Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ως αδαής περί την ηλεκτροκολληση και με την συγκεκριμένη MIG, πέραν των γυαλιών πιο άλλο είδος προστασίας χρειάζομαι και που μπορώ να το βρω?
Δεν θα χρειαστείς γυαλιά, θα χρειαστείς αυτόματη μάσκα - η φτηνότερες ξεκινάνε γύρω στα 30€.
Θα χρειαστείς επίσης δερμάτινα γάντια. Τέλος, καλό είναι να υπάρχει δερμάτινη ποδιά.
Όλα αυτά τα βρίσκεις παντού, Ελλάδα και κινεζομάγαζα.
Κατά τα άλλα, ψηλό παπούτσι (αρβύλα), μακρυμάνικη μπλούζα (αυτές που φορούσαμε στο στρατό μια χαρά είναι) και μακρύ παντελόνι (κάποιο παλιό τζιν).

Ως αδαής περί την ηλεκτροκολληση και με την συγκεκριμένη MIG, πέραν των γυαλιών πιο άλλο είδος προστασίας χρειάζομαι και που μπορώ να το βρω?

Όπως ακριβώς τα είπε ο Δημήτρης.

Για την μάσκα, αν βρεις της PARKSIDE είναι καλή επιλογή και σε πολύ καλή τιμή. Όλες πλέον οι μάσκες εκτός από τις 3 βασικές ρυθμίσεις (Delay, Sensitivity, Shade / DIN) έχουν και λειτουργία τροχίσματος (Grind), οπότε έχεις επιπλέον προστασία σε σχέση με τα γυαλιά ασφαλείας.
Αν και δεν είναι test, ρίξε μια ματιά εδω και εδώ.

Αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις ηλεκτροκόλληση, εδώ είμαστε για τα υπόλοιπα :)

• Like
Reactions: dimirass
Πηγαινω προχτες σε μεγαλη αλυσιδα για να αγορασω συγκεκριμενη συσκευη.
Ειχε 2 κοματια διαθεσιμα. Παιρνω το ενα, παω σπιτι, το βαζω στη μπριζα, power button, νεκρο.

Επιστρεφω στην αλυσιδα με το κουτι παραμασχαλα, το δοκιμαζουν, μου λενε οκευ,
παρε το αλλο. Τους λεω οκευ, δοκιμαστε το ομως.
Το βαζουν στη μπριζα, power button, νεκρο κι αυτο.

Και ολα αυτα μολις δυο εβδομαδες μετα που αλλη μεγαλη αλυσιδα μου εστειλε στο σπιτι
καταχτυπημενη λευκη συσκευη.

Γιατι σας τα λεω αυτα? Για να μην τα ριχνουμε ολα στο lidl για ανυπαρκτους
ελεγχους ποιοτητας και τα τοιαυτα.
Προφανως κατι δεν παει καθολου καλα σε ενα τμημα της κινεζικης βιομηχανιας.
(ή απλως η γκαντεμια στις αγορες πεφτει συννεφο:()

Ειχε 2 κοματια διαθεσιμα. Παιρνω το ενα, παω σπιτι, το βαζω στη μπριζα, power button, νεκρο.

Και ολα αυτα μολις δυο εβδομαδες μετα που αλλη μεγαλη αλυσιδα μου εστειλε στο σπιτι

η απλα οι αγοραστες των αλυσιδων, διαπραγματευονται την χαμηλοτερη δυνατον τιμη

Οι διαφορές είναι στις πιθανότητες. Πύραυλο φτιάχνει ο Elon και είναι ελατωματικός ;)
Το θέμα είναι πόσες φορές θα βρείς doa στο lidl και πόσες σε οποιοδήποτε άλλη μάρκα.

Και το χειρότερο όλων κατα τη γνώμη μου
1) Να σε αφήσει επάνω στη δουλειά ή/και
2) Να κάνεις πατέντες για να δουλέψει σωστά

Όπως το δισκοπρίονο που είχα πάρει που και τα 3 τεμάχια είχαν στραβή βάση και πάντα έκοβε στραβά.
Πόσες ώρες έχασα στην αρχή για να κάνω τη διάγνωση, γιατί ήμουν άσχετος με δισκοπρίονο (σε εμάς δεν στοχεύει το Lidl?) και νόμιζα ότι έκανα κάτι λάθος, πόσο κινδύνεψα βάζοντας πολύ δύναμη στην κοπή για να μήν στρίβει
πόσο χρόνο έχασα να παίρνω τηλέφωνα στην εγγύηση για να δοκιμάσω σύνολο 3 συσκευές
και στο τέλος να καταντήσω να το φτιάξω μόνος μου βάζοντας μία ροδέλα σε ένα σημείο για να ισιώσω τη βάση με τον δίσκο.
Βάλε τη φύρα που είχα απο λάθος κοπές και τον χρόνο που έχασα συνολικά που 3 φορές ξεκινούσα να κάνω μία δουλειά και στο τέλος τα παρατούσα.

Χίλιες φορές να είχα δώσει τα διπλά ή τριπλά να πάρω κάποιο επώνυμο εργαλείο που οι πιθανότητες για παρόμοιο θέμα θα ήταν πολύ λιγότερες.
Αν το ήξερα απο την αρχή θα είχα δώσει και τα 10πλά να πάρω επαγγελματική σειρά.

Τα parkside για εμένα είναι αν δεν έχεις τα χρήματα να πάρεις επώνυμα (bosch, makita, dewalt κλπ) και έχεις χρόνο και όρεξη για εγγυήσεις, πατέντες και γενικά χρόνο για να ασχολείσαι ΜΕ το εργαλείο.

Δρ

Συγουρα ελαττωματικα μπορεις να βρεις σε οππιαδηποτε εταιρια απλως οσο ανεβαινει η τιμη και το brand name της εταιριας τοσο λιγοστευουν οι κινδυνοι...

Θεωρω οτι η Parkside ειναι η No1 εταιρια επιστροφης προιοντων και θα εξακαλουθησει να ειναι γιατι ειναι μεσα στην εμπορικη πολιτικη της..!!!

• Like
Reactions: skysound and kospap
Τα parkside για εμένα είναι αν δεν έχεις τα χρήματα να πάρεις επώνυμα (bosch, makita, dewalt κλπ) και έχεις χρόνο και όρεξη για εγγυήσεις, πατέντες και γενικά χρόνο για να ασχολείσαι ΜΕ το εργαλείο.
Ισχύει.
Παρόμοια ιστορία: πήρα πρόσφατα τον 125άρη τροχό (PWS 125) μήπως φτιάξω κάποιον οδηγό για γωνιακό, να τον έχω μόνιμα πάνω. Δεν πρόλαβα να τον δοκιμάσω αρκετά, και μετά από 3 μήνες που τον έπιασα να ασχοληθώ (μηδέν χρήση) βλέπω ότι χάλασε ο διακόπτης (δεν κλειδώνει στο ΟΝ). Δεν με πείραξε και τόσο για την δουλειά που το ήθελα μια και κάποια πατέντα θα την καταφέρω. Επίσης ανεβάζει θερμοκρασία το σασμάν με το που τον βάζεις μπροστά πριν καν κόψεις (προφανώς θέλει γρασσάρισμα).
Αντίθετα, ο στάνταρ 125άρης τροχός που χρησιμοποιώ είναι ένας bosch ( GWS 9-125S): έχει κάνει τα πάντα και λειτουργεί απροβλημάτιστα από το κουτί εδώ και 6 χρόνια. Παρότι κάνει τα 4πλάσια λεφτά, θα ξανάπερνα τον ίδιο αν ποτέ χαλούσε.

Συμπτωματικά, σήμερα παρέλαβα από το service την αντικατάσταση για τον προβληματικό τροχό (15μέρες μετά το mail που τους έστειλα). Έλπιζα να μου στείλουν ολόκληρο τροχό και όχι κάποιο ανταλλακτικό - τελικά μου έστειλαν καινούριο τροχό μαζί με τα παρελκόμενα (προφυλακτήρες, κλειδί, χερούλι κλπ), οπότε τα έχω όλα διπλά. Αν το λιντλ ήταν δικό μου, θα ζητούσα να παραδοθεί ο προβληματικός τροχός μόνο για να γλυτώσω τυχόν πονηριές - μου είπαν να τον κρατήσω.

Με λίγα λόγια, με 22ευρώ έχω δύο τροχούς 1200watt - μόνο η αξία των μοτέρ και των γωνιακών μηχανισμών για μένα είναι πολύ παραπάνω. Μάλλον θα βάλω τον προβληματικό τροχό στον οδηγό αφού βγάλω διακόπτη και χερούλι μαζί.
Ζούμε σε μια περίεργη εποχή που η σανίδα που θα κόψεις είναι πιο ακριβή από το εργαλείο, σαν να λέμε το πετρέλαιο πιο ακριβό από το καράβι που το κουβαλάει 🤪
x12.jpg

• Like
Reactions: skysound and newbie
Συμπτωματικά, σήμερα παρέλαβα από το service την αντικατάσταση για τον προβληματικό τροχό (15μέρες μετά το mail που τους έστειλα). Έλπιζα να μου στείλουν ολόκληρο τροχό και όχι κάποιο ανταλλακτικό - τελικά μου έστειλαν καινούριο τροχό μαζί με τα παρελκόμενα (προφυλακτήρες, κλειδί, χερούλι κλπ), οπότε τα έχω όλα διπλά. Αν το λιντλ ήταν δικό μου, θα ζητούσα να παραδοθεί ο προβληματικός τροχός μόνο για να γλυτώσω τυχόν πονηριές - μου είπαν να τον κρατήσω.

Με λίγα λόγια, με 22ευρώ έχω δύο τροχούς 1200watt - μόνο η αξία των μοτέρ και των γωνιακών μηχανισμών για μένα είναι πολύ παραπάνω. Μάλλον θα βάλω τον προβληματικό τροχό στον οδηγό αφού βγάλω διακόπτη και χερούλι μαζί.

Αν τελικά μας διαβάζουν, πρέπει να είσαι ο τελευταίος που πήρε καινούργιο μηχάνημα και κράτησε το παλιό :LOL:

• Haha
Reactions: skysound