σκουριά και να αγρίεψε παλιά βαμμένη επιφάνεια ώστε να την ξανά βάψω..
Αστα αυτό δεν κάνει..
Έχεις γωνιακους τροχους...πάρε κάτι σαν αυτό και τελείωσες..
Εάν έχεις στενά σημεία βάλε συρματορβουτσα..

Αν είναι δύσκολη περίπτωση δες αυτό το υλικό.
Καλό αλλά στενό...κάτι τέτοιο θεκω σε φ50 φ63 και ποιο φαρδύ!!
Αστα αυτό δεν κάνει..
Έχεις γωνιακους τροχους...πάρε κάτι σαν αυτό και τελείωσες..
Εάν έχεις στενά σημεία βάλε συρματορβουτσα..
Αφαιρεί πολύ υλικό και όσο καλό έχουν πάνω θέλω να παραμείνει.. αλλιώς θα μου βγει ο κούκος αηδόνι 🤣🤣άσε που δεν νομίζω να χωράει το τροχαία μπατσριας που έχω Milwaukee...αν είχα αυτο με τον μακρη λαιμό που είχε βγάλει η parkside ίσως χωρούσε με δισκακι

Αφαιρεί πολύ υλικό και όσο καλό έχουν πάνω θέλω να παραμείνει.. αλλιώς θα μου βγει ο κούκος αηδόνι 🤣🤣άσε που δεν νομίζω να χωράει το τροχαία μπατσριας που έχω Milwaukee...αν είχα αυτο με τον μακρη λαιμό που είχε βγάλει η parkside ίσως χωρούσε με δισκακι
Αφαιρεί όσο το πατάς εσύ....με ρυθμιζομενο θα το κάνεις με χαμηλές στροφές.. στο 1 η 2 ο τροχος.
Να πάρεις 80 η 100 grid..έχω λειανει έτσι παρα πολλά σιδερο...

Αφαιρεί όσο το πατάς εσύ....με ρυθμιζομενο θα το κάνεις με χαμηλές στροφές.. στο 1 η 2 ο τροχος.
Να πάρεις 80 η 100 grid..έχω λειανει έτσι παρα πολλά σιδερο...
View attachment 20240728_090803.jpgΚώστα για να καταλάβεις θέλω εδώ ανάμεσα να μπαίνει και να ποιανει πάνω κάτω...τώρα να βάζω ανάμεσα τον τροχο μια κάτω μια πάνω επι τόσες φορές επί 150 μέτρα κάγκελα θα με φύγουν τα χέρια...ενώ με κάτι σαν αυτό που ρώτησα αν υπάρχει θα κάνω και την άκρη του τοίχου.τα αλλά όλα θα βάλω το παλμικο με κανονικό grid 80 και θα τελειώνω πιστεύω...

• Like
Reactions: KOSSTV
View attachment 236678Κώστα για να καταλάβεις θέλω εδώ ανάμεσα να μπαίνει και να ποιανει πάνω κάτω...τώρα να βάζω ανάμεσα τον τροχο μια κάτω μια πάνω επι τόσες φορές επί 150 μέτρα κάγκελα θα με φύγουν τα χέρια...ενώ με κάτι σαν αυτό που ρώτησα αν υπάρχει θα κάνω και την άκρη του τοίχου.τα αλλά όλα θα βάλω το παλμικο με κανονικό grid 80 και θα τελειώνω πιστεύω...
Μάλιστα.. ναι ειναι πολυ δουλεια να γίνει με τροχό και οντως τωρα που εβαλες φωτο του φτερου να κανουν ζημια...Ίσως με αυτοκόλλητο velcro να γινόταν καλυτερα...
Γίνεται με τροχό αλλά θέλει υπομονή και σταθερο χέρι..
Ούτε όμως και το βαρελάκι θα σου κάνει κάτι.. δεν βολεύει όμως ο όγκος του..
Το κενό αναμεσα στις ταβλες φαντάζομαι είναι 3-4 ποντους..
Εγώ θα επερνα τρεχον μετρο πατοχαρτο 100 η 120 και θα το έκανα με το χερι..το εχω κανει.πολλες φορές...
Θα πιεσεις περισσότερο εκεί που πρέπει και λιγότερο όπου δεν χρειαζεται και θα προχωρήσει...
Η πλακέ πλευρά με παλμικο μια χαρά θα γινει...

Σε παρομοιες περιπτωσεις, μου εχει φανει παρα πολυ χρησιμο αυτο το ιδιαιτερο και μοναδικο τριβειο της Bosch.
Οι φορες που το εχω χρησιμοποιησει ειναι λιγες, αλλα δινει λυσεις εκει που τα αλλα τριβεια δεν μπορουν.
550

Παρνει διαφορα ειδη γυαλοχαρτων απο στενα μεχρι φαρδια (6 εκατοστα πλατος) και απο γυαλοχαρτα φτερου εως κανονικα.
Ειναι λιγο ακριβα τα αναλωσιμα και ισως δυσευρετα στην Ελλαδα αλλα το συγκεκριμενο τριβειο δεν εχει σχεση με κανενα αλλο στην αγορα.

Εμένα με βοηθάει πολύ σε τέτοιες δουλειές και το μικρό τροχάκι 12v της Parkside, με "σφουγγαράκι" μπροστά.

Αυτό το «σφουγγαράκι» κάνει τρομερή δουλειά στο μέταλλο. Και θέλει προσοχή γιατί πολλές φορές είναι πολύ επιθετικό.