Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

το έλεγχο πλέον τον κάνει ο πελάτης
αν πηγαίνεις τακτικά παλεύεται
αλλιώς μέσα στο οικονομικό όφελος πρέπει να υπολογίσει κάποιος και τον χρόνο που χάνει
(και για το αρχικό doa και την αυξημένη πιθανότητα να τον αφήσει στη μέση της δουλειάς)
Ετσι ειναι..
Το να πηγαινωερχεσαι για να κανεις αλλαγες ειναι χασιμο χρονου συν οτι σε παρακινει χωρις λογω να κανεις αγορες οταν βρισκεσαι εκει οσο και τακτικα να πηγαινεις...
Οποιοδηποτε εργαλειο μπορει να σε αφησει στην μεση..παρολα ταυτα σε στα εργαλεια τηε Parkside ειναι πιο συχνο φαινομενο.

• Like
Reactions: teodor_ch
Αν και έχω καιρό να ασχοληθώ με το service του LIDL, υπάρχουν 3 περιπτώσεις για τις μπαταρίες:

1. Αγοράστηκε μεμονωμένα σε δική της συσκευασία. Αν είναι η παρακάτω, αναφέρεται εμφανέστατα και πέραν κάθε αμφισβήτησης ότι καλύπτεται από εγγύηση 3 ετών.
View attachment 274798

2. Αγοράστηκε μαζί με το εργαλείο (στην ίδια συσκευασία). Εδώ ισχύει ότι αναφέρεται στο εγχειρίδιο του εργαλείου (τυχόν εξαιρέσεις κτλ)

3. Αγοράστηκε από το service. Συνήθως δίνουν εγγύηση 1 μήνα. Με λίγη γκρίνια, μπορεί να παραταθεί μεν αλλά δεν θα πλησιάσει ποτέ την κανονική εγγύηση.
Ετσι ακριβως εχουν ως τωρα...

• Like
Reactions: newbie
Ετσι ειναι..
Το να πηγαινωερχεσαι για να κανεις αλλαγες ειναι χασιμο χρονου
Παλι μου θυμησατε την πικρα που εφαγα απο τις τρεις φορες που πηγαινοηρθα και τελικα δεν βρηκα σωστο κοματι περιστροφικου πολυεργαλειου.
Στο τελος αγορασα το ingco και καθε φορα που το δουλευω με εκπλησει για το ποσο αριστο και φτηνο εργαλειο ειναι.

Προσπαθώ να καταλάβω αλλά δεν.....
Ελπίζω να μην απαιτεί κλωβό Faraday :ROFLMAO::ROFLMAO:
View attachment 274842
Στέλιο που είδες αυτή την καταχώρηση;
Παρεμπιπτόντως, κι εγώ που είμαι τεχνικός, αδυνατώ να κατανοήσω τι ακριβώς ήθελε να πει ο "ποιητής".

Προσπαθώ να καταλάβω αλλά δεν.....
Ελπίζω να μην απαιτεί κλωβό Faraday :ROFLMAO::ROFLMAO:
Είναι μια ΤΥΠΙΚΗ προειδοποίηση ασφαλείας και ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας.
Σημαίνει ότι η συγκεκριμένη συσκευή (κατηγορίας Α) προκαλεί ηλεκτρικό «θόρυβο» (παρεμβολές) κατά τη χρήση της.

Στην ουσία λέει:

Όχι για οικιακή χρήση: Η συσκευή δεν είναι σχεδιασμένη για χρήση σε σπίτια ή κατοικημένες περιοχές που παίρνουν ρεύμα από το δημόσιο δίκτυο χαμηλής τάσης.

Πρόβλημα με άλλες συσκευές: Η χρήση της στο σπίτι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσει έντονες παρεμβολές σε άλλες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές ακόμη και έξω απότο σπίτι (π.χ. στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή το Wi-Fi).

Κατάλληλοι χώροι: Συσκευές κατηγορίας Α προορίζονται κυρίως για βιομηχανικούς χώρους ή περιοχές με αυτόνομη/ειδική παροχή ρεύματος, όπου δεν επηρεάζονται ευαίσθητα οικιακά δίκτυα.

Και ναι όντως τα δημιουργεί όλα αυτά, το ξέρω δουλεύοντας με το προηγούμενο μοντέλο το A1, αλλά μην ανησυχείς ολες ανεξαρτήτως μάρκας τα ίδια κάνουν.

Στέλιο που είδες αυτή την καταχώρηση;
Παρεμπιπτόντως, κι εγώ που είμαι τεχνικός, αδυνατώ να κατανοήσω τι ακριβώς ήθελε να πει ο "ποιητής".

Καλημέρα Λάζαρε,
είναι στο τρέχον φυλλάδιο με Click and Collect. Δυστυχώς δεν υπάρχει αναλυτική αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Όπως είπε και ο @SatSea παραπάνω, μιλάει για παρεμβολές αλλά μάλλον έκαναν την τρίχα τριχιά :LOL:

αν δεν πρεπει να τη συνδεσεις στο δημόσιο δίκτυο χαμηλής τάσης, ειναι για χρηση μονο με γεννητρια; θα μας τρελλανουν;

• Like
Είναι μια ΤΥΠΙΚΗ προειδοποίηση ασφαλείας και ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας.
Σημαίνει ότι η συγκεκριμένη συσκευή (κατηγορίας Α) προκαλεί ηλεκτρικό «θόρυβο» (παρεμβολές) κατά τη χρήση της.

Στην ουσία λέει:

Όχι για οικιακή χρήση: Η συσκευή δεν είναι σχεδιασμένη για χρήση σε σπίτια ή κατοικημένες περιοχές που παίρνουν ρεύμα από το δημόσιο δίκτυο χαμηλής τάσης.

Πρόβλημα με άλλες συσκευές: Η χρήση της στο σπίτι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργήσει έντονες παρεμβολές σε άλλες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές ακόμη και έξω απότο σπίτι (π.χ. στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή το Wi-Fi).

Κατάλληλοι χώροι: Συσκευές κατηγορίας Α προορίζονται κυρίως για βιομηχανικούς χώρους ή περιοχές με αυτόνομη/ειδική παροχή ρεύματος, όπου δεν επηρεάζονται ευαίσθητα οικιακά δίκτυα.

Και ναι όντως τα δημιουργεί όλα αυτά, το ξέρω δουλεύοντας με το προηγούμενο μοντέλο το A1, αλλά μην ανησυχείς ολες ανεξαρτήτως μάρκας τα ίδια κάνουν.

Συνήθως αυτά τα αναφέρουν κάπου στις οδηγίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η 1η εικόνα που δημιουργείται, είναι ότι δεν υπάρχει καμία προστασία τόσο στα καλώδια, όσο και στο inverter (για παρεμβολές). Σαν 2η σκέψη, μου θυμίζει περιπτώσεις όπου έγιναν καταγγελίες για ζημιές σε tv, router, κινητά κτλ οπότε ήρθε το νομικό τμήμα και με λίγα λόγια, σου λέει εμείς σου τα είπαμε και μην ζητάς αποζημιώσεις.
Σαφώς έτσι όπως παρουσιάζεται, σε αποτρέπει από την αγορά. Επειδή δεν είναι προϊόν 1ης γραμμης, μάλλον το τμήμα marketing υποχώρησε στο νομικό.

Είμαι (σχεδόν :unsure:) σίγουρος ότι κάπου έχω κάποια video με το κινητό, όταν μέτραγα τα Α σε μια inverter και δεν είχα πρόβλημα παρεμβολών. Επίσης, κάθε φορά που κολλάω έχω το κινητό στην τσέπη και μπορώ να βεβαιώσω ότι δεν χαλάει (τουλάχιστον με τις δικές μου ηλεκτροκολλήσεις).

Τώρα, όσον αφορά την ηλεκτροκόλληση, ένα από τα πρώτα μείον είναι ότι δεν συνοδεύεται και από τσιμπίδα TIG. Αν κάποιος θέλει να την πάρει θα πρέπει να υπολογίσει το κόστος της φιάλης και το κόστος της τσιμπίδας TIG (WIG).
Σαν χρήση θα την πρότεινα μόνο με αέριο, γιατί αν κάποιος την θέλει για FLUX ή MMA, υπάρχουν πολλές επιλογές. Προσωπικά θα προτιμούσα να έχει ρύθμιση ταχύτητας σύρματος.
Το synergy θεωρώ ότι είναι στα συν. Γενικότερα, είναι παλιό μοντέλο και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρεί πολλές πληροφορίες στο internet.

• Like
Reactions: dk31
Συνήθως αυτά τα αναφέρουν κάπου στις οδηγίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η 1η εικόνα που δημιουργείται, είναι ότι δεν υπάρχει καμία προστασία τόσο στα καλώδια, όσο και στο inverter (για παρεμβολές). Σαν 2η σκέψη, μου θυμίζει περιπτώσεις όπου έγιναν καταγγελίες για ζημιές σε tv, router, κινητά κτλ οπότε ήρθε το νομικό τμήμα και με λίγα λόγια, σου λέει εμείς σου τα είπαμε και μην ζητάς αποζημιώσεις.
Σαφώς έτσι όπως παρουσιάζεται, σε αποτρέπει από την αγορά. Επειδή δεν είναι προϊόν 1ης γραμμης, μάλλον το τμήμα marketing υποχώρησε στο νομικό.

Είμαι (σχεδόν :unsure:) σίγουρος ότι κάπου έχω κάποια video με το κινητό, όταν μέτραγα τα Α σε μια inverter και δεν είχα πρόβλημα παρεμβολών. Επίσης, κάθε φορά που κολλάω έχω το κινητό στην τσέπη και μπορώ να βεβαιώσω ότι δεν χαλάει (τουλάχιστον με τις δικές μου ηλεκτροκολλήσεις).

Τώρα, όσον αφορά την ηλεκτροκόλληση, ένα από τα πρώτα μείον είναι ότι δεν συνοδεύεται και από τσιμπίδα TIG. Αν κάποιος θέλει να την πάρει θα πρέπει να υπολογίσει το κόστος της φιάλης και το κόστος της τσιμπίδας TIG (WIG).
Σαν χρήση θα την πρότεινα μόνο με αέριο, γιατί αν κάποιος την θέλει για FLUX ή MMA, υπάρχουν πολλές επιλογές. Προσωπικά θα προτιμούσα να έχει ρύθμιση ταχύτητας σύρματος.
Το synergy θεωρώ ότι είναι στα συν. Γενικότερα, είναι παλιό μοντέλο και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρεί πολλές πληροφορίες στο internet.
Κοίτα το EMI μιας τέτοιας συσκευής καλύπτει πολύ μεγάλο εύρος συχνοτήτων, οπότε η παρατήρηση του κινητού η του ρουτερ δείχνει ένα πολύ μικρό μέρος και οχι και σωστά. Μόνο εαν έχεις έναν αναλυτή φάσματος θα πάρεις μια ιδέα τι γίνεται απο ηχητικές συχνοτήτες εως μικροκυματικές. Εκεί θα δεις τις διαφορές επιπτωσεις πχ κατάρρευση μικροεπεξεργαστών την ώρα που κολλάει. Τώρα σιγά να μην δώσουν και αποζημίωση, σου λεει ότι κατάλληλη για βιομηχανικό περιβάλλον και καθάρισε. Όσο για την τσιμπίδα tig ,όλες αυτού του τύπου 3 σε 1 καμία δεν έχει εξ όσων γνωρίζω δηλαδή. Πάντως σαν φλουξ που την δουλεύω και σαν αλουμινίου με argon μια χαρά είναι, τουλάχιστον η A1 (στα reviews την έβγαζαν καλύτερη της A2).

• Like
ανεξάρτητα ομως απο την ποιότητα (ή έλλειψη) φιλτρων για ΕΜΙ που μπορει να εχει η συσκευή δε νομίζω ότι είναι νόμιμο να πουλάς συσκευή (και όχι απλά σε λιανική αλλά από σούπερ μάρκετ...) με βύσμα σούκο που ΔΕΝ επιτρεπεται να συνδεθει στο δικτυο της ΔΕΗ. μάλλον βλακεία μετάφραση μου φαίνεται: το εγχειρίδιο γράφει:

EMC Device Classification
According to the standard IEC 60974-10, this is a welder in electromagnetic compatibility Class A. Class A devices are devices that are suitable for use in all other areas except living areas and areas that are directly connected to a low-voltage supply mains that (also)supplies residential buildings. Class A devices must adhere to the Class A limit values.

WARNING NOTICE: Class A devices are intended for use in an industrial environment. Due to the power-related as well as the radiated interference variables, difficulties might arise in ensuring electromagnetic compatibility in other environments.

επίσης γράφει The device is only for use in areas which are supplied with a current load capacity of at least 100 A per phase!!! ΑΥΤΟ κι αν είναι "καλύπτουμε τον κ....ο μας"!

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Άρα μιλάμε για 3φασικό με 100Α/φάση :unsure: :ROFLMAO:😂

Στην δουλειά είχα πάρει κάποιες τσερκομηχανές μονοφασικές και το καλώδιο δεν είχε φις (όλες οι υπόλοιπες ήταν 3φασικές). Ο ηλεκτρολόγος κατέβασε γραμμές και έβαλε φις και πρίζες όπως αυτό
1784834678331.png

Ή τα έχουν κάνει μαντάρα στις προδιαγραφές ή έχουμε super duper ηλεκτροκόλληση στα 200€ και δεν το έχουμε καταλάβει.

Γενικα στις μεταφρασεις τα "χανει" η lidl hellas. !!!

Εδω το μπουλονοκλειδο το ανεφερε ,και νομιζω το συνεχιζει, παλμικο κατσαβιδι..!!
Οτι να ναι. !!!

Δεν ειναι δυνατον εργαλειο πρασινης σειρας που υποτιθεται προοριζεται για ερασιτεχνες να μην μπορει να χρησιμοποιηθει στο δυκτιο 220ν.
Επεισης ακομη και οι βαριες παλιες ηλεκτροκολλησεις δεν ζηταγαν πολλα Α σε δυκτιο..με 20Α ασφαλεια ησουν οκ..