Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αυτο που πρεπει να προσεχουμε οταν βαζουμε μεγαλυτερο δισκο ειναι οι στροφες ανα λεπτο.
Παραδειγματος χαριν εαν σε δισκο 150μμ οι μεγιστες επιτρεπομενες στρ/λ ειναι 10200
οταν αυξησουμε την διαμετρο στα 180 οι μεγιστες επιτρεπομενες στρ/λ πεφτουν στα 8500.
Δλδ οσο αυξανεται η διαμετρος πρεπει να μειωνονται και οι στροφες και εννοειται οτι αυτο
απαιτει τροχο με ρυθμιζομενη ταχυτητα περιστροφης.
Οι μεγιστες επιτρεπομενες στροφες αναγραφονται ως συνηθως επανω σε καθε δισκο.

Λογικό, δεν είναι μόνο το αρκετά μεγαλύτερο βάρος, είναι και οι στροφές.
Στον 180-άρη δίσκο η περιφέρρια περιστρέφεται με αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα απ’οτι στον 125-άρη δίσκο, κι αν ο τροχός δεν έχει ρυθμιζόμενες στροφές το καταλαβαίνεις έντονα γιατί αυξάνει πολύ το φορτίο.
Εγώ, για να το κοντρολάρω αυτό, ακουμπάω τον τροχό στην πέτρα και τον πιέζω λίγο παραπάνω.
Δεν είναι σωστό αυτό βέβαια αλλά έτσι ζορίζεται λίγο παραπάνω και η ταχύτητα πέφτει.

Μαζί με κάποια ψιλοπράγματα που πήρα την Πέμπτη, πήρα και ένα τριβείο χειρός που παίρνει ταινίες.
20250117_123545.jpg 20250117_123607.jpg

Σε σχέση με κάποια άλλα που έχω, είναι πιο αποτελεσματικό και εργονομικό, Ταινίες έβαλα από τον ταινιoλειαντήρα της BOSCH.

Μαζί με κάποια ψιλοπράγματα που πήρα την Πέμπτη, πήρα και ένα τριβείο χειρός που παίρνει ταινίες.
View attachment 245786 View attachment 245787

Σε σχέση με κάποια άλλα που έχω, είναι πιο αποτελεσματικό και εργονομικό, Ταινίες έβαλα από τον ταινιoλειαντήρα της BOSCH.
Πριν μερικά χρόνια είχα αγοράσει από τα Lidl έναν άλλο τύπο τριβείου χειρός που είχαν φέρει, παρόμοιο με το παρακάτω (το δικό μου έχει άλλου τύπου μηχανισμό συγκράτησης, με ελατηριωτά ελάσματα):

Παρότι είναι αξιοπρεπές για απλές εργασίες που έχω κάνει, το συγκεκριμένο που έφεραν τώρα θεωρώ πως είναι πιο κατάλληλο λόγω σχήματος -εργονομίας (πχ για τρίψιμο σε παντζούρια) και κακώς μου διέφυγε και δεν το αγόρασα. Θα το ψάξω σήμερα - αύριο μήπως και το βρω.

Πριν μερικά χρόνια είχα αγοράσει από τα Lidl έναν άλλο τύπο τριβείου χειρός που είχαν φέρει, παρόμοιο με το παρακάτω (το δικό μου έχει άλλου τύπου μηχανισμό συγκράτησης, με ελατηριωτά ελάσματα):

Παρότι είναι αξιοπρεπές για απλές εργασίες που έχω κάνει, το συγκεκριμένο που έφεραν τώρα θεωρώ πως είναι πιο κατάλληλο λόγω σχήματος -εργονομίας (πχ για τρίψιμο σε παντζούρια) και κακώς μου διέφυγε και δεν το αγόρασα. Θα το ψάξω σήμερα - αύριο μήπως και το βρω.
Άλλη δουλειά το ενα άλλη το άλλο..

Αυτό που έχεις εσύ.ειναι για τοίχους και μεγάλες.επιφανιες και το άλλο για λεπτοδουλειες σε ξυλεια..
..και τα 2 χρειάζονται..

• Like
Reactions: newbie
Παιδιά να ρωτήσω κάτι;

Σε ποιο κατάστημα Lidl έχει πολλά εργαλεία στοκ (Αθήνα, κατά προτίμηση προς Βόρεια) ;

Ρωτάω γιατί πήγα να πάρω ένα μικρό ανυψωτικό χειρός των 10 € που θέλω και συνειδητοποίησα ότι τα περισσότερα καταστήματα έχουν βασικά σαλάμια και ψωμιά και ζήτημα 1 2 ράφια με εργαλεία (και ενημέρωση για διαθεσιμότητα δεν υφίσταται!)

Η εφαρμογή Lidl Plus μου έβγαλε αυτη την προσφορά η οποία ισχύει από αύριο και για 3 ημέρες, μόνο στο αγαπημένο μου κατάστημα:
Screenshot_2025-01-19-14-21-14-73_0446e6c4367e9368beccde86ca660630_022342.jpg

Είναι καλή περίπτωση γιατί ισχύει σε όλα τα εργαλεία και γενικά προϊόντα parkside.
Για δείτε το και εσείς 😉

Οχι ισχυει σε συγκεκριμενα καταστηματα...εαν αλλαξεις το καταστηαμ που αγοραζεις συνηθως με αλλο θα καταλαβεις...

Η εφαρμογή Lidl Plus μου έβγαλε αυτη την προσφορά η οποία ισχύει από αύριο και για 3 ημέρες, μόνο στο αγαπημένο μου κατάστημα:
View attachment 245827

Είναι καλή περίπτωση γιατί ισχύει σε όλα τα εργαλεία και γενικά προϊόντα parkside.
Για δείτε το και εσείς 😉
Εμένα έχει 25% σε προϊόντα deluxe

• Like
Reactions: songless_bird
Παιδιά να ρωτήσω κάτι;

Σε ποιο κατάστημα Lidl έχει πολλά εργαλεία στοκ (Αθήνα, κατά προτίμηση προς Βόρεια) ;

Ρωτάω γιατί πήγα να πάρω ένα μικρό ανυψωτικό χειρός των 10 € που θέλω και συνειδητοποίησα ότι τα περισσότερα καταστήματα έχουν βασικά σαλάμια και ψωμιά και ζήτημα 1 2 ράφια με εργαλεία (και ενημέρωση για διαθεσιμότητα δεν υφίσταται!)
Αρκετές φορές έχω βρει απόθεμα στο κατάστημα της Μεταμόρφωσης. Το LIDL είναι SM, οπότε τα εργαλεία δεν είναι τα βασικά του προϊόντα. Στην Λυκόβρυση που πηγαίνω συνήθως, έχει εργαλεία και απο παλιές προωθήσεις. Τα ανυψωτικά εξαφανίστηκαν σχεδον αμέσως και μόνο από τυχόν επιστροφές θα βρεις.
1737319374793.png

• Like
Reactions: spcav
εμενα μου βγαζει: 25% DELUXE μόνο για 19-01, 20% σε επιλεγμενα FLORALYS 16-1 ΕΩΣ 19-1, & PARKISIDE 20% από 20 εως 22-1 σε όποιο εχεις δηλωσει αγαπημενο κατάστημα στην εφαρμογη

Παιδιά να ρωτήσω κάτι;

Άνοιξη και Αγ.Στεφανο( Εθνικη)..

• Like
Αρκετές φορές έχω βρει απόθεμα στο κατάστημα της Μεταμόρφωσης. Το LIDL είναι SM, οπότε τα εργαλεία δεν είναι τα βασικά του προϊόντα. Στην Λυκόβρυση που πηγαίνω συνήθως, έχει εργαλεία και απο παλιές προωθήσεις. Τα ανυψωτικά εξαφανίστηκαν σχεδον αμέσως και μόνο από τυχόν επιστροφές θα βρεις.
View attachment 245868
Έχουν τόσο πέραση αυτά τα σκατουλακια των 10 € που εξαφανίστηκαν; 🤣

Btw, αφού δεν υπάρχει ένδειξη διαθεσιμότητας, πως ξέρουμε ότι εξαφανίστηκαν;

Έχουν τόσο πέραση αυτά τα σκατουλακια των 10 € που εξαφανίστηκαν; 🤣

Btw, αφού δεν υπάρχει ένδειξη διαθεσιμότητας, πως ξέρουμε ότι εξαφανίστηκαν;

Σε ορισμένα πράγματα δεν φέρνουν ποσότητες...
Τα συγκεκριμένα τα ειχε βγάλει πριν από ενα χρόνο και όταν πηγα στις 9 το πρωι την ίδια μέρα της προσφοράς,είχαν τελειώσει...Η απάντηση ήταν ότι είχαν έρθει μόνο 10 κομμάτια...
Εμ...θεωρω ότι το ίδιο έχει γίνει και τώρα...δεν είναι η πρώτη φορά που συνβαινει αυτό..

• Like
Nαι το ιδιο φαινεται, τωρα ομως δεν υπαρχει και εχει αντικατασταθει με αλλα παρομοια σε τιμη πιο ακριβη απο του Lidl που ειναι μεγαλυτερο/ισχυροτερο.

Καποιοι γραφουν για 100 κιλα (For Installing Cabinets And Door Panel Lifting, Load Capacity 220 Lbs, Manual Lifting Height 3.9 Inches)

Καποιοι αλλοι αναφερουν οτι το μεγ. βαρος ειναι 550 κιλα...:ROFLMAO: