Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εδώ και 5-6 χρόνια που παρακολουθώ, δεν θυμάμαι να έχει φέρει ποτέ αερογράφο. Αυτός που δείχνεις πρέπει να είναι κάποιο παλιό μοντέλο που σταμάτησε να το πουλάει προ 10ετίας +

Εγω δεν θυμαμαι ποτε να εχει φερει αερογραφο το Lidl στην Ελλαδα.
Τον δικο μου τον ειχα παρει απο ενα Lidl στο Βουκουρεστι πριν καμμια δεκαρια χρονια. Δεν νομιζω να εχει δυναμη για φουσκωμα ποδηλατων η να βαψει τοιχους.

Τον χρησιμοποιω αποκλειστικα σαν ενα δυνατο φυσητηρι.

• Like
Reactions: rhtoras
Επιτρέψτε μου μια σχετική ερώτηση. Ο αεροσυμπιεστης που φέρνουν το Σάββατο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για μοντελισμό; Σε μονοκατοικία, χωρίς πρόβλημα θορύβου.

• Like
Reactions: rhtoras
Εγω δεν θυμαμαι ποτε να εχει φερει αερογραφο το Lidl στην Ελλαδα.
Τον δικο μου τον ειχα παρει απο ενα Lidl στο Βουκουρεστι πριν καμμια δεκαρια χρονια. Δεν νομιζω να εχει δυναμη για φουσκωμα ποδηλατων η να βαψει τοιχους.

Τον χρησιμοποιω αποκλειστικα σαν ενα δυνατο φυσητηρι.
Κι όμως έχει φέρει. Πριν κάποια χρόνια σίγουρα. Ένας φίλος τον έχει πάρει για να φυσάει υπολογιστές. Είχε μαγαζί.

Επιτρέψτε μου μια σχετική ερώτηση. Ο αεροσυμπιεστης που φέρνουν το Σάββατο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για μοντελισμό; Σε μονοκατοικία, χωρίς πρόβλημα θορύβου.
Θεωρητικά ναι. Αλλά όταν μοντελάρεις δε θες πολύ θόρυβο. Η ερώτηση είναι όμως μπορώ να πάω στη δουλειά μου οδηγώντας λεωφορείο ή μου αρκεί ένα ι.χ ?

• Like
Reactions: sakplat
Θεωρητικά ναι. Αλλά όταν μοντελάρεις δε θες πολύ θόρυβο. Η ερώτηση είναι όμως μπορώ να πάω στη δουλειά μου οδηγώντας λεωφορείο ή μου αρκεί ένα ι.χ ?
Τι να σου πω καλέ μου φίλε, ούτε ΙΧ, ούτε λεωφορείο, συνταξιούχος γαρ😁. Αλλά για να ειμαι ειλικρινής, σε έχασα λιγο με τη μεταφορά, τι συμβολίζει ακριβώς το λεωφορείο και τι το ΙΧ; Ένας φίλος μου πιο σχετικός, στην ίδια ερώτηση μου απάντησε, ότι το μεγάλο γινεται μικρο, το αντίστροφο δεν ισχύει. Οπότε θεωρώ ότι εννοείς ότι είναι αρκετά μεγαλο κ θορυβώδες για αυτή τη δουλειά, αλλά αν χρειαστεί, θα την κάνει. Βέβαια, το μηχάνημα διαφημίζεται ως ‘χαμηλού θορύβου’..

Τι να σου πω καλέ μου φίλε, ούτε ΙΧ, ούτε λεωφορείο, συνταξιούχος γαρ😁. Αλλά για να ειμαι ειλικρινής, σε έχασα λιγο με τη μεταφορά, τι συμβολίζει ακριβώς το λεωφορείο και τι το ΙΧ; Ένας φίλος μου πιο σχετικός, στην ίδια ερώτηση μου απάντησε, ότι το μεγάλο γινεται μικρο, το αντίστροφο δεν ισχύει. Οπότε θεωρώ ότι εννοείς ότι είναι αρκετά μεγαλο κ θορυβώδες για αυτή τη δουλειά, αλλά αν χρειαστεί, θα την κάνει. Βέβαια, το μηχάνημα διαφημίζεται ως ‘χαμηλού θορύβου’..
Ναι κατάλαβα τι λες. Συνήθως ο αερογράφος είναι για λεπτοδουλειες οπότε αν κάποιος θέλει λεπτοδουλειες παίρνει αερογράφο. Χοντρικά ισχύει πως αν ο αεροσυμπιεστής (κονφλερ) είναι λαδιού είναι υποτίθεται πιο αθόρυβος. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση θέλει πιο σχολαστική συντήρηση. Ας με διορθώσει κάποιος αν δεν ισχύει. Επίσης ο θόρυβος έχει μια κάποια σχετικότητα. Εγώ δουλεύω στη βιομηχανία χρόνια οπότε η συνύπαρξη με κονφλερ είναι δεδομένη. Και η σύγκριση επίσης. Κάποιος που όμως δεν τα δουλεύει κάθε μέρα μπορεί και λίγος θόρυβος να του φανεί πολύς. Τώρα πράγματι το μεγάλο γίνεται μικρό και όχι το αντίστροφο (όχι πάντα π.χ η καστάνια 3/8 έχει ανταπτορα και για 1/2 και ανάποδα). Από την άλλη αν θέλω να σφίγγω συχνά μια βίδα m4 καλύτερα να πάρω γαλλικό κλειδί 150mm παρά ένα 300mm ώστε να γλυτώσω τα έξτρα λεφτά. Αν σφίγγω πολλές και διάφορες βίδες πάω στο 300mm. Αποφασίζω με τις ανάγκες μου και αυτό συνιστώ. Το καλό με το lidl είναι ότι δοκιμάζεις βλέπεις και αν δε σου αρέσει το πας πίσω.

• Like
Reactions: sakplat and dim tz
Καλησπέρα.

Σήμερα πήρα τη σκούπα PWD 20 C3 για χρήση κυρίως σε αυτοκίνητο και τζάκι.

Ερώτηση. Το χάρτινο φίλτρο είναι απαραίτητο να το έχουμε; Γιατί είδα σε βίντεο ότι σκουπίζουν μόνο με το υφασμάτινο φίλτρο που έχει μέσα χωρίς το χάρτινο.

βρήκες στο κατάστημα και σακούλες για τη σκούπα; στα βριλήσσια που ρώτησα μου είπαν πως έφεραν ελάχιστες και τελείωσαν αμέσως. το σέρβις που είχα ρωτήσει παλιότερα δεν είχε.
είναι πρόβλημα να μη μπορείς να βρεις αναλώσιμα...

Καλησπέρα.

Σήμερα πήρα τη σκούπα PWD 20 C3 για χρήση κυρίως σε αυτοκίνητο και τζάκι.

Ερώτηση. Το χάρτινο φίλτρο είναι απαραίτητο να το έχουμε; Γιατί είδα σε βίντεο ότι σκουπίζουν μόνο με το υφασμάτινο φίλτρο που έχει μέσα χωρίς το χάρτινο.
το είδος το φίλτρου ειναι σχετικό με το τι ρουφας...
πχ αν ρουφας νερό βάζεις το φιλτρακι αφρου, αν ρουφας πχ λεπτά υλικά (σκόνες, ρινίσματα κλπ) θα έβαζα σακούλα
το χαρτινο φίλτρο δεν μου αρεσει γιατί δεν καθαρίζει ευκολα... και δεν ειμαι σίγουρος ότι εχει πλεονέκτημα έναντι της σακουλας -ισως να ρουφάει λίγο καλλίτερο αφου ειναι πιο ελευθερο. ασε που την σακούλα την βγάζεις την πετάς και βάζεις αλλη χωρίς να πρέπει να καθαρίσεις τον κάδο

αυτο το βιντεο και αλλα που σιγα σιγα βγαινουν στο youtube με επεισε οτι το μηχανημα ειναι "τουμπανο" και το αγορασα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

01.jpg
Δυστυχως αμεσως μολις το επιασα στα χερια μου καταλαβα οτι δεν μου ταιριαζει καθολου.
Στην λειτουργια με το ενα χερι, ως κλαδευτικο δηλαδη, ενιωθα το βαρος του παραξενα μεγαλο, χωρις ομως να ειναι.
Το συγκρινα με ενα stihl (δεν ειναι δικο μου αλλα θα γινει), μηπως επειδη εχω καιρο να πιασω αλυσοπριονο στα χερια μου κατι δεν καταλαβαινω σωστα

02.jpg

Σωστα θυμομουν. Καθεται πολυ ομορφα στο χερι μου.
Εχω δυο κλαδευτικα στο χωριο, ενα μικροτερο (κινεζικο) και ενα μεγαλυτερο (eco) και δεν ειχα ποτε προβλημα στο κρατημα τους

Αυτα αφορουν το κρατημα με το ενα χερι και φυσικα το αποκλειστικα δικο μου χερι.

Οσον αφορα το κρατημα με τα δυο χερια, που κατα βαση ειναι για δουλειες στο εδαφος, δεν ειχα κανενα θεμα.

το επεστρεψα. :(

βρήκες στο κατάστημα και σακούλες για τη σκούπα; στα βριλήσσια που ρώτησα μου είπαν πως έφεραν ελάχιστες και τελείωσαν αμέσως. το σέρβις που είχα ρωτήσει παλιότερα δεν είχε.
είναι πρόβλημα να μη μπορείς να βρεις αναλώσιμα...
Όχι δεν βρήκα. Βέβαια στα φυλλάδια βγάζει κατά καιρούς αλλά δεν έχω προσέξει αν φέρνουν

το είδος το φίλτρου ειναι σχετικό με το τι ρουφας...
πχ αν ρουφας νερό βάζεις το φιλτρακι αφρου, αν ρουφας πχ λεπτά υλικά (σκόνες, ρινίσματα κλπ) θα έβαζα σακούλα
το χαρτινο φίλτρο δεν μου αρεσει γιατί δεν καθαρίζει ευκολα... και δεν ειμαι σίγουρος ότι εχει πλεονέκτημα έναντι της σακουλας -ισως να ρουφάει λίγο καλλίτερο αφου ειναι πιο ελευθερο. ασε που την σακούλα την βγάζεις την πετάς και βάζεις αλλη χωρίς να πρέπει να καθαρίσεις τον κάδο
Επομένως το αν θα βάλεις τη χάρτινη σακούλα ή όχι έχει να κάνει κυρίως με το ότι γλυτώνεις το καθάρισμα του κάδου;

Πολλα εργαλειακια μπαταριας για τον κηπο και οχι μονο, απο την ερχομενη Πεμπτη

...και ενας γωνιακος τροχος ρευματος και διαφορους δισκους

Σκεφτόμουν να αγορασω κάτι αντίστοιχο από allie γιατι το μόνο που έχω ειναι κοφτακια..έχετε να προτείνετε τπτ??

Και επίσης σκέφτομαι να αγοράσω μερικά μακαμπια!έχει δοκιμάσει κανείς τπτ?

Σκεφτόμουν να αγορασω κάτι αντίστοιχο από allie γιατι το μόνο που έχω ειναι κοφτακια..έχετε να προτείνετε τπτ??

Και επίσης σκέφτομαι να αγοράσω μερικά μακαμπια!έχει δοκιμάσει κανείς τπτ?

Αυτα τα τσιπικα πολυεργαλεια δεν κανουν τιποτε καλα. Θα σε ταλαιπωρησουν αν θες κυρια χρηση τον απογυμνωτη καλωδιων.

Προτεινω τον συγκεκριμενο τυπο απογυμνωτη για να κανεις την δουλεια σου ανετα, γρηγορα και σωστα.

Αναφορικα με τα καλεμια, ειναι ολα μια χαρα για την τιμη τους. Εχω χρονια τωρα καποια SDS max απο Λιντλ και ειναι οκ.

• Like
Reactions: xxaris and dim tz
Έψαχνα το manual ενος εργαλείου και το link που είχα αποθηκεύσει δεν άνοιγε με τίποτα. Δεν ξέφω αν το έκοβε το antivirus, αλλά έψαξα λίγο και βρήκα αυτό το site:
https://parkside-diy.com/gr/service

Σε κάποιο σημείο αναφέρει Επειδή η βιωσιμότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, θα επισκευάσουμε το ελαττωματικό προϊόν σας, αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Με δεδομένο ότι ο όρος ελαττωματικό χρησιμοποιείται για προϊόντα εντός εγγύησης (εκτός εγγύησης θεωρείται βλάβη), μήπως αυτό σημαίνει ότι η άμεση αντικατάσταση αρχίζει να περιορίζεται;

Έψαχνα το manual ενος εργαλείου και το link που είχα αποθηκεύσει δεν άνοιγε με τίποτα. Δεν ξέφω αν το έκοβε το antivirus, αλλά έψαξα λίγο και βρήκα αυτό το site:
https://parkside-diy.com/gr/service

Σε κάποιο σημείο αναφέρει Επειδή η βιωσιμότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, θα επισκευάσουμε το ελαττωματικό προϊόν σας, αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν. Με δεδομένο ότι ο όρος ελαττωματικό χρησιμοποιείται για προϊόντα εντός εγγύησης (εκτός εγγύησης θεωρείται βλάβη), μήπως αυτό σημαίνει ότι η άμεση αντικατάσταση αρχίζει να περιορίζεται;
Βιωσιμότητααειφορία) είναι ένα πρότυπο παραγωγής το οποίο στοχεύει στο καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα τόσο για τον Άνθρωπο όσο και για το φυσικό περιβάλλον, τόσο στο παρόν όσο και στο αόριστο μέλλον. Βασικό της στοιχείο είναι η ισορροπία μεταξύ παραγωγής αγαθών και πρώτης ύλης (που δαπανήθηκε για να επιτευχθεί η παραγωγή). Στόχος των βιώσιμων διαδικασιών είναι να επιτύχουν περισσότερη παραγωγή με μικρότερη δαπάνη πρώτης ύλης, γι' αυτό η βιωσιμότητα αναφέρεται μαζί με την ανακύκλωση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον βιοκλιματικό σχεδιασμό. Η βιωσιμότητα υπονοεί ότι οι φυσικοί πόροι υφίστανται εκμετάλλευση με ρυθμό μικρότερο από αυτόν με τον οποίον ανανεώνονται, διαφορετικά λαμβάνει χώρα περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Πηγή : wikipedia

ξέρει κάποιος ποτε θα φέρει ή αν είχε φέρει τωρα κοντά το router το ηλεκτρικο