Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το ζήτημα είναι ότι ο κάθε ένας εδώ μέσα έχει πλέον καταλήξει κάπου..... και κάθε φορά γράφονται τα ίδια πράγματα απλώς για να γράψουμε κάτι.....
Είναι απλά τα πράγματα .... Μην πηγαίνετε ,,,, αλλά γιατί κάθε φορά μας το λέτε ότι δεν τα θέλετε ?? Για τους νέους χρήστες ....αφήστε να μάθουν και αυτοί με την σειρά τους .... που ξέρεις μπορεί να είναι τυχεροί :):cool:

Το οποίο ποτέ δεν θα πάρεις γιατί σαν ερασιτέχνης των 2-3 χρήσεων τον χρόνο το θεωρείς άκρως περιττή σπατάλη. Άρα......:cool:

Όπως έχω ξαναπεί και σε εσένα στο παρελθόν, ο καθένας κοστολογεί το χρόνο του όσο θέλει.
Τις 2-3 φορές που θα χρειαστώ λοιπόν το εργαλείο αν με αφήσει στη μέση θα χάσω χρόνο (εκτός απο το συναίσθημα της στιγμής) και για εμένα προτιμώ να δώσω €100-200 παραπάνω για να μή γίνει αυτό.
Χάρη στο λιντλ και τα χρήματα που τους έχω δώσει, πλέον έχω την πολυτέλεια να έχω εμπειρία απο αρκετές συσκευές.

Και το αστείο είναι ότι με 2-3 φορές το χρόνο στα 4 χρόνια έχουμε 8-12 χρήσεις για να χαλάσει!!!!!!
Και έχω παραδείγματα την inox αντλία ομβρίων, ένα τροχό ρεύματος, το μεγάλο πιεστικό, ένα πνευματικό που στις 5-6 χρήσεις κολλάει το κουμπί και άλλα που βαριέμαι να θυμηθώ.

Το ζήτημα είναι ότι ο κάθε ένας εδώ μέσα έχει πλέον καταλήξει κάπου..... και κάθε φορά γράφονται τα ίδια πράγματα απλώς για να γράψουμε κάτι.....
Είναι απλά τα πράγματα .... Μην πηγαίνετε ,,,, αλλά γιατί κάθε φορά μας το λέτε ότι δεν τα θέλετε ?? Για τους νέους χρήστες ....αφήστε να μάθουν και αυτοί με την σειρά τους .... που ξέρεις μπορεί να είναι τυχεροί :):cool:
Το μπολντ το θεωρώ τελείως λάθος.
Να τα γράφει το λιντλ να το καταλάβω. Αλλά ο οποιοσδήποτε άλλος, ειδικά χωρίς κέρδος τί να πώ!!!!

Και απο τη μία λές ότι ο κάθε ένας έχει καταλήξει κάπου και μετά αναφέρεσε στους νέους!

Διάβασα το άρθρο και σχολίασα πώς εγώ δεν πέφτω θύμα του μαρκετινγκ τους. Αν ενόχλησε αυτό που έγραψα σίγουρα δεν είναι δικό μου πρόβλημα.

ΕΔΙΤ:
Ξέχασα το εμοτζι :cool:

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Μιλάω καθαρά για την εταιρία..και που εχουν φτανει τα πραγματα το τελευταιο διαστημα..ποιοτητα,συμπεριφορα,aftersale και εγγυηση..με λίγο ψάξιμο καταλαβαίνεις τι γίνεται..
Για το εάν θέλει να τα αγοράσει κάποιος πλέον δεν με απασχολεί..ανεφερα τι κάνω εγώ πλέον..
Φυσικά και οι νέοι να τα αγοράσουν...αμα ειναι να την πατησουν..ας την πατησουν φτηνα..!!!

• Haha
Reactions: teodor_ch
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ τα πρώτα μου εργαλεία Parkside που αγόρασα ακομη δουλεύουν.
Μια από τα ίδια.
Μετά αγόρασα ένα ρουτερ το 2015 το οποίο το δουλεύω ακόμη και μάλιστα έχει εξειδικευτεί σε μια συγκεκριμένη δουλειά στις κατασκευές μου . Αν χαλάσει θα πρέπει να αλλάξω ολόκληρο jig που φτιάχτηκε πάνω σε αυτό και δουλεύει με ακρίβεια δεκατων του χιλιοστού...
Το ρούτερ θεωρώ ότι είναι από τα αποτυχημένα εργαλεία του λιντλ. Φτηνό και δυνατό μεν αλλά απαράδεκτος τζόγος στην βάση. Κατεβάζεις το σώμα του ρούτερ, κλειδώνεις και δύσκολο να σου έχει κάτσει κάθετα - μια γέρνει μπρος, μια πίσω, μια στο πλάι. Το είχα αφήσει και εγώ για μια συγκεκριμένη δουλειά: πλάνισμα με αντίστοιχο οδηγό (αυτοί που είναι γεμάτο το youtube). Τελικά κουράστικα και το Σ/Κ που πέρασε άλλαξα ολόκληρο το jig και τον άφησα στην άκρη.

Αν δεν σου κάνει κόπο, βάλε καμιά φωτογραφία από την εξειδικευμένη δουλειά, μήπως του βρούμε κάποιον λόγο ύπαρξης...

Εδώ η κυματιστή επιφάνεια που αφήνει επειδή το μπιτ δεν κλειδώνει στις 90 μοίρες με την βάση του ρούτερ. Για να έρθει στα ίσια της μετά θέλει τριπλάσιο χρόνο τριψίματος σε σύγκριση με ένα νορμάλ ρούτερ.
20241106_210403.jpg

Το έχω για να φτιάχνω γέφυρες κιθάρας. Ανοίγω ένα αυλάκι με το στρογγυλό μπιτ στα "φτερα" της γέφυρας. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται σε κάποιον... είναι ένα εξειδικευμένο dado jig.

Η πρώτη φώτο είναι το πρωτότυπο όταν το δοκίμαζα για να βρω που να βάλω τα "στοπ" .

Το τελικό πάχος είναι πάντα ίδιο όσες γέφυρες και να έχω κάνει. Λάθος 1μμ σημαίνει πέταμα της γέφυρας.
2ab6fdd1fcf6eb5c9ac555eb6c17f906.jpg
cacc7500c57d46755b6fcce0e35c8f08.jpg
fef30053de8daef7eeb58c15e4b28e45.jpg

Κάνοντας μια βόλτα σήμερα από τα Lidl έπεσα πάνω στον προβολεα που είχε βγάλει πριν από.μερικες μέρες.
Μου άρεσε σαν κατασκευή και είπα να τον πάρω..
20241129_121627.jpg

Ο συγκεκριμένος είναι επαναφοριζομενος με ενσωματωμένη μπαταρια στα 3500Α..
Σαν κατασκευή ξεχωρίζει σε ότι έχουμε δει σε Parkside με τις επενδεδυμένο σκληρες γωνίες απο καουτσούκ και καλής ποιότητας πλαστικό..
Συνοδεύεται από καλωδιο Type C.

20241129_121733.jpg

Εδώ βλέπουμε τα χαρακτηριστικά του..
Υπάρχει η θύρα για φόρτιση και θύρα usb 5v για χρηση ως powerband..
Επεισης βλεπουμε και 4 αναμενα λαμπάκια τα οποία υποδηλώνουν την κατασταση της
μπαταρίας.. χρησιμη ένδειξη..
20241129_121850.jpg

Η εξωτερική πλευρά της βάσης είναι μαγνητική και σε δοκιμή που έκανα μου φάνηκε αρκετά δυνατή..
Να σημειωθεί ότι είναι IP65 που σημαίνει ότι έχει αντοχη στα πιστιλισματα/νερό εφόσον το πλαστικό καπάκι των θυρών είναι κλειστό..
20241129_121831.jpg

Έχει 4 δυνατότητες φωτισμού...
4000lumer = 2 ώρες.
2000lumer = 4 ώρες.
SOS και σε αναμονή= 8ωρες
20241129_121928.jpg

Σε ένα τεστ στην μεγαλη σκαλα μου φάνηκε ακόμη και πιο δυνατός από αυτόν που βγάζει συνέχεια μπαταρίας 20ν/12ν με τα 6500Κ να διαχέονται ωραία ομοιόμορφα..

Για τιμή 29,99 και με εγγύηση 5 χρόνια δεν είναι να το προσπερνάς...δείχνει εξαιρετικός και αν δεν έχει κάποιος τέτοιον θεωρώ ότι αξίζει...
Προβολείς για την δουλειά έχω και μάλλον είναι ιδανικός για το νησί όπου βλέπω να πηγαίνει..

Ναι η τιμη ειναι παρα πολυ καλη και αξιζει τα λεφτα του.

Ομως πρεπει να λαβεις υπ'οψιν οτι πρωτον,
-εχει ενσωματωμενη μπαταρια, οποτε πρεπει να γνωριζεις εξ'αρχης τον περιοριοσμο αυτο και δευτερον,
-η διαρκεια φωτισμου ειναι πολυ μικροτερη απο αυτη που δινουν τα specs.

Υπολογιζω οτι η διαρκεια φωτισμου ειναι σχεδον η μιση, που δεν ειναι κακη αποδοση για τοσα λουμενς, απλα να το γνωριζουμε για να μην πεσουμε εξω στους υπολογισμους μας.

Black Friday εργαλεία δε βλέπω καθόλου ανεβασμένα και ανησυχώ. Μάλλον όσοι πήραν τα περιεργάζονται και δεν βρήκαν χρόνο ακόμα. Δελεαστικότατη η τιμή του 20βολτου δραπανοκατσάβιδου στα 30 ευρώ. Εχω πολλά μπαταρίας και ρεύματος και κρατιέμαι να μη το πάρω με νύχια και με δόντια λόγω έλλειψης χώρου. Και το μικρούλι 4βολτο σε καλή τιμή.

Ο 20βολτος προβολέας μαζί με τη σκούπα είναι τα δύο πιο πολυχρησιμοποιημένα "εργαλεία" μπαταρίας που έχω από το lidl.

Black Friday εργαλεία δε βλέπω καθόλου ανεβασμένα και ανησυχώ. Μάλλον όσοι πήραν τα περιεργάζονται και δεν βρήκαν χρόνο ακόμα. Δελεαστικότατη η τιμή του 20βολτου δραπανοκατσάβιδου στα 30 ευρώ. Εχω πολλά μπαταρίας και ρεύματος και κρατιέμαι να μη το πάρω με νύχια και με δόντια λόγω έλλειψης χώρου. Και το μικρούλι 4βολτο σε καλή τιμή.

Aν δεν εχεις μικρο κατσαβιδακι, να το παρεις αυτο το 4βολτο ειναι πολυ καλο, μικρο και χρησιμο.

Το καλυτερο deal απ'ολα ομως ειναι τα θερμαινομενα υποστρωματα Sanitas, αριστη ποιοτητα και τιμη χαρισμα για αυτα που προσφερουν. Ισα που προλαβα χτες το μεσημερι που περασα απο εκει.

Ναι η τιμη ειναι παρα πολυ καλη και αξιζει τα λεφτα του.

Ομως πρεπει να λαβεις υπ'οψιν οτι πρωτον,
-εχει ενσωματωμενη μπαταρια, οποτε πρεπει να γνωριζεις εξ'αρχης τον περιοριοσμο αυτο και δευτερον,
-η διαρκεια φωτισμου ειναι πολυ μικροτερη απο αυτη που δινουν τα specs.

Υπολογιζω οτι η διαρκεια φωτισμου ειναι σχεδον η μιση, που δεν ειναι κακη αποδοση για τοσα λουμενς, απλα να το γνωριζουμε για να μην πεσουμε εξω στους υπολογισμους μας.
Έχεις ένα δίκιο...
Η ενσωματωμένη μπαταρια σε περιορίζει σε χρόνο..
Αναλογω έχω ένα της Hunder..
20241129_122326.jpg

...με την μόνη διαφορά ότι έχει χώρο για μπαταρίες 2Α η 18650 οπου η δισρκεια μπορει να αυξωμειωθει αναλογα τι ηα βαλεις...αλλά ο φωτισμός του πολυ λίγος.. 700lumers..
Εάν το δεις συνολικά είναι πιο εργονομικός...
20241129_122314.jpg

Τώρα για την διαρκεια και τα specs η Parkside πάντα υπερβάλει αλλά θα το δω στην πράξη...
Πάντως 4000lumers σε τόσο μικρή διάσταση και σε αυτήν την τιμή δεν βρίσκεις..

Όπως είπα δεν είναι για εδώ...Είναι για την Λημνο...

Παρεμπιπτόντως μόλις το δοκίμασα σε σχέση με τον 20ν Parkside και έχουν μεγάλη διαφορα(2000 lumens αυτος)...

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor
Aν δεν εχεις μικρο κατσαβιδακι, να το παρεις αυτο το 4βολτο ειναι πολυ καλο, μικρο και χρησιμο.

Το καλυτερο deal απ'ολα ομως ειναι τα θερμαινομενα υποστρωματα Sanitas, αριστη ποιοτητα και τιμη χαρισμα για αυτα που προσφερουν. Ισα που προλαβα χτες το μεσημερι που περασα απο εκει.
Εχω 2 τετράβολτα, το TOPSHK που τα σπάει και το πάρκι με βαλιτσάκι κλπ. Επίσης έχω 2 ρεύματος, 3 εικοσάβολτα και ένα 16 βολτο μπαταρίας όλα σε βαλιτσάκια οπότε η αποθήκη είναι φουλ. Αλλά ακόμα το σκέφτομαι λόγω χαμηλής τιμής. Συμφωνώ για το υπόστρωμα το οποίο θεωρείται εργαλείο ύπνου να υποθέσω!

Πέρα από το όποιο χιούμορ (αναφέρομαι στο βίντεο καθαυτό), για τρολιά μου κάνει ο Γερμανός στο βίντεο.
Τι υπονοεί ο ποιητής στο βίντεο; Μου θυμίζει την παλιά ιστορία με τον ήχο από τις πόρτες των γερμανικών αυτοκινήτων στο άνοιξε -κλείσε...
Εκτός κι αν αναφέρεται στη γενικότερη ποιότητα των εργαλείων μπαταρίας Parkside, όπου πιθανότατα προσωπικά δε θα διαφωνούσα (λέμε τώρα), αλλά ο ήχος και η αίσθηση της ασφάλισης της μπαταρίας τι σχέση μπορεί να έχει με τον κάδο αχρήστων;

• Like
Reactions: enduras1
Παιδιά σήμερα άνοιξα μια παραλαβή από το allie...είχα πάρει μύτες κολλητήρι για το 4v γιατί το πέταξα και έσπασε αυτή του λιντλ...μπορώ να πω ότι αυτές με άφησαν πιο ικαμοποιημενο και ποιοτικά αλλά και σαν θερμότητα νομιζω οτι εχει,μεγαλύτερη θερμοκρασία αλλά ζεστάνετε και πιο γρήγορα.. λέτε να παίζει ρόλο η εσωτερική αντίσταση που έχουν και να πρέπει να το ψάξω?το λέω αυτό γιατί σε εξωτερικούς χώρους παλιότερα με την μύτη είχα θέμα...

18650 εχει τελικα μέσα στη λαβή (το πράσινο κομμάτι) που έχει το κύκλωμα προστασίας κάτω από το θερμοσυστελλόμενο:

View attachment 239439

δε νομίζω ότι χωράει 21700 εκεί. Θα την αντικαταστήσω κρατώντας το ίδιο κύκλωμα προστασίας. η μπαταρία βγάζει 0V αυτή τη στιγμή
τελικά άνοιξα το θερμοσυστελόμενο και είδα ότι η μπαταρία είχε 2.8V, δηλαδή το κύκλωμα προστασίας ήταν κλειστό και έβγαζε προς τα έξω 0V. επειδή τα 2.8V δείχνουν σχετικά άδεια αλλά υγιή μπαταρία, έβαλα μια τάση 4V στην έξοδο του κυκλώματος προστασίας και επαναλειτούργησε. ο φακός λειτουργεί και πάλι κανονικά και η μπαταρία φορτίζει, οπότε είπα να δοκιμάσω να αφήσω αυτή να δω πόσο θα αντέξει ακόμη.

• Like
Reactions: Χιωτης
τελικά άνοιξα το θερμοσυστελόμενο και είδα ότι η μπαταρία είχε 2.8V, δηλαδή το κύκλωμα προστασίας ήταν κλειστό και έβγαζε προς τα έξω 0V. επειδή τα 2.8V δείχνουν σχετικά άδεια αλλά υγιή μπαταρία, έβαλα μια τάση 4V στην έξοδο του κυκλώματος προστασίας και επαναλειτούργησε. ο φακός λειτουργεί και πάλι κανονικά και η μπαταρία φορτίζει, οπότε είπα να δοκιμάσω να αφήσω αυτή να δω πόσο θα αντέξει ακόμη.
Άλλαξε την μπαταρια και θα είσαι οκ!!και calibraρισμα θα την κάνεις θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα...όταν καιγετε ένα στοιχεία κι μέσα από την μπαταρια αυτό κν...έτσι την πάτησα και εγώ...τις έβαλα 13 ώρες να ξεφόρτωσαν να φορτώσουν στα 4.2v και όταν τις έβαλα πάνω πήρα μην σου πω τι!τώρα αυτό αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο..και αν χωράει 21700 βαλε μια στα 6ah να είσαι άριστος..