Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

O ανταπτορας 1/4 σε 1/2 ειναι χρησιμος, απλα θελει προσοχη στα μεγαλα μεγεθη να μην ζοριστει το παλμικο αλλα και το τσοκ του 1/4" αναπτορα/bit
Μιχάλη, είχα στο μυαλό μου στριφόνια μέχρι 8mm, σε μαλακό ξύλο και με προτρύπημα. Λες να έχει θέμα με τα απλά/non-impact καρυδάκια ή να κοιτάξω κάτι σε impact;

Το σετακι Milwaukee ειναι πολυ καλο και ανθεκτικο στην φθορα, αλλα προσωπικα εχω χρησιμοποιησει ελαχιστα bits απο τα δεκαδες...
Νομιζω οτι ειναι προτιμοτερη η αγορα μεμονομενων, επωνυμων, bits.
θα συμφωνησω με τον μιχαλη.... Μεγαλη ροπη σε ξυλοβιδες θα χρειαστεις μονο στις μυτες PZ2 & PZ3. μια που η κεφαλη ειναι αναλογη του παχους τις βιδας..... ΡΖ2 χρησιμοποιουν οι 4+mm, ΡΖ3 οι 6+ ....αρα παλμικο για PZ1 ειναι ανωφελο.

για ισες βιδες δεν νομιζω καν να βρεις κατι που να χρειζεται ροπη την σημερον ημερα...

για Philips λογικα μονο σε αυτοκινητα κ μηχανηματα....για εκει δεν ξερω...

Δηλαδη απο το να παρεις ενα ακριβο σετακι μυτες IMPACT, δωσε τα μισα λεφτα για ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΡΖ 2&3 σε δυο μηκη που θα τους πιεις το αιμα, και τα υπολοπα για ενα απλα καλο γενικο σετακι

• Like
Reactions: dk31
επισης για ανταπτορα συνιστω να παρεις εναν οσο πιο στενο γινεται....αλλαξα εναν τετοιο για εναν με κλιπ συγρατησης σαν αυτον του bosch και το σκυλομετανιωσα οταν δεν χωρουσε σε καποια σημεια κατα την συναρμολογηση επιπλου...

Πήρα σήμερα το παλμικό κατσαβίδι PDSSA .

Εγώ θα είμαι η παραφωνία και θα πω πως ποτέ δεν κατάλαβα αυτό που λένε πάρα πολλοί στο internet αλλά και τα έμπειρα μελη του φόρουμ μας πως βιδώνουν και ξεβιδώνουν με το παλμικό και το δραπανοκατσάβιδο το έχουν πλέον για τρυπήματα.

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Ίσως γιατί κάνω πιο "ντελικάτες" κατασκευές.
Βρίσκω το παλμικό εντελώς βάρβαρο και με μηδαμινό έλεγχο ροπής.

Το παλμικό που αγόρασες το έχω χρόνια και είναι πραγματικά πολύτιμο για κολλημένες βίδες, για κολλημένα ή πολύ σφιχτά μπουλονάκια , για στριφόνια κλπ. Χωρίς αυτό δεν γίνονται αυτές οι δουλειές. Αλλά για βιδώματα σε ξύλα (και σε μέταλλα) και ειδικά για πιο μικρά νούμερα σε βίδες, το βρίσκω λάθος.
Δεν προλαβαίνεις να ελέγξεις το βάθος βιδώματος σε ξύλα (καλά μα μη μιλήσω για μαλακά ξύλα), αλλά ακόμα και σε μέταλλο συνήθως κουρεύει τα κεφάλια από τις τρυπανόβιδες.
Για αυτό άλλωστε αγόρασα το κορυφαίο - υποτίθεται - Makita, με αρκετό έλεγχο δύναμης, αλλά ούτε και εκεί είδα προκοπή.
Θα συνεχίσω να βιδώνω με τα καλά μου δραπανοκατσαβιδα που έχουν 15+ διαφορετικές θέσεις στην κλίμακα ροπής.

Όσο για τις ειδικές παλμικές μύτες και ανταπτοράκια για μπουλόνια, πιστεύω πως βοηθάνε ώστε να μην κουρεύουν τις βίδες τόσο εύκολα όσο οι απλές, λόγω μιας μικρής ελαστικότητας του στελέχους τους.

Οι ανταπτορες shockwave της Milwaukee ειναι λεπτοι, ανθεκτικοι, εχουν δυνατο μαγνητη και ο μεγαλος (15εκ.) λυνει τα χερια σε ειδικες περιπτώσεις. Δυστυχώς ειμαι απο κινητο και δεν μπορω ευκολα να ανεβάσω λινκ.

Να πω εδω οτι σπανίζουν τα καλα και αξιοπιστα μικρα (4βολτα, 7βολτα) παλμικα με τα οποια θα μπορούσαμε να κανουμε την πλειονότητα των εργασιών στο σπίτι, με εναν ελαχιστο ογκο και ελάχιστο βαρος σε σχεση με τα 12βολτα και ιδιως με τα 20βολτα. Εχω ενα τετοιο μικρο το οποίο το χρησιμοποιώ στο 90+% των βιδοξεβιδωματων.

• Like
Reactions: newbie and dk31
Πήρα σήμερα το παλμικό κατσαβίδι PDSSA . Όλες τις δουλειές μέχρι σήμερα τις κάνω με απλό δραπανοκατσάβιδο και καστάνια χειρός για τα πιο μεγάλα, οπότε δεν ξέρω αν θα έχει και πολλή χρήση.
Η μόνη περίπτωση που μου χρειάστηκε παλμικό ήταν:
-για να βγάλω το παξιμάδι που κρατάει την λάμα από την μηχανή γκαζόν
-κάτι φρακαρισμένες λαμαρινόβιδες, με PH κεφάλι, που δεν βγαίνουν με τίποτα (αφορμή για την αγορά).
Γενικά, για ποιές δουλειές προτιμάτε το παλμικό έναντι του δραπανοκατσάβιδου,, πέρα από τις φρακαρισμένες βίδες/παξιμάδια;
Επίσης, βλέπω οι περισσότεροι έχουνε πάρει το σετ μύτες και τον αντάπτορα για καρέ 1/2" της milwaukee. Να προχωρήσω με αυτά ή να πάρω καμιά μεμονωμένη μύτη PH για την δουλειά που θέλω,; Στον αντάπτορα μπορώ να κουμπώνω τα καρυδάκια από την καστάνια ή θέλει κάτι εξειδικευμένο για impact;
Καταρχήν καλορίζικο..

Προσωπικά πιστεύω ότι πολύ καλά έκανες και πήρες παλμικο...

Ειδικά για μεγάλες βιδες που απαιτούν δύναμη για φτάσουν μέχρι μέσα είναι ότι πρέπει...καθώς το Δ/Κ μπορεί να κολλήσει.. και δεν είναι μόνο για βίδες/στριφωνια που εχουν κολλήσει..

Στις ξυλοκατασκευες το Δ/Κ οντως μπορει να φαινεται πιο υπιο και ελενχομενο εργαλειο αλλά τα περισσότερα παλμικά έχουν ροικο πάτημα,κατι που δεν αναφερει κανεις, της σκανδάλης και έτσι ελέγχεις την δυναμη..δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα για ζημιά σε ξυλο όταν το δουλέψεις σωστά..
Εαν πατας την σκανδαλη εως το τερμα σε ελαφρια χρηση λογικο ειναι να γινει ζημια...

Μάλιστα εγώ μέσα από την εξοικιωση βάζω κατευθείαν βίδες σε ξυλο με παλμικο,12ν βέβαια σε μικρή ταχύτητα,κατευθείαν χωρίς προτρυπημα...κερδίζεις απίστευτο χρόνο...

Όσο αφορά την χρήση...σχεδόν παντού..
Σε βίδες σε τοιχοποια και μπετο,σε σίδερο,σε αλουμινιο και όπου μπορείς να βάλεις βιδα..
Ειδικά σε σκαρωματα γυψοσανιδας και στρατζαριστων σε τοιχοποια που μπαίνουν βίδες και στριφονια είναι απίστευτα βολικο...
Βεβαια αναλόγως την δουλειά πρέπει να.παιζεις και με V..
Σε ξυλεια το ιδανικό είναι το 12ν μέχρι 100-120Ν ροπη...στα άλλα θέλεις 20ν...αλλά και πάλι θέλει έλεγχο της σκανδάλης κατά το πάτημα..

Όσο αφορά τις μυτες οι impact control είναι οι καλύτερες.. αντέχουν μεγάλες ροπες και δύσκολα τρώγονται τα κεφάλια...
Για το μήκος έχω καταληξει σε μονοκόμματες των 5εκ καθώς είναι πιο σταθερές και ευθυβολες κατά το βιδωμα σε σχέση με μυτες που μπαίνουν σε ανταπτορα Hex..
Εχώ και Milwaukee και Bosch..
Σαν αυτές..

Μύτες Σετ 8 Τεμάχια Pz2/50mm Impact Control Bosch 2608522331 | Vrontinos.gr https://share.google/UPQRafuXL5deyRWGm

Για τον ανταπτορα 1/4 σε 1/2 ναι είναι χρήσιμος αρκεί να μιλάμε για μικρά κεφάλια στριφονιων και όχι για καρυδακια απο ροδες αυτοκινήτου...!!!

Αυτά..

Last edited:
  • Like
Παίδες, ευχαριστώ όλους για τα φώτα σας. Μπερδεύτηκα λίγο (οι απόψεις διαφέρουν) αλλά δεν τρέχει - κάποια πράγματα θα τα δω και στην πράξη.
Παράγγειλα τα bosch και θα πάρω και τον αντάπτορα 1/2" της milwaukee (φτηνός είναι) - δυστυχώς τα περισσότερα μαγαζιά που ξέρω είναι κλειστά οπότε αυτά βρήκα διαθέσιμα για αγορά σήμερα.
για Philips λογικα μονο σε αυτοκινητα κ μηχανηματα....για εκει δεν ξερω...
Να συμπληρώσω ότι όλες οι λαμαρινόβιδες, αυτοδιάτρητες κλπ για μέταλλα καθώς και όλες οι βίδες για παξιμάδι, όταν έχουν κεφάλι-σταυρό είναι Philips και όχι Pozi. Επίσης, είναι οι πιο πιθανές να κολλήσουν λόγω σκουριάς.

Παίδες, ευχαριστώ όλους για τα φώτα σας. Μπερδεύτηκα λίγο (οι απόψεις διαφέρουν) αλλά δεν τρέχει - κάποια πράγματα θα τα δω και στην πράξη.
Παράγγειλα τα bosch και θα πάρω και τον αντάπτορα 1/2" της milwaukee (φτηνός είναι) - δυστυχώς τα περισσότερα μαγαζιά που ξέρω είναι κλειστά οπότε αυτά βρήκα διαθέσιμα για αγορά σήμερα.

Να συμπληρώσω ότι όλες οι λαμαρινόβιδες, αυτοδιάτρητες κλπ για μέταλλα καθώς και όλες οι βίδες για παξιμάδι, όταν έχουν κεφάλι-σταυρό είναι Philips και όχι Pozi. Επίσης, είναι οι πιο πιθανές να κολλήσουν λόγω σκουριάς.
Την κασετινα σετ μυτες αυτήν την έχω 5 χρόνια σχεδόν...
Αν και εχουν χαθει καποια κομματια ζει και βασιλεύει από λειτουργικοτητα μια χαρά...

• Like

(y)(y)(y)

Καλησπερα . Διαβασα αυτα που γραφετε για το τροχακι το 20βολτο και πηρα ενα .

Το θεμα ειναι οτι ο διακοπτης σου βγαζει την πιστη . Πατας προς τα μεσα και μετα μπροστα αλλα ειναι πολυ σφιχτος .

Ειναι νορμαλ η επεσα σε ελαττωματικο ;

Το θεμα ειναι οτι ο διακοπτης σου βγαζει την πιστη . Πατας προς τα μεσα και μετα μπροστα αλλα ειναι πολυ σφιχτος .

έχω 2 τροχάκια 12v (που μάλλον έχουν τον ίδιο διακόπτη) και τα 2 είναι σπαστικά με τον διακόπτη. Το ένα λίγο καλύτερο, αλλά σίγουρα δεν δουλεύουν όπως έπρεπε. Σαν να βρίσκουν και να μπλοκάρουν σε κάποιο σημείο της διαδρομής.
Μπορείς πάντως να το πας πίσω να δοκιμάσεις την τύχη σου με κάποιο άλλο. Μπορεί να είναι λιγότερο προβληματικό.

Είναι ομως από το πολύ χρήσιμα εργαλεία που έχω και ας έχουν αυτό το λάθος σχεδίασης.

Δεν ειναι ελαττωματικο. Σχεδόν ολα τα budget τροχακια , αλλα και καποια ακριβα, εχουν δύσχρηστο διακοπτη για λογους ασφαλειας. Επισης μετα από καποιες ωρες χρησης θα σου φανει καλυτερος γιατι θα τον συνηθισεις.

Τον πηρα και εγω το πρωι απο την Χιο αφου με έκπληξη ανακαλυψα πως στις 9 το πρωι ειχε ακομα αρκετα κομματια.

Δεν τον εχω ανοιξει ακομα ομως.

Τροχακια που βρισκουμε?
Αν εννοεις κοπης σιδηρου πάντου βρε συ...
Έχει σε 5αδες αρκετά. .

• Like
Reactions: enduras1
Αγόρασα σήμερα την 8άρα μπαταρία που είχαν σε προσφορά στα 40 ευρώ. Θυμάμαι ότι όταν την πρωτολάνσαραν Ελλάδα (πρέπει να ήταν πριν 2-3 χρόνια) αρχικά την πουλούσαν στα 70 ευρώ. Την επόμενη φορά που την έφεραν ήταν στα 60 ευρώ, και σχετικά πρόσφατα την έριξαν στα 50. Στα 40 νομίζω ότι είναι εξαιρετική προσφορά.
Να φανταστείτε ότι σε διπλανό ράφι είχαν την smart 4άρα στα 30 ευρώ και σε παραδιπλανό τη συμβατική 4άρα στα 25.
Μου έκανε εν τω μεταξύ εντύπωση ότι ενώ πήγα στο κατάστημα γύρω στις 11 το πρωί και φοβόμουν ότι δεν θα βρω μπαταρία, είχε τουλάχιστον καμιά 20αριά κομμάτια από τις 8άρες.
Παράλληλα, το κατάστημα (παραδόξως) είχε πολύ κόσμο, γεγονός που καθιστά το γεγονός ότι υπήρχε ικανό απόθεμα σε μπαταρίες (όπως και σε όλα σχεδόν τα εργαλεία που είδα, παλιά ή νέα) ακόμα πιο περίεργο. Δικό μου συμπέρασμα, ότι ο κόσμος πλέον σκέφτεται πολύ πριν αγοράσει προιόντα που δεν είναι άμεσης ανάγκης (όπως για τους περισσότερους τα εργαλειοειδή), κι επίσης αυτό πιστεύω ότι αντανακλά και στις συχνές (και συνήθως πολύ καλές) προσφορές που βλέπουμε στα Lidl σε εργαλεία τον τελευταίο 1+ χρόνο (κάποιοι θα γκρινιάξουν ότι παράλληλα έχει πέσει και η ποιότητα, που δεν αντιλέγω, αλλά και πάλι αρκετές προσφορές είναι πολύ δελεαστικές ακόμα και υπό αυτό το πρίσμα νομίζω).
Για την ιστορία να πω ότι η μπαταρία που αγόρασα είναι παραγωγής 12/2024.

Αν εννοεις κοπης σιδηρου πάντου βρε συ...
Έχει σε 5αδες αρκετά. .
Παντού. Φ76 είναι η διάμετρος με Φ10 υποδοχή.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Βρηκα σε Ingco και κοπης και λειανσης.

• Like
Reactions: KOSSTV
Οι μπαταρίες Λαζαρε πλέον βγαίνουν αρκετά πιο περιοδικά από ότι πριν από 1 χρόνο...
Σχεδόν πάντα όταν περνάω από το καταστημα του Αλίμου έχει smart μπαταριες...
Οι σημερινές προσφορες είχαν την ιδιαιρεροτητα να έχουν από όλα τα είδη (smart 8+4 ,απλή 4αρα και 2αρα με φορτιστη μπαταρια)οπότε δικαιολογία ότι δεν φέρνουν δεν υπάρχει πλέον..

Αυτό που ελέγχουμε και εξετάζουμε είναι το ισοζύγιο φθηνουσων τιμών και ποιότητας τους..θα δείξει..

Φίλος εδώ στην Λημνο στο παρά 5 βρηκε τον μικρό 76αρη τροχο...