Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ θα κοίταζα κάποιο Κινέζικο. Υπάρχουν αξιόλογες μάρκες δοκιμασμένες και με αρκετά review όπως η Proscenic . Πάντως και εκεί για να πάρεις κάτι σοβαρό πας πάνω από 200€ .
Φοβάμαι μην μπεις σε τσάμπα έξοδα. Μια τέτοια της Rowenta που αγοράσαμε εμέις πήγε 400. Γ@μεί και δέρνει βέβαια, αλλά δε μπορώ να φανταστώ πως θα γίνεται η ίδια δουλειά με 90 ευρώ. Να το σκεφτείτε καλά.

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι τελικά απλά. Θα προβούμε στην αγορά, η οποία θα αποδειχθεί "κακή αγορά" γιατί δεν θα καλύπτει τα προβλεπόμενα, άρα η επιστροφή είναι μονόδρομος 😁 .
Η συνέχεια είναι η αναμενόμενη. Κατα την επιστροφή ζητάς πιστωτικό και όχι επιστροφή χρημάτων, οπότε βρίσκεσαι με ένα ποσό των 90€ προς αγορά εργαλείων :) .
Τι να κάνω; Πενία εργαλείων τέχνας κατεργάζεται :LOL::ROFLMAO::ROFLMAO:

Στα σοβαρά τώρα, είμαι σίγουρος ότι τελικα η σύζυγος θα προσανατολιστεί σε κάτι παραπλήσιο της Rowenta. Είδωμεν.....

Ευχαριστώ όλους για την συνδρομή.

Έχε υπόψην σου (για να τα μεταφέρεις στο αφεντικό...) πως χάνουν αρκετά σε "ιπποδύναμη". Αρκετά όμως.
Δουλεύοντας στο max αντέχουν γύρω στα 7 λεπτά. Δουλεύοντας στις χαμηλότερες "σκάλες" δεν ξέρω αν φθάνουν για να αντικαταστήσουν τις παλαιού τύπου σκούπες σε απαιτητικό περιβάλλον όπως του σπιτιού (πολλά δωμάτια, ενίοτε χαλιά και πατάκια, πέρασμα ξανά και ξανά για να μην μείνει κάτι - ειδικά εσείς που έχετε παιδιά, κ.λ.π.).
Καλή η ευκολία αλλά αν δεν κάνεις δουλειά... Μιλάω φυσικά για αυτές που κοστίζουν γύρω στα 100-150.
Οι άλλες όμως είναι πανάκριβες. Με 300 - 400+ δεν παίρνεις σκούπα, παίρνεις οικιακή βοηθό.

Αυτό πάντως που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι, μακριά από Dyson.

Έχε υπόψην σου (για να τα μεταφέρεις στο αφεντικό...) πως χάνουν αρκετά σε "ιπποδύναμη". Αρκετά όμως.
Δουλεύοντας στο max αντέχουν γύρω στα 7 λεπτά. Δουλεύοντας στις χαμηλότερες "σκάλες" δεν ξέρω αν φθάνουν για να αντικαταστήσουν τις παλαιού τύπου σκούπες σε απαιτητικό περιβάλλον όπως του σπιτιού (πολλά δωμάτια, ενίοτε χαλιά και πατάκια, πέρασμα ξανά και ξανά για να μην μείνει κάτι - ειδικά εσείς που έχετε παιδιά, κ.λ.π.).
Καλή η ευκολία αλλά αν δεν κάνεις δουλειά... Μιλάω φυσικά για αυτές που κοστίζουν γύρω στα 100-150.
Οι άλλες όμως είναι πανάκριβες. Με 300 - 400+ δεν παίρνεις σκούπα, παίρνεις οικιακή βοηθό.

Αυτό πάντως που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι, μακριά από Dyson.

Μάλλον έχει αρχίσει και ξεθωριαζει η ιδεα της PARKSIDE. Οι dyson ήταν στις πρώτες επιλογές λόγω των υποτιθέμενων ικανοτήτων στις τρίχες των κατοικιδίων, αλλά αυτό το μακριά από Dyson, με προβλημάτισε. Προσθετικά βέβαια και ότι οι τιμές ξεκινάνε από 300€ και ανεβαίνουν όσο θέλεις.

Μάλλον έχει αρχίσει και ξεθωριαζει η ιδεα της PARKSIDE. Οι dyson ήταν στις πρώτες επιλογές λόγω των υποτιθέμενων ικανοτήτων στις τρίχες των κατοικιδίων, αλλά αυτό το μακριά από Dyson, με προβλημάτισε. Προσθετικά βέβαια και ότι οι τιμές ξεκινάνε από 300€ και ανεβαίνουν όσο θέλεις.

Xωρις να εχουμε την αποψη καποιου κατοχου της συγκεκριμενης Parkside, ειναι κριμα να ξεθωριασει η ιδεα.
Το λεω επειδη εχω καποια Parkside ρευματος τα οποια χρησιμοποιω εδω και 10+ χρονια και ειναι πραγματικα αστερια.

• Like
Reactions: newbie
Xωρις να εχουμε την αποψη καποιου κατοχου της συγκεκριμενης Parkside, ειναι κριμα να ξεθωριασει η ιδεα.
Το λεω επειδη εχω καποια Parkside ρευματος τα οποια χρησιμοποιω εδω και 10+ χρονια και ειναι πραγματικα αστερια.
Μιχάλη, να θυμίσω το test που είχα κάνει με την σκούπα PWD 30 της PARKSIDE. Προσωπικά είμαι κάτι παραπάνω απο ενθουσιασμένος με την συγκεκριμένη, αλλά όταν κάποια φορά την ανέβασα στο σπίτι από το εργαστήριο, δεν είχε και την ανάλογη υποδοχή.
Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, το όνομα PARKSIDE να είναι συνυφασμένο με εργαλεία, οπότε ξεκινάει αρνητικά. Τώρα θα μου πεις γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο με τα BOSCH. Αγνωσται αι βουλαί.......
Πάντως, συνεχίζω να είμαι εστιασμέμος στην αγορά και επιστροφή :cool:

• Like
Reactions: Χιωτης
Έχω μία παρόμοια της Xiaomi την G20 Lite και την είχα πάρει €80.
Είναι καθαρά βοηθητική αντί για σκουπάκι χειρός.

Σε πλακάκι τα ρουφάει όλα (κάποιες φορές θέλει επιμονή) και απο τα χαλιά βγάζεις τις τρίχες γιατί έχει βούρτσες που γυρίζουν με δικό τους μοτέρ.
Στο τούρμπο ρουφάει σχεδόν σαν την κανονική μας σκούπα.

Η μπαταρία στο τούρμπο κρατάει ελάχιστα. Νομίζω 3 λεπτά. Και θέλει άδειασμα συνέχεια αν πας να τη δουλέψεις σαν κύρια σκούπα.

Δεν μετανιώνουμε που την πήραμε. Τη χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Έχουμε και μία roborock που κάνει βόλτες και μία φορά την εβδομάδα το χειμώνα με τα χαλιά βγάζουμε τη μεγάλη σκούπα. Το καλοκαίρι κάνουμε δουλειά με τη roborock και την Xiaomi.

Σαν κατασκευή δεν είναι καλοσχεδιασμένη. Σε 2-3 σημεία είχε τζόγο και την έφτιαξα εγώ με δικές μου βίδες/παξιμάδια πριν κόψει τελείως.

Αν χαλούσε σήμερα μπορεί να παίρναμε την ίδια ή μία λίγο πιο δυνατή. Πιο πολύ για την μπαταρία στο τούρμπο αν θές να κάνεις κάποιο χαλί ολόκληρο αν και δεν είναι η δουλειά της αυτή.

εγω εχω την Dyson V11 (κάπου €450) γιατί το αφεντικό και οι σύμμαχοί της (μάνα, θεία) επέμεναν ότι είναι το καλύτερο πράγμα μετά το φρεσκοκομμένο ψωμί που λένε και οι φίλοι μας οι άγγλοι. Σαν μίνι-review, έχω να πω ότι ΔΕΝ αντικαθιστά τη μεγάλη σκούπα ρεύματος για να κάνεις γενική καθαριότητα σπιτιού, αλλά σίγουρα δεν ειναι και σκουπάκι χειρός (που προσωπικά τα θεωρώ παντελώς άχρηστα, γιατί αν είναι να περάσω 10 φορές ένα σημείο για να μαζέψει τη σκόνη και μετά πρέπει να αδειάσω το μικροσκοπικό κάδο, την είχα μαζέψει με το φαράσι και το σκουπάκι χειρός των €2 σε λιγότερη ώρα). Το μεγάλο πλεονέκτημα της dyson (και γενικά των stick σκουπών που έχουν μια ικανοποιητική δύναμη) είναι ότι τη χρησιμοποιείς πολύ εύκολα και άρα πιο συχνά, άρα το συνολικό αποτέλεσμα είναι θετικό. Υπόψιν ότι επέλεξα την V11 έναντι της V8 λόγω μεγέθους κάδου, που είναι πλέον αρκετά ικανοποιητικό.
Αν θέλετε να ψάξετε τι αξίζει, δείτε τα άπειρα review στο youtube, είναι και λίγο προσωπικό το θέμα, πχ στην αμερική που έχουν μοκέτα σε όλο το σπιτι έχουν συνηθίσει με κάτι τέρατα σκούπες ρεύματος ή πολλοί θέλουν τις upright σκούπες ρεύματος (σα stick) και φρικάρουν με τις 'ευρωπαικές' που έχουμε εμείς γιατί τους ενοχλεί η συσκευή με το σωλήνα. και πολλοί περιμένουν κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχαν συνηθίσει και απογοητεύονται.

Ξεχασα να συμπληρωσω οτι τη V11 εχει μπαταρια 28V αντι 20V που εχουν οι περισσοτερες παλιοτερες και είναι αρκετά πιο δυνατή. η διαρκεια της μπαταριας μου φαινεται ικανοποιητικη για τη χρηση που κανω (πχ όλο το σαλονι στα γρηγορα χρησιμοποιει περιπου το 40% της μπαταριας). η γυναικα μου τη βαζει παντα στο max, εγω στο medium/auto και μου φαινεται ΟΚ. sto auto ανεβάζει/κατεβαζει την ενταση αναλογα αν ειναι σε χαλι κλπ για να μην καιει άσκοπα στο τέρμα.

• Like
Reactions: Χιωτης
Και κάπου εδώ, εγώ εγκαταλείπω την προσπάθεια φιλικής συμμετοχής στην προμήθεια σκούπας για το σπίτι. Πολλοί οι παράμετροι που πρέπει να λάβεις υπόψη:
Πόσα air W έχει.
Πόσα W είναι το μοτέρ (υποδεέστερο του παραπάνω).
Ενεργειακή κλάση;
Να έχει φίλτρο HEPA
Να είναι αθόρυβη.
Να έχει σακούλα ή κάδο;
Πόσα αξεσουάρ διαθέτει. Για χαλιά, κουρτίνες, κατοικίδια, καναπέδες, σφουγγάρισμα κτλ

Πιό εύκολο μου είναι να προκηρύξω διαγωνισμό για την προμήθεια ηλεκτρικού σαρώθρου :ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:

Υπάρχουν ήδη μία ρομποτική της XIAOMI (των 400€) και μία κλασσική, ενώ στην αποθήκη υπάρχουν άλλες 2-3 παροπλισμένες (που μια χαρά δουλεύουν επικουρικά στο εργαστήριο).
Έτσι και αλλιώς, αρχηγού παρόντος πάσα γνώμη παυσάτω.

Παιδιά εγώ έχω την dyson v8 που την αγορασα 1 Ιανουαρίου στα 400 ευρο απο τον Γερμανό όπως επίσης έχω και την xiaomi vacum x10+ αγορα απο γερμανο στα 800 ευρο...η dyson κανει απολέπιση στα χαλια ειλικρινά...τρομερό εργαλειο όταν σε παίρνουν τηλ και σου λένε σε 10 έρχομαι για καφέ..απο την άλλη το ρομπότ δεν θα σε ενοχλήσει ποτε και πουθενά όταν κοιμασε..

Πολλοί οι παράμετροι που πρέπει να λάβεις υπόψη:
Πόσα air W έχει.
Πόσα W είναι το μοτέρ (υποδεέστερο του παραπάνω).
Ενεργειακή κλάση;
Να έχει φίλτρο HEPA
Να είναι αθόρυβη.
Να έχει σακούλα ή κάδο;
Πόσα αξεσουάρ διαθέτει. Για χαλιά, κουρτίνες, κατοικίδια, καναπέδες, σφουγγάρισμα κτλ

Πιό εύκολο μου είναι να προκηρύξω διαγωνισμό για την προμήθεια ηλεκτρικού σαρώθρου :ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:
Πες την αλήθεια...εδώ είμαστε φίλοι...
Ποιος τα ρωτάει όλα αυτά...;
:D

Πες την αλήθεια...εδώ είμαστε φίλοι...
Ποιος τα ρωτάει όλα αυτά...;
:D

Όταν μπαίνει το θέμα στην παρέα (είναι και μεγάλη η παρέα), υπάρχουν τόσο τεχνικές απόψεις, όσο και χρηστικές από όσους έχουν ήδη κάτι αντίστοιχο.
Δεν είναι κακό. Το ίδιο δεν γίνεται και με τα εργαλεία; Πόσες σελίδες έχουμε γράψει για εργαλεία στο 1/10 της τιμής μιας καλής σκούπας.....
Το κακό είναι, ότι δεν είναι εργαλείο για να ασχοληθείς:)

• Like
Reactions: KOSSTV
Όταν μπαίνει το θέμα στην παρέα (είναι και μεγάλη η παρέα), υπάρχουν τόσο τεχνικές απόψεις, όσο και χρηστικές από όσους έχουν ήδη κάτι αντίστοιχο.
Δεν είναι κακό. Το ίδιο δεν γίνεται και με τα εργαλεία; Πόσες σελίδες έχουμε γράψει για εργαλεία στο 1/10 της τιμής μιας καλής σκούπας.....
Το κακό είναι, ότι δεν είναι εργαλείο για να ασχοληθείς:)
Δεν έπιασες το νόημα.αλλα οκ..!!!
Φυσικά και υπάρχουν διάφορες γνώμες και απόψεις επί του θέματος και καλά κάνεις και ρωτάς..!!!

Παιδιά εγώ έχω την dyson v8 που την αγορασα 1 Ιανουαρίου στα 400 ευρο απο τον Γερμανό όπως επίσης έχω και την xiaomi vacum x10+ αγορα απο γερμανο στα 800 ευρο...η dyson κανει απολέπιση στα χαλια ειλικρινά...τρομερό εργαλειο όταν σε παίρνουν τηλ και σου λένε σε 10 έρχομαι για καφέ..απο την άλλη το ρομπότ δεν θα σε ενοχλήσει ποτε και πουθενά όταν κοιμασε..
Η τηλεφωνική υποστήριξη της είναι κοντά στο Παπαστράτειο, κάνε μια βόλτα...

Λοιπον κυριοι οντας εντυπωσιασμένος με το τροχουδακι της Parkside πηρα και δευτερο.
Απιστευτη ευκολια χρησης για μικροσουλεις.
Μεχρι μια σκαλα αλουμινιου εκοψα για να κοντύνει και να αλλαξει χρηση καθως τα 2 απο τα 6 σκαλοπατια της κατω κατω ειχαν χαλασει!
Πηρα και δευτερο να παρω στην Αθήνα!
IMG20250826092320.jpg

Λοιπον κυριοι οντας εντυπωσιασμένος με το τροχουδακι της Parkside πηρα και δευτερο.
Απιστευτη ευκολια χρησης για μικροσουλεις.
Μεχρι μια σκαλα αλουμινιου εκοψα για να κοντύνει και να αλλαξει χρηση καθως τα 2 απο τα 6 σκαλοπατια της κατω κατω ειχαν χαλασει!
Πηρα και δευτερο να παρω στην Αθήνα!
View attachment 256779
Χρήσιμα εργαλεία αλλά μην ξεχνάτε ποτέ ότι παρά το μικρό του μέγεθος είναι εργαλείο και κόβει δάχτυλα μια χαρά!
Οπότε πάντα με μέτρα ασφαλείας (γάντια, γυαλιά προστασίας κτλ κτλ)

Την έφερε Ελλάδα πριν 1 μήνα.
Ωχ μη μου λες τέτοια, ελπίζω να την πετυχω!
Χρήσιμα εργαλεία αλλά μην ξεχνάτε ποτέ ότι παρά το μικρό του μέγεθος είναι εργαλείο και κόβει δάχτυλα μια χαρά!
Οπότε πάντα με μέτρα ασφαλείας (γάντια, γυαλιά προστασίας κτλ κτλ)
Παντα ΜΑΠ σωστα.

Μια επισήμανση για τα ανταλλακτικα του.
Πηγα σημερα σε τοπικο μαγαζι εδω στο χωριο να αγορασω τροχακια και χαρηκα που βρηκα DeWalt.
Ομως είναι 9.5mm εσωτερικη διαμετρος και ηθελαν ενα ξετρυπημα με να φαγωθει μισο χιλιοστο να μπει στον αξονα.
IMG20250829142845.jpg

Τελικα παραγγειλα αρκετα της Ingco 76x10mm τοσο κοπης οσο και λειανσης αλλα και κοπης δομικων.